Arhiva Contact Despre noi Link-uri

 Misiunea Azi

 

 

 

 


Misiunea în viața bisericii (Partea a III a)

 

de Damian Ion

Planul divin pentru lume în viziunea apostolului Ioan

Despre cartea Apocalipsa, Alger Fitch spune în cartea sa “Reading Between the Lines”: “Ioan este autorul.(1.4), insula Patmos este locul scrierii (1.9), iar anul 96 d.Hr. este data probabilă scrierii. Simbolismul apocaliptic este stilul carti, dar evanghelizarea, sau misiunea mondială, este scopul”. Imaginea pe care Apocalipsa o lasă este cea a împlinirii scopului pentru care a venit Domnul Christos. “Toate seminţiile, neamurile şi limbile Il preamăresc ca şi Domn. Fiecare genunchi se pleacă şi fiecare limbă mărturiseşte. Aceasta este împlinirea glorioasă a sarcinii misionare (Apoc.22.1-14).”

Înţelegerea care reiese din relatarea viziunii pe care o are apostolul Ioan ne lasă să vedem că apostolul Pavel nu este singur în credinţa lui despre nădejdea Vechiului Testament de a misiona toate popoarele. Cartea Apocalipsa prezinta ideea conform căreia sarcina misionară constă în a ajunge cu Evanghelia la toate grupurile de oameni, nu doar la persoane individuale.

În textul din Apocalipsa 5.8-10 se vorbeşte despre orice seminţie, orice limbă, din orice popor şi orice neam, aceste cuvinte caracterizează compoziţia mulţimii din cer. Dar dacă acesta va fi sfârşitul, noi trebuie să lucrăm înspre împlinirea acestui sfârşit. Viziunea misionară din spatele acestei scene este că sarcina Bisericii este de a-i aduna pe cei răscumpăraţi din toate popoarele, de orice limbă, seminţie şi naţiune. Este necesar ca toate popoarele să audă Evanghelia pentru că Dumnezeu a hotărât ca oamenii să creadă Evanghelia, oamenii pe care i-a răscumpărat prin moartea Fiului Său. Planul de ispăşire (vs.9) este universal, în sensul că el cuprinde concret toate popoarele, în sensul că răscumpără în mod real oameni din fiecare popor.

Imaginea din capitolul 7, în care o mulţime nesfârşită de oameni din “orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi din orice limbă” stă înaintea tronului şi se închină Mielului este concretizarea planului de mantuire al lui Dumnezeu pentru lume.

Mesajul despre existenţa şi natura Domnului plină de dragoste şi eliberatoare a fost întotdeauna adresat întregii umanităţi şi nicidecum numai unei elite selecte. Cartea Apocalipsa ne arată că, dincolo de eşecurile umane şi de drumul sinuos pe care a trebuit să îl parcurgă, mesajul lui Dumnezeu a ajuns la toţi şi finalul este glorios.
 


Înapoi ] Înainte ] [ sus ]

Abonare gratuita!

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate