Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Umor
 

 

 

Iunie 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei


Pagina de Umor

 

 

O inimă veselă înseninează faţa (Proverbe 15:13) si este un medicament bun (Proverbe 17:22). Ce altceva produce veselie inimii decât o glumă bună sau un cuvânt bun spus la timpul potrivit? Ne propunem ca prin această pagină de umor să vă "descreţim" puţin frunţile şi să vă facem să vă simţiţi... mai înseninaţi.

 

Dacă aveţi şi dumneavoastră alte glume care doriţi să apară pe această pagină, vă rog să nu ezitaţi să ni le trimiteţi pe email, apăsând aici [sau la adresa de email glume_crestine@voxdeibaptist.org, cu numele glumei şi numele, eventual oraşul / ţara de unde sunteţi]. Vă mulţumim şi aşteptăm mesajele dumneavoastră. Aceia dintre dumneavoastră care sunteţi înscrişi pe Forumul nostru, aveţi posibilitatea de acum să scrieţi direct în paginile respective glumele pe care le ştiţi şi care doriţi să le împărtăşiţi cu alţii.

În acest număr...

 

  Becul creştin

  Oportunitate de angajare

  Probleme la maşină

  Noul pastor

  Îndeplineşte-mi o dorinţă

  Sărbători

Becul creştin

 

1.      De câţi carismatici e nevoie ca să schimbi un bec? Unu, din moment ce mâinile sale sunt în aer oricum.

2.      De câţi Calvinişti e nevoie pentru schimbarea unui bec? De nici unul, Dumnezeu a predestinat când o să fie luminile aprinse.

3.      De câţi liberali e nevoie pentru a schimba un bec? De 10, căci ei trebuie să ţină o dezbatere despre faptul dacă există sau nu bec. Chiar dacă sunt de acord cu privire la existenţa becului se prea poate ca ei să nu continue spre a-l schimba de frica înstrăinării acelora care folosesc tuburile fluorescente.

4.      De câţi Anglo-Catolici e nevoie pentru a schimba un bec? De nici unul. Ei folosesc întotdeauna lumânările.

5.      De câţi evanghelici e nevoie pentru a schimba un bec? Evanghelicii nu schimbă becuri. Ei pur şi simplu citesc instrucţiunile şi speră că becul va decide să se schimbe singur.

6.      De câţi Ateişti e nevoie pentru schimbarea unui bec? Unu. Numai că ei sunt tot în întuneric.

7.      De câţi Creştini după Evanghelia e nevoie pentru schimbarea becului? Schimbare????

8.      De câţi Penticostali e nevoie pentru a schimba un bec? 10, unul ca să-l schimbe şi ceilalţi 9 să se roage împotriva duhului de întuneric.

9.      De câţi evanghelişti TV e nevoie ca să schimbi un bec? Unul. Dar ca mesajul speranţei să continue să fie transmis, trimiteţi donaţia dumneavoastră astăzi.

10.  De câţi lideri de închinare dintr-o tabără e nevoie pentru a schimba un bec? Unu. Dar în curând toţi ceilalţi din jurul lui se pot încălzii până la strălucirea acestuia.

11.  De câţi Calvanişti e nevoie pentru a schimba un bec? De nici unu. Dacă Dumnezeu îl vrea schimbat El o va face singur.

12.  De câţi carismatici e nevoie ca să schimbi un bec? Trei. Unul ca să-l scoată afară şi doi ca să-l prindă când cade.

sus

Oportunitate de angajare

 

Pe geamul unui birou atârna un afiş pe care era scris următoarele:

 

Căutăm personal.

Trebuie să dactilografieze 70 de cuvinte pe minut.

Trebuie să cunoască computerul.

Trebuie să fie bilingv.

Se oferă şansă de angajare egală.

 

Un câine mergea agale pe stradă şi a văzut afişul. S-a uitat la el pentru o clipă, l-a apucat cu gura lui şi a intrat în biroul managerului, clarificând faptul că dorea să aplice pentru slujbă.

 

Managerul a ras şi a spus, „Păi nu pot să angajez un câine pentru această slujbă”.

 

Câinele a arătat spre linia unde scria „Se oferă şansă de angajare egală”.

 

Aşa că managerul a spus, „OK, ia scrisoarea aceasta şi dactilografiaz-o”. Câinele s-a dus la procesorul de cuvinte şi s-a întors după un minut cu scrisoarea terminată, perfect formatată.

 

Managerul a spus, „În regulă, iată care este problema. Scrie un program de computer pentru acesta şi fă-l să funcţioneze”.

 

După cincisprezece minute, câinele s-a întors cu răspunsul corect.

 

Managerul tot nu era convins. „Tot nu te pot angaja pentru această postură. Trebuie să fi bilingv”.

 

Câinele s-a uitat la manager şi i-a spus, „Miau!”

sus

Probleme la maşină

 

Am un prieten care şi-a umplut rezervorul maşinii la o staţie cu auto-servire. După ce a plătit şi a condus mai departe, el şi-a dat seama că a lăsat capacul de la rezervor pe maşină. S-a oprit şi s-a uitat, şi desigur, era pierdut.

 

Ei bine, s-a gândit el pentru o secundă şi şi-a dat seama că şi alţi oameni trebuie să mai fi făcut acelaşi lucru, aşa că se merita să se întoarcă şi să-l caute pe marginea şoselei şi dacă nu avea să-şi găsească capacul său, poată că găsea unul care să se potrivească. Fiind foarte sigur pe sine, nu a căutat prea mult până ce a găsit un capac de rezervor. L-a încercat, şi acesta a intrat în locaşul respectiv cu un click satisfăcător.

 

„Bună treabă”, s-a gândit el. „Mi-am pierdut capacul de la benzină, dar am găsit unul care se potriveşte. Şi ăsta e chiar mai bun pentru că se închide...”

sus

Noul pastor

 

O mică biserică de ţară căuta un pastor nou care să ia locul pastorului lor care se pensionase.

 

După revizuirea a câtorva rezumate ei au ajuns în final cu alegerea la un pastor care părea să fie perfect pentru mica lor congregaţie, aşa că s-au hotărât să-l viziteze pe pastorul în devenire la biserica sa curentă.

 

În dimineaţa aceea el a ţinut predica numai în cinci minute! Diaconii au fost impresionaţi că acesta a putut să fie aşa de repede şi de precis cu mesajul. Încântaţi de aceasta ei l-au invitat pe pastorul în devenire să predice la biserica lor aşa încât întreaga congregaţie să-l poată întâlni. El şi-a ţinut predica sa „de evaluare” în nu mai mult de doisprezece minute! Diaconii au decis în exact acea zi că acesta era într-adevăr omul pe care Dumnezeu l-a ales pentru ei. Rapid, precis, direct la subiect şi gata la prânz. Noul pastor a primit o chemare unanimă.

 

În prima sa duminică la noua sa biserică acesta a sosit puţin cam târziu. Şi-a luat locul la amvon şi şi-a cerut scuze pentru întârzierea sa. De odată a început şi predica sa. DUPĂ DOUĂ ORE mai târziu acesta îşi concludea predica. Aceasta i-a îngrijorat pe diaconi şi l-au chemat pe pastor într-o întâlnire cu uşile închise care a avut loc în acea seară.

 

„Când v-am vizitat la biserica dumneavoastră anterioară aţi predicat 5 minute. Când aţi predicat pentru noi aici ca pastor vizitator aţi predicat pentru 12 minute. Acum că sunteţi noul nostru pastor aţi predicat pentru DOUĂ ORE. De ce? Ce este diferit?”

 

Pastorul a luat în considerare întrebarea lor şi le-a răspuns. „Când m-aţi vizitat la vechea mea biserică tocmai am avut scoşi câţiva dinţi ca să îmi pun dantură. Gura era plină cu dureri şi 5 minute a fost tot ceea ce am putut face. Când am vizitat biserica dumneavoastră şi am predicat tocmai îmi pusesem noua dantură şi încercam să mă ajustez cu ea. 12 minute am putut rezista. În dimineaţa aceasta m-am trezit târziu. În graba mea de a ajunge la biserică mi-am pus accidental dantura soţiei mele în locul danturii mele”.

sus

Îndeplineşte-mi o dorinţă

 

Un om mergea pe o plajă din California şi se ruga profund când deodată a spus cu voce tare, „Doamne, îndeplineşte-mi o dorinţă”. Cerul s-a întunecat şi o voce ca un tunet a spus, „Pentru că ai încercat să fi credincios îţi voi îndeplini o dorinţă”. Omul a spus, „Construieşte un pod până în Hawaii ca să pot merge pe el cu maşina oricând voi voii”.

 

Domnul i-a răspuns, „Cererea ta este foarte materialistă. Gândeşte-te la logistica acestui fel de înţelegere. Suporturile de care e nevoie ca să ajungă pe fundul Pacificului! Betonul şi oţelul de care va fi nevoie. Pot să o fac, dar e greu pentru mine să justific dorinţa ta pentru lucrurile pământeşti. Mai ia-ţi ceva timp să te gândeşti la o altă dorinţă, una care creţi că mă va onora şi mă va glorifica”.

 

Omul s-a gândit pentru o lungă perioadă de timp şi a spus în final, „Doamne, vreau să pot să le înţeleg pe femei. Vreau să ştiu ce simt ele în interior, la ce se gândesc ele când îmi oferă acel tratament tăcut, atunci când plâng, ce vor să spună când zic că n-au ‚nimic’, şi cum pot să o fac pe o femeie într-adevăr fericită?”

 

După câteva minute Dumnezeu a spus, „Câte benzi vrei să aibă podul ăla?”

sus

Sărbători

 

Un ateu s-a plâns unui prieten creştin, „Voi creştinii aveţi sărbătorile voastre speciale, precum Crăciunul şi Pastele. Evreii sărbătoresc şi ei în mod naţional Paştele şi Yom Kippur. Dar noi ateii nu avem nici o sărbătoare naţională recunoscută. Este o discriminare necorectă”.

 

Prietenul său a răspuns, „Păi de ce nu sărbătoriţi întâi aprilie?”

sus

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate