Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Arhiva
Contact
Colaboratori
Despre noi

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Site-uri Baptiste
Articole
Proiectul Betania
Media
Ştiri Internaţionale
Din Presa Română
Poşta Redacţiei

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

» De ce vom fi la fel de pos-omorîți și la sfîrșitul lui 2010?

Pentru că facem prostii şi vom continua să facem prostii! De vreo patru ani de zile, zic eu, m-am deşteptat puţin. Unii spun că pe la 33 de ani se termină tinereţea. Cred că au dreptate!

Şi au dreptate şi aceia care spun că pe la 40 de ani pe bărbaţi îi apucă o depresie care se numeşte “midlife crisis”. De ce? pentru că încep să îşi dea seama cine sînt de fapt!

Îţi trebuie cel puţin vreo 30 de ani de viaţă ca să îţi dai seama de următoarele lucruri:

1. Uităm că Dumnezeu ne culcă o treime din viaţă. Nani! Asta-i! Trist, mi-e necaz pe somn, dar fără nu se poate. Dumnezeu ne-a împărţit viaţa în trei părţi: o treime o dormim. Dacă ai 24 de ani, ai dormit deja 8 ani, poate chia mai mult  . Un bătrîn de 75 de ani a dormit 25 de ani în viaţă, în cazul lui… poate mai puţin.

Prostia noastră, a bărbaţilor, este că ne facem planuri ca şi cum am sta treji 24 de ore. Fals.


»
Schimbarea in bine incepe cu tine

 

Sub aceasta deviza s-a desfasurat astazi, incepand cu ora 17 in Biserica Baptista Betel din Cluj-Napoca, intalnirea periodica a Asociatiei Barbatilor Crestini (A.B.C.) cu participanti din mai multe localitati. Au umplut biserica aproximativ 500 de frati din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla, Baia-Mare. Partea de inchinare a realizat-o grupul SHEMA si Corul Barbatesc condus de Mircea Capusan din Biserica Baptista nr 1 Cluj-Napoca. Au fost facute si cateva marturii, respectiv s-a prezentat un filmulet prin care se arata celor din sala modul concret in care se poate finaliza studiul, rugaciunea si partasia celor din grupurile de barbati crestini din bisericile locale. Mai specific: unei familii monoparentala cu sapte copii din Baia-Mare care traia in conditii deosebit de grele i s-a construit o casa noua la standarde actuale de catre un grup barbatesc de partasie. E drept ca cea care a sesizat nevoia a fost sotia unuia dintre frati. Si asa cum sustinea fratele Alin Padurean ( lider AB.C.) aceasta asociatie s-a nascut in primul rand ca urmare a rugaciunilor surorilor in HRISTOS. :) Punctul central al serii a fost mesajul fratelui Gigi Cosman intemeiat pe Cuvantul lui DUMNEZEU din 1 Petru 2:1-10 si pornind de la sintagma promovata de A.B.C. “A fi de sex masculin tine de nastere, a fi barbat tine de alegere”. Gigi Cosman a evocat o clasificare a masculinitatii facuta de Iosif Ton acum vreo 40 de ani: 1) masculul-animal, fiind cel care-si asculta poftele si le implineste indiferent de conditii, oriunde,oricand; 2) masculul-uman, fiind cel care-si asculta pofta, nu si-o implineste in orice conditii, dar isi spune siesi “las’ ca prind eu momentul!” :) si 3) masculul-crestin, fiind cel care-si recunoaste pofta si considera un sacrilegiu impotriva lui DUMNEZEU implinirea ei.

 


»
Ce este Biserica?

 

de Adrian Condrea

 

…către Biserica lui Dumnezeu…(1 Cor.1:2a)

Multe din probleme și crizele cu care se confruntă biserica de astăzi s-ar diminua dacă biserica și-ar regăsi identitatea.

Ce este biserica? A cui este ea?

Ce tare mă bucur că biserica nu este a mea. Aș fi de multe ori extrem de deprimat. Nu este biserica părinților noștri. Nu este biserica cultului baptist. Ci este biserica lui Dumnezeu.
Aud uneori că ixulescu și-a deschis biserică. Ixulescu poate să-și deschidă un butic, un depozit, o asociație, un restaurant, o cofetărie, o afacere, dar nu o BISERICĂ! Ea este lucrarea lui Dumnezeu. El, Dumnezeu dă naștere unei biserici!

Nu există sub soare nici o altă realitate ca și Biserica lui Dumnezeu.

 


»
Stii sa spui “nu”?

 

de E. A. Sarbu

 

In orice mediu ai lucra, vei gasi oameni care sunt supraincarcati si oameni care nu fac nimic. Pretutindeni, in orice tip de organizatie, exista angajati care corespund fie tiparului albinutei care se suprasolicita, fie celui al trantorului care nu face mai nimic, se plange toata ziua, intarzie mereu si in permanenta se plange ca are salariul mai mic si ca se avanseaza numai pe “pile”. Ei bine, daca in cazul celui de-al doilea se poate spune ca ii merge cat ii merge, pana la un moment dat, cand se gaseste cineva si capabil, si suficient de curajos pentru a “rupe pisica” (pardon de expresie, iubitorilor de feline), pentru ca, nu stiu cum se face, dar “trantorul” are mereu “spate”, “pile”, cunoaste pe cineva care “il tine in brate”, ei bine, spuneam, in cazul primului exista in permanenta riscul ca, la un moment dat, sa clacheze de unul singur, sa se autodistruga sau sa intervina dorinta de a fugi mancand pamantul, in cautarea unui alt loc de munca. Loc de munca unde, fie vorba intre noi, o va lua de la inceput cu obiceiurile sale.


 

» Îngropat sau incinerat? cum vrei?

 

Stateam de vorba cu o familie de prieteni despre tragedia din Haiti si discutia a atins la un moment dat subiectul “incinerat sau ingropat; cum ai prefera ?”

Desigur intra in discutie aspecte tehnice, religioase, culturale…

Biblia vorbeste mai mult despre ingropare avand in vedere faptul ca este scrisa intr-un background religios – cel iudaic – in care doar aceasta era metoda acceptata. De fapt si in Islamism cat si in Crestinism, moartea unei persoane este urmata de un serviciu (fastuos sau nu) de ingropare; trupul este pus in pamant (nu conteaza acum materialul de sicriu, metoda de imbalsamare, daca apelezi la o firma de machiat, etc)
Cum e mai corect religios? Cum e mai practic? Cum e mai normal?

In timp ce Budha a fost ars si Isus ingropat si inviat din mormant, e simplu de gandit cam ce vor adeptii religiilor.

 

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate