Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Judecători – 5. Abimelec, un împărat închipuit

de Daniel Branzei

 

Motto: Semeția e stearpă; smerenia rodește!

 

O lecție clară pe care ne-o dă Samuel din această perioadă tulbure este următoarea: „Cine se înalță pentru sine, piere și-i nenorocește și pe alții. Voia lui Dumnezeu este să-i slujim smeriți pe cei din jur după darul și după chemarea pe care ne-a făcut-o Domnul“.

 

Samuel adaugă un scurt apendice la istoria lui Ghedeon, pentru a repeta această lecție. La întrebarea: Ce-l face pe un om să devină „mare“?, ni se dă acum o ilustrație. Este istoria a doi fii ai lui Ghedeon, diferiți unul de celălalt ca ziua și noaptea: Iotam și Abimelec.

 

Diferențele dintre acești doi copii ai lui Ghedeon îi dau posibilitatea lui Samuel să contrasteze două căi prin care poți ajunge important: dorința de a fi sujit și dorința de a-i sluji pe alții. Samuel ne introduce în culisele unei intrigi de familie din care se va naște o tragedie. Ambiția umană se ridică împotriva Providenței divine. Ca întotdeauna, biruitoare nu poate fi decât cea de pe urmă, căci „Dumnezeu este mai tare decât omul“. Abimelec avea să afle aceasta pe propria lui piele.

horizontal rule

3 motive să nu protestăm

 

de Adrian Condrea

 

Un lucrul pe care îl apreciez la ofițerul român protestatar este refuzul de a vorbi de rău președintele. Lt. Alexandru Gheorghe a refuzat să-și denigreze comandatul. Pot să nu fiu de acord cu șeful dar să mă supun autorității lui.

Sunt momente și în viața bisericii când slujitorii lui Dumnezeu nu cad în grațiile celor pe care îi slujesc. Sunt decizii care nu sunt înțelese și nici ușor  de acceptat.

Avem un exemplu în Vechiul Testament când Maria și Aron au condus o campanie de denigrare împotriva slujitorului ales de Dumnezeu, Moise.

Lecția din Numeri 12 este foarte simplă. Dar și foarte importantă.

horizontal rule

de Doru Pope

Pentru cei mai mulţi creştini „misiunea” se desfăşoară undeva într-o ţară îndepărtată în care copiii cu burţile mari pe un schelet de trup sunt mâncaţi de vii de muşte în timp ce ei se hrănesc cu un pumn de orez pe săptămână şi beau apă dintr-o baltă mocirloasă. „Acolo” se sapă fântâni, se construiesc şcoli, spitale, acolo se trimit banii şi misionarii bisericilor noastre.

Sponsorizăm copii aiurea cu câte $25/lună ca periodic să primim câte o poză de la „copiii noştri” şi câteva rânduri de mulţumire, sau arar câte un raport de progres a sponsorizatului. Tot periodic copilul sponsorizat dispare din diverse motive de sub îngrijirea celor ce administrează banii şi primim poza unui alt copil. Din moment ce ne-am dezlipit de banii aceia lunari putem foarte bine să ne dezlipim şi de copilul sponsorizat până ieri şi să sposorizăm un nou copil. Sponsorizatul devine o „marfă” pe care noi o plătim lunar cu speranţa că facem ceea ce trebuie.

De fapt încă se dau banii cu uşurinţă pentru diverşi misionari. Într-o seară de studiu biblic mi-a cerut permisiunea să vină la noi un misionar între evrei şi să îi dau voie să facă o prezentare a misiunii sale. I-am promis că-i voi da voie şi am să-i fac o colectă, dar l-am prevenit să nu se aştepte la cine-ştie-ce bani deoarece la studiu participă doar câteva familii, poate 8-10 la număr. Atâţia au şi fost, cam 8 familii. Au dat $800 pentru misionar!

horizontal rule

de Doru Pope

Mai întâi îmi cer scuze pentru traducere… nu sunt şi nici nu am pretenţia a fi un traducător!

1. Resolved, that I will do whatsoever I think to be most to God’s glory, and my own good, profit and pleasure, in the whole of my duration, without any consideration of the time, whether now, or never so many myriad’s of ages hence. Resolved to do whatever I think to be my duty and most for the good and advantage of mankind in general. Resolved to do this, whatever difficulties I meet with, how many and how great soever.

Am decis că voi face orice voi gândi că va aduce cea mai mare slavă lui Dumnezeu şi că (voi considera a) fi spre binele meu, câştigul meu şi plăcerea mea în întreaga mea viaţă, fără a lua în considerare cât timp ar dura acum sau nicodată şi peste miliarde de secole de acum înainte. Am decis să fac fac tot ceea ce cred că e de datoria mea şi totul în avantajul omenirii în general. Am decis să fac acestea indifereant de ce greutăţi voi întâmpina, sau cât de mari şi cât de mult vor fi acestea.

2. Resolved, to be continually endeavoring to find out some new invention and contrivance to promote the aforementioned things.

Am decis să încerc în continu să descoper invenţii şi lucruri noi pentru a avansa cele afirmate anterior.

3. Resolved, if ever I shall fall and grow dull, so as to neglect to keep any part of these Resolutions, to repent of all I can remember, when I come to myself again.

Am decis ca dacă ar fi vreodată să cad sau să devin neinteresat astfel încât să neglijez să respect orice parte a acestor rezoluţii să mă pocăiesc de tot ceea ce-mi amintesc atunci când îmi vin în fire.

horizontal rule

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate