Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Misiunea Azi
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Teologie
Exegetica
Viata Crestina
Istorie
Pastorala
Misiunea Azi
Site-uri Baptiste
Media

 


Misiunea Azi

 

 

Damian Ion

Pagina Misiunea Azi este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Rugăciune pentru Ucraina

 

 

Populatia Ucraine este de 46 milioane, din care vorbitori de limba romana sunt 400.000 de persoane (regiuni: Cernauti = 200.000, Odesa = 150.000, Transcarpatia 50.000), Biserici Baptiste sunt 41 biserici (regiuni: Cernauti = 31 biserici, Odesa = 8 biserici, Transcarpatia = 2 biserici), iar numarul credinciosilor baptisti romani este de 2500.

 

In urma implicarii in campania misionara din regiunea Cernauti, Ucraina, a unei echipe pastorale (Ovidiu Hanc, Florin Balaceanu si Ion Damian) din Comunitatea Baptista Arad, in perioada 6-12 ianuarie 2015, va impartasim despre situatia din Ucraina dorind ca impreuna sa ne rugam atat pentru pacea acestei tari, cat si pentru lucrarea bisericilor.

 

Zona de război din estul Ucrainei cuprinde două regiuni Donețk si Lugansk. 1/3 din teritoriu este sub controlul forțelor separatiste. Situația în acest teritoriu este foarte dificilă pentru toată populația, însă, pentru frații noștri suferințele sunt atât fizice cât și spiritualte.

 

Urmele războiului: cladiri de Biserici distruse si ocupate de separatiști, localitati si locuinte distruse, inmormantari fara preoti sau pastori, scoli si spitale distruse, infrastructura distrusa, oameni refugiati (mii de oameni sunt nevoiţi să părăsească în grabă locuinţele lor de teama luptelor care se dau în oraş; pentru cei care rămân, fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire. Singurul mod de a ieşi din oraş pentru a face rost de alimente şi apă este având un steag alb şi cât mai puţine haine pentru a nu fi confundat de forţele combatante cu un posibil “inamic”), copii fara parinti, lipsa de mancare (Biserica Baptistă din Pervomaisk, regiunea Lugansk, prin membrii care au mai rămas în localitate, caută să ajute pe cei care doresc să părăsească zona de conflict; de asemenea, se ofera ajutor de mâncare, medicamente pe cei care rămân în localitate), lipsă de asistență medicală si medicamente, vieți distruse (peste 5000 morti si peste 10000 răniti), soldații sunt in nevoi (tehnica militara, hrana si imbracaminte)...

 

Bisericile ofera ajutor in centre pentru refugiati si in multe alte proiecte de voluntariat. Oamenilor le este oferit ajutor material si spiritual. Intr-o vreme de grea suferinţa, Dumnezeu lucrează minunea transformării in viaţa oamenilor din aceste zone. Astfel, prin harul Domnului sunt persoane convertite si botezate, de asemenea, sunt ordinari de noi slujitori dedicati slujirii în cele mai periculoase locuri.

 

Pentru mai multe detalii si implicare in ajutorarea fratilor din Ucraina contactati pe fratele pastor Vasile Partica, presedintele Bisericilor Baptiste Romane din Uniunea Baptista Ucrainiana, la adresa de e-mail veedpartika@gmail.com.

 

Ne rugam ca Domnul sa ocroteasca pe fratii romani din Ucraina si sa binecuvanteze tara cu pace.

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate