Arhiva Contact Despre noi Link-uri

 Misiunea Azi

 

 

 

 


”Am dorit mult să mănânc Paștele acesta cu voi...”

 

de Damian Ion

Ce ne dorim mult sa se intample de Paste? Care este dorinta noastra cea mai mare cu ocazia acestei Sarbatori? Va invit sa meditam asupra catorva pasaje Biblice si sa ne cercetam cu privire la relatia noastra cu Domnul Isus Christos.

In Luca 22:15 Domnul Isus a spus: “Am dorit mult sa mananc pastele acestea cu voi …”. Afirmatia Mantuitorului evidentiaza hotararea Sa ferma motivata de dragostea si de dorinta Sa de a implini mantuirea omenirii prin Jertfa Sa. Ce har minunat sa poti spune ca doresti mult sa participi la acest Paste iubindu-l cu toata inima pe Dumnezeu!

Apostolul Pavel scrie in 1Corinteni 11:23 Caci am primit de la Domnul ce v-am invatat; si anume, ca Domnul Isus, in noaptea in care a fost vandut, a luat o paine.” Apostolul subliniaza contextul in care Domnul Isus a dat aceasta invatatura: “in noaptea in care a fost vandut”. Cand a fost vandut de ucenicul Sau, cand toti L-au parasit, Domnul a luat asupra Sa pacatele intregii omeniri. Ce har minunat sa poti spune la acest Paste ca esti credincios si urmezi pe Mantuitorul!

Luca 23:22-23 Pilat le-a zis pentru a treia oara: "Dar ce rau a facut? Eu n-am gasit nicio vina de moarte in El. Asa ca, dupa ce voi pune sa-L bata, Ii voi da drumul." Dar ei strigau in gura mare si cereau de zor sa fie rastignit. Si strigatele lor si ale preotilor celor mai de seama au biruit. Fara de vina, Fiul lui Dumnezeu ia asupra Lui vina pacatelor omului instrainat de Dumnezeu. Ce har minunat sa poti spune la acest Paste ca-L lauzi si ca-Lmarturisesti pe Domnul Isus!

Luca 23:33-34 Cand au ajuns la locul numit "Capatana", L-au rastignit acolo, pe El si pe facatorii de rele: unul la dreapta, si altul la stanga. Isus zicea: "Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!" Dragostea Domnului pentru salvarea pacatosului nu poate fi oprita de rautatea acestuia. Ce har minunat sa poti spune la acest Paste ca traiesti iertat!

Luca 23:42-43 Si a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta!" Isus a raspuns: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai." Desi omul pacatos traieste in neascultare de Dumnezeu, Domnul mantuieste si ofera raiul Sau celui care se pocaieste si se intoarce cu toata inima la El. Ce har minunat sa poti spune la acest Paste ca esti sigur de rai!

Luca 23:46-47 Isus a strigat cu glas tare: "Tata, in mainile Tale Imi incredintez duhul!" Si, cand a zis aceste vorbe, Si-a dat duhul. Sutasul, cand a vazut ce se intamplase, a slavit pe Dumnezeu si a zis: "Cu adevarat, Omul acesta era neprihanit!" Domnul Isus ne este exemplu atat in traire, cat si in moarte. Cine traieste in voia Tatalui in viata de pe pamant, are asigurata viata vesnica impreuna cu Tatal. Ce har minunat sa poti spune in clipa mortii Tata, in mainile Tale Imi incredintez duhul!


Ioan 19:30 Cand a luat Isus otetul, a zis: "S-a ispravit!" Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul. Cuvintele acestea Il prezinta pe Mantuitor ducand lucrarea de salvare a pacatosilor pana la capat. Dumnezeu nu lucreaza pe jumatate, lucrarea de mantuire a omului a fost implinita. Acum, datorita harului, urmeaza ca omul sa primeasca jertfa Domnului Isus si sa-L lase pe Dumnezeu sa lucreze prin viata sa. Ce har minunat sa poti spune la sfarsitul vietii ca ai ispravit viata pe acest pamant traind in voia lui Dumnezeu si savarsind lucrarea Sa! (2Tim.4:7)

In aceste zile, cand celebram suferintele, moartea si invierea Domnului Isus, sa ne rugam cu inima sincera si sa ne dorim mai mult decat orice ceea ce apostolul Pavel marturisea in Filipeni 3:7-12 “Dar lucrurile care pentru mine erau castiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. … Si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui, si partasia suferintelor Lui, si sa ma fac asemenea cu moartea Lui; … Nu ca am si castigat premiul sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucat de Hristos Isus.”
 


Înapoi ] Înainte ] [ sus ]

Abonare gratuita!

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate