Arhiva Contact Despre noi Link-uri

 Misiunea Azi

 

 

 

 


Nu renunta niciodata!

 

de Damian Ion

“Pot totul in Hristos care ma intareste.” Filipeni 4:13

La postamentul succesului stau factori, precum voinţa puternică şi dorinţa de a realiza ceva cu adevărat, încrederea, motivaţia, disciplina.

Un element imperios indispensabil pentru realizarea reusitei este perseverenţa. Toţi oamenii de succes au continuat să lupte cu staruinta pentru a-şi îndeplini aspiratiile şi nu au renunţat până când nu şi-au atins tintele.

Iata cateva exemple de persoane de succes care au eşuat initial, dar nu au renuntat si astfel si-au atins obiectivele:

Se spune că Thomas Edison a eşuat de peste 1000 de ori în încercarea sa de a crea becul. Dorinţa sa de a realiza acest lucru era atât de puternică încât era hotărât să încerce de oricâte ori era nevoie pentru a reuşi ce şi-a propus. Când acesta a fost întrebat care este secretul său, care l-a ţinut motivat în continuare, în ciuda faptului că a eşuat de peste 1000 de ori, Thomas Edison a răspuns: “Nu am eşuat nici măcar o dată. Doar am descoperit peste 1000 de modalităţi de a nu inventa becul”.

Jack Canfield şi Mark Victor Hansen au fost respinşi de 123 de editori atunci când voiau să publice colecţia de cărţi “Supa de pui pentru suflet”, însă nu s-au dat bătuţi. Perseverenţa lor le-a fost răsplătită, având în vedere că au vândut peste 130 de milioane de exemplare, traduse în 54 de limbi.

Michael Jordan a fost dat afară din echipa de basket a liceului, a ratat peste 9000 de aruncări la coş şi a pierdut aproape 300 de meciuri. Cu toate acestea, nu a renunţat şi datorită voinţei sale puternice, a ajuns cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor.

Walt Disney a fost dat afară de la ziarul la care lucra din cauza lipsei de imaginaţie şi din cauza faptului că nu avea idei originale. După acest eşec, Walt Disney şi fratele său au fondat Walt Disney Productions, care apoi a devenit The Walt Disney Company şi are venituri anuale de 35 miliarde de dolari.

Henri Ford a spus despre eşec: “eşecul nu este decât o oportunitate de a începe din nou, de data aceasta mai inteligent”

Se spune că în perioada celui de Al Doilea Război Mondial, în timpul unei bătălii, Winston Churchill a ținut un discurs care avea o singură propoziție. Acesta a spus: ''Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată să nu renunțați!''

Să alergăm cu perseverenţă pe calea credintei! Evrei 12:1-3 „Si noi, deci, fiindcã suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori, sã dãm la o parte orice pedicã, si pãcatul care ne înfãsoarã asa de lesne, si sã alergãm cu stãruintã în alergarea care ne stã înainte. Sã ne uitãm tintã la Cãpetenia si Desãvârsirea credintei noastre, adicã la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusã înainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitati-vã, deci, cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pãcãtosilor o împotrivire asa de mare fatã de Sine, pentru ca nu cumva sã vã pierdeti inima, si sã cãdeti de obosealã în sufletele voastre.”

Este necesar să rezistam în perioadele grele din viaţa noastra în care primul gând pe care l-am avea este să renuntam. Sa nu uitam ca timpul pe care îl avem la dispoziţie este limitat. Să nu renunțăm, deoarece Dumnezeu a pregătit atât de multe lucruri pentru viața noastră.
 


Înapoi ] Înainte ] [ sus ]

Abonare gratuita!

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate