Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Umor
 

 

 

Septembrie 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei


Pagina de Umor

 

 

O inimă veselă înseninează faţa (Proverbe 15:13) si este un medicament bun (Proverbe 17:22). Ce altceva produce veselie inimii decât o glumă bună sau un cuvânt bun spus la timpul potrivit? Ne propunem ca prin această pagină de umor să vă "descreţim" puţin frunţile şi să vă facem să vă simţiţi... mai înseninaţi.

 

Dacă aveţi şi dumneavoastră alte glume care doriţi să apară pe această pagină, vă rog să nu ezitaţi să ni le trimiteţi pe email, apăsând aici [sau la adresa de email glume_crestine@voxdeibaptist.org, cu numele glumei şi numele, eventual oraşul / ţara de unde sunteţi]. Vă mulţumim şi aşteptăm mesajele dumneavoastră. Aceia dintre dumneavoastră care sunteţi înscrişi pe Forumul nostru, aveţi posibilitatea de acum să scrieţi direct în paginile respective glumele pe care le ştiţi şi care doriţi să le împărtăşiţi cu alţii.

horizontal rule

În acest număr...

 

  Lecţie de la Şcoala Duminicală

  La grădiniţă

  Lucrare de artist

  Suc de lămâie

  Carieră

  Bărbat sau femeie

horizontal rule

Lecţie de la Şcoala Duminicală

 

La o Şcoală Duminicală se preda lecţia despre felul cum Dumnezeu a creat toate, inclusiv fiinţele umane. Micul Johnny, un copil din clasa de grădiniţă, părea să aibă o intenţie specială atunci când i s-au spus că Eva a fost creată din una din coastele lui Adam. Mai târziu în acea săptămână mama lui a observat că băieţelul ei stătea pe jos de parcă era bolnav. „Johnny, s-a întâmplat ceva?” Micul Johnny a răspuns, „Mă doare într-o parte. Cred că voi avea o soţie”.

sus

horizontal rule

La grădiniţă

 

O educatoare de grădiniţă a dat clasei sale o temă de „arată şi spune” copiilor pentru a aduce ceva care să reprezinte religia lor.

 

Primul băiat care a venit în faţa clasei a spus, „Numele meu este Beniamin şi sunt evreu şi aceasta este Steaua lui David”.

 

Al doilea băiat s-a dus în faţa clasei şi a spus, „Numele meu este Maria. Sunt catolic şi acesta este Crucifixul”.

 

Al treilea băiat s-a dus şi el în faţa clasei şi a spus, „Numele meu este Tommy şi sunt Baptist şi aceasta este o caserolă”.

sus

horizontal rule

Lucrare de artist

 

Un artist a întrebat pe proprietarul unei galerii dacă cineva s-a interesat recent de picturile lui care erau prezentate atunci.

 

„Am veşti bune şi veşti rele”, a spus proprietarul galeriei. „Vestea bună este că un dom a întrebat de lucrarea ta şi s-a mirat dacă aceasta s-ar aprecia în valoare după moartea ta”.

 

„Şi ce i-aţi spus?” a întrebat artistul.

 

„Când i-am spus că da, el a cumpărat toate cele 15 picturi ale dumneavoastră”.

 

„Minunat!” a exclamat artistul. „Care e vestea rea?”

 

„Domnul acela era doctorul dumneavoastră”.

sus

horizontal rule

Suc de lămâie

 

Un bar local era aşa de sigur că barmanul său era cel mai tare om din zonă încât a oferit în pariu suma de $1.000.

 

Barmanul avea să stoarcă o lămâie până ce curgea tot sucul din ea într-un pahar, iar apoi dădea lămâia unui client. Oricine avea să mai scurgă încă o picătură de suc avea să câştige banii.

 

Mulţi oameni au încercat în decursul vremii (ridicători de greutăţi, docheri, etc.), dar nimeni nu o putea face.

 

Într-o zi un om uscăţiv, mic de înălţime, a intrat în bar, purtând ochelari groşi şi un costum de poliester, şi a spus cu o voce mică şi chiţăită, „Aş vrea să particip la pariu”.

 

După ce au încetinit toate râsetele, barmanul a spus OK, a luat o lămâie, şi a stors-o din nou. Apoi a dat zbârcitele rămăşiţe din coajă către acest om mic de înălţime.

 

Râsetele mulţimii s-au transformat într-o tăcere totală în timp ce omul şi-a strâns pumnul în jurul lămâii şi circa şase picături au mai curs în pahar.

 

În timp ce mulţimea ovaţiona, barmanul a plătit cei , şi l-a întrebat pe om, „Ce meserie aveţi? Cherestegiu, halterofil, sau ce?”

 

Omul a răspuns, „Lucrez la fisc”.

sus

horizontal rule

Carieră

 

Un cuplu înaintat în vârstă avea un fiu, care încă mai locuia cu ei. Părinţii erau puţin cam îngrijoraţi, pe măsură ce fiul lor era încă incapabil să decidă ceva cu privire la cariera sa de viitor. Aşa că ei s-au decis să facă un mic test.

 

Ei au pus o notiţă pe holul principal unde era o măsuţă. În jurul notiţei au pus o hârtie de zece dolari, o Biblie, şi o sticlă de whisky. Apoi s-au ascuns, pretinzând că nu sunt acasă.

 

Tatăl a spus soţiei sale, „Dacă fiul nostru ia banii, o să fie un om de afaceri, dacă ia Biblia, o să fie un pastor, dar dacă ia sticla de whisky, mă tem că fiul nostru o să fie un nenorocit de beţiv”.

 

Aşa că părinţii s-au ascuns într-un dulap din apropiere şi au aşteptat cu nerăbdare. Trăgând cu coada ochiului ei l-au văzut pe fiul lor cum sosea. Fiul a citit notat pe care aceştia au lăsat-o pe masă.

 

Mai apoi a luat harta de zece dolari, s-a uitat la ea înspre lumină să vadă dacă este reală şi a pus-o la el în buzunar.

 

După aceea, a luat Biblia, a răsfoit prin ea, şi şi-a pus-o sub braţ.

 

În final, a luat sticla, a deschis-o şi a tras un gât ca să se asigure de calitate. Apoi s-a dus în camera sa, ducând cu ele toate cele trei lucruri.

 

Tatăl şi-a tras o palmă peste frunte şi a spus: „Aceasta e mai rău decât mi-am putut imagina!”

 

„Ce?” a întrebat soţia.

 

„Fiul nostru o să fie un politician”.  

sus

horizontal rule

Bărbat sau femeie?

 

În timp ce mănâncă şi soseşte nota de plată, băieţii vor arunca fiecare $20 chiar dacă nota este doar $22,50. Nici unul nu va avea ceva mai mic, şi nici unu nu v-a admite că ar vrea rest înapoi. Când fetele primesc nota de plată se scot calculatoarele pe masă.

 

În privinţa banilor un bărbat va plătii $2 pentru un lucru de $1 pe care îl vrea. O femeie va plăti $1 pentru un lucru de $2 pe care nu-l vrea.

 

Într-o baie un bărbat are 6 lucruri: o pastă de dinţi, periuţa de dinţi, spuma de ras, aparatul de ras, un săpun, şi un prosop de la Holiday Inn. O femeie are o medie de 337 de lucruri în baia ei. Un bărbat ar fi capabil să identifice majoritatea dintre acestea.

 

În privinţa argumentelor o femeie are ultimul cuvânt. Orice spune un bărbat după aceasta este începutul unui nou argument.

 

Femeilor le plac pisicile. Bărbaţii spun că le plac pisicile, dar când nu se uită femeile ei le lovesc cu piciorul.

 

O femeie se îngrijorează cu privire la viitor până ce îşi găseşte un soţ. Un soţ nu se îngrijorează cu privire la viitor până ce nu îşi ia o soţie. 

 

O femeie se va îmbrăca pentru a merge la cumpărături, că să ude plantele, să golească gunoiul, să răspundă la telefon, şi ca să citească o carte. Un bărbat se va îmbrăca pentru nunţi şi înmormântări.  

 

Un bărbat de succes este cel care face mai mulţi bani decât poate cheltuii soţia sa. O femeie de succes este una care poate găsii un astfel de bărbat.

 sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate