Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Poşta Redacţiei

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Copiii: cum să eviți regretele?
de Adrian Condrea

Am citit acest capitol din cartea The Man In the Mirror de Patrick Morley. Vreau să vă împărtășesc câteva idei care mi-au rămas la inimă din lectura mea.

Ce tată nu ar fi în stare să-și dea viața pentru fiul său? Dacă suntem gata să mergem atât de departe pentru copiii noștri, oare de ce adesea nu suntem gata să și trăim pentru ei?

Una din cele mai mari regrete ale părinților ajunși la vârsta de 50 de ani este că nu au apucat să-și cunoască copiii. Ce pași concreți ar trebui făcuți ca noi să devenim excepția de la regulă?

horizontal rule

De ce vom fi la fel de posomorîţi şi la sfîrşitul lui 2010? (P)
de Marius David Cruceru

Pentru că facem prostii şi vom continua să facem prostii! De vreo patru ani de zile, zic eu, m-am deşteptat puţin. Unii spun că pe la 33 de ani se termină tinereţea. Cred că au dreptate!

Şi au dreptate şi aceia care spun că pe la 40 de ani pe bărbaţi îi apucă o depresie care se numeşte “midlife crisis”. De ce? pentru că încep să îşi dea seama cine sînt de fapt!

Îţi trebuie cel puţin vreo 30 de ani de viaţă ca să îţi dai seama de următoarele lucruri:

1. Uităm că Dumnezeu ne culcă o treime din viaţă. Nani! Asta-i! Trist, mi-e necaz pe somn, dar fără nu se poate. Dumnezeu ne-a împărţit viaţa în trei părţi: o treime o dormim. Dacă ai 24 de ani, ai dormit deja 8 ani, poate chia mai mult . Un bătrîn de 75 de ani a dormit 25 de ani în viaţă, în cazul lui… poate mai puţin.

horizontal rule

 

Ce spune Biblia despre soţul şi soţia care se stimulează sexual prin telefon?

de Preot Vasile Filat

Întrebarea primită recent este cu privire la permisiunea de stimulare sexuală prin telefon între soț și soție:

Biblia a afirmat în mod clar toate păcatele de imoralitate sexuală şi, de asemenea, am citit articole de ale dumneavoastră despre acest subiect. Întrebarea mea acum este: “Un bărbat şi o femeie sunt căsătoriţi, dar lucrează în locuri diferite, departe unul de altul şi uneori ei decid să utilizeze telefoanele pentru a se stimula sexual şi a sfârşi prin masturbare. Este actul lor păcătos sau poate fi justificat şi cum? Ce spune Biblia despre acest lucru?

Dorinţa sexuală este împlinită legal doar prin unirea fizică cu soţul sau soţia aşa cum scrie în Sfintele Scripturi:

horizontal rule

DUHUL SFÂNT

de Charles Hodge

 

Două puncte care trebuiesc considerate cu referire la acest subiect sunt, primul natura, şi al doilea oficiul sau lucrarea Duhului Sfânt. Referitor la natura Sa, este El o persoană sau o simplă putere? Şi dacă este o persoană, este El creat sau divin, finit sau infinit? Personalitatea Duhului a fost credinţa Bisericii încă de la început. aceasta avea puţini oponenţi chiar şi în perioada haotică a teologiei; iar în vremurile moderne a fost negată de nimeni decât de Socinieni, Arieni, şi Sabelieni. Înainte de a considera dovada directă a doctrinei Bisericii a faptului că Duhul Sfânt este o persoană, ar fi bine să remarcăm faptul că termenii „Duhul”, „Duhul lui Dumnezeu”, „Duhul Sfânt”, şi atunci când Dumnezeu vorbeşte, „Duhul Meu”, sau când se vorbeşte de Dumnezeu, „Duhul Său”, apar în toate părţile Scripturii de la Geneza la Apocalipsa. Acestea şi alte termene echivalente trebuiesc a fi înţelese în mod evident în acelaşi sens peste tot în Scripturi.

Dacă Duhul lui Dumnezeu care se mişca peste faţa apelor, care a fost cu antediluvieni, care a fost peste Moise, care a dat îndemânare artizanilor, şi care a inspirat pe profeţi, este puterea lui Dumnezeu, atunci Duhul care a venit peste apostoli, pe care l-a promis Hristos să-l trimită ca un avocat şi mângâietor, şi despre care se vorbeşte că îi instruieşte, sfinţeşte şi îi călăuzeşte pe poporul lui Dumnezeu, trebuie de asemenea să fie puterea lui Dumnezeu. Dar dacă Duhul este în mod clar revelat a fi o persoană în partea ultimă a Scripturii, este clar că porţiunile mai timpurii trebuiesc înţelese în acelaşi fel. O parte a Bibliei, şi cu atât mai puţin unul sau mai puţine pasaje nu trebuiesc luate laolaltă, şi să primească vreo interpretare pe care le-ar putea purta cuvintele izolate, ci Scriptura trebuie să interpreteze Scriptura. O altă remarcă evidentă despre acest subiect este că Duhul lui Dumnezeu este proeminent în mod egal în toate părţile cuvântului lui Dumnezeu. Intervenţia Lui nu are loc în ocazii rare, cum ar fi la apariţia îngerilor, sau a Teofaniilor, despre a căror menţiune se face ici şi acolo în volumul sacru; ci El este reprezentat ca fiind pretutindeni prezent şi pretutindeni operativ. Am putea la fel de sigur să deducem din Biblie numele şi doctrina despre Dumnezeu, precum şi numele şi slujba Duhului.

horizontal rule

UN TRUP AL DIVINITĂŢII DOCTRINALE

DESPRE PEDEPSIREA PĂCATULUI - de John Gill

Despre pedepsirea păcatului iniţial asupra celor care se presupune că nu au mai adăugat la el alte greşeli şi păcate, ca de exemplu copiii care mor când sunt mici, nu voi vorbi sau voi vorbi foarte puţin. Nu că mă îndoiesc de dreptul judecăţii de a pedepsi păcatul urmaşilor lui Adam, care nu au mai păcătuit de fapt după asemănarea păcatului lui; deoarece moartea trupească, parte a pedepsei, trece peste ei şi sunt născuţi cu o dorinţă de neprihănire iniţială, o ramură considerabilă a morţii morale; dar dacă justiţia divină procedează mai departe şi aplică moartea eternă sau pedeapsa veşnică asupra lor, crede că este într-o manieră mai blândă decât asupra celor care sunt vinovaţi de greşeli şi păcate; văzând astfel că există grade de pedeapsă cu privire la ele, după cum sunt mai mari sau mai mici. (Matei 11:20-24) deci trebuie să existe o diferenţă în pedeapsa păcatului iniţial, considerată separat; şi cea care însoţeşte multe păcate actuale. S-a renunţat la multe expresii cu privire la pedepsirea unor astfel de copii, după cum s-a menţionat mai înainte, care nu sunt deloc adevărate. S-au făcut multe presupuneri, s-au format multe planuri, care abia dacă merită să fie menţionate. Unii au spus că toţi aceşti copii sunt pierduţi; ceea ce pare să aibă ceva şocant în afirmaţie, mai ales pentru părinţi. Alţii cred că sunt salvaţi toţi, prin harul lui Dumnezeu care alege, sângele răscumpărător al lui Hristos şi regenerarea Duhului binecuvântat; spre care eu sunt mai înclinat decât faţă de prima afirmaţie: dar cred că este mai bine să o lăsăm între lucrurile secrete ale lui Dumnezeu; care putem fi siguri că nu vor face ceva nedrept, nici nu vor provoca vreo stricăciune creaturilor Lui: şi care după cum este drept în natura Sa, este îndurător în Hristos.

În acest articol nu am nimic de-a face cu oamenii ca aleşi sau nealeşi; ci după cum toţi sunt rasă căzută a lui Adam. Aleşii, consideraţi în Hristos, Capul legământului harului, nu sunt subiectul sau susceptibili de vreo pedeapsă, aici sau dincolo, „Nu este nici o condamnare pentru cei care sunt în Hristos Isus”: durerile lor nu sunt pedepse pentru păcat; nici moartea fizică nu este aplicată lor ca un rău; nici vreun blestem nu nu-i va ajunge în vreo stare viitoare. Dar preocuparea mea este cu privire la oamenii consideraţi în Adam, ca şi cap al legământului total şi ca reprezentant al întregii omeniri; care au păcătuit şi au căzut în el, şi au fost implicaţi în vina păcatului lui; şi ei fiind de fapt păcătoşi, şi viind acuzaţi de păcat, conform cu declaraţia, sancţiunea şi conţinutul legii; şi consideraţi astfel, toată omenirea ce descinde din Adam prin generaţii, fără vreo excepţie sau distincţie este subiectul şi susceptibilă de pedeapsă.

horizontal rule

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate