Arhiva Contact Despre noi Link-uri

 Misiunea Azi

 

 

 

 


Încurajare - Pot toul în Cristos!

 

de Damian Ion

1. De ce să spun că nu pot, când Biblia spune că pot totul în Domnul Christos care îmi dă putere? Filipeni 4:13 – „Pot totul in Hristos care ma intareste.”

2. De ce să ma ingrijorez de trebuintele materiale, când stiu că Dumnezeu Se îngrijeste de toate nevoile mele potrivit bogătiilor Sale în slavă, în Domnul Isus? Filipeni 4:19 – „Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa, in slava, in Isus Hristos.”

3. De ce să mă tem, când Biblia spune că Dumnezeu nu mi-a dat un duh de frică, ci de putere si de dragoste si o minte sănătoasă? 2Timotei 1:7 – „Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta.”

4. De ce să-mi lipsească credinta pentru a-mi împlini chemarea, când stiu că Dumnezeu mi-a rânduit o măsură de credintă? Romani 12:3 – „Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta pe care a impartit-o Dumnezeu fiecaruia.”

5. De ce să fiu cuprins de slăbiciune, când Biblia spune că Domnul este tăria vietii mele si că eu voi rămâne tare si voi face mari isprăvi pentru că-L cunosc pe Dumnezeu? Psalmul 27:1 – „Domnul este lumina si mântuirea mea: de cine sã mã tem? Domnul este sprijinitorul vietii mele: de cine sã-mi fie fricã?”; Daniel 11:32 – „Dar aceia din popor, care vor cunoaste pe Dumnezeul lor, vor rãmâne tari, si vor face mari isprãvi.”

6. De ce să-i îngădui celui rau să ispitească viata mea, când Cel care este în mine este mai mare decât cel care este în lume? 1Ioan 4:4 – „Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru cã Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.”

7. De ce să accept înfrângerea, când Biblia spune că Dumnezeu mă conduce întotdeauna spre noi victorii? 2Corinteni 2:14 – „Multãmiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartã totdeauna cu carul Lui de biruintã în Hristos, si care rãspândeste prin noi în orice loc mireasma cunostintei Lui.”

8. De ce să duc lipsă de întelepciune, când Dumnezeu îmi dă întelepciune din belsug dacă i-o cer? 1Corinteni 1:30 – „Si voi, prin El, sunteti în Hristos Isus. El a fost fãcut de Dumnezeu pentru noi întelepciune, neprihãnire, sfintire si rãscumpãrare,”; Iacov 1:5 – „Dacã vreunuia dintre voi îi lipseste întelepciunea, s-o cearã de la Dumnezeu, care dã tuturor cu mânã largã si fãrã mustrare, si ea îi va fi datã.”

9. De ce să cad în depresie, când îmi pot aminti bunătatea, îndurarea si credinciosia lui Dumnezeu, si astfel să mă umplu de sperantă? Plângerile lui Ieremia 3:21-23 – „Iatã ce mai gândesc în inima mea, si iatã ce mã face sã mai trag nãdejde: bunãtãtile Domnului nu s-au sfârsit, îndurãrile Lui nu sunt la capãt, ci se înoiesc în fiecare dimineatã. Si credinciosia Ta este atât de mare!”

10. De ce să mă îngrijorez si de ce să mă tem, când pot aduce la Domnul Isus toate nelinistile si îngrijorările mele, stiind că El le va purta în locul meu? 1Petru 5:7 – „Si aruncati asupra Lui toate îngrijorãrile voastre, cãci El însusi îngrijeste de voi.”
 


Înapoi ] Înainte ] [ sus ]

Abonare gratuita!

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate