PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Misiunii Baptiste

PUBLICAŢIA DE APOLOGETICĂ are două scopuri:

    1. Să aducă la cunoştinţa cititorilor conceptele de apologetică baptistă, prin care explicăm şi ajutăm la înţelegerea gândirii şi a perspectivei baptiste asupra Cuvântului lui Dumnezeu.
    2. Să prezinte românilor de pretutindeni lucrările din ţară, cu speranţa că unii vor putea ajuta financiar lucrările lui Dumnezeu din România.


Pe aceasta pagină, Misiunea Vox Dei doreşte să prezinte 3 lucrări din ţară care au nevoie de sprijinul nostru nu numai spiritual, dar şi financiar. Dorim ca Domnul să Se folosească de aceste pagini în a inspira şi pe alţii să dea o mână de ajutor lucrătorilor din România.


De asemenea, ne vom folosi de această pagina pentru a prezenta site-urile a diferite misiuni, biserici, lucrări. Dorim să-L lăudam pe Domnul pentru tot ceea ce a făcut pentru noi.
 

Biserica Crestină Baptistă “Jertfa”
 

Craiova Str. Arh. Dan Nicolae Nr 2
Cod 200692 Jud Dolj Romania
Nr. 628 02-02-2004

Iubiţi fraţi în Domnul Isus,

Este un mare har ca în aceste vremuri să fie nevoie de construcţie pentru ca spaţiul ce-l ai nu este suficient. Este un har să poţi construi. Biserica Domnului din Craiova este în această situaţie. Slavă Lui !

Aşa cum vedeţi în poză am început lucrarea în 2002 şi am ajuns la stadiul de a turna placa peste etajul unde vor fi anexele. Noi nu puteam face demisol sau să ne extindem pentru că nu avem teren aşa că mergem pe verticala.

Pentru ca programele bisericii s-au ţinut într-o casă din vecini, în 2 camere unde a fost foarte greu de lucrat, am dorit să finalizăm sala de adunare şi să turnăm placa peste etaj, ca să avem un “acoperiş” , placa ţine acum acest rol. Aşa cum prevede legea am fost obligaţi să lucram cu firmă autorizată, la structura de rezistenţa (stilpi şi placa de beton). Astfel am contractat lucrarea şi Dumnezeu ne-a dat o firma care a acceptat să lucreze doar cu un avans. Valoarea lucrării este de 285 milioane şi noi am avut 120 milioane, urmând ca să achitam diferenţa în 5 luni de la terminarea lucrării , adică pâna în luna martie 2004.

De asemeni am facut finisări interioare minime ca să ne putem muta în sala de adunare , lucru pe care l-am realizat în 07 dec 2003. Aşa că de atunci suntem în noua sala de adunare. Nu am reuşit să facem tavanul şi încălzirea, am făcut ceva rudimentar cu 2 sobe de tablă.

Având în vedere aceste lucruri vă rugam să ne ajutaţi în rugaciune şi în acelaşi timp să ne sprijiniţi cu cât puteţi , cu cit Domnul vă va pune pe inimă, să putem achita la timp datoria. Puţinul vostru va face foarte mult pentru noi. Noi ne gândim acum să achităm datoria dar şi să putem continua lucrările în primavară, cum ar fi acoperişul şi pereţi despărţitori, tencuiala, uşile , cum am spus tavanul, încalzirea centrală şi instalaţia electrică definitivă.

Ştim că mulţi credincioşi şi multe biserici se roagă pentru Craiova si Oltenia dar acum a venit momentul să ne şi sprijiniţi din punct de vedere material. Vă rugăm să faceţi acest lucru prin voia Domnului.

Ştim că şi la dumneavoastră sunt multe probleme, dar noi suntem presaţi de situaţie şi de timp.

Noi vă mulţumim anticipat pentru tot ceea ce veţi face pentru noi, pentru lucrarea Domnului din Craiova, din Oltenia. Ajutorul dumneavoastră poate fi trimis direct în contul Bisericii la BANCA COMERCIALĂ ROMÂNA CRAIOVA PENTRU BISERICA CRESTINA BAPTISTĂ JERTFA, CONT 2511.1-3250.2/USD. Cod 200692 Jud, Dolj ,sau pe adresa Bisericii de mai sus , sau prin alte mijloace sau metode de a ajunge la noi. Ştim că cei din SUA pot beneficia de anumite reduceri de taxe şi impozite fie pentru firme fie pentru persoane particulare. În acest sens am discutat cu Fr, Ioan Brisc pastor la Biserica Baptistă din Portland, deci prin Biserica de la Portland puteţi trimite suma cu precizarea că este pentru Biserica Baptistă Jertfa CRAIOVA –pastor Ghe. Ardelean, şi dumneavoastră ve-ţi primi documentele pentru reducerea taxelor. Dacă doriţi să folosiţi această cale, eu va rog sa ne anunţaţi şi pe noi ca să ştim să vă trimitem chitanţa de recepţie şi scrisoarea de mulţumire. Puteţi folosi adresa bisericii de mai sus , adresa mea , care este:

Pastor Gheorghe Ardelean
Bulevardul Carol I Nr. 7 ,
cod 200692, CRAIOVA,
sau adresa de email este a_damaris2001@yahoo.com
 

Domnul sa va Binecuvinteze.

Pentru informatii puteti suna la 0251 410 293, sau la 0722 88 51 63, fam Ardelean.

Va salutam cu salutul Bisericii noastre din Faptele Apostolilor 1:8

Cu multa dragoste,

Pastor  Gheorghe Ardelean

Secretar  Valentin Furniga.
 

Lucrarea din JEGĂLIA,
judeţul Călăraşi


Prin chemarea lui Dumnezeu la lucrare, Biserica Baptista din Feteşti începe o campanie de evanghelizare a Bărăganului. Dumnezeu a pus în inima fratelui Iosif Pop, pastorul Bisericii Baptiste din Feteşti, dorinţa să evanghelizeze această zonă, reuşind ca doar în câţiva ani, până în 2003, să planteze 8 biserici noi în localităţi unde nu exista o biserică evanghelică, iar în ultimii 10 ani s-a oficiat anual câte un botez. Dumnezeu a motivat biserica din Feteşti să înceapă o lucrare spirituală în comuna Jeglia.

Vă rugăm să vizitaţi pagina web care vă va prezenta în cuvinte şi imagini Misiunea Jegalia şi nevoile ei. Dacă Domnul vă pune pe inimă să ajutaţi lucrarea, pe pagina web veţi afla informaţii legate de felul în care puteţi să o faceţi.

http://www.voxdeibaptist.org/jegalia_ministries.htm

Lucrarea misionară de la Radio Vocea Evangheliei, Timişoara


Dragi fraţi,

Ne bucurăm să ştim că sunteţi interesaţi şi că simţiţi alături de Radio Vocea Evangheliei - Timişoara. Postul de radio din Timişoara este ascultat zilnic de 4000 - 5000 de oameni. Noi avem o bună colaborare cu organizaţiile pro-life, iar ca rezultat, în ultimii 4 ani, peste 500 de copii care urma să fie ucişi, au fost lăsaţi să se nască. Aceasta se datorează faptului ca părinţii lor au ascultat programele si anunţurile făcute la Radio Vocea Evangheliei împotriva avorturilor.

Un documentar radio realizat de RVE Timişoara, intitulat: „Ce nume i-ai da copilului tău nenăscut?” a fost difuzat de BBC, radioul din Londra, secţia în limba română. (Daca doriţi să citiţi acest documentar, o puteţi face la adresa site-ului misiunii Vox Dei: http://www.voxdeibaptist.org/etica.htm )

Ca să cunoaşteţi mai bine RVE Timişoara, sunteţi invitaţi să citiţi prezentarea lucrării acestui post de radio pe site-ul misiunii:

http://www.voxdeibaptist.org/rve_timisoara.htm


Lucrarea din sudul judeţului Olt, de la Drăgăneşti

Prin chemarea lui Dumnezeu la lucrare, Biserica Baptistă „Cetatea”, din Alba Iulia, a trimis pe data de 15 iunie 2003 o echipă tânără de misionari în judeţul Olt, în orăşelul Drăgăneşti. Aceşti tineri au stabilit din primele zile contacte şi au organizat centrul misiunii în orăşelul oltean cu o populaţie de 13.000 de locuitori.

Fără nici o prezenţă evanghelică în oraş, cu excepţia Misiunii Penticostale Neemia, care lucrează în afara oraşului, printre ţigani, tinerii noştri au predicat Evanghelia unui Cristos viu şi plin de viaţă, din poartă în poartă, la colţ de stradă, şi cu fiecare oportunitate pe care au avut-o.

În mai puţin de jumătate de an, Domnul a adus o trezire spirituală şi multă binecuvântare, în ciuda numeroaselor atacuri şi respingeri din partea duşmanului. Această echipă misionară întâmpină nevoi spirituale şi materiale pe care dorim să le prezentăm prietenilor şi creştinilor baptişti de pretutindeni.

Vă rugăm să vizitaţi pagina web, care vă va prezenta în cuvinte şi imagini aceşti misionari şi nevoile lor. Dacă Domnul vă pune pe inimă să ajutaţi lucrarea, pe pagina web veţi afla informaţii legate de felul cum o puteţi face.

http://www.voxdeibaptist.org/olt_ministries.htm

 Biserica Baptistă Eben-Ezer

 


Misiunea Vox Dei vă invită să vizionaţi site-ul Bisericii Baptiste Române Eben – Ezer, din zona Atlantei, Georgia (USA). Copiii Domnului din această adunare, împreună cu slujitorul ei, pastor dr. Benjamin Cocar, vă invită să folosiţi materialele şi ceea Domnul le-a pus la dispoziţie prin intermediul internetului. Dacă sunteţi români din zona Atlantei, sunteţi invitaţi să vizitaţi biserica.

Misiunea Vox Dei vă încurajează să trimiteţi un mesaj de îmbărbătare fraţilor implicaţi în lucrarea prezentată mai sus, aşa cum ne învaţă Sfânta Scriptură să ne încurajăm unii pe alţii. Adresa bisericii o puteţi găsi pe site-ul Bisericii Eben-Ezer.

http://www.bisericaebenezer.org/index.html
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o pagină dedicata Scrierilor Crestinilor din Primele Secole.

Pe această pagină puteţi citi lucrările următorilor scriitori:  

bullet
Barnaba
bullet
Papias
bullet
Ignaţiu
bullet
Aristide
bullet
Quadratus
bullet
Polycarp
bullet
Iustin Martirul
bullet
Tertulian
bullet
Ciprian
 

În curând veţi putea citi lucrările lui Tatian, Melito, Iranaes şi alţii.

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003