Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Pagina Femeii
 

 

 

August 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 


Ţinteşte mai sus

 

 

Emanuela Belea

Pagina Femeii este

realizată de

 

Emanuela Belea

Coordonatoare lucrarea cu femeile, Braşov

O pagină pentru femei disponibile să urmeze

modele autentice pentru a ajunge

la un ideal ancorat în Dumnezeu

Abigail - O femeie integră

 

Povestea lui Abigail din 1 Samuel 25 este una despre o femeie onorabila si credincioasa, cu siguranta o femeie integra.

 

Gasim ca Abigail era casatorita cu Nabal din casa lui Caleb, om care dupa nume reflecta ce caracter are, Nabal insemnand nebun, iar Caleb zgarcit. Egocentrismul lui este nemarginit, in numai 5 versete, pronumele personale referitoare la persoana lui repetandu-se de nu mai putin de 7 ori. Cand acesta refuza sa sprijine cu provizii slujitorii lui David, atrage mania celui din urma nu numai peste el ci peste intreaga lui casa.

 

Aici insa rolul lui Abigai ni se descopera: ea incearca sa compenseze pentru purtarea barbatului ei despre care afla de la un slujitor de-ai lui David. Pregatirile sunt incepute necontenit, Abigail dandu-si seama de nedreptatea si insultele pe care sotul ei le-a ridicat la adresa viitorului rege prin neimplinirea nevoilor celor care nu demult i-au aparat casa si averea de dusmanii din exterior.

 

Prin faptele ei, Abigail reuseste sa isi scape familia de mari nenorociri datorita smereniei cu care se prezinta inaintea lui David, insa caracterul ei integru nu rezulta numai din aceasta actiune ci fragmentul ce urmeaza este graitor pentru firea ei si calauzirea acceptata din partea Lui Dumnezeu: fapta extraordinara pe care ea o savarseste este sa ia vina barbatului ei asupra-si.

 

Ea mijloceste pentru oamenii din familia ei inaintea lui David. Aceasta a implicat din nou smerenie, sacrificiu si o cheltuiala personala insa pretul platit de ea a inmuiat inima lui David si l-a impiedicat pe acesta sa verse sange. El a acceptat ofranda ei si i-a implinit dorinta de a-i cruta familia.

 

Insa trebuie trecute in revista si calitatile care au ajutat-o sa duca la indeplinire misiunea.

 

1) Intelepciune - A recunoscut nevoia de a se smeri si de a mijloci pentru familia ei dar a si luat hotararea sa faca asta. (1 Samuel 25:28).

 

2) Curaj - Abigail si-a riscat viata in primul rand pentru ca nu i-a descoperit sotului ei planurile pe care le avea. In timpurile acelea, femeile erau vazute ca proprietate a sotilor lor. Ea a riscat sa piarda tot, inclusiv viata prin decizia de a prelua controlul. In al doilea rand, Abigail si-a riscat viata deoarece, calare pe un magarus ea a plecat sa se infatiseze la 400 de razboinici inarmati condusi de David care era extrem de furios. Ea nu a facut asta pentru a dovedi ceva, ci pentru a salva vietile altora fiind gata sa si-o jertfeasca pe a ei.

 

Poate ca noi nu ne vom afla in situatii de viata si de moarte insa putem interveni atunci cand vedem o nedreptate si putem apara cauza celor slabi.(Isaia 1:17 - ESV).

 

3) Calauzire - Cuvintele ce le-a vorbit Abigail au fost profetice, iar David a vazut asta si din acest motiv o crunta varsare de sange a fost evitata.

 

4) Credinta - Ea a crezut ca Donnul o foloseste sa ii vorbeasca lui David si nu a contenit in a-i transmite acestuia mesajul, drept rasplata vedem ca ea ii va deveni sotie (1 Samuel 25:42).

 

Abigail a facut deci niste lucruri extraordinare pentru casa ei si a recunoscut momentul in care ea trebuia sa raspunda chemarii, insa aceasta chemare a ramas valabila si pentru noi (Matei 28:19-20).Alegerea insa ne apartine: putem fie sa privim de pe margine, fie sa implinim ceea ce Dumnezeu ne-a incredintat.

sus

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate