Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Pastorală
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 

 


Pagina Pastorală

 

În fiecare lună, Pagina Pastorală încearcă să ajute Biserica lui Hristos punând la dispoziţie o serie de materiale ajutătoare frăţietăţii în scopul înţelegerii practice a Scripturilor. Nici un mesaj care este prezentat nu reprezintă o autoritate sau un adevăr absolut care trebuie să fie urmat, ci mai degrabă un ajutător în înţelegerea practică a Scripturilor, lăsând pe Duhul Sfânt să călăuzească Biserica Mântuitorului nostru Isus Hristos.

 

În numărul precedent a publicaţiei, am tratat subiectul: DIACONATUL. Luna aceasta continuăm să studiem rolul femeii în biserica Domnului.    

 

Prezentăm cinci articole care tratează acest subiect, explicând rolul biblic pe care îl are o femeie în biserica Domnului. Diverse teorii şi atitudini au fost luate cu privire la rolul femeii în biserică. Unii au susţinut o anihilare completa a femeii în organizarea şi conducerea activităţilor bisericeşti, invocând pasaje biblice luate în afara contextului în care au fost date. Alţii au dat libertate femeii să poate însuşi orice rol în organizarea bisericii, incluzând chiar şi rolul de pastor. Doua extreme periculoase cu care se zbat şi în zilele noastre unele biserici care nu au înţeles rolul Biblic pe care o femeie îl are în Biserica Domnului.  

 

Din cauza spaţiului pe care îl avem la dispoziţie nu vom putea trata toate aspectele legate de aceasta temă, însă orice comentariu sau întrebări anterioare sunt bine venite.   

Orice comentariu poate fi trimis la adresa: apologetics@voxdeibaptist.org

 

Dacă sunteţi interesaţi să ne sugeraţi subiecte de studiu, o puteţi face pe adresa misiunii. 

sus

ROLUL FEMEII ÎN BISERICĂ

 

1 Timotei – Transmiterea făcliei - Locul unei femei este în biserică!

1 Timotei 2:9-15

Cu o generaţie în urmă, o vorbă foarte folosită spunea „Locul femeii este în bucătărie” În anii 1960 , odată cu mişcarea de eliberare a femeilor, care a intrat în cadrul vederilor noastre despre feminism, acea vorbă veche a fost înlocuită cu alta „Locul femeii este în piaţă”. Ca şi creştini, nu suntem prea mult preocupaţi cu opiniile societăţii. Noi vrem să ştim ceea ce a spus Dumnezeul nostru suveran în Biblie. Dacă aş putea concluziona acest pasaj vital, instructiv din Scriptură într-un singur gând, ar fi acesta „Locul unei femei este în biserică”. Aceasta ne spune ce aşteaptă Dumnezeu de la femei în cadrul bisericii.

 

ROLUL FEMEII ÎN BISERICĂ - articol de Wayne Jackson (courtesy of www.christiancourier.com Curierul Creştin: Arhive Joi, 16 martie, 2000) Învaţă Biblia că există roluri diferite pentru bărbaţi şi pentru femei în schema planului lui Dumnezeu pentru biserică?

 

FEMEILE ÎN BISERICĂ: UN STUDIU BIBLIC AL ROLULUI FEMEII ÎN CADRUL BISERICII - FEMEILE ŞI FUNCŢIA BISERICEASCĂ - de Samuele Bacchiocchi, Ph.D., Andrews University (courtesy of www.andrews.edu) Cum se relatează principiul de subordonare faţă de cap, examinat de noi în capitolul anterior, la rolul femeii în biserică? Permite acest principiu femeilor să funcţioneze ca pastori sau bătrâni ai congregaţiei?

 

FEMEILE ÎN BISERICĂ: UN STUDIU BIBLIC AL ROLULUI FEMEII ÎN CADRUL BISERICII - LUCRAREA FEMEILOR ÎN CADRUL NOULUI TESTAMENT - de Samuele Bacchiocchi, Ph. D., Andrews University (courtesy of www.andrews.edu) Ce impact a avut venirea lui Hristos asupra statutului social şi religios al rolului femeilor? A fost oare tratarea femeilor de către Isus ca persoane umane pentru care şi către care El a venit şi includerea sa a câtorva dintre ele în cercul să de însoţitoare, desemnat să paveze cale deplinului lor acces la lucrarea pastorală? Respectă Noul Testament sau respinge distincţiile de rol social şi religios dintre bărbaţi şi femei pe care le-am descoperit în Vechiul Testament?

 

1 Corinteni 14:34 – “Tăcerea” în biserică - de Wayne Jackson. Termenul “să tacă” din 1 Cor 14:34 este adesea înţeles greşit şi aplicat greşit. Trebuie o femeie să fie „tăcută” în biserică?

sus

Ce este nou?

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

  Back Next 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate