Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Istorie
Pastorala
Misiunea Azi
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Pitt Popovici – din poartă-n poartă cu colind curat

de Daniel Branzei

 

Am primit-o de la fratele Pitt Popovici și mă grăbesc să vi-o trimit ca avertisment și îndemn pentru marea sărbătoare duhovnicească de care ne apropiem cu toți. Cine are urechi de auzit, să audă !

 

Iubite frate în Hristos Domnul

Aș vrea ca Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru să fie sărbătorită în adâncă închinare, nu „având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea”.  2 Tim. 3:5

 

Pentru unii creștini Sărbătoarea Nașterii Domnului Isus e o  Sărbătoare de paradă. Împodobesc casa cu lumini în toate culorile. Se face chiar o întrecere în ornamentare. Am văzut la cineva chiar și acoperișul casei cu sute de lumini. În casă e bradul frumos ornamentat, –  și unii îl bagă și în biserică –  iar afară în fața casei e cumpărată o iesle de plastic, bine iluminată, cu figurine de Iosif, Maria și pruncul Isus, precum și câteva vitișoare tot din plastic. Omul își zice că așa Îl cinstește pe Fiul lui Dumnezeu, născut în sărăcie la Betleem. Și lumea curioasă se încolonează în șir lung de mașini să admire ingeniozitatea și religiozitatea creștinului proprietar.


 

“Râsul sfânt” vine pe undele Alfa şi Omega

de Dan BercianDan-Bercian1

Totul a pornit de la o scrisoare a unei ascultatoare din Bucureşti a postului nostru de radio, credincioasă, mamă a doi copii aflaţi la vârsta adolescenţei. O să vă redau textul mesajului primit de la sora noastră în credinţă:

“Centrul Creştin Betania din Oradea a invitat pentru luna mai grupul din Noua Zeelandă “PARACHUTE BAND”. Se anunţă acest eveniment şi se invită tinerii să participe şi prin canalul de televiziune “Alfa si Omega”. I-am văzut pe Net şi mi-a plâns sufletul pentru tinerii noştrii români. Cum e cu putinţă ca lideri creştini, maturi ca vârstă, să ducă spre iad pe copiii noştri aducându-le formaţii rock “creştine”, tatuaţi, cu cercei şi răcnind, spre deliciul diavolului? Poate puteţi scrie ceva, poate puteţi demasca trădarea liderilor şi alipirea de duhuri înşelătoare. Aşa vor ţipa şi vor da din cap şi tinerii noştrii? Cred că Domnul Isus plânge, iar întrebarea: “Voi mai găsi Eu credinţă pe pământ?” are deja răspuns.”

 

 

Un barbat in planul divin (I)

de Daniel Branzei

manpuzzled(Materialul acesta se poate tine sub forma uni seminar cu barbatii. Am facut-o si o voi mai face. Am deja un Power Point presentation).

Ce este un bărbat adevărat?
(extrase prelucrate din cartea „The Masculine Journeț,Understanding The Six Stages of Manhood”, de Robert Hitcks).

Identitatea masculină a fost sursa tuturor relelor din istoia mai recentă sau mai îndepărtată. Lumea de acum este o creație masculină. Acesta este motivul pentru care ea este într-o continuă criză. Singura șansă pentru echilibrarea tendințelor războinice și destructive din lume ar fi, după părerea psihologilor, „îmblânzirea” bărbaților.

Freud a răsturnat piramida instinctelor masculine așezând-o pe vârful pornirilor sexuale. Un critic al concluziilor lui a spus „Freud, este de părere că bărbatul are două capete și necazurile apar atunci când capul de jos are tendința de a dirija capul de pe umeri.”

Karl Gustave Young a spus și el că băbarbatul trebuie să ia legatura mai plenar cu partea lui „feminină”. Convins de adevărul creației din Biblie, Young a emis parerea că prin „luarea femeii” din coasta lui Adam, bărbatul și-a pierdut echilibrul lăuntric inițial.

 

 

Barbatul in planul divin (VII)

de Daniel Branzei

6. ZAKEN (bărbatul împlinit)

Nu există nicăieri în lume oameni mai primitori ca cei din Orientul Mijlociu! Ospitalitatea lor are rădăcini în tradiția multiseculară a beduinilor, când caravanele se opreau să-și ridice corturile în deșert, puneau mieii la frugare, scoteau humusul (un felde fasole bătută) și frângeau pâinea împreună ore în sir, depănându-și amintirile. Lumea ocicidentală modernă nu are nimic asemănător. Cei care călătoresc prin pareta aceea de lume mai pot gusta câte ceva din farmecul acelor obiceiuri milenare. Cortul este locul unde se adună bătrânii tribului așezați pe perne moi să scape de arșița amiezii, să bea ceai și să facă „majlis“, administrația locală. Tolăniți pe o parte sau stând jos, oamenii aceștia vorbesc domol și nu se grăbesc nicăieri. Ei par că pierd vremea degeaba, dar ceea ce fac ei este foare important, o îmbinare străbună de dicuții, târguiri comercialem sfătuire eprsonală și aplicare a justiției. De la depărtare, tot ceea ce se vede sunt robele albe lungi, bărbile albe, tâmplele argintii. Așezați în cercuri, bătrânii aceștia fac ceea ce au făcut dintotdeuna bătrânii acestor meleaguri.

 

 

"Urmeaza-ma!"

de Eugen

„Urmează-mă!” Două cuvinte care au transformat doisprezece oameni simpli în oameni care la rândul lor au transformat istoria umană pentru totdeauna.

Două cuvinte simple care au frânt un tânăr bogat cu o viață morală impecabilă, pe care Isus l-a iubit (Marcu 10:18ff).

Două cuvinte simple care au reabilitat un om care s-a lepădat în mod rușinos și public de mântuitorul lui (Ioan 21).

Două cuvinte simple care au transformat milioane de oameni de-a lungul istoriei.

Două cuvinte simple care astăzi pot transforma o biserica dezorientată, plutind în derivă, într-o lume debusolată.

 

CNN si Isus Hristos

de Doru Pope

Ceea ce relatez s-a întâmplat la CNN dar se putea întâmpla și pe alte posturi de televiziune. Un interviu s-a întrerupt brusc tocmai după ce cel intervievat a amintit că Isus a murit pentru păcatele noastre.

A vorbi despre Isus Cristos și despre El ca soluție pentru problema păcatului nu mai este popular pe anumite posturi de televiziune. Desigur există programe TV creștine unde se poate vorbi despre Cristos. Atâta timp cât mai au ascultători și privitori, bisericile și organizațiile creștine vor continua să cumpere spații de transmisie și să-și difuzeze programele.

De asemenea aș putea paria fără șanse de a pierde că Rick Warren, Joel Osteen și altora ca ei li s-ar permite să spună ce doresc despre Isus Cristos atâta vreme cât vor adîuga în părerile lor și elemente de îngăduință pentru căsătoria homosexualilor, pentru ecumenism și alte subiecte asemenea la modă în discursul social-politic-religios al scenei americane. „Isus Cristos a murit pentru păcatele noastre” (din spusele jucătorului de fotbal Benjamin Watson în interviul de mai jos) va oricând îndulcit pentru cerul gurii înegrit al posturilor de TV CNN, NBC, MSNBC, HLN și altele ca acestea de o atitudine îngăduitoare  față de homosexualism, ecumenism și în general față de păcate acceptabile/onorabile. De aceea nu mai privesc de mult la aceste posturi. Nu mai citesc nici Huffpostul, nici NY Times și alte publicații de îndoctrinare liberală (din punct de vedere religios) și socialistă (din punct de vedere politic) a americanilor.

 

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora.

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2014 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate