Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Rebbe - Fuziune

Învățătura cuiva este mai mult decât o culegere de sfaturi și gânduri frumoase, după cum un an este mai mult decât 365 puse la un loc. În catrenele care urmează, cele mai înalte realități vin să se așeze în cele mai de jos locuri. Asta înseamnă că pot să fiu eu însumi, trăind viața mea de zi cu zi și totuși să-mi împlinesc în același timp și destinul meu cosmic. Pot avea o existență transcendentală. Vă invit la o călătorie intelectuală și, sper, spirituală, în lumea unui mistic evreu. (Mai multe despre identitatea acestui om veți afla la sfârșitul acestui serial). Nu vă așteptați să vă placă de la început. Gustul este educabil și poate ajunge educat. Dați-vă timp. Aveți răbdare. Recitiți catrenele de mai multe ori. În multe cazuri, va va ajunge unul pe zi. Nu fugiți pe deasupra lor. Coborâți de pe calul alergărilor și odihniți-vă câteva minute la umbra acestor cugetări. Ele vă pot reorganiza lumea.

1.

Când toate au început, cerul era aici pe pământ. Planul existenței terestre era, chiar mai mult decât oricare alt plan al existențelor, locul în care Prezența Divină dorea să fie.

Omul însă, pas cu pas, i-a interzis Prezenței Divine să-i mai fie aproape de casă, cu un pom al cunoștinței, cu un bărbat care și-a ucis fratele, cu toate celelalte lucruri pe care s-au apucat să le facă ființele umane …

Și pentru că Omul a creat îndepărtarea, tot prin om a venit și reapropierea. Iar aceasta a început prin Avraam, care a proclamat în auzul lumii existența Unicului și termină azi cu noi. generația noastră va aduce iar cerul pe pământ.

 

“Maria [...] pastra toate aceste cuvinte si cugeta la ele in inima ei” – Luca 2:19

de Ioan Ciobota

ti propun sa facem un scurt experiment: care sunt cuvintele care iti vin in minte EXACT IN ACEST MOMENT? Scrie-le.
Acestea s-ar putea sa fie cuvintele pe care le pastrezi in cele mai ascunse tainite ale sufletului tau.

Ce cuvinte pastrezi in inima ta?
La ce cuvinte cugeti in tacerea noptii?

Sunt insulte, jigniri sau cuvinte de desconsiderare?
Sunt cuvinte care aduc razboi, ura, cearta, teama, ingrijorare, frica?
Sunt cuvinte care aduc vesti rele, nenorociri, intristare, suferinta si moarte?

Scrisoare deschisă către Bisericile Crestine Baptiste din România

de Paul Negrut

Iubiti frati,

Paul NegrutSalutari sfinte in Numele Domnului nostru Isus Hristos, Acela care a parasit gloria Cerului si S-a nascut in ieslea din Betleem si Care, dupa ce a sfarsit lucrarea de rascumparare, S-a inaltat din nou in glorie. In timpul calatoriei nostre pe pamant, Cuvantul Scripturii ne indeamana „Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, Care pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu” (Evrei 12:2).

Iubiti frati, va trimit acest mesaj prin intermediul acestei scrisori deschise pentru a va aduce la cunostinta faptul ca pentru prima data in istoria de peste 150 de ani a credintei baptiste in Romania, Cultul Baptist se indrepta incepand de la liderii ei intr-o directie nebiblica si periculoasa in domeniul relatiei cu Statul.

 

Comentariul pastorului Vasile Alexandru Talos în dreptul postării referitoare la Scrisoarea deschisă a pastorului Negruț

Pastorul Vasile Alexandru Talos, în dialog cu Daniel Branzei, precizeaza cîteva lucruri interesante în discuția legată de Scrisoarea deschisă a pastorului Paul Negruț. Precizăm faptul că pastorul Taloș păstorește una dintre bisericile cu cea mai mare rată de creștere din București la ora actuală și că a fost președintele Uniunii Bisericilo Creștine Baptiste din România înainte de prezidențiatul pastorului Negruț.

Iată textul comentariului său:

Frate Daniel Branzei,

Am citit observatia ta pertinenta referitoare la problema ridicata de fr. Paul Negrut, in care afirmi:

In USA suntem scutiti de taxe pentru orice activitate a Bisericii. Nu ni se da, dar nici nu dam.
Mi se pare ca situatia din Romania ar trebui indreptata ca sa fie „in doua sensuri“.
Ori dam si ni se da, ori nu dam si nu ni se da.

Iata cum, cred eu, ca stau lucrurile din punct de vedere legal in Romania:

Guvernul Romaniei a aprobat Statutul de organizare şi de funcţionare a Cultului Creştin Baptist -
– Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România prin H.G. nr. 58 din 16 ianuarie 2008.
Statutul a intrat în vigoare începând cu 25 ianuarie 2008 odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial nr. 59 din 25 ianuarie 2008.

Prin aprobarea Statutului Baptist, Guvernul Romaniei s-a angajat sa acorde credinciosilor baptisti deducere din impozitul pe venit pentru sumele contribuite, tocmai pentru faptul ca baptistii nu accepta subventii de la stat.

Clarificări la Scrisoarea deschisă a pastorului Negruț venite din partea … cui?

Tocmai am primit un text. Este în forma de newsletter din partea Creștinul Azi.

Iată-l.

CLARIFICARI ADUSE DE CATRE CONDUCEREA CULTULUI CRESTIN BAPTIST DIN ROMANIA FATA DE SCRISOAREA DESCHISA ADRESATA DE FRATELE PAUL NEGRUT BISERICILOR DIN UNIUNE

Conducerea Cultului Crestin Baptist din Romania doreste sa clarifice unele aspecte exprimate ambiguu in scrisoarea deschisa, adresata bisericilor din Uniunea Baptista, de catre fratele Paul Negrut, la sfarsitului anului 2009.

1. Comunicatele Uniunii Baptiste publicate prin “Stiri Baptiste” informeaza cu privire la deciziile importante luate de catre Consiliul Uniunii. Conducerea prezenta a Cultului si-a propus sa slujeasca cu mai multa transparenta bisericile pe care le reprezinta. Din acest motiv inca de la inceputul acestui mandat s-a stabilit ca deciziile Consiliului Uniunii, care privesc viata tuturor bisericilor baptiste, sa fie facute publice.

2. Afirmatia ca discutarea acceptarii subventiilor de la stat a fost propusa de Presedintele Cultului nu este adevarata. Discutarea problemei a avut loc la solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte in mai multe randuri deoarece mai multe biserici din Uniune au acceptat deja bani de la stat in ultimii ani. Decizia a fost luata de catre Consiliului Uniunii ca raspuns la aceste solicitari desi Conducerea Cultului nu a facut nici o cerere pentru obtinerea de subventii din partea statului!

 

Textul săptămînii de rugăciune pentru bisericile baptiste

 

Paul Negrutde Paul Negrut | Vicepreşedinte cu educaţia biblică

 

În prima săptămîna din an majoritatea bisericilor din ţara noastră obişnuiesc să ţină o săptămînă întreagă de rugăciune. Prima săptămîna din an. Această săptămîna s-a numit “Săptămîna mondială de rugăciune” pentru că obiceiul era destul de răspîndit şi în alte regiuni locuite de baptişti.

Iată textele:

Tematica săptămânii de rugăciune pentru anul 2010

 

SĂ FIM PLĂCUŢI LUI DUMNEZEU

 

1. Închinarea plăcută lui Dumnezeu

 

Text biblic: Ioan 4:21-24; Isaia 6:1-7; Apocalipsa 5: 6-14.

Închinarea adevărată este inspirată din Scriptură şi nu din obiceiurile sau preferinţele oamenilor nemântuiţi. În vremea de acum sunt multe tendinţe şi modele lumeşti de închinare care afectează în mod negativ închinarea din biserică. Modelul îngerilor şi al sfinţilor din cer, aşa cum relatează Scriptura, ne arată care este modelul şi conţinutul închinării plăcute lui Dumnezeu. În lumina învăţăturilor din Scriptură suntem chemaţi la rugăciune de mulţumire şi cerere.

 

Mulţumire:

- mulţumim lui Dumnezeu pentru revelaţia Scripturii cu privire la închinare,

- mulţumim lui Dumnezeu pentru călăuzirea Duhului Sfânt în înţelegerea Scripturii;

- mulţumim lui Dumnezeu pentru toţi închinătorii adevăraţi.

 

Cerere:

- ne rugăm pentru toate bisericile baptiste să păstreze evlavia şi reverenţa în închinare;

- ne rugăm pentru toţi tinerii şi pentru toate formaţiile care slujesc, să aducă lui Dumnezeu o închinare biblică;

-ne rugăm pentru discernământ spiritual pentru a putea deosebi lucrurile sfinte de cele lumeşti.

 

2. Calea plăcuă lui Dumnezeu

 

Text biblic: Matei 7: 13-29; Iuda 17-25; 1 Corinteni 11:1.

Calea pe care merg cei mântuiţi este croită de Domnul Isus şi se numeşte “Calea îngustă.” Întotdeauna omul firesc a dorit să lărgească şi să modifice după placul lui calea Domnului. În vremea noastră este nevoie să redescoperim calea îngustă a mântuirii. În lumina textelor din Scriptură suntem chemaţi la rugăciuni de mulţumire şi cerere.

 

Mulţumire:

- pentru învăţătura clară a Scripturii cu privire la calea mântuirii;

- pentru exemplele de oameni ai lui Dumnezeu care au mers pe această cale;

- pentru toţi predicatorii, învăţătorii şi părinţii care îi învaţă pe cei tineri în credinţă să ţină calea Domnului.

 

Cerere:

- ne rugăm ca bisericile să rămână statornice pe calea îngustă şi să nu accepte calea largă a lumii;

- ne rugăm pentru toţi conducătorii spirituali să propovăduiască şi să rămână pe calea îngustă;

- ne rugăm pentru discernământ spiritual pentru a putea deosebi calea îngustă de calea largă în vremea de acum.

 

3. Credinţa plăcută lui Dumnezeu

 

Text biblic: 1 Timotei 1: 1-5, 18-19; 2 Timotei 1: 1-5; Iacov 2:14-23.

Credinţa adevărată în Domnul Isus este bazată pe Sfânta Scriptură şi se păstrează într-o inimă curată. Dacă credinţa este prefăcută, ea va perverti cugetul, iar dacă oamenii au un cuget murdar se vor lepăda de credinţă. Credinţa adevărată a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna şi ea trebuie păstrată aşa cum a fost dată de Domnul şi Mântuitorul nostru. În lumina Scripturii suntem chemaţi la rugăciuni de mulţumire şi cerere.

 

Mulţumire:

- pentru Sfânta Scriptură inspirată de Duhul Sfânt şi păstrată prin harul lui Dumnezeu până în ziua de azi;

- pentru Domnul Isus Hristos care este Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre (Evrei 12: 1-2);

- pentru toţi înaintaşii care au păzit credinţa biblică nealterată.

 

Cerere:

- ne rugăm pentru toţi slujitorii duhovniceşti ca să păstreze credinţa neprefăcută şi un cuget curat;

- ne rugăm ca Domnul să păzească bisericile de învăţători mincinoşi care prin vorbele şi faptele lor se abat de la Cuvântul Scripturii;

- ne rugăm pentru credincioşi să aibe o credinţă însoţită de fapte bune;

- ne rugăm ca la sărbători şi la evanghelizările din anul acesta mulţi oameni să vină la credinţa adevărată.

 

4. Dărnicia plăcută lui Dumnezeu

 

Text biblic: Evrei 13:12-16; 2 Corinteni 8:1-7; 2 Corinteni 9:5-7; Maleahi 3:8-12.

Natura umană este egoistă atât în relaţiile cu semenii cât şi în relaţiile cu Dumnezeu. Ne place mai mult să primim decât să dăruim altora. Omul mântuit are o natură nouă care se manifestă şi prin dărnicie. În vreme de criză economică se vede mult mai frumos caracterul altruist al copiilor lui Dumnezeu. În baza textelor din Scriptură suntem chemaţi la rugăciuni de mulţumire şi cerere.

 

Mulţumire:

- mulţumim lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare – Isus Hristos, Domnul şi Mântuitorul nostru;

- mulţumim lui Dumnezeu pentru pâinea de toate zilele;

- mulţumim lui Dumnezeu pentru dărnicia celor care susţin lucrarea Evangheliei.

 

Cerere:

- ne rugăm pentru pocăinţa celor cărora nu le pasă de lucrarea Evangheliei;

- ne rugăm pentru lumină spirituală în problema zeciuielii;

- ne rugăm pentru binecuvântarea celor care dau cu bucurie din resursele lor materiale.

 

5. Vorbirea placuta lui Dumnezeu

 

Text biblic: Efeseni 4: 29-31; Efeseni 5:4; Coloseni 4:6; Iacov 3:1-18; 1 Petru 4:10-11.

Vorbele noastre pot zidi sau dărâma vieţile celor din jur. Gura noastră poate fi în slujba lui Dumnezeu sau a diavolului. În fiecare zi, oamenii rostesc zeci de mii de cuvinte. Câte dintre ele sunt plăcute lui Dumnezeu? În lumina Scripturii suntem chemaţi la rugăciuni de mulţumire şi cerere.

 

Mulţumire:

- pentru accesul liber la Cuvântul lui Dumnezeu;

- pentru lucrarea Cuvântului în mintea şi inima omului (Evrei 4:12-13);

- pentru oamenii cu vorbire duhovnicească;

 

Cerere:

- ne rugăm ca Domnul să ne ierte de orice cuvânt nefolositor rostit în familie, în biserică şi societate;

- ne rugăm ca Domnul să ne dea putere să ne controlăm vorbele;

- ne rugăm pentru toţi cei care vorbesc în Biserică să vorbească numai Cuvintele lui Dumnezeu.

 

6. Relaţiile plăcute lui Dumnezeu

 

Text biblic: Psalmul 1; Matei 5:43-48; Matei 6:9-15; Romani 12:9-21; 1 Corinteni 5:9-13; 2 Corinteni 6:14-18.

În firea pământească oamenii au relaţii tensionate şi duşmănoase, sau egoiste. Omul mântuit se relaţionează la ceilalţi oameni după Cuvântul lui Dumnezeu cu dragoste şi discernământ. Credinciosul doreşte mântuirea păcătosului dar nu se asociază cu păcatele lui. Credinciosul caută părtăşia oamenilor evlavioşi. În lumina Scripturii suntem chemaţi la rugăciuni de mulţumire şi cerere.

 

Mulţumire:

- pentru lumina Scripturii în problema relaţiilor cu semenii;

- pentru modelul Domnului Isus;

- pentru mărturia frumoasă a oamenilor lui Dumnezeu.

 

Cerere:

- ne rugăm pentru pocăinţă în legătură cu relaţiile nebiblice;

- ne rugăm pentru credincioşii care sunt ispitiţi să se căsătorească în lume;

- ne rugăm pentru restabilirea biblică a relaţiilor nepotrivite din familie, biserică şi societate;

- ne rugăm pentru întărirea părtăşiei frăţeşti în biserică.

 

7. Slujirea plăcută lui Dumnezeu

 

Text biblic: Matei 28:16-20; Ioan 17:4; Fapte 1:8; Fapte 8:1-4; Romani 12:3-8, 16; Coloseni 3:17, 23-25.

Dumnezeu cheamă fiecare copil al Lui să fie dedicat slujirii în biserică atât pentru zidirea altora cât şi pentru mântuirea celor pierduţi. Fiecare formă de slujire trebuie să fie motivată de dorinţa de a-L slăvi pe Dumnezeu. Tendinţa firii pământeşti este să slujim pentru slava noastră. În lumina Scripturii suntem chemaţi la rugăciuni de mulţumire şi cerere.

 

Mulţumire:

- pentru exemplul Domnului Isus care L-a proslăvit pe Tatăl prin lucrarea Lui;

- pentru învăţătura Scripturii cu privire la slujire cu lepădare de sine;

- pentru slujitorii curaţi şi sinceri care lucrează pentru slava lui Dumnezeu;

 

Cerere:

- ne rugăm pentru iertarea păcatului mândriei în slujire;

- ne rugăm pentru iertarea păcatului nepăsării faţă de lucrarea Evangheliei;

- ne rugăm ca Domnul să scoată noi generaţii de lucrători pe ogorul Evangheliei.

 

8. Finalul plăcut lui Dumnezeu

 

Text biblic: Luca 23:35-47; Fapte 7:55-60; Filipeni 1:20-30; 2 Timotei 4:7-8; Evrei 13:7; Numeri 23:10; Psalmul 116:15; Apocalipsa 14:13.

Noi am fost creaţi şi mântuiţi pentru slava lui Dumnezeu. Finalul vieţii noastre are o importanţă deosebită în planul lui Dumnezeu. Un sfârşit bun aduce slava lui Dumnezeu şi îmbărbătare pentru biserică. În lumina învăţăturilor Scripturii cu privire la finalul vieţii noastre suntem chemaţi la rugăciuni de mulţumire şi cerere.

 

Mulţumire:

- pentru nădejdea vie a celui credincios cu privire la viaţa după moarte;

- pentru exemplul Domnului Isus în ceasul morţii;

- pentru exemplul martirilor şi al oamenilor lui Dumnezeu care au avut un final glorios în biruinţa asupra lumii şi a păcatului.

 

Cerere:

- ne rugăm pentru cei bolnavi să vină la pocăinţă şi credinţă pentru a experimenta harul lui Dumnezeu aici şi toată veşnicia;

-ne rugăm pentru toţi cei care sunt în suferinţă să fie întăriţi în credinţă şi să-L slăvească pe Dumnezeu;

- ne rugăm pentru toţi cei care în vremea aceasta sunt prigoniţi pentru credinţă să rămână tari până la capăt;

- ne rugăm pentru toţi copiii Domnului să rămână credincioşi până la moarte şi să încheie cu bine alergarea pentru slava lui Dumnezeu.

 

 

Scumpi frati si prieteni in Domnul Isus Hristos,

 

de Gheorghe Dragomir, ConstanţaGhita Dragomir

Se spune ca intr-un sat s-a nascut un copil foarte frumos si s-au adunat multi prieteni ai tinerei familii sa sarbatoreasca nasterea copilului. Cum aveau numai doua camere si era iarna au venit musafirii si s-au dezbracat de paltoane si cojoace in patul unde dormea copilul. S-au adunat asa de multe haine ca s-au pravalit peste copil si l-au sufocat, fara ca cineva sa-si dea seama. In timpul bucuriei la masa.. cu niste pahare de vin, au cerut ca mama sa aduca copilul ca sa-l vada. Si mare si dureroasa surpriza, copilul era mort, se sufocase. S-ar putea ca si noi fiind preocupati de musafiri poftiti si nepoftiti, cu multe feluri de mancare, cu parada modei, sa fim sufocati de "Fiul nascut de curand" Nu am mai avut timp de El. Oh, si cate lucruri nu iau locul Domnului Isus, sau poate ca El trece pe locul doi in viata noastra. (tot ce trece pe locul intai este idol) Bucurie cu un Isus mort, pentru ei!

Craciunul este intr-adevar sarbatoarea bucuriei, dar nu de "Fiul" ci de alti "fii" vitregi ai Domnului. Domnul Isus este inlocuit cu Mos Craciun, ieslea cu bradul, grajdul cu restaurantul de cinci stele, magarusul cu Mercedesul...desigur ca masa este anuntata in cinstea Domnului, cu o rugaciune de forma, dar ea (petrecerea ) este facuta pentru "doamna Fire", doar eticheta este pentru Domnul. Cand evreii au facut vitelul de aur ... au anuntat ca maine va fi o serbare in cinstea lui Iehova. ( Exod 32) Si ce serbare pagana a fost,( vezi Ex.32.2)5 traducere King James) si ce efecte dezastroase au fost pentru popor. 3000 de evrei au pierit! Iata pretul unei serbari facuta in cinstea firii vechi! Poate si Tsunami pe 24 decembrie 2007 ne spune ceva! 220 000 de morti !

Ieremia intreaba: Cum poate un om sa-si faca dumnezei care nu sunt dumnezei? ( Ieremia 16.20) Foarte simplu! Stii tu cum! Asa de usor este inlocuit si de pierdut Domnul Iisus! Toate reclamele prin oras nu spun macar un cuvant despre Domnul Isus. Si totusi suntem un popor crestin.

Parintii Domnului Isus au mers 3 zile si nu au bagat de seama ca Fiul lipseste. Sa crezi ca Isus este cu tine si sa te inseli singur, grozav lucru!

Un domn de la oras a fost in vizita la tara, si pentru ca era tarziu pentru a ajunge la gara, gazda a vrut ca sa-l duca cu caruta la gara.Cum era foarte tarziu a dat bici la cai… asa ca in viteza mare la o curba domnul de la oras a cazut din caruta fara sa fie vazut de caritas.

Un consatean l-a vazut pe omul cu caruta cum mana cu viteza si l-a intrebat de ce goneste cai asa de tare … raspunsul lui (in viteza) a fost .. ca sunt cu domnul in caruta aratand spre spatele carutei. (goale) Toti crestini spun ca ei sunt cu Domnul, dar, Domnul Isus confirma ca este si El cu ei.? O traducere a versetului din Ioan 15 :5.Daca ramaneti in Unitate cu Mine si daca si Eu raman in unitate cu el aduce multa roada …

Ingerii au anuntat ca nasterea Domnului va fi o mare bucurie pentru tot poporul. Cand a aflat Irod de la magi s-a tulburat el si intreg Ierusalimul. Se pare ca realitatea din teren contrazice declaratia ingerului. De ce s-au tulburat? Nu asteptau ei pe Mesia? Nu erau ei poporul lui Dumnezeu? Nu participau ei la slujbele de la Templu? Tot iadul s-a pus in miscare, dar ce se vedea in afara era tulburarea inimii in poporul lui Dumnezeu. Ganditi-va ce armata de duhurii au lucrat la un oras intreg, sau unde au ajuns ei in decaderea lor spirituala.. Si mii de prunci au fost omoriti din porunca iadului tulburat.(se pare ca au fost omorati 14 000 ) Ah, Doamne !

* Pentru poporul Lui, Domnul Isus Hristos este singura lor bucurie.*
Este si pentru tine? Sau te bucuri de Mos Craciun si darurile Lui? Il iubesti pe El cu toata inima cu tot sufletul si cu toata puterea ta? Se bucura Domnul de tine? Sa nu raspunzi tu, roaga-te ca El sa-ti raspunda ... si sigur iti va raspunde; fii serios cu Dumnezeu, lasa ca Duhul Sfant sa te cerceteze.(Psalmul 139:23,24)

Ma rog ca Sarbatoarea Nasterii Domnului Isus Hristos sa ne indrepte ochii spre venirea Domnului Isus spre a-si rapi mireasa. Sa nu facem din pantece Dumnezeul nostru.! Strigatul lui Dumnezeu prin profetul Isaia cap 1 vers 13/c catre poporul Lui este valabil si pentru zilele noastre: NU POT SA VAD NELEGIUIREA UNITA CU SARBATOAREA.!

M-am gandit de ce am fost "impins" sa scriu aceste mesaj, care pentru unii va fi neplacut, (si ar trebui sa-mi cer iertarea) dar pentru unii va fi o cercetarea a Duhului Sfant, care te va impinge spre pocainta sincera.

Duhul si Mireasa zic Vino Doamne Isuse… si cel ce aude sa spuna Vino Doamne Isuse. Cei care doresc din toata inima sa vina Domnul Isus sunt Mireasa Domnului. Cei care nu doresc inca sa vina nu sunt mireasa Domnului. (acesta este ultimul lucru care mi l-a aratat Domnul )

Va doresc la toti din Biserica sarbatori fericite, dar ele pot fii fericite numai cu Domnul Isus.
 

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate