Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Pagina de Umor
 

Octombrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

 


Pagina de Umor

 

 

O inimă veselă înseninează faţa (Proverbe 15:13) si este un medicament bun (Proverbe 17:22).O inimă veselă înseninează faţa (Proverbe 15:13) si este un medicament bun (Proverbe 17:22). Ce altceva produce veselie inimii decât o glumă bună sau un cuvânt bun spus la timpul potrivit? Ne propunem ca prin această pagină de umor să vă "descreţim" puţin frunţile şi să vă facem să vă simţiţi... mai înseninaţi.

 

Dacă aveţi şi dumneavoastră alte glume care doriţi să apară pe această pagină, vă rog să nu ezitaţi să ni le trimiteţi pe email, apăsând aici. Vă mulţumim şi aşteptăm mesajele dumneavoastră. Aceia dintre dumneavoastră care sunteţi înscrişi pe Forumul nostru, aveţi posibilitatea de acum să scrieţi direct în paginile respective glumele pe care le ştiţi şi care doriţi să le împărtăşiţi cu alţii.

horizontal rule

În acest număr...

 

     Trei atei

     Odihnească-se-n pace

     Vino în Armata Domnului

     Fiul Rabinului

     Secretul pentru o viaţă lungă

     Doar nu crezi...

     Câinele baptist

     O scuză bună

     Noul pastor

     Scrisori către Pastor

horizontal rule

Trei atei

 

Tei ateişti erau pe o insulă şi erau pe cale să moară. S-au decis că ar trebui să se roage. Primul a spus, „Eu nu ştiu cum să mă rog. Nu ştiu de unde să încep”.

 

Al doilea a spus, „Nici eu nu ştiu de unde să încep”.

 

Al treilea a spus, „Nici eu n-am mai făcut-o. Cel mai aproape contact al meu cu religia a fost să locuiesc lângă uşa unei biserici catolice”.

 

Ceilalţi doi au zis, „Păi tu ştii cel mai mult, de ce nu ne conduci tu”.

 

Al treilea ateu îşi apleacă capul, îşi strânge mâinile şi spune: „B-4, I-22, N-37. . .”.

sus

horizontal rule

Odihnească-se-n pace

 

Într-o duminică dimineaţa, pastorul l-a observat pe micuţul Alex care se uita la o placă mare care atârna în foaierul bisericii. Aceasta era acoperită cu nume şi mici steaguri americane puse în fiecare parte a acestuia. Băieţelul de şapte ani se tot holba la această placă de ceva vreme aşa că pastorul s-a îndreptat spre el, a stat lângă el şi i-a spus liniştit, „Bună dimineaţa, Alex”.

 

„Bună dimineaţa, pastore”, a răspuns tânărul, încă concentrat la placă. „Pastore McGhee, ce este asta?” a întrebat Alex.

 

„Ei bine, fiule, este un memorial al tuturor bărbaţilor şi femeilor care au murit în serviciu”.

 

Într-un mod sobru, ei stăteau împreună holbându-se la această placă largă. Vocea lui Alex abia se auzea când s-a decis să întrebe într-un final, „La care serviciu, la cel de la 9:00 sau cel de la 10:30?”

sus

horizontal rule

Vino în Armata Domnului

 

Un prieten se afla în faţa mea ieşind din biserică într-o zi şi pastorul era la uşă ca de obicei, salutând pe oamenii care ieşeau din biserică. Acesta l-a apucat de mână pe prietenul meu şi l-a tras deoparte.

 

Pastorul i-a spus, „Ar trebui să te alături Armatei Domnului!”

 

Prietenul meu a răspuns, „Păi sunt deja în Armata Domnului, Pastore”.

 

Pastorul l-a întrebat, „Păi cum se face că nu te văd decât la Crăciun şi la Paşti?”

 

Acesta i-a şoptit, „Eu sunt în serviciul secret”.

sus

horizontal rule

Fiul Rabinului

 

Era odată un Rabin al cărui fiu a ajuns la vârsta de om mare şi a simţit că fiul său nu avea apreciere prea mare pentru religia evreiască pe care ar trebui să o aibă o persoană de vârsta lui, aşa că s-a decis să-l trimită într-o călătorie spre ţara sfântă să privească la mâna întâi la cultura evreiască.

 

Băiatul s-a întors din călătorie şi tatăl l-a întrebat cum a fost.

 

„O, a fost foarte frumos tată, mulţumesc! Dar trebuie să îţi spun că sunt creştin acum”.

 

Tatăl nu era prea încântat şi a simţit că trebuia să facă ceva cu privire la aceasta. Acesta s-a dus la un alt coleg Rabin şi i-a spus situaţia.

 

Rabinul a exclamat, „Nu te uita la mine! Eu mi-am trimis fiul în Ierusalim şi el s-a întors tot creştin”. Opinia lor combinată era că la mijloc ar fi vreo conspiraţie şi s-au decis să se ducă la Rabinul Şef.

 

Rabinul Şef a exclamat, „Nu vă uitaţi la mine! Şi eu mi-am trimis fiul la Ierusalim şi s-a întors creştin. Aceasta este ceva pentru care TREBUIE să ne rugăm”.

 

Toţi trei au îngenuncheat şi s-au rugat şi Dumnezeu a răspuns: „Nu vă uitaţi la mine...”

sus

horizontal rule

Secretul pentru o viaţă lungă

 

Bunicul Jones îşi sărbătorea a 100 zi de naştere şi fiecare îl complimenta cu privire la aspectul atletic şi bine păstrat al acestuia. „Domnilor, vă voi spune secretul succesului meu”, a trăncănit el. „Am fost în aer liber zi după zi pentru 75 de ani acum”.

 

Cei care îl sărbătoreau erau impresionaţi şi l-au întrebat cum de a reuşit să-şi menţină regimul riguros de condiţie fizică.

 

„Ei bine, soţia mea şi cu mine ne-am căsătorit acum 75 de ani. În noaptea nunţii noastre, am făcut un angajament solemn. Oricând aveam o ceartă, acela care era dovedit că era greşit trebuia să meargă afară şi să facă o plimbare”.

sus

horizontal rule

Doar nu crezi. . .

 

O doamnă mergea cu metroul şi îşi citea Biblia în acest timp.

 

Un bărbat care stătea lângă ea, părând a fi amuzat, o întreabă, „Doar nu credeţi ce spune acolo, nu-i aşa?”

 

„Orice cuvânt”, a răspuns ea.

 

„OK”, întreabă el, „dar povestea lui Noe, potopul, animalele – credeţi asta?”

 

„O, absolut”, a spus ea.

 

„Dar că Dumnezeu a creat universul în şase zile?”

 

„Totul e adevărat, cred fiecare cuvânt”.

 

„Dar Iona – cum se poate ca un om să trăiască trei zile în burta unei balene?” întreabă acesta.

 

„Da, cred şi asta”, spuse ea.

 

„Păi cum aşa – adică, cum a răsuflat acesta?”

 

„Nu ştiu”, a spus ea. „Când o să ajung în cer o să-l întreb”.

 

„Şi dacă nu e în cer?” întrebă bărbatul.

 

Doamna răspunde... „În cazul acesta, o să-l întrebi tu!”

sus

horizontal rule

Câinele Baptist

 

Un cuplu de baptişti s-a decis să-şi cumpere un câine. În timp ce erau în oraş, au văzut un semn dintr-un magazin de animale de casă pe care scrie „Căţeluşi creştini”. Fiindu-le stârnit interesul, ei au intrat să vadă despre ce era vorba.

 

„De unde ştiţi că sunt căţeluşi creştini?”

 

„Priviţi”, a spus proprietarul, în timp ce lua unul dintre câini şi îi spuse, „Adu Biblia”. Câinele a alergat la masă, a apucat Biblia în gură şi s-a întors. După ce a pus Biblia pe podea, proprietarul îi spune, „Găseşte Psalmul 23”. Câinele dă foile cu lăbuţele sale până ce ajunge la pagina potrivită, şi apoi se opreşte. Uimiţi şi încântaţi, cuplul cumpără câinele şi se duc înapoi acasă.

 

În acea seară, ei şi-au invitat nişte prieteni la ei acasă ca să le arate câinele, ca să-l facă să treacă prin rutina sa cu Psalmul 23. Impresionaţi, unul dintre vizitatori întreabă, „Dar ştie şi comenzi ‚normale’?”

 

„Omule, nu ştim. Nu am întrebat”, a răspuns soţul.

 

Întorcându-se către câine îi spune, „Şezi”. Câinele se aşează. Apoi îi spune „Culcat”.

 

Câinele se culcă. Tot el îi spune „Răsuceşte-te”, şi câinele se răsuceşte.

 

Apoi îi spune „Îngenunchează”. Câinele aleargă la el pe canapea, îşi pune cele două lăbuţe în faţa proprietarului şi îşi pleacă capul.

 

„Oh, uite!” a exclamat soţia. „E penticostal!”

sus

horizontal rule

O scuză bună

 

Fiecare are o scuză bună pentru a nu frecventa biserica. Dacă ar fi să iei aceste scuze şi să le aplici la alte lucruri pe care le facem (sau nu le facem), precum mâncatul, ele ar putea suna ca cele din lista următoare:

 

1. Am fost forţat să mănânc de când eram copil.

2. Cei care mănâncă tot timpul sunt ipocriţi, lor nu le e deloc foame.

3. Sunt atâtea feluri de mâncare încât nu mă pot decide ce să mănânc.

4. Obişnuiam să mănânc, dar m-am plictisit şi m-am oprit.

5. Eu mănânc numai în ocazii speciale, cum ar fi Crăciunul şi Paştele.

6. Nici unul dintre prietenii mei nu va mânca cu mine.

7. O să încep să mănânc când o să fiu mai bătrân.

8. Nu am timp să mănânc.

9. Nu cred că mâncatul ar face bine cuiva. Asta-i doar o proptea.

10. Restaurantele şi alimentarele sunt numai după banii tăi.

sus

horizontal rule

Noul pastor

 

Un vechi predicator a spus povestirea unui tânăr lucrător care era intervievat pentru primul său pastorat. Comitetul de Amvon l-a invitat să vină la biserică pentru interviu. Preşedintele comitetului l-a întrebat, „Fiule, ştii destul de bine Biblia?”

 

Tânărul lucrător a spus, „Da, destul de bine”. Preşedintele l-a întrebat, „Care parte o ştii cel mai bine?” El a răspuns, „Ştiu cel mai bine Noul Testament”. „Care parte din Noul Testament o ştii cel mai bine?” a întrebat preşedintele. Tânărul lucrător a spus, „Câteva părţi”. Preşedintele a spus, „Ei bine, de ce nu ne spui atunci povestirea Fiului Risipitor”. Tânărul a spus, „Buuuun”.

 

„Era un om dintre farisei pe nume Nicodim, care s-a dus spre Ierihon noaptea şi a căzut pe terenul pietros şi spinii l-au înecat aproape de moarte.

 

„În dimineaţa următoare, Solomon şi soţia sa, Gomora, treceau pe acolo şi l-au dus cu ei până la arcă pentru ca Moise să se îngrijească de el. Dar, în timp ce trecea pe Poarta de Răsărit în Arcă, acesta şi-a prins părul într-o cracă şi el a atârnat acolo patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi şi apoi a flămânzit. Şi, corbii au venit şi l-au hrănit.

 

„În ziua următoare, cei trei magi l-au dus la un port şi el a prins un vas care mergea spre Ninive. Şi când acesta a ajuns acolo a văzut-o pe Dalila că stătea pe perete. El a spus, „Rupeţi-o, băieţi, rupeţi-o”. Şi ei au spus, „De cate ori să o rupe, de şapte ori?” Iar el le-a spus, „Nu, ci de şaptezeci de ori câte şapte”. Şi ei au rupt-o de patru sute nouăzeci de ori.

 

„Şi ea a stătea ruptă în bucăţi în mijlocul lor. Şi ei au luat şi au adunat doisprezece coşuri de firimituri. Şi, la înviere a cui soţie va fi ea?”

 

Preşedintele Comitetului l-a întrerupt brusc pe tânărul lucrător şi a spus celorlalţi din comitet, „Dragi mei, cred că ar trebui să cerem bisericii să-l numească pastor al nostru. E tare tânăr, dar cu certitudine că îşi cunoaşte Biblia”.

sus

horizontal rule

Scrisori către Pastor

 

Dragă Pastore, Aş vrea să merg într-o zi în cer pentru că ştiu că fratele meu nu va fi acolo. Stephen, 8 ani, Chicago.

 

Dragă Pastore, Ştiu că Dumnezeu iubeşte pe toată lumea dar El nu a întâlnit-o pe sora mea. Cu sinceritate, Arnold, 8 ani, Nashville.

 

Dragă Pastore, Te rog să menţionezi în predica ta că Peter Peterson a fost un băiat bun toată săptămâna. Eu sunt Peter Peterson. Cu sinceritate, Pete, 9 ani, Phoenix.

 

Dragă Pastore, Tatăl meu ar trebui să fie predicator. În fiecare zi ne ţine câte o predică despre ceva. Robert Anderson, 11 ani.

 

Dragă Pastore, Îmi pare rău că nu pot lăsa mai mulţi bani în coş, dar tatăl meu nu mi-a dat o mărire la alocaţia mea. Aţi putea ţine o predică despre mărirea alocaţiei mele? Cu dragoste, Patty, 10 ani, New Haven.

 

Dragă Pastore, Mama mea este foarte religioasă. Ea merge să joace bingo la biserică în fiecare săptămână chiar dacă ar avea febră. Cu sinceritate, Annette, 9 ani, Albany.

 

Dragă Pastore, Cred că ar putea veni mai mulţi oameni la biserica ta dacă ai muta-o la Disneyland. Loreen, 9 ani, Tacoma.

 

Dragă Pastore, Mi-a plăcut predica ta unde ai spus că sănătatea e mai importantă decât banii, dar eu tot vreau o mărire în alocaţia mea. Cu sinceritate, Eleanor, 12 ani, Sarasota.

 

Dragă Pastore, Te rog să te rogi pentru toţi piloţii de avion. Voi zbura mâine spre California. Laurie, 10 ani, New York City.

 

Dragă Pastore, Sper să merg în cer într-o zi dar mai târziu decât mai curând. Cu dragoste, Ellen, 9 ani, Athens.

 

Dragă Pastore, Te rog să spui o rugăciune pentru Mica noastră Ligă. Avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu sau de un nou aruncător. Mulţumesc. Alexander, 10 ani, Raleigh.

 

Dragă Pastore, Tatăl meu spune că ar trebui să învăţ cele Zece Porunci. Dar nu cred că vreau pentru că noi avem deja destule porunci în casa noastră. Joshua, 10 ani, South Pasadena.

 

Dragă Pastore, La cine se roagă Dumnezeu? Este un Dumnezeu pentru Dumnezeu? Cu sinceritate, Christopher, 9 ani, Titusville.

 

Dragă Pastore, Sunt diavoli adevăraţi pe pământ? Cred că este unul în clasa mea. Carla, 10 ani, Salina.

 

Dragă Pastore, Mi-a plăcut predica ta de duminică. Mai ales atunci când s-a terminat. Ralph, 11 ani, Akron.

 

Dragă Pastore, Cum cunoaşte Dumnezeu pe cei buni faţă de cei răi? Îi spui tu despre ei sau citeşte El despre aceasta în ziare? Cu sinceritate, Marie, 9 ani, Lewiston.

 

sus


Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!


 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate