PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Misiunii Baptiste

PARTENERIAT ‘TEACH THE CHILDREN’


Vineri, 12 martie, la Gradintia “Teach the Children” din Cluj-Napoca, a avut loc o a doua etapa a parteneriatului in educatie, realizat impreuna cu inca doua gradinite cu program normal din judetul Alba: gradinita nr.5 din Aiud si gradinita din Sancrai.

Invitati la acest eveniment au fost: dl. dr. Michael Mates, consulul american la Cluj, dna Elisabeth Mates, pastorul Gh. Cosman, care este membru fondator si membru activ al Boardului Fundatiei “Teach the Children”, iar de la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, dna Elvira Chichisan.

Lucrarile acestei a doua editii de la Cluj a parteneriatului educational au decurs intr-o atmosfera de “pace si caldura sufleteasca”, dupa cum a remarcat una dintre educatoarele din AIud. Cei prezenti si-au exprimat incintarea fata de acest eveniment, re marcheaaza inceputul unei lungi colaborari intre educatoarele acestor trei gradinite, cu precadere pentru a se perfectiona in domeniul educarii copiilor si de a modela caractere sanatoase acestor copii. Faptul ca sintem o tara crestina trebuie sa ne tiveze sa le transmitem copiilor nostri valorile eterne, scripturale, despre lume si viata, pe linga programa scolara.

Dupa ce invitatii si-au prezentat salutul pentru participanti, au urmat sesiunile de comunicari ale educatoarelor. Tema proiectului de parteneriat a fost “Schimbul de experienta intre cele trei gradintie”, cu scopul diversificarii metodelor de formare ntinua a cadrelor didactice, valorificarii experientei acumulate, a adaptarii produselor informative la specificul unitatii. Alte scopuri ale parteneriatului au fost: contribuirea la realizarea obiectivelor reformei invatamintului preprimar, promovarea operarii si cresterea valorica a unitatilor de invatamint implicate in proiect.

TINERI CRESTINI PENTRU COMUNITATE

Simbata, 20 martie, Casa de cultura a Studentilor din Cluj-Napoca a fost plina-ochi de tineri veniti sa-i sarbatoreasca pe cei mai buni, premiati la diferite concursuri nationale si internationale.

Pe treptele din fata cladirii au stat, inainte de deschiderea serii, a stat ansamblul de suflatori al Bisericii penticostale din Someseni, care a incercat sa-i opreasca pe trecatori din ritmul lor indiferent prin tonul festiv si hotarit al bucatilor muzicale interpretate.

Au participat la program mai multe coruri ale tinerilor din bisericile evanghelice ale Clujului, grupul Continental si au urcat pe scena, in aplauzele entuziaste ale celor din sala, tineri care au obtinut premii nationale si internationale la violoncel concurs de debate, pian, istorie. Scopul intilnirii a fost motivarea tinerilor la implicarea in comunitate.

De aceea tinerii din sala au avut posibilitatea de a trimite, pe toata durata spectacolului, biletele cu intrebari adresate ministrului integrarii, Vasile Puscas, prezent pe scena in a doua parte a intilnirii.

Finalul serii a fost punctat de interventia pastorului baptist Cornel Veres, care a amintit celor prezenti ca Moise a trait 40 de ani la curtea lui Faraon si a invatat ce insemna sa fii “cineva”, 40 de ani a invatat apoi ce inseamna sa fii “nimeni”, şi urmatorii 40 de ani a invatat ce lucruri miraculoase se intinmpla cind Dumnezeu face dintr-un om ceea ce doreste El, indemnul final fiind ca toti cei prezenti sa mediteze la ceea ce poate face Dumnezeu cind i se daruieste o inima sincera, in care locui te credinta.

(Anca Brasfalean)

CONFERIŢĂ LA ORADEA

În 26 martie Universitatea Emanuel Oradea, organizeaza conferinta internationala "crestinism si postmodernism" pe sase sectiuni :teologie, filosofie, educatie-comunicare, muzica-arte, asistenta sociala, management-stiinte aplicate, cu participare din spatiul academic national si international.

FESTIVALUL FANFARELOR DIN ROMÂNIA

Asocatia muzicala forte-fortissimo a fanfarelor din romania
organizeaza in fiecare an festivaluri zonale in diferite centre cu traditie in vederea stimularii acestui gen de muzica in bisericile evanghelice din tara si din strainatate. In 12,13 si 14 martie a avut loc un asfel de festival la Bucuresti la biserica baptista Golgota cu participarea a sase formatii: Golgota Bucuresti, palatul copiilor Deva, Rachitova, Sebastian Bucuresti, Harul Lugoj, penticostala Carpati Cluj.

Vineri seara a fost program cu fanfara din Lugoj la Golgota, iar fanfara din Cluj a cantat in biserica penticostala di Sos. Giurgiului. La reuniunea de sambata, in comisia de evaluare a fost prezent general Emilian Ursu cu maior gh. Tugui din patrea uniunii compozitorilor sectia fanfare. Revelatia festivalului, ca de altfel a fiecarui astfel de eveniment au fost copiii, fie impreuna cu tinerii sau adultii, dar mai ales in formatiile de copii.

Diploma uniunii compozitorilor find inmanata formatiei palatului
copiilor din Deva, pregatita de profesorul Octavian Luncan, fost colonel la muzica militara, actualmente un marturisitor al lucrarii duhului lui Dumnezeu in viata lui ,cu precadere fostilor colegi. Duminica dimineata formatiile de suflatori au cantat in biserici din Bucuresti Golgota, Ferentari, Sebastian, Giulesti, Popa Rusu, iar dupa masa la Brasov si Ramnicu Valcea.

A fost o intalnire binecuvantata ca dealtfel multe altele pe durata celor 10 ani de existenta a acestei miscari in bisericile evanghelicedin Romania, in mod special in bisericile baptiste la care s-au alaturat o mica parte din fanfarele bisericilor penticostale .in fiecare an la finele lunii octombrie are loc festivalul national, care se va desfasura in 2004 la biserica baptista Micalaca Arad, unde au fost organizate primele trei editii 1995, 1996 si 1997 urmatoarele editii avand loc la Deva 1998, Lugoj 1999, Cluj 2000, Timisoara 2001, Calacea Bihor 2002, Bocsa Romana 2003.

Cel ce va scrie este presedintele asociatiei conf. dr. Ioan Pop de la Universitatea Emanuel Oradea. Vicepresedinte este Petre Frunzau Micalaca Arad, iar secretar Gigi Pop biserica Sfata
Treime Deva.

Va salutam forte -fortissimo.

 Biserica Baptistă Eben-Ezer

 


Misiunea Vox Dei vă invită să vizionaţi site-ul Bisericii Baptiste Române Eben – Ezer, din zona Atlantei, Georgia (USA). Copiii Domnului din această adunare, împreună cu slujitorul ei, pastor dr. Benjamin Cocar, vă invită să folosiţi materialele şi ceea Domnul le-a pus la dispoziţie prin intermediul internetului. Dacă sunteţi români din zona Atlantei, sunteţi invitaţi să vizitaţi biserica.

Misiunea Vox Dei vă încurajează să trimiteţi un mesaj de îmbărbătare fraţilor implicaţi în lucrarea prezentată mai sus, aşa cum ne învaţă Sfânta Scriptură să ne încurajăm unii pe alţii. Adresa bisericii o puteţi găsi pe site-ul Bisericii Eben-Ezer.

http://www.bisericaebenezer.org/index.html
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 
De asemenea, cei interesaţi de scrierile primelor secole, pot găsi cea mai mare colecţie de scrieri în limba româna pe internet.

 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003