Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Misiunea Azi
 

 

 

Cuprins Publicaţie
Nostra Aetate
Apologetica
Orientalia
Teologie
Reforma Spirituala
Istorie
Pastorala
Misiunea Azi
Site-uri Baptiste
Media


Misiunea Azi

 

 

Damian Ion

Pagina Misiunea Azi este realizată de

 

Damian Ion

Pastor al Bisericii Creştine Baptiste Betania din Radna, Jud. Arad

 

Pasiunea celui transformat

 

Viata apostolului Iacov

 

Intalnirea cu Domnul Isus a transformat viata lui Iacov. Ca şi tovarăşul său Petru şi Andrei, Iacov fiul lui Zebedei, s-a întalnit cu Domnul Isus in Galileia. Ceea ce ne face să credem că a fost un Galileian. Deacolo a mers mai departe, şi a văzut pe alţi doi fraţi: pe Iacov, fiul lui Zebedei, şi pe Ioan, fratele lui, cari erau într-o corabie cu tatăl lor Zebedei, şi îşi carpeau mrejile. El i -a chemat. (Matei 4:21)

 

De asemenea avem o relatare Biblică cu privire la mama lui, care era una din femeile ce au stat langă crucea Domnului Isus, la răstignire. Acolo erau şi multe femei, cari priveau de departe; ele urmaseră pe Isus din Galilea, ca să -I slujească.  Între ele era Maria Magdalina, Maria, mama lui Iacov şi a lui Iose, şi mama fiilor lui Zebedei. (Matei 27:55-56) Mai întai copii apoi şi mama lor. Ce frumos, părinţii impreună cu copii, urmează pe Domnul Christos.

 

Iacov şi fratele său, care erau pescari de meserie, când au fost chemaţi, au lăsat corabia şi pe tatăl lor, împreună cu toţi lucrătorii şi au mers după Domnul Isus. Nimeni şi nimic nu i-a mai putut opri. A mers puţin mai departe, şi a văzut pe Iacov, fiul lui Zebedei, şi pe Ioan, fratele lui, cari, şi ei, erau într-o corabie, şi îşi dregeau mrejile. Îndată i -a chemat; şi ei au lăsat pe tatăl lor Zebedei în corabie cu cei ce lucrau pe plată, şi au mers după El.(Marcu 1:19-20)

 

Supăraţi că oamenii din Samaria nu au vrut să primească pe Învăţătorul lor, Iacov şi Ioan doresc să-i mistuie pe aceştia cu foc din cer; dar Domnul Isus îi opreşte. Ucenicii Săi, Iacov şi Ioan, cînd au văzut lucrul acesta, au zis: ,,Doamne, vrei să poruncim să se pogoare foc din cer şi să-i mistuie, cum a făcut Ilie?“ Isus S-a întors spre ei, i-a certat, şi le -a zis: ,,Nu ştiţi de ce duh sunteţi însufleţiţi! (Luca 9:51-55) De cele mai multe ori, cand numele apostolului Iacov, este menţionat în Scriptură este însoţit şi de expresia ; “fiul lui Zebedei”. Probabil că din pricina caracterului impulsiv Domnul Isus l-a numit pe Iacov şi fratele său Ioan, “Fii tunetului” (Marcu 3:17).

 

Privind la relaţia Domnului Isus cu ucenicii săi, observăm că au fost câţiva dintre ei, cu care Domnul a avut o relaţie mai apropiată. Iacov este unul din ei. Cand Domnul Isus merge pe munte şi are loc schimbarea la faţă, Iacov este printre cei 3 ucenici care merg cu El pe munte (Matei 17:1-2). Cand Domnul Isus a mers să vindece fiica fruntaşului Sinagogii, n-a îngăduit nimănui să-L însoţească, afară de Petru, Iacov şi Ioan, fratele lui Iacov. (Marcu 5:37) Domnul Isus a vorbit despre moartea lui Iacov cand i-a zis lui şi fratelui său Ioan următoarele: ,,Este adevărat că paharul pe care-l voi bea Eu, îl veţi bea, şi cu botezul cu care voi fi botezat Eu, veţi fi botezaţi; (Marcu 10:39). Iacov avea să bea paharul pe care l-a băut şi Domnul Isus. Cum s-a întamplat aceasta? Cam pe aceeaş vreme, împăratul Irod a pus manile pe unii din Biserică, pentruca să-i chinuiască; şi a ucis cu sabia pe Iacov, fratele lui Ioan. Cand a văzut că lucrul acesta place Iudeilor, a mai pus mana şi pe Petru. Erau zilele praznicului Azimilor. – (F.A. 12:1-3) Apostolul Iacov, fiul tunetului, a fost prins, chinuit şi apoi ucis cu sabia din pricina credinţei lui în Domnul Isus Hristos. Moartea lui, a fost atât de chinuitoare,


că a plăcut tuturor Iudeilor, care urau pe creştini şi le doreau moartea. Cel transformat, de catre Domnului Isus, traieste cu pasiune pentru Dumnezeu!

 

sus

Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate