Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Pagina de Umor
 

August 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

 


Pagina de Umor

 

 

O inimă veselă înseninează faţa (Proverbe 15:13) si este un medicament bun (Proverbe 17:22).O inimă veselă înseninează faţa (Proverbe 15:13) si este un medicament bun (Proverbe 17:22). Ce altceva produce veselie inimii decât o glumă bună sau un cuvânt bun spus la timpul potrivit? Ne propunem ca prin această pagină de umor să vă "descreţim" puţin frunţile şi să vă facem să vă simţiţi... mai înseninaţi.

 

Dacă aveţi şi dumneavoastră alte glume care doriţi să apară pe această pagină, vă rog să nu ezitaţi să ni le trimiteţi pe email, apăsând aici. Vă mulţumim şi aşteptăm mesajele dumneavoastră. Aceia dintre dumneavoastră care sunteţi înscrişi pe Forumul nostru, aveţi posibilitatea de acum să scrieţi direct în paginile respective glumele pe care le ştiţi şi care doriţi să le împărtăşiţi cu alţii.

horizontal rule

În acest număr...

Umor de la amvon

Să mai lucrezi la viaţa de rugăciune

Credinţă

Noul Papă

Călugării

Paragraful pierdut din Geneza

Noua pereche de papuci

Chiulul de la biserică

Psalmul 23 pentru biserica de copii

horizontal rule

Din glumele primite de la cititori:

Prăjituri şi pastori

La o cununie religioasă

horizontal rule

Umor de la amvon

 

Un pastor luteran slujea într-o congregaţie predominant germană. Pastorului Heinz îi plăcea să spună glume norvegiene de la amvon, spre marea încântare a turmei sale.

 

Într-un an, Heinz a fost transferat la o congregaţie de norvegieni şi în prima sa duminică acolo a spus o glumă tipică de la amvon. După serviciu, un diacon s-a apropiat de el şi i-a spus că poate ar trebui să-şi reconsidere alegerea umorului deoarece oamenii puteau fi ofensaţi. Pastorul Heinz şi-a cerut scuze, spunând că va rupe acest obicei.

 

Într-o zi, în timp ce citea din Biblia sa, Heinz a ajuns la o povestire despre amaleciţi şi i-a venit o idee. S-a dus la diaconul acesta şi i-a cerut dacă poate să spună glume amalecite.

 

Diaconul i-a spus, „Presupun că este în regulă, nu cred că avem amaleciţi în congregaţie”.

 

În următoarea duminică, Pastorul Heinz predica şi în timpul predicii sale a spus, „Aceasta îmi aminteşte de o povestire hazlie, erau doi amaleciţi, Sven şi Ole...”

sus

horizontal rule

Să mai lucrezi la viaţa de rugăciune

 

Băiatul pastorului în vârstă de sase ani era o teroare şi obraznic din cale afară aşa că mama lui a decis să-l pedepsească prin a nu-i da voie copilului să meargă la picnicul şcolii ce trebuia să fie săptămâna următoare.

 

Apoi, pe măsură ce se apropia ziua aceea, mama lui, simţind că a fost cam dură cu el, s-a domolit şi şi-a schimbat părerea.

 

Ea i-a spus micuţului că poate să meargă la picnic, dar a fost surprinsă de reacţia băiatului, care era una de tristeţe neaşteptată.

 

„Care-i problema? Am gândit că o să fi fericit să mergi în cele din urmă la picnic”, a întrebat mama.

 

„Este prea târziu!” a spus nefericit băiatul. „Deja m-am rugat toată săptămâna ca să plouă”.

sus

horizontal rule

Credinţă

 

Un om mergea pe munţi şi se bucura de priveliştea de acolo când deodată a păşit prea aproape de marginea muntelui şi a început să cadă. În disperare s-a apucat de o cracă a unui pom care creştea în partea de prăpastie unde căzuse. Plin de frică el şi-a analizat situaţia. Era la circa 100 de picioare depărtare de o stâncă tăioasă şi la circa 900 de picioare de baza canionului de jos. Dacă avea să alunece din nou avea să se ducă precum o bucată de plumb, spre moarte. Plin de frică a strigat, „Ajutor!” Dar nu a fost nici un răspuns. Din nou şi din nou a strigat, dar în zadar.

 

În final a strigat, „Este cineva acolo?”

 

O voce adâncă i-a răspuns, „Da sunt aici”.

 

„Cine este?”

 

„Domnul”.

 

„Poţi să mă ajuţi?”

 

„Da, pot să te ajut”.

 

„Ajută-mă!”

 

„Dă-ţi drumu”.

 

Privind în jur el a devenit plin de panică. „CE?!?!”

 

„Dă-ţi drumu, o să te prind eu”.

 

„Uh... Da mai este altcineva acolo...?”

 sus

horizontal rule

Noul Papă

 

Era odată doi băieţi Romano-Catolici, Timothy Murphy şi Antonio Secola, a căror vieţi au fost paralele în multe feluri uimitoare. În acelaşi an Timothy s-a născut în Irlanda, Antonio s-a născut în Italia. Plini de credincioşie ei au frecventat şcoala parohială de la grădiniţă pană în clasa a 12a de liceu.

 

S-au jurat amândoi să intre în preoţie devreme în cadrul colegiului, şi la absolvire să devină preoţi. Carierele lor de preoţi au ajuns să uimească lumea, dar era recunoscut în mod general că Antonio era cu o muchie de cuţit mai presus de Timothy în toate privinţele. Ei s-au ridicat în rang la gradul de Episcop, Arhiepiscop şi în final gradul de Cardinal era cel puţin meteoric, şi lumea Catolică ştia că atunci când Papa prezent a murit, avea să fie ori Timothy ori Antonio cel care să devină următorul Papă.

 

În timp Papa a murit, şi Colegiul de Cardinali a purces la lucru. În mai puţin timp decât s-au aşteptat toţi s-a ridicat fum pe horn şi lumea aştepta să vadă pe cine au ales ei.

 

Lume, cea Catolică, cea Protestantă şi cea seculară, a fost surprinsă să audă că Timothy Murphy a fost ales Papă. Antonio era dincolo de orice surpriză, era devastat pentru că, deşi Timothy era înzestrat, Antonio ştia că el era mai bine calificat.

 

Cu o iritaţie care i-a şocat pe Cardinali, Antonio a cerut o sesiune privată cu ei în care i-a întrebat în mod candid, „De ce Timothy?”

 

După o lungă tăcere un Cardinal în vârstă s-a înduioşat pe năucitul Antonio şi s-a ridicat să răspundă, „Noi ştiam că tu erai mai bun dintre voi doi, dar nu puteam să suportăm ideea ca liderul Bisericii Romano-Catolice să fie numit Papa Secola”.

sus

horizontal rule

Călugării

 

Un om mergea pe o şosea şi i s-a stricat maşina lângă o mănăstire. S-a apropiat de mănăstire şi a bătut la uşă. Un călugăr în vârstă a răspuns la uşă şi omul i-a spus, „Maşina mea s-a stricat. Credeţi că aş putea sta aici?”

 

„Călugărul l-a primit cu bucurie şi l-a invitat în mănăstire, i-a servit cina, chiar i-a reparat maşina. În timp ce omul încerca să adoarmă, el a auzit un sunet ciudat. În dimineaţa următoare el i-a întrebat pe călugări ce a fost acel sunet, dar ei i-au spus, „Nu-ţi putem spune. Tu nu eşti un călugăr”. Omul era dezamăgit, dar le-a mulţumit pentru toate şi şi-a văzut de drum.

 

După câţiva ani, aceluiaşi om i se strică maşina în faţa aceleiaşi mănăstiri. Călugării l-au primit, l-au hrănit şi i-au reparat şi maşina. Noaptea, el a auzit acelaşi sunet ciudat pe care l-a auzit cu câţiva ani în urmă. În dimineaţa următoare el a întrebat ce era acel sunet, dar călugării i-au răspuns, „Nu-ţi putem spune. Tu nu eşti un călugăr”. Omul a spus, „No, bine. Mor de curiozitate. Cum să devin un călugăr?”

 

Călugării i-au răspuns, „Trebuie să călătoreşti pe Pământ şi să ne spui câte fire de iarbă sunt şi numărul exact de pietricele de nisip. Când descoperi aceste numere, vei deveni un călugăr”.

 

Omul s-a pus să îndeplinească sarcina lui. După patruzeci şi cinci de ani, s-a întors şi a bătut la uşa mănăstirii.

 

El a spus, „Am călătorit pe Pământ şi am găsit ceea ce mi-aţi cerut. Sunt 145.236.284.232 de fire de iarbă şi 231.281.219.999.129.382 de pietricele de nisip pe Pământ”.

 

Călugării au răspuns, „Felicitări. Acum eşti un călugăr. Acum îţi vom arăta calea spre sunet”.

 

Călugării l-au dus pe om la o uşă de lemn, când călugărul şef i-a spus, „Sunetul este din spatele acelei uşi”.

 

Omul a apucat mânerul, dar uşa era închisă. El a spus, „Foarte amuzant. Pot să am cheia?” Călugării i-au dat cheia şi au deschis uşa.

 

În spatele uşii de lemn era o altă uşă făcută din piatră. Omul a cerut cheia pentru uşa de piatră. Călugării i-au dat cheia şi el a deschis-o, ca să afle o uşă făcută de rubin. A cerut altă cheie de la călugări şi aceştia i-au dat-o. În spatele acelei uşi era altă uşă, făcută de safir. Aşa a fost până ce omul a trecut prin uşi de smarald, argint, topaz şi ametist.

 

În final, călugării i-au spus, „Aceasta este ultima cheie pentru ultima uşă”. Omul nu era încă uşurat. A deschis uşa, a sucit mânerul şi în spatele uşii el a fost uimit să descopere sursa acelui sunet ciudat. Dar nu pot să îţi spun ceea ce a fost pentru că tu nu eşti un călugăr.

sus

horizontal rule

Paragraful pierdut din Geneza

 

Iată paragraful pierdut din Geneza...

 

Astfel Dumnezeu l-a întrebat pe Adam, „Ce se întâmplă cu tine?”

 

Adam a răspuns că nu avea pe nimeni cu care să stea de vorbă.

 

Dumnezeu a spus omului că o să ii facă lui Adam o companie şi că aceasta va fi o femeie.

 

Dumnezeu a spus, „Această persoană va aduna hrană pentru tine, şi atunci când o să descoperi hainele ea o să ţi le spele. Ea va fi întotdeauna de acord cu orice decizie pe care o iei. Ea îţi va face copii şi nu îţi va cere niciodată să te trezeşti în mijlocul nopţii ca să ai grijă de ei. Ea nu te va cicăli şi va fi prima care va admite că ea era greşită atunci când tu nu ai fost de acord cu ceva. Ea nu va avea niciodată dureri de cap şi îţi va da în mod liber dragoste şi pasiune atunci când vei avea nevoie de ele”,

 

Adam l-a întrebat pe Dumnezeu, „Şi cât o să mă coste o femeie?”

 

Dumnezeu a răspuns, „Un braţ şi un picior”.

 

Apoi Adam a întrebat, „Şi ce pot să primesc dacă dau o coastă?”

 

Şi restul este istorie.

 sus

horizontal rule

Noua pereche de papuci

 

O relatare a unui martor ocular din New York City, într-o zi rece de decembrie.

 

Un băiat de circa 10 ani stătea în faţa unui magazin de papuci în faţa drumului, cu picioarele goale, privind pe geam şi tremurând în frig. O doamnă s-a apropiat de băiat şi a spus, „Prietene, de ce te uiţi aşa de arzător în fereastră?”

 

„Îi ceream lui Dumnezeu să îmi dea o pereche de papuci”, a fost replica copilului. Doamna l-a luat de mână şi a intrat în magazin cu el şi a cerut casierului să ii dea o jumătate de duzină de perechi de şosete pentru băiat.

 

Apoi ea a cerut dacă poate să ii dea un lighean de apă şi un prosop. Acesta i-a adus lucrurile cerute repede. Femeia l-a luat pe băieţel în partea din spate a magazinului şi, după ce şi-a scos mănuşile, a îngenuncheat, i-a spălat picioarele şi apoi le-a şters cu prosopul.

 

Între timp casierul revenise cu ciorapii. Punând o pereche pe picioarele copilului, aceasta i-a cumpărat o pereche de papuci. Ea a legat restul de perechi de şosete şi i le-a dat. Ea l-a mângâiat pe cap şi a spus, „Fără îndoială, prietene, că te simţi mai bine, nu?”

 

În timp ce ea se întorcea să plece, băieţelul uimit a prins-o de mână, şi privind-o în faţă, cu lacrimi în ochi, a răspuns întrebării cu aceste cuvinte: „Dumneavoastră sunteţi Soţia lui Dumnezeu?”

sus

horizontal rule

Chiulul de la biserică

 

John, un iubitor de golf, era şi pastorul bisericii dintr-o comunitate.

 

În fiecare duminică se mânia sub realizarea că în timp ce trebuia să meargă să predice la biserică, prietenii săi de golf aveau un timp minunat pe terenurile verzi. Aşa că John a născocit un plan. Sâmbătă seara el şi-a înregistrat pe o casetă predica şi a pus caseta în casetofonul de la amvon. Apoi l-a conectat de echipamentul de amplificare al bisericii, şi l-a programat ca să meargă la vremea precisă când predica el de obicei în timpul serviciului.

 

În ziua următoare, John s-a bucurat de o zi minunată la cursul de golf. Spre surprinderea sa, nu au existat comentarii adverse din partea diaconilor bisericii, sau de la alţi membrii. Aşa că John a decis să urmeze acelaşi plan şi săptămâna următoare.

 

După ce a înscris în nouă găuri, John a devenit oarecum neliniştit şi s-a decis să verifice dacă totul mergea bine la biserică. În timp ce se apropia de biserică îşi auzea vocea cum bubuia în predica pe care o înregistrase cu o zi în urmă.

 

A deschis uşa din faţă, şi a mers spre vestibul, dar atunci când a păşit pe uşile sanctuarului, el a fost şocat să vadă că nu era nimeni în biserică. În schimb, pe fiecare scaune erau sase mici reportofoane, şi fiecare dintre ele înregistrau fiecare cuvânt din predică.

sus

horizontal rule

Psalmul 23 pentru biserica de copii

 

Cu câţiva ani în urmă, când fiicele noastre erau foarte tinere, noi le lăsam la capela bisericii copiilor duminica înainte de serviciul de la ora 11.

 

Într-o duminică, în timp ce tocmai intram pe uşa micii capele, predicatorul a venit în fugă fiind cu ţinuta completă. A spus că avea o urgenţă şi a cerut dacă aş putea să le vorbesc copiilor în timpul de povestire. El a spus că subiectul era al douăzeci şi treilea Psalm.

 

Când am ajuns din rândul din spate să vorbesc despre păstorul cel bun, lucrătorul a izbucnit în cameră şi mi-a semnalat că poate să preia el povestirea de la acel punct.

 

El le-a spus copiilor despre oi, că ele nu erau aşa de isteţe şi că au nevoie de multă călăuzire, şi că meseria unui păstor era aceea de a sta aproape de oi, să le protejeze de animalele sălbatice ca să nu se depărteze şi să facă lucruri rele care să le facă să fie rănite sau ucise.

 

El a arătat cu degetul spre micii copii din cameră şi le-a spus că ei sunt oile care au nevoie de multă călăuzire.

 

Apoi predicatorul şi-a pus mâinile jos, cu palmele în sus într-un gest dramatic şi cu sprâncenele ridicate a spus copiilor, „Dacă voi sunteţi oile atunci cine este păstorul?” El indica în mod evident înspre sine.

 

A urmat o tăcere de câteva secunde. Apoi un tânăr vizitator a spus, „Isus, Isus este păstorul”.

 

Tânărul predicator, evident luat prin surprindere, a spus, „Şi atunci cine sunt eu???”

 

Micul băiat s-a încruntat cugetător şi a spus cu o ridicare de umeri, „Cred că tu trebuie să fi un câine ciobănesc”.

sus

horizontal rule

Din glumele primite de la cititori...

 

Prăjituri şi pastori

 

Era o data o masa intre niste pastori... Dupa mai multe feluri de mancare, la un moment dat se aduce un platou cu mai multe prajituri. Pastorii incep sa ia din prajituri, si tot iau pana ce la un moment dat ramane doar o prajitura pe platou. Incep ei sa se uite cu coada ochului unul catre altul intrebandu-se in sinea lor, care va avea curajul sa ia ultima bucata de prajitura...

Dupa mai multe tatonari, unul din pastorii mai in varsta spune:"Observ ca pe platou a ramas o singura prajitura si cu totii ati vrea sa o luati dar nimeni nu are curajul sa o faca. Ceea ce va propun eu este ca acela care va gasi primul un verset din Scriptura potrivit cu situatia aceasta sa ia prajitura ramasa." Nu trecu nici doua secunde cand unul dintre pastori intinse mana repede, lua prajitura, o baga in gura, dupa care zice: "Intra in bucuria stapanului tau"

 

Glumă trimisă de Dorin V.

horizontal rule

La o cununie religioasă

 

Fr. R.Wumbrand.a tinut o cununie religioasa si l-a vazut pe mire foarte fericit. Dupa cununie, il intreba pe mire,
- Ti-e draga nu?
- Da, asa mi-e de draga ca-mi vine sa o maninc.

Dupa o perioada il intilni din nou. Interesat, il intreba, Cum e? Tot asa de draga?
- Vai frate mai bine o mincam atunci.

 

Glumă trimisă de Viorica O.

sus


Ce este nou?

Pagina de umor!

O inimă veselă înseninează faţa (Prov. 15:13), şi este un leac bun (Prov. 17:22). Prea multă învăţătură nu duce la multă bucurie... Accesaţi pagina de umor pentru a vă descreţii frunţile. Detalii aici!

 

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!


 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate