Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pastorala
 

 

 

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Hegeomai
Istorie
Pastorala
Studiu Biblic
Site-uri Baptiste
Media

 

 


Pagina Pastorală

 

Click pe titluri pentru articolul complet

 

Arhivele regale – 2. Ieroboam – sluga fără stăpân (1 Regi 13:1 – 14:20)

de Daniel Branzei

 

Ieroboam, unul din slujitorii lui Solomon, a fugit de la stăpân și s-a dus pentru o vreme în Egipt (1 Regi 12:2). Ieroboam a fugit apoi de Dumnezeu, aducând Egiptul în inima lui pe teritoriile lui Israel. Acest om a fost „o slugă fără stâpân“, atât din punct de vedere omenesc, cât și duhovnicesc. Mare dreptate a avut cel care a spus că „cel care nu slujește nimănui își este singur cel mai prost stăpân!“

Dumnezeu își arată harul pentru Ieroboam prin două încercări menite să-l întoarcă din falsitate la adevăr. Prima este confruntarea printr-un prooroc trimis din Iuda, iar a doua este boala lui Abiia, băiatul lui Ieroboam. Ambele sunt încercări ale harului care-i oferise un destin de excepție. Va ști însă Ieroboam să le înțeleagă și să se întoarcă la ascultarea de Iehova?

horizontal rule

Arhivele regale I – Divizarea Împărăției

 

de Daniel Branzei

 

(Începem publicarea unor capitole din cartea „Lecții din arhivele regale“)

După 1989, în România s-a dat acces cetățenilor să-și vadă dosarele de la Securitate. Cei care au făcut-o au rămas uimiți de unele lucruri pe care le-au găsit scrise acolo. Pentru o vreme, în România a existat chiar o „febră a dosariadei“.

Biblia conține și ea niște arhive cu dosare. Sunt dosarele regilor din istoria lui Israel. Ele se găsesc în cărțile 1 și 2 Regi și 1 și 2 Cronici. Vă propun să încercăm să le studiem împreună. Cred că este foarte important să vedem cum reduce Dumnezeu viața cuiva la informațiile ei cele mai importante. Vom găsi că Dumnezeu apreciează oamenii într-un mod cu totul diferit de acela în care-l facem noi. Vom înțelege că fiecare este „cântărit, numărat și găsit“ într-un fel sau altul în aceste dosare divine.

horizontal rule

Obisnuiti cu ceremoniile si fastul unor desfasurari religioase in jurul evenimentului pascal scapam din vedere detaliile din culise – de bucatarie – care sunt sugestive deseori pentru implicatiile colaterale evenimentului.

pozele de mai jos prezinta una din slujbele nesfinte ale unui “obicei sfant”. curatarea zidului de biletele catre Dumnezeu, postate cu speranta.

Toate biletele sunt stanse si arse - potrivit unui traditii evreiesti – intr-un loc special pe Muntele Maslinului. (fotografiile apartin Uriel Sinai/Getty Images)

horizontal rule

Secretul celei mai mari fericiri omenești se află… în suferință!

Aproape toți oamenii caută fericirea și-și duc viața în diferite nemulțumiri, neîmpliniri și nefericiri. Soția se plânge de soț, soțul de soție, copiii de părinți, părinții de copii. Oamenii sunt nemulțumiți că nu au cutare lucru, că salariul este mic, că nu au serviciu, că locuința e cu chirie sau e prea mică, veche, demodată. Unii sunt nemulțumiți că nu au mașină, alții că mașina nu e așa bună, alții că au doar o mașină, alții că nu au și avion, unii că nu au elicopter și alții că nu au zburat în lună. Sunt oameni nefericiți că factura la întreținere e prea mare, alții că rata de plătit la bancă pentru împrumutul luat este sufocantă. Sunt unii nemulțumiți că mâncarea e prea puțină sau că e prea grasă sau prea slabă, unii sunt nemulțumiți că li se strică belșugul din cămări, pivnițe, depozite. Unii sunt nemulțumiți că sunt prea slabi, alții că sunt prea grași, alții că nu sunt ca alții. Lucrurile pot continua așa la nesfârșit. Perceperea lucrurilor negative și a celor care lipsesc eclipsează lucrurile pozitive și pe care le avem, făcând din noi veșnici tânjitori după fericirea iluzorie. Nefericirea viețuiește în lucrurile pe care nu le ai sau pe care le-ai pierdut.

horizontal rule

de Doru Pope

The Rev. Rick Warren, pastor of Saddleback Church in Lake Forest and one of America’s most influential Christian leaders, has embarked on an effort to heal divisions between evangelical Christians and Muslims by partnering with Southern California mosques and proposing a set of theological principles that includes acknowledging that Christians and Muslims worship the same God.

Paragraful de mai sus este preluat de AICI.  Aşa după cum se vede dacă margeţi pe link, articolul a fost publicat în Orange County Register la 23 Februarie curent şi a fost reactualizat la 27 Februarie.

Personal nu am nimic cu musulmanii.  Când am avut companie de limuzine, aveam angajaţi musulmani.  Am lucrat şi eu la musulmani.  Cei mai mulţi dintre ei oameni cumsecade.  Ali vorbea mereu că vrea să omoare pe evrei… dar a şi plecat undeva într-una din ţările arabe ca să lupte pentru cauza lui Allah.

Nu cred că e o problemă a mânca cu musulmanii, a participa împreună la activităţi sociale sau culturale, a milita pentru cauze umanitare comune.  Rick Warren încearcă de mult să construiască astfel de poduri între creştini şi musulmani.  Asta nu-i greşit.  Trăind împreună în aceleaşi cartiere şi confruntaţi cu probleme asemănătoare o astfel de conlucrare nu poate fi decât benefică pentru toţi cei implicaţi.  Dar a pune alături Coranul şi Biblia şi a căuta puncte comune pentru a ajunge la concluzia că creştinii şi musulmanii se închină la acelaşi Dumnezeu e greşit.

horizontal rule

 

Nota: Cititi continuarea articolelor prin a face click pe titlul albastru al acestora. Materialele sunt pe site-ul Vox Vocis, o diviziune a Vox Dei Ministries

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate