PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină Pastorală

În fiecare lună, Pagina Pastorală încearcă să ajute Biserica lui Cristos punând la dispoziţie o serie de materiale ajutătoare frăţietăţii în scopul înţelegerii practice a Scripturilor. Nici un mesaj care este prezentat nu reprezintă o autoritate sau un adevăr absolut care trebuie să fie urmat, ci mai degrabă un ajutător în înţelegerea practică a Scripturilor, lăsând pe Duhul Sfânt să călăuzească Biserica Mântuitorului nostru Isus Cristos.

În numărul precedent a publicaţiei, am tratat subiectul: BĂTRÂNII BISERICII. Luna aceasta continuăm să studiem un alt oficiu din biserica Domnului, şi anume DIACONATUL.    

Prezentăm patru articole care tratează acest subiect, explicând rolul biblic pe care îl joaca un diacon în biserica Domnului. De la începutul istoric al bisericii, doua oficii au fost recunoscute şi găsite pe paginile Bibliei: Bătrânii bisericii şi Diaconii; rolul de conducere fiind încredinţat bătrânilor, iar rolul de ai ajuta pe aceştia a fost încredinţat diaconilor.

De-a lungul secolelor, istoria bisericii Domnului a schimbat aceste roluri (în unele denominaţii), depărtându-se de rolul si chemarea iniţială pe care aceste oficii l-au jucat în biserica primară, începând din timpul apostolilor. Teologii secolului 21 au ajuns la concluzia că merită să se analizeze rolul celor doua oficii, în vederea unei redresări şi corectări a conducerii bisericii şi a slujirii pe care aceşti robi a lui Cristos îl joacă în biserica Sa.

Din cauza spaţiului pe care îl avem la dispoziţie nu vom putea trata toate aspectele legate de aceasta temă, însă orice comentariu sau întrebări anterioare sunt bine venite.   

Orice comentariu poate fi trimis la adresa:
apologetics@voxdeibaptist.org

Dacă sunteţi interesaţi să ne sugeraţi subiecte de studiu, o puteţi face pe adresa misiunii. 

DIACONII BISERICII

Rolul biblic al diaconilor – Partea 1 - de Derek Gentle
Scopul diaconilor este de a sluji Domnului prin a conduce lucrarea de îngrijire a bisericii - făcând lucrarea de binefacere, de vizitare a bolnavilor, de a fi alert faţă de nevoile spirituale ale bisericii - eliberând pe pastorul(ii) pentru a se concentra asupra rugăciunii şi a slujirii Cuvântului, astfel facilitând răspândirea evangheliei şi promovarea unităţii în biserică.

 

Rolul biblic al diaconilor – Partea 2 - de Derek Gentle

Variate abordări sunt folosite de biserici în încercarea de a se întoarce la un model mai biblic pentru diaconie. Cât de departe sunt ei gata să meargă în acest efort este determinat de un număr de variabile care includ şi părerea lor despre aceasta şi accentul pe Scriptură, înţelegerea lor a naturii bisericii, vârsta congregaţiei şi unanimitatea părtăşiei referitor la ce paşi trebuiesc făcuţi în general.

 

Diaconii şi Conducerea Bisericii - de Daniel B. Wallace, Ph.D.

Articolul de faţă este un eseu care argumentează faptul că diaconii ar trebui să fie o parte a conducerii unei biserici mari. Acesta are trei părţi: studiul biblic inductiv, concluzii din investigarea biblică, şi sugestii practice pentru biserica de astăzi.

 

Adevărul şi pardoxul - Capitolul 9, Bătrânii, Episcopii şi Diaconii
Cea mai greu de înţeles scară pe care diavolii o vor folosi pentru a produce complotul netrebnicului paradox este referinţa la „o soţie” din Tit şi 1 Timotei. Dar ca de obicei, odată ce LUMINA Scripturii străluceşte prin acest subiect, răutatea este dată pe faţă în mod instantaneu. Slavă Domnului!

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003