Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Umor
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Istorie
Pastorala
Cartea Crestina
Eseuri Crestine
Umor
Marturisiri
Proiectul Betania
Pagina Femeii
Mass-Media
Stiri
Lectura Crestina
Posta Redactiei

 


Pagina de Umor

 

 

O inimă veselă înseninează faţa (Proverbe 15:13) si este un medicament bun (Proverbe 17:22). Ce altceva produce veselie inimii decât o glumă bună sau un cuvânt bun spus la timpul potrivit? Ne propunem ca prin această pagină de umor să vă "descreţim" puţin frunţile şi să vă facem să vă simţiţi... mai înseninaţi.

 

Dacă aveţi şi dumneavoastră alte glume care doriţi să apară pe această pagină, vă rog să nu ezitaţi să ni le trimiteţi pe email, apăsând aici [sau la adresa de email glume_crestine@voxdeibaptist.org, cu numele glumei şi numele, eventual oraşul / ţara de unde sunteţi]. Vă mulţumim şi aşteptăm mesajele dumneavoastră. Aceia dintre dumneavoastră care sunteţi înscrişi pe Forumul nostru, aveţi posibilitatea de acum să scrieţi direct în paginile respective glumele pe care le ştiţi şi care doriţi să le împărtăşiţi cu alţii.

horizontal rule

În acest număr...

 

bullet

Fred în spital

bullet

Picnic...

bullet

Prăjiturele pentru opriri

bullet

Secretul limbajului femeilor

bullet

Mai aveţi 48 de ore...

bullet

Cine mi-a mâncat mămăliga?

horizontal rule

Fred în spital

 

Fred se afla în spital, aproape de moarte, aşa că familia sa a trimis după pastorul lui. În timp ce pastorul stătea lângă patul lui, condiţia slabă a lui Fred se tot înrăutăţea, şi el a făcut semne frenetice că ar vrea să scrie ceva. Pastorul cu dragă inimă i-a dat un pix şi o bucată de hârtie, şi Fred şi-a folosit ultima bucată din tăria sa pentru a scrie nota. Apoi a murit.

 

Pastorul a gândit că cel mai bine era să nu se uite la notiţă atunci, aşa că a vârât-o la el în buzunar. După câteva zile, la înmormântare, pastorul şi-a transmis elogiul. Apoi şi-a dat seama că purta aceiaşi haină ca în ziua când a murit Fred, când l-a vizitat la spital.

 

„Ştiţi”, a spus el, „Fred mi-a lăsat o notiţă înainte ca să moară. Nu am citit-o, dar pentru că l-am cunoscut pe Fred, sunt sigur că acolo este un cuvânt de inspiraţie pentru toţi dintre noi”.

 

El a deschis notiţa şi a citit apoi cu voce tare, „Stai pe tubul meu de oxigen!”

sus

horizontal rule

Picnic. . .

 

Doi băieţei se învârteau ca să găsească un loc pentru un picnic. Unul dintre ei a spus celuilalt, „Hei, haide să avem picnicul sub acel pom”.

 

Celalalt băieţel a spus, „Nu, haide să îl ţinem pe mijlocul drumului”.

 

S-au luptat ei o vreme până ce au ajuns la o decizie de a sta în mijlocul drumului pentru picnic.

 

Nu mult după aceea o maşină venea în viteză înspre ei, s-a abătut din drum ca să-i ocolească şi a intrat drept în pom.

 

Primul băieţel a spus, „Vezi, dacă eram acolo sub pom acum am fi fost morţi”. 

sus

horizontal rule

Prăjiturele pentru opriri

 

Revenind dintr-o călătorie de la bunica mea din Canada, am fost oprit de un poliţai în New York pentru că am depăşit limita de viteză.

 

Mulţumitor că am primit doar un avertisment în locul amenzii, i-am dat acestuia o pungă mică din prăjiturelele cu ciocolată delicioase gătite de bunica mea şi mi-am văzut de drum.

 

După un scurt timp, am fost oprit de un alt poliţai.

 

„Ce am mai făcut?” am întrebat eu.

 

„Nimic”, a spus poliţaiul zâmbind. „Am auzit că distribuiţi nişte prăjiturele cu ciocolată delicioase”.

sus

horizontal rule

Secretul limbajului femeilor

 

1. BINE – Acesta este un cuvânt pe care o femeie îl foloseşte la finalul oricărui argument unde crede că ea are dreptate dar trebuie să îţi închidă gura. NICIODATĂ nu folosi cuvântul acesta pentru a descrie felul cum arată o femeie. Aceasta va determina începerea altor argumente.

 

2. CINCI MINUTE – Aceasta este o jumătate de oră. Este echivalentul a cinci minute pentru jocul de fotbal/hochey sau oricare joc îl urmăreşti înainte ca să duci tu gunoiul, aşa că ea simte că este un târg egal.

 

3. NIMIC – Aceasta înseamnă ceva şi ar trebui să stai pe vârfuri. „Nimic” este folosit de obicei pentru a descrie sentimentul pe care îl are o femeie pentru a te întoarce cu susul în jos, cu interiorul în exterior şi invers. „Nimic” de obicei semnifică un argument care va dura „Cinci Minute” şi se încheie cu cuvântul „Bine”.

 

4. HAIDE (cu sprâncenele ridicate) – Aceasta este o cutezare. Una care va rezulta într-o femeie care se supără cu privire la „Nimic” şi eventual va determina un argument care va dura „Cinci Minute” şi se va încheia cu cuvântul „Bine”.

 

5. HAIDE (fără sprâncenele ridicate) – Aceasta înseamnă „Mă dau bătută. Fă ce vrei pentru că nu-mi pasă”. O să primeşti, totuşi un „Haide” cu sprâncenele ridicate” în câteva minute, urmate de „Nimic”, şi un argument de „Cinci Minute” care se încheie cu „Bine”.

 

6. OFTAT TARE – Nu e de fapt un cuvânt de blestem însă adesea este o aluzie verbală înţeleasă greşit de bărbaţi. „Oftatul Tare” înseamnă că ea crede că eşti un idiot şi se întreabă de ce îşi pierde timpul stând acolo într-un argument de „Cinci Minute” cu tine cu privire la „Nimic”.

 

7. OFTAT MOALE – Unul din puţinele sunete pe care unii bărbaţi le înţeleg de fapt. Ea este mulţumită. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să nu te mişti sau să nu răsufli. Stai pur şi simplu liniştit.

 

8. OH – Acest cuvânt urmat de oricare afirmaţie este un necaz. EXEMPLU – „Oh, lasă-mă să iau aia”, care de fapt înseamnă că tu eşti în mod evident incapabil şi incompetent şi nu poţi să completezi sarcina în standardul ei particular.

 

9. E ÎN REGULĂ – Aceasta este una din cele mai periculoase declaraţii pe care le poate spune o femeie unui bărbat. Aceasta înseamnă că ea trebuie să se gândească mult şi din greu cu privire la câteva retribuţii pe care le vei primi pentru ceea ce n-ai făcut sau ceea ce ai făcut. Dacă răspunzi la „E în regulă” o să primeşti în mod invariabil conjuncţia „Bine” cu un „Haide” cu sprâncenele ridicate. Acesta este unul din acele lucruri de care o să-şi amintească ea întotdeauna şi o să revină la el ca să te obsedeze la fiecare argument de „Cinci Minute” pe care îl ai cu ea până ce moartea vă va despărţii.

 

10. DA TE ROG – Aceasta este o ofertă. Ea îţi oferă şansa să aduci orice fel de scuză sau motiv l-ai avea pentru ceea ce ai făcut sau ceea ce nu ai făcut. Nu profita de oferta ei. Rămâi tăcut oricât te-ar costa. Ea este de fapt numai sceptică. Spune orice şi cu siguranţă că o să primeşti un „E în Regulă”.

 

11. MERSI – Acesta este bun. O femeie îţi mulţumeşte cu aceasta. Să nu leşini, spune doar, cu plăcere.

 

12. MULŢUMESC MULT – Acesta este diferit de „Mersi”. Mult mai diferit. Este folosit doar când ai rănit-o în acel fel aspru în care pot fi rănite femeile de bărbaţii pe care îi iubesc. „Mulţumesc Mult” este aproape invariabil urmat de „Oftatul Tare”. Să nu întrebi care e problema după aceea. Ea o să spună „Nimic”.

sus

horizontal rule

Mai aveţi 48 de ore. . .

 

Un om a primit un apel de la doctorul său care i-a spus, „Am nişte vesti rele şi nişte veşti teribile, pe care doriţi să le auziţi primele?”

 

Omul a răspuns, „Pe cele rele”.

 

Doctorul spune, „Laboratorul a încurcat testele dumneavoastră şi atunci când le-au refăcut, au descoperit ca mai aveţi numai 48 de ore de trăit!”

 

Omul a exclamat, „Ce poate fi mai teribil decât aceasta!!??”

 

Doctorul i-a răspuns, „am încercat toată ziua de ieri să dăm de dumneavoastră însă telefonul dumneavoastră era ocupat!”

sus

horizontal rule

Cine mi-a mâncat mămăliga?

 

Bebele Urs coboară din camera sa şi se aşează pe scaunul său mic de la masă. Se uită în farfurioara sa… e goală. „Cine mi-a mâncat mămăliga?!!” a chiţăit el.

 

Tata Urs soseşte şi el la masă şi se aşează pe scaunul său mare. Se uită în farfuria sa, şi a lui este goală. „Cine mi-a mâncat mămăliga?!!” urlă şi el.

 

Mama Urs îşi vârî capul printre lucrurile ei de la bucătărie şi strigă, „Pentru Dumnezeu, de câte ori trebuie să trecem iar prin asta cu voi idioţilor?

 

Mama Urs a fost cea care s-a trezit prima, Mama Urs a fost cea care a trezit pe ceilalţi din casă, Mama Urs a fost cea care a făcut cafeaua, Mama Urs a fost cea care a golit maşina de spălat vase de aseară şi a pus toate la loc, Mama Urs a mers afară în frig dis de dimineaţă ca să ridice ziarul, Mama Urs a fost cea care a aşezat masa, Mama Urs a fost cea care a scos pisica afară, a curăţat farfuria ei mică, şi a pus apă şi mâncare la pisică.

 

Şi acum, că v-aţi hotărât să vă târâţi amărâtele voastre feţe jos, şi să binecuvântaţi bucătăria Mamei Urs cu prezenţa voastră tifnoasă, ascultaţi bine, că spun asta numai odată.

 

NICI MĂCAR NU AM FĂCUT MĂMĂLIGA ÎNCĂ!!!

 sus

horizontal rule

Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate