PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină Pastorală

În fiecare luna Pagina Pastorală încearcă să  ajute Biserica lui Cristos punând la dispoziţie o serie de materiale în ajutorarea frăţietăţii în întelegerea practică a Scripturilor. Nici un mesaj care este prezentat nu reprezintă o autoritate sau un adevăr absolut care trebuie să fie urmat, ci mai degrabă un ajutător în întelegerea practică a Scripturilor, lasând pe Duhul Sfânt să călăuzească Biserica Mântuitorului nostru Isus Cristos.

Dacă în luna trecută am prezentat câteva materiale care au tratat problema zeciuieli si a dărniciei în Biserică, luna aceasta tratăm problema autorităţii în Biserica în contextul disciplinei care trebuie să existe începind de la slujitorii Domnului până la cel mai nou membru al Bisericii.

Dacă sunteţi interesaţi să ne sugeraţi subiecte de studiu, o puteţi face pe adresa misiunii. 

Orice comentariu poate fi trimis la adresa:
apologetics@voxdeibaptist.org

AUTORITATEA IN BISERICA LUI ISUS CRISTOS,(Partea I-a) de Caius Obeada. Ce spune Domnul Isus prin: “dar între voi să nu fie aşa”? Ar trebui bisericile noastre să copieze stilul de organizare corporativ? Funcţionează pastorii noştri ca preşedinţi executivi, iar comitetul de diaconi ca un bord de directori? De ce întâlnirile noastre se desfăşoară după regulile lui Robert în loc să urmeze Cuvântul lui Dumnezeu? Dacă Biblia este suficientă în toate lucrurile, de ce nu este suficientă şi pentru întâlnirile noastre? Avem noi nevoie de reguli omeneşti pentru a ajuta Biserica lui Cristos, reguli cu care să înlocuim voia şi călăuzirea Duhului Sfânt?

SLUJIREA CONDUCERII BISERICEŞTI, (Partea II-a) de Caius Obeada. Deja am stabilit că nu există un astfel de lucru precum „slujba păstorului” în biserica locală. De fapt oamenii nu devin bătrânii bisericii prin punerea lor în poziţia de supraveghetori / pastori. Mai degrabă, oamenii funcţionează ca supraveghetori deoarece ei sunt bătrânii bisericii, care au darul de păstori (pastori). Acesta este un punct critic. Dacă nu vedem aceasta atunci am deschis uşa larg pentru o autoritate în biserică alta decât cea a lui Hristos prin Duhul Sfânt. Noul Testament nu afirmă nimic despre o biserică cu „un” pastor. Noul Testament vorbeşte întotdeauna despre supraveghetori în termeni de plural, nu la singular.

Aplicarea lui Matei 18 la problemele de disciplină bisericească, (Partea III-a) de Caius Obeada. Trăim o vreme în care presiunea demonică şi învăţăturile false au crescut, punându-ne mai aproape de a doua venire a lui Isus ca niciodată. Biserica lui Hristos trăieşte într-o presiunea demonică şi cu învăţături false mai mult ca niciodată. „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care Sunt în locurile cereşti.” (Efeseni 6:12) Satan nu apasă biserica vestică din afară atât de mult cât o face din interior. Învăţătura falsă, interpretări liberale şi standarde mai joase au inundat bisericile noastre. Calitatea a fost înlocuită de cantitatea. Numerele au devenit mai importante decât calitatea vieţii.

DISCIPLINA BISERICEASCĂ, o secţiune luată din Constituţia Bisericii Baptiste din Sidney, New York.

AUTORITATEA PĂSTORULUI, de Ray C. Stedman.

Domnul Isus a spus că, ucenicii nu trebuie să fie stăpâni, ci slujitori unii altora iar cel mai mare dintre ei este cel care slujeşte tuturor.

Prin aceste cuvinte Isus arată că printre creştini trebuie să predomine un sistem de guvernare total diferit de cel lumesc. Autoritatea printre creştini nu provine din aceeaşi sursă cu autoritatea lumească, nici nu trebuie să fie exercitată în aceeaşi manieră.
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

   Multă binecuvântare
          cu ocazia
       "Zilei Mamei"

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003