Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Pagina de Umor
 

Decembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii


Pagina de Umor

 

 

O inimă veselă înseninează faţa (Proverbe 15:13) si este un medicament bun (Proverbe 17:22). Ce altceva produce veselie inimii decât o glumă bună sau un cuvânt bun spus la timpul potrivit? Ne propunem ca prin această pagină de umor să vă "descreţim" puţin frunţile şi să vă facem să vă simţiţi... mai înseninaţi.

 

Dacă aveţi şi dumneavoastră alte glume care doriţi să apară pe această pagină, vă rog să nu ezitaţi să ni le trimiteţi pe email, apăsând aici [sau la adresa de email glume_crestine@voxdeibaptist.org, cu numele glumei şi numele, eventual oraşul / ţara de unde sunteţi]. Vă mulţumim şi aşteptăm mesajele dumneavoastră. Aceia dintre dumneavoastră care sunteţi înscrişi pe Forumul nostru, aveţi posibilitatea de acum să scrieţi direct în paginile respective glumele pe care le ştiţi şi care doriţi să le împărtăşiţi cu alţii.

 

 

În acest număr...

 

  Cine ar trebui să aibă câinele

  Uşa închisă a maşinii

  Câteva cuvinte

  Hotelul este plin

  Pot să am maşina ta

  Femeia perfectă

 

 

Cine ar trebui să aibă câinele

 

Un predicator mergea pe o stradă când a ajuns deodată la un grup mare de băieţi, cu vârste între 10 şi 12 ani.

 

Grupul încercuia un câine. Preocupat fiind ca acest câine să nu fie ţinta loviturilor copiilor, el a intrat între ei să privească la ceea ce se întâmplă şi a întrebat, „Ce aveţi de gând să îi faceţi câinelui?”

 

Unul dintre băieţi a răspuns, „Câinele ăsta este un câine bătrân rătăcit de undeva din vecini. Fiecare îl vrea pentru el, dar numai unul îl poate duce acasă cu el. Aşa că am decis ca cel care spune dintre noi cea mai mare minciună poate să ţină câinele”:

 

De sigur, predicatorul mai că nu a căzut pe spate. „Păi măi băieţi, voi nu trebuie să faceţi un concurs de spus minciuni!” a exclamat el. Apoi a intrat într-o predică de zece minute împotriva minciunii, începând cu „Oare nu ştiţi copii că a minţi este un păcat”, şi terminând cu, „Păi, când eu eram de vârsta voastră, n-am spus nici o minciună”.

 

Apoi s-a aşternut o tăcere mare pentru circa un minut. În timp ce predicatorul începea să gândească că a terminat ce avea de spus acestora, cel mai mic dintre băieţi a suspinat adânc şi a spus, „Bine, daţi-i lui câinele”.

 sus

 

Uşa închisă a maşinii

 

O femeie era la lucru când a primit la un moment dat un telefon care o anunţa că fiica ei avea febră. Aceasta a plecat de la lucru şi s-a oprit la farmacie ca să ia ceva medicamente. S-a întors apoi la maşina ei şi a descoperit că şi-a închis cheile în maşină.

 

Nu ştia ce să facă aşa că a sunat acasă la menajera ei şi i-a spus ce s-a întâmplat. Aceasta i-a spus că febra fiicei ei era tot mai mare. Menajera i-a spus, „Aţi putea găsi un umeraş să-l folosiţi ca să deschideţi uşa”.

 

Femeia s-a uitat în jur şi a găsit un umeraş vechi ruginit care fusese aruncat, probabil de altcineva care şi-a închis la cheile în maşina lor. Apoi ea s-a uitat la umeraş şi a spus, „Nu ştiu cum să fac aceasta”.

 

Aşa că ea şi-a plecat capul şi a cerut lui Dumnezeu să-i trimită ajutor. În circa cinci minute a întors în acel loc o maşină veche ruginită, cu un om murdar, unsuros şi cu barbă care purta o zdreanţă veche de biciclist pe cap. Femeia s-a gândit în sine, „Aceasta e ceea ce mi-ai trimis ca să mă ajute?” Dar ea era disperată, aşa că era şi foarte mulţumitoare.

 

Omul s-a dat jos din maşina lui şi a întrebat-o dacă avea nevoie de ajutor. Ea i-a spus, „Da, fiica mea este foarte bolnavă. Eu m-am oprit să iau nişte medicamente şi mi-am închis cheile în maşină. Trebuie să ajung acasă la ea. Vă rog, puteţi folosi acest umeraş ca să îmi deschideţi maşina?”

 

El a spus, „Sigur”. S-a dus la maşină, şi în mai puţin de un minut maşina a fost deschisă. Ea l-a îmbrăţişat pe om şi printre lacrimi a spus, „Mulţumesc mult de tot! Sunteţi un om foarte drăguţ”.

 

Omul a răspuns, „Doamnă, nu sunt un om drăguţ. Eu tocmai am ieşit azi de la puşcărie. Am fost închis pentru furt de maşini şi am ieşit de abia o oră”.

 

Femeia l-a îmbrăţişat pe om din nou şi cu lacrimi în ochi a strigat, „O, mulţumesc Doamne! Mi-ai trimis chiar un profesionist!”

 sus

 

Câteva cuvinte

 

Trei băieţi în curtea şcolii se lăudau cu privire la taţii lor. Primul băiat a spus, „Tatăl meu scrie în grabă câteva cuvinte pe o bucată de hârtie, o numeşte poezie şi primeşte $50.

 

Al doilea băiat spune, „Asta nu e nimic. Tata meu scrie câteva cuvinte pe o foaie de hârtie, o numeşte cântec şi primeşte $100”.

 

Al treilea băiat spune, „V-am bătut pe amândoi. Tata meu scrie ceva cuvinte pe o hârtie, o numeşte predică şi e nevoie de opt oameni ca să adune toţi banii!”

sus

 

Hotelul este plin

 

O evreică pe nume Rosenberg cu mulţi ani în urmă a rămas noaptea într-un hotel elegant – unul care nu admitea pe evrei. Recepţionerul s-a uitat peste condica sa şi a spus, „Ne pare rău, nu avem camere. Hotelul este plin”.

 

Evreica a spus, „Dar semnul spune că aveţi locuri libere”. Recepţionerul s-a bâlbâit şi a spus tăios, „Ştiţi că nu admitem evrei. Acum dacă aţi fi amabilă aţi putea încerca în cealaltă parte a oraşului…”

 

Doamna Rosenberg destul de ţeapănă a spus, „Păi vreau să vă spun că m-am convertit la religia dumitale”.

 

Recepţionerul spune, „O, da, atunci să vă dau un test. Cum s-a născut Isus?”

 

Doamne Rosenberg a răspuns, „El s-a născut dintr-o fecioară pe nume Maria într-un mic oraş numit Betleem”.

 

„Foarte bine”, a răspuns recepţionerul. „Spuneţi-mi mai multe”.

 

Doamna Rosenberg a răspuns, „El s-a născut într-o iesle”.

 

„Aşa”, a spus recepţionerul. „De ce s-a născut într-o iesle?”

 

Doamna Rosenberg a răspuns cu voce tare, „Pentru că un nesimţit ca tine din hotel nu vrei să dai unei doamne evreice o cameră pentru noapte!”

sus

 

Pot să am maşina ta?

 

Un tânăr tocmai şi-a luat permisul de conducere. El l-a întrebat pe tatăl său, care era un predicator, dacă putea să folosească maşina lui. Tatăl lui l-a dus la el în birou şi i-a spus, „O să fac o înţelegere cu tine. Faci ca notele tale de la şcoală să fie mari, îţi studiezi Biblia puţin şi îţi tai părul şi apoi mai discutăm de asta”.

 

După circa o lună băiatul se întoarce la tatăl său şi discută din nou despre folosirea maşinii. Din nou s-au dus în biroul tatălui unde acesta i-a spus, „Fiule, sunt mândru de tine. Am văzut că ai note mari acum, ai studiat Biblia destul de sârguincios, dar nu ţi-ai tăiat părul!”

 

Tânărul a aşteptat un moment şi a răspuns, „Păi tată, m-am gândit la asta. Ştii, Samson a avut părul lung, Moise a avut părul lung, Noe a avut părul lung şi chiar şi Isus a avut părul lung….” La care tatăl a răspuns, „Da, şi fiecare dintre ei a mers pe jos!”

sus

 

Femeia perfectă

 

Odată, un bărbat perfect şi o femeie perfectă s-au întâlnit. După o curtare perfectă, ei au avut o nuntă perfectă. Viaţa lor era, de sigur „perfectă”.

 

Într-o zi furtunoasă, cu multă zăpadă, din ajunul Crăciunului, acest cuplu perfect conduceau o maşină (jeep) pe o sosea bântuită de vânt, când au observat deodată la marginea drumului pe cineva care era în necaz. Fiind cuplul perfect aceştia s-au oprit ca să ajute.

 

Acolo jos era Moş Crăciun cu un sac mare de jucării. Nedorind să dezamăgească nici un copil în ajunul Crăciunului, cuplul perfect l-au luat pe Moş şi jucăriile sale în maşina lor. Între timp ei mergeau şi distribuiau jucăriile.

 

Din nefericire, condiţiile de şofat s-au deteriorat şi cuplul perfect împreună cu Moş Crăciun au avut un accident. Doar unul a supravieţuit accidentului.

 

Cine a fost supravieţuitorul?

 

Femeia perfectă a supravieţuit. Ea este singura care a existat de fapt de la început. Toată lumea ştie că nu există Moş Crăciun şi că nu este aşa ceva ca un bărbat perfect.

 

Aşadar, dacă nu este nici un bărbat perfect şi nici Moş Crăciun, femeia perfectă trebuie să fi fost cea care a condus maşina. Aceasta se explică de ce a avut loc un accident.

sus


Ce este nou?

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 


 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate