Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Misiunea Azi
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Istorie
Pastorala
Misiunea Azi
Site-uri Baptiste
Media

 


Misiunea Azi

 

 

Damian Ion

Pagina Misiunea Azi este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

La început de an, ce să cerem de la Domnul?

 

 

Cererea lui Solomon este un model si o sursa de inspiratie la inceput de an, atunci cand ne creionam agenda pentru noul an in care tocmai am pasit prin harul lui Dumnezeu. “La Gabaon, Domnul S-a arătat în vis lui Solomon noaptea, si Dumnezeu i-a zis: „Cere ce vrei să-ti dau.” Dă, deci, robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta asa de mare la număr!” Cererea aceasta a lui Solomon a plăcut Domnului.” (1Imparati 3:5-10) Iata exista o cerere placuta Domnului cand ne aflam la inceput de drum.

 

Sa cerem lucrurile imposibile mai mult decat pe cele posibile. “Isus S-a uitat tintă la ei, si le-a zis: „Lucrul acesta este cu neputintă la oameni, dar nu la Dumnezeu; pentru că toate lucrurile sunt cu putintă la Dumnezeu.” (Marcu 10:27)

 

Sa cerem lucrurile folositoare mai mult decat cele ingaduite. “Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.” (1Corinteni 6:12) “Toate lucrurile sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.” (1Corinteni 10:23)

 

Sa cerem lucrurile prioritare mai mult decat cele dorite. “Căutati mai întâi Împărătia lui Dumnezeu si neprihănirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33)

 

Sa cerem lumina Domnului mai mult decat lumina reflectoarelor acestei lumi. “Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.” (Ioan 1:9) “Tot asa să lumineze si lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, si să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.” (Matei 5:16)

 

Sa cerem asemanarea cu Domnul Isus si sa nu ne asemanam modelului lumesc. “Si să-L cunosc pe El si puterea învierii Lui si părtăsia suferintelor Lui, si să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morti.  El va schimba trupul stării noastre smerite, si-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Si supune toate lucrurile. (Filipeni 3:10-11, 21) “Voi fiti, deci, desăvârsiti, după cum si Tatăl vostru cel ceresc este desăvârsit.” (Matei 5:48)

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate