PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină Pastorală

În fiecare luna Pagina Pastorală încearcă să  ajute Biserica lui Cristos punând la dispoziţie o serie de materiale în ajutorarea frăţietăţii în întelegerea practică a Scripturilor. Nici un mesaj care este prezentat nu reprezintă o autoritate sau un adevăr absolut care trebuie să fie urmat, ci mai degrabă un ajutător în întelegerea practică a Scripturilor, lasând pe Duhul Sfânt să călăuzească Biserica Mântuitorului nostru Isus Cristos.

În numărul precedent a publicaţiei, am tratat problema autorităţii în biserica lui Cristos şi a disciplinei.  Luna aceasta continuam să tratăm problema autorităţii şi a celor care au fost chemaţi să slujească adunării lui Critos: BĂTRÂNII BISERICII.   

În luna Februarie (intre de 5-7 Februarie) 2004, a avut loc o conferinţă organizată de Seminarul Teologic Baptist din New Orleans (USA) pe tema "Chestiunea organizării Baptiste." În urma schimbărilor organizaţionale în ce priveşte introducerea oficiului bătrânilor, şi a problemelor care se ridică odată cu acesta nouă structură, teologii baptişti americani au gasit necesar tratarea acestui subiect la nivel naţional, răspunzind chemarii şi întrebărilor puse din punct de vedere practic, teologic şi istoric. S-a discutat problema organizării bisericesti după model Nou Testamental care include în conducerea bisericii pluralitatea bătrânilor.

Datorită schimbărilor organizaţionale care au început sa ia loc in bisericile Baptiste americane, găsim necesar sa tratam problema Bătrânilor biserici în prisma învăţăturilor Nou Testamentale. Documentele istorice baptiste recunosc oficiul bisericii Nou Testamentale a BĂTRÂNILOR. Din cauza spaţiului pe care îl avem la dispoziţie nu vom putea trata toate aspectele legate de aceasta temă, însă orice comentariu sau întrebări anterioare sunt bine venite.   

Orice comentariu poate fi trimis la adresa:
apologetics@voxdeibaptist.org

Dacă sunteţi interesaţi să ne sugeraţi subiecte de studiu, o puteţi face pe adresa misiunii. 

BĂTRÂNII BISERICII

Cine ar trebui să un conducă Biserica? - O argumentaţie pentru pluralitatea bătrânilor bisericii de Daniel B. Wallace, Ph.D. (courtesy of www.bible.org) "Multe biserici din zilele noastre au un pastor şi mai mulţi diaconi. Aceasta se bazează pe un model al eclesiologiei în care se presupune că există un singur bătrân al bisericii în biserica primară. Dar chiar şi acele biserici care au mai mulţi bătrâni ai bisericii (pastorul fiind unul din ei) îl consideră de obicei pe pastor ca şi conducătorul de fapt al bisericii."

Bătrânii bisericii  - (courtesy of http://www.geocities.com/k9ocu/Leadership.htm#Qualifications

"S-au scris câteva cărţi şi articole excelente recent care confirmă faptul că guvernarea bisericii Nou Testamentale trebuie să fie formată dintr-un bord de bătrâni. Aceasta este şi presupunerea acestui articol în ceea ce urmează. Cu toate acestea s-au observat şi probleme mari în aplicarea formei biblice de guvernare. Acest articol caută să expună acele probleme şi îşi propune să găsească şi soluţii. "

Discuţie asupra rolului prezbiterilor din Biserica locală - de David L. Miner. Această lucrare a fost schiţată pentru a-i ajuta pe cei din conducerea bisericii mele să-şi înţeleagă rolurile în cadrul corpului local şi să se angajeze în discuţii active cu privire la schimbările ce s-ar petrece cu aceste roluri.

Drepturile bătrânilor care conduc biserica - de Charles Hodge.
Princeton Review, April 1843 pp 313-, vol 15, #2 Drepturile bătrânilor care conduc biserica. De Calvin. Presbiterianul. Nos. 614-618. Drepturile bătrânilor care conduc biserica. De Presbiter. Presbiterianul. Nos. 621-626. "Subiectul discutat într-o serie de lucrări menţionate mai sus, şi-a însuşit o importanţă care forţează consideraţiile acestuia asupra tuturor prietenilor bisericii. Întrebarea aflată în discuţie este: Au dreptul bătrânii care conduc biserica să se unească în punerea mâinilor la ordinarea slujitorilor evangheliei?"

Poziţia pastorului - courtesy of www.elkcreekgospelcenter.org . "Să privim acum la poziţia pastorului din zilele moderne. Aşa cum este ea astăzi, eu cred că poziţia lui este nescripturală. Fără îndoială, mulţi oameni au început cu bine, însă au căzut în această cursă de a fi puşi sau de a se pune pe ei înşişi într-o poziţie nescripturală. Mai întâi de toate, nu vei găsi nicăieri în Biblie ca o biserică să fie condusă de un singur bărbat. Nicăieri! Cu toate aceste multe biserici de astăzi sunt în această situaţie. Dar unde scrie că o biserică trebuie condusă de un singur bărbat? Dacă ştii de un exemplu clar, sau de vreo poruncă a Scripturii, fă-mi şi mie de cunoscut."

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003