Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 MEDIA
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

Radio Vocea Evangheliei

RADIO VOCEA EVANGHELIEI
str. Vlasiei nr. 4
C.P. 1174
O.P. 16
Timisoara

Tel./Fax: +40 256 217212
Mobil: +40 788 368183
e-mail:
rvetimisoara@hotmail.com

 

 


Interviuri, documentare, reportaje, eseuri, articole

 

 

Ioan Ciobotă

Pagina de MEDIA este realizată de

 

Ioan Ciobotă

Radio Vocea Evangheliei Timişoara

www.rve-timisoara.ro

 

horizontal rule

Get the Flash Player to see this player.

horizontal rule

Aparitii editoriale la Radio Vocea Evangheliei

“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”
* documentar, partea a 2-a -

 

Reporter:
- Ce ati simtit atunci cand ati fost in spital cu avortul de acum 2 ani si jumatate?

Doamna Mirela:
Eram foarte stresata, am avut o stare psihica foarte proasta, inclusiv starea sanatatii in general s-a inrautatit, si ma gandeam uneori c-am sa mor in urma acestui avort. Pe de alta parte, ma apasa faptul ca trebuie sa omor un copil. Era in ajunul sarabatorilor de iarna si ma gandeam la pruncii ucisi de Irod, ma gandeam ca se apropie copilul si eu trebuie sa recurg la acest fapt.
[continuare]

"LINIE TELEFONICA CRESTINA PENTRU COPII"

 

Ioan Ciobota, reporter:
Biserica Aletheia din Timisoara desfasoara un proiect intitulat "LINIE TELEFONICA PENTRU COPII" L-am intrebat pe Razvan Duminica, coordonatorul acestui proiect, despre ce este vorba.

Razvan Duminica:
Timisoara este un oras mare, si la fel ca in intreaga tara, valorile moral-crestine au fost pervertite, iar societatea va suferi tot mai mult de pe urma acestor lucruri, asa ca vrem sa prezentam Evanghelia copiilor si familiilor lor, astfel incat sa crestem o generatie aproape de Dumnezeu.
[continuare]

Un extraordinar documentar despre avort
“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”

 

• documentar, partea I –
• Realizat in anul 1999 pentru Radio Vocea Evangheliei – Timisoara
• Difuzat initial de Radio Vocea Evangheliei - Romania, prin statiile Timisoara, Sibiu, Oradea, Suceava, Cluj-Napoca, Bucuresti
[continuare]

"Viata fara Dumnezeu este ca o caricatura nereusita"…


Radu Cletiu

…sau un alt fel de Pygmalion. Radu Cletiu, caricaturist de renume, are o multime de diplome nationale si internationale. A debutat in anul 1980 in Revista URZICA. A fost invitat sa realizeze caricaturi la emisiunea "Duminica in familie" de Mihaela Radulescu. A colaborat la Jurnalul National, cu Marius Tuca si Dan Diaconescu.  [continuare]

Emisiunea VIETI TRANSFORMATE


Octavian Luncan:

Am traversat soseaua, si dupa ce am facut 2 pasi in campul din dreapta, intre maracini si fan necosit ce era pe langa santul acela, m-am impiedecat de un obiect si m-am prabusit cu fata in jos. Prima reactie a fost sa injur. Ochii mi-au cazut pe obiectul acela - era o cruce, semnul unui accident de circulatie. Dar, ca sa intelegeti lucrarea si minunea lui Dumnezeu, pe placuta din mijlocul crucii am vazut scris: LUNCAN OCTAVIAN, nascut in 9 Februarie 1953, decedat in 1989. Pe mine ma cheama LUNCAN OCTAVIAN si sunt nascut in 9 Februarie 1953. [Continuare]

Homeopatie, Acupunctura, Bioenergie, Radiestezie, etc. - duhul si puterea... cui?

 

ACUPUNCTURA,  HOMEOPATIA,  RADIESTEZIA,  BIOENERGIA,  CRISTALOTERAPIA,  TEHNICA  REIKI  DE  PUNERE  A  MAINILOR, etc. functioneaza in "duhul si puterea Satanei".

Asta atunci cand au rezultate. Cand nici macar n-au rezultate, raman la stadiul de minciuni.

 

Pretinse adevaruri pe care ei le afirma si cateva principii ale acestor tehnici:

 

1. Exista o "BANCA  DE  DATE  UNIVERSALA", din care orice om se poate servi dupa bunul plac cu orice informatie, despre orice, din toate timpurile, doar cu conditia sa treaca in starea de inconstienta "alfa", adica transa, asa cum pretind radiestezistii cand pun un diagnostic.

- Dincolo de faptul ca este o minciuna, aceasta este vrajitorie curata, credem noi.

 

2. Afirma ca OMUL  ESTE  ALCATUIT  DIN  MAI  MULTE  CORPURI (noesic, biosic, fizic) care sunt suprapuse si paralele, conform antropozofiei lui Rudolf Steiner.

- Acesta este un principiu contrar definitiei biblice a omului.

 

3. Se bazeaza pe paradigma / MODELUL  ENERGETIC  AL  OMULUI,  DESCRIS  DE  TAOISM,  RELIGIA  VECHILOR  CHINEZI, "care spune ca adevarul ultim al lumii noastre este Tao, sau eterna cale a Universului.

Toate lucrurile isi gasesc radacina in acest Tao, care este un principiu impersonal, care a creat lumea sau mai bine zis a "manifestat" lumea, si rezultat al caruia suntem si noi oamenii.

Iar legatura intre acest adevar ultim Tao si fiinta umana este realizata printr-o energie Qi sau Chi, care permeaza corpul nostru prin 12 canale spirituale numite meridiane.

Ideea este ca omul este o reflectare a cerului, deci lucrurile de jos sunt o imagine a lucrurilor de sus, conform proverbului: "Cum este sus, asa este si jos."

In momentul in care fluxul acesta energetic prin organismul nostru se blocheaza sau sufera o anormalitate, un dezechilibru, in momentul acela si organismul fizic sufera. Pentru ca intre corpul energetic si cel fizic exista o stransa interdependenta, spun ei.

IAR  CE  SE  REALIZEAZA  CU  ACEASTA  TEHNICA  A  ACELOR este interventia in respectivul loc unde s-a produs dezechilibrul si redistribuirea energiei."

 

O abordare extrem de "anticrestina" aici, este principiul echilibrului energiilor YIN si YANG care spune ca totul trebuie sa fie in echilibru, adica OMUL  SA  COMUNICE  ECHILIBRAT  SI  CU  BINELE  SI  CU  RAUL !

SI  CU  DUMNEZEU  SI  CU  DIAVOLUL ??

 

Acesta este mecanismul pretins de acupunctura, care se spune ca regleaza dezechilibrele energetice din trupul uman, dirijand "energiile universului" prin acele ace, care sunt pe post de "antene" de captare a energiilor cosmice, dirijandu-le inspre interiorul trupului uman !

 

4. Principiul de baza al HOMEOPATIEI este "Similia similibus curantur" sau "Cui pe cui se scoate", cu alte cuvinte, asa cum afirma homeopatii "CAUTA IZBAVIREA IN TINE INSUTI".

Din nou anticrestin.

NOI AVEM NEVOIE DE ALTCINEVA, DIN AFARA, DE CRISTOS !

Este absolut clar ca daca cineva cauta in el insusi, se prabuseste acolo !!

Asta in afara de modul de preparare a remediilor homeopatice (potentare, dinamizare, etc, incarcarea cu "energii"...iar vorbim despre "energii" si nu despre Cristos!!)

 

Ei vorbesc despre Forta vitala, Forta vietii, Energia universala a vietii, Energia cosmica.

Toate acestea sunt minciuni.

 

De exemplu, un japonez a observat cum se roaga crestinii, punandu-si mainile peste persoana bolnava.

Atunci el a inventat "Tehnica Reiki" de punere a mainilor, dar care nu se bazeaza pe relatia personala a omului cu Dumnezeu, ci pe puterea bioenergetica din mainile omului, spune el.

 

Este bine de precizat - produsele NATURALE sunt NATURALE.

Majoritatea oamenilor prefera sa bea un ceai de musetel in loc de "Furazolidon" de exemplu. Sau alte si alte plante binecuvantate, lasate de Dumnezeu pentru oameni.

 

Insa treapta urmatoare - NATURISMUL - face deja apropierea de NEW AGE, la fel ca ACUPUNCTURA,  HOMEOPATIA,  RADIESTEZIA,  BIOENERGIA,  CRISTALOTERAPIA,  etc.

 

Este remarcabila afirmatia unui medic psihiatru care a observat ca de multe ori un pacient diagnosticat cu ulcer sau tulburari cardiace sau alte afectiuni, de fapt sufera in interior, psihic. Se lupta cu o depresie severa, sau cu manie, resentimente, ura, etc.

 

In aceste cazuri, eficacitatea rugaciunii si a asistentei sufletesti este de neinlocuit.

 

DAR !! Spiritualitatea crestina, adica inchinarea inaintea Tatalui, in Numele Fiului Sau Isus Cristos, prin puterea Duhului Sfant, este cu TOTUL  SI  CU  TOTUL  ALTCEVA  DECAT  SPIRITUALITATEA  NEW  AGE.

Spiritualitate NEW AGE incearca sa-l puna pe om in legatura cu puteri oculte si demonice.

 

Pe de alta parte, exista crestini care practica aceste tehnici, avand senzatia ca nu se implica cu nimic in partea spirituala a lucrurilor.

Iosif Ton afirma:

"Nu poti zice: "O practic numai pana aici si dupa aceea eu nu ma duc mai departe". Pentru ca, chiar daca eu zic: "Preiau numai tehnica" - tehnica aceea este produsul unui sistem de spirite rele.

 

Tehnica aceea nu poate fi neutra. Tehnica aceea a fost conceputa de acei ganditori si practicieni, carora acele duhuri le-au inspirat aceste tehnici."

Tehnica in sine ma leaga de spiritele care au inventat-o si care au introdus-o.

Asa ca mare atentie pentru cei care cred ca pot sa preia tehnicile, dar sa nu se implice cu spiritele care au inventat acele tehnici."

 

Romulus Campan spune:

"Din pacate am auzit pana si crestini implicandu-se in asa ceva.

Atunci cand incepem sa GASIM  ALTERNATIVE  DUMNEZEULUI  ADEVARAT  SI  VIU, atunci am cazut in cea mai mare minciuna, pe care Satan este foarte bucuros ca noi o luam de buna."

 

Desigur ca avem nevoie in continuare de medicina si de medici, dar cand unii dintre acestia incearca in mod perfid sa ne inoculeze puteri ale intunericului, suntem datori sa cercetam lucrurile si sa ne oprim.

 

Scopul documentarului nu a fost o "vanatoare de vrajitoare", ci dorinta de etica, chiar si in medicina.

In ce sens?

Daca merg la Farmacie si vreau sa cumpar Algocalmin, am pretentia sa NU mi se dea otrava in ambalaj de Algocalmin.

 

Cam asa procedeaza medicii si terapeutii care folosesc Medicina Alternativa.

Pretind ca nu stiu ce este si cum functioneaza, dar ti-l vand pe Satana - culmea - pe banii tai !! - imbracat intr-un ambalaj pe care scrie "dumnezeu".

Dar este vorba despre... dumnezeul veacului acestuia, care le-a orbit ochii...

 

Este dezastruos sa absolutizam experienta, chiar si atunci cand da rezultate.

Este dezastruos sa cautam principii crestine chiar si pe baza experientelor "de mii de ani" a medicinei chineze, de exemplu.

 

Ideea "Daca ma vindeca, are dreptate!" este falsa !

Si vrajitorii Egiptului au putut imita primele cateva minuni facute de Moise. Dar ei tot VRAJITORI au ramas.

 

Credem ca este intelept sa "cercetam toate lucrurile" si sa luam ce este bun. 

-----------------------------------------

V-am prezentat un rezumat al Documentarului despre Medicina Alternativa, realizat de Ioan Ciobota si difuzat initial de Radio Vocea Evangheliei.

horizontal rule

ALCOOLISMUL – EXISTĂ TOTUŞI SPERANŢĂ!

 

Petre Stanoievici:

În familia mea, unde nu era zi lăsată de bunul Dumnezeu să nu beau cel puţin o jumătate şi să fumez câte două pachete de ţigări, nu exista săptămână să nu fie două-trei scandaluri, Dumnezeu a făcut un colţ de rai.

           

Pe lângă faptul că mi-am pierdut prima căsnicie a doua era sa se ducă de râpă. Am făcut analizele şi mi-a spus doctorul că în doi ani cel mult ajung în mormânt dacă nu nu mă las de alcool, dau în ciroză.

 

Reporter:

Stimaţi cititori, unul dintre cele mai răspândite droguri medii pe plan mondial la ora actuală este alcoolul.

        

Ce este alcoolismul? Care sunt efectele alcoolismului şi care ar fi câteva soluţii în cazul alcoolismului?

 

Dr. Radu Vraşti, medic psihiatru:

Dependenţa psihică este evidentă la alcoolic prin faptul că are o dorinţă sau un nesaţ, o râvnă. Ştiinţific se foloseşte un cuvânt englez care este aproape intraductibil în engleză dar care înseamnă această dorinţă şi nesaţ de a bea.

         

Alcoolicul se scoală dimineaţa şi are o dorinţă teribilă: caută alcoolul pentru că îi plac efectele. Dependenţa fizică este legată de anumite simptome care le descoperă sau anumite semne pe care le descoperă omul treptat-treptat.

           

După aceea se ajunge treptat-treptat la simptome mai importante: transpiraţiile, tremurăturile extremităţilor, a mâinilor şi a vârfului limbii. Apoi o fizionomie aparte care o ştie toată lumea: pomeţii roşcaţi-vineţii, ochii injectaţi.

 

Elena Iacoban:

Viaţa mea dinainte de a-L cunoaşte pe Domnul Isus Cristos a fost un calvar, a fost un chin, a fost o mizerie.

 

Pacient 1 - Spitalul de psihiatrie:

Am ajuns până la un kilogram şi jumătate de votcă pe zi.

 

Radu, fiul Elenei Iacoban:

Odată eram la sat la bunici. Am plecat împreună cu mama pentru că ei îi era frică de tatăl meu. Băuse din nou şi îi era frică să nu ia bătaie.

        

Acolo, tot aşa, bea, cerea bani de la bunică-mea pentru băutură, banii din pensia bunicii. Mergea în sat, bea. Pe mine bunica mă trimitea după ea: „Du-te după ea să o aduci acasă!” Eu, cum eram mic, trebuia să mai chem un băiat după mine. Îmi era ruşine să o iau de acolo de la birt. Câteodată, Dumnezeu să mă ierte, am şi dat în ea.

 

Persoana 2 - pe strada:

Alcoolul distruge vieţile oamenilor, inclusiv vieţile copiilor în familie. Am pe cineva în familie - a fost şi este un dezastru. Din cauza alcoolului s-au neglijat multe. Trăind doar pentru a mânca, a dormi, a bea şi a te trezi din nou să bei, să mănânci, şi iar să dormi şi iar să te trezeşti, neglijând copiii şi unele lucruri, unele responsabilităţi din jur au dus la  dezastru.

 

Persoana 10 - pe strada:

Despre alcoolism am o părere foarte proastă. De la alcoolism vine violul, crimele, hoţia, banditul şi toată escrocherimea vine de la alcool. Asta v-o spun. Despărţire, familie, batjocură de copii, de tot. De la alcoolism, cele mai josnice cuvinte, cele mai proaste lucruri vin de la alcolism.

 

Lt.Col. Ioan Băla, Comandantul Penitenciarului Timisoara:

Cei care consumă în mod sporadic şi săvârşesc infracţiuni fără a fi etilici reprezintă un procentaj de chiar până în 90% din numărul celor aflaţi în închisoare. Una dintre cauzele care generează fenomenul infracţional, unanim recunoscute şi regăsite în documentele din dosarele penale ale infractorilor care sunt privaţi de libertate, este consumul de alcool. De la banalele furturi, şi până la infracţiuni cu violenţă, cu un grad de sadism şi de agresivitate extraordinar regăsit în geneza infracţiunilor de omor deosebit de grav.

        

Una dintre cele mai răscolitoare situaţii este aceea a unui deţinut multirecidivist, cunoscut ca având un comportament agresiv, violent, sub imperiul băuturilor alcoolice în exces a ucis-o cu sânge rece pe concubina temporară pe care acesta o avea. Fiind într-o stare de ebrietate atât de avansată şi el şi victima încât după ce a omorât-o, acesta a dormit efectiv pe cadavrul concubinei lui. În ziua următoare transportând-o de la etajul III unde locuia, până la parter, trasă de picioare, cu capul căzând pe scările blocului în care locuia, situaţie la care au asistat şi vecinii acestuia. În prezent este condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi mai multe infracţiuni de tâlhărie.

 

Reporter: 

Cum priveşte Biblia problema alcoolismului?

 

Daniel Cocar, pastor:

În cartea Proverbe, capitolul 23, versetul 20 scrie: „Nu fi printre cei ce beau vin” este poziţia lui Dumnezeu, a Cuvântului lui Dumnezeu. Şi pe urmă versetele 29 şi 30: „Ale cui sunt vaietele, ale cui sunt oftările, ale cui sunt neînţelegerile, ale cui sunt plângerile, ale cui sunt rănile fără pricină, ai cui sunt ochii roşii?” Răspuns: „A celor ce întârzie la vin şi se duc să golească paharul cu vin amestecat. Nu te uita la vin când curge roşu în pahar şi face mărgăritare şi alunecă uşor dar pe urmă ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca un basilic.

        

Beţia distruge nu numai trupul, nu numai familia. Ci beţia distruge sufletul şi distruge relaţia cu Dumnezeu. Şi alcoolismul este păcat.

 

Marius Ioana, preot:

Alcoolismul este o patimă, este un păcat pentru că face ca viaţa noastră să se dubleze. Îţi creează o viaţă imaginară aici pe pământ, o viaţă care după câteva ore poate să te readucă în realitatea crudă pe care o trăieşti şi cel mult poate

să-ţi ofere un confort oarecare pentru puţinul timp pe care-l petreci într-o stare de ebrietate.

       

Viaţa unui om care a căzut în această patimă a alcoolului este tragică nu numai pentru societate, nu numai pentru familie, dar este un dezastru personal. Este tragic din clipă în clipă, din zi în zi, periodic să te dedublezi, este o dramă sufletească. Această dedublare, această recurgere la drogul acesta care este alcoolul.

        

Războiul nostru este un război nevăzut cu duhurile acestei lumi care de fiecare dată, parcă-ţi şoptesc la ureche: „Mai încearcă o dată. Lasă, a trecut clipa aceasta, hai să mai fi o dată fericit. Mai încearcă. Uite îţi dau toată lumea! Toată lumea aceasta este a ta!” În momentul în care eşti în stare de ebrietate ai impresia că toată lumea este a ta.

        

Este exact ceea ce spunea Diavolul când l-a suit pe Mântuitor pe aripa Templului: „Dacă mi te închini mie Îţi voi da toată lumea!” Şi cam aşa se întâmplă cu cei care cad în patimi. În momentul în care au căzut, de acolo de jos li se pare că lumea este a lor. Este a lor, dar este o lume pierdută pentru ei. Este o lume pierdută...

 

Reporter:

Renunţarea la alcool datorită schimbării modului de gândire cu ajutorul lui Dumnezeu se face dintr-o dată şi fără urmări nefaste. În schimb, renunţarea la alcool pe baza propriilor eforturi şi cu ajutorul tratamentului medicamentos este o experienţă dificilă. Sevrajul care se instalează în primele zile poate dura mult şi există pericolul recăderii.

 

Dr.Lucia Rădescu, medic psihiatru:

În sevraj pot apărea crize de mânie, de furie. Pacientul poate fi foarte agitat. În funcţie de personalitatea lui se poate manifesta agresiv faţă de alţii sau faţă de sine. Este un pacient foarte greu de stăpânit, un pacient violent care îşi pune în pericol viaţa lui şi viaţa celor din jur, în funcţie de personalitate.

        

Sunt şi cazuri în care pacientul devine foarte deprimat şi sevrajul se manifestă doar prin tulburările sale somatice, prin alterarea stării generale, deshidratare, lipsa poftei de mâncare şi o serie de simptome somatice care arată că organismul său încearcă să se adapteze la, să funcţioneze, să-şi regăsească echilibru sau homeostazia în situaţia întreruperii bruşte de alcool.

 

Membru AAA:

La liceu am avut un cerc de prieteni cu care ne întâlneam destul de des la chefuri. Fiind la îndemână, simţind nevoia să trec acel prag de timiditate, am început să beau un pahar, două, trei. Mi-a plăcut gustul. Am început să văd cum e şi băutura asta şi cealaltă şi aşa mai departe.

        

Şi aşa astăzi am început cu un păhărel, a doua zi am mai băut un păhărel. Păi zic: Dacă merge un păhărel, mai merge încă unu, că ce-i un păhărel?

        

Dar nu era nici o problemă. Chiar dacă s-a întâmplat să mă îmbăt, a doua zi îmi era rău. Mă scuzaţi, se întâmpla să vărs. Şi nu mă mai gândeam la băutură săptămâni sau luni de zile.

        

Dar crescând, a venit un moment când am simţit deja nevoia să beau zilnic. Este un prag insensibil. Nu pot să spun nici acum când am trecut acel prag invizibil de la un băutor normal, chiar un băutor abuziv să zicem, la faptul că am ajuns dependent de băutură.

 

CULMEA ESTE CĂ PĂRINŢII PRIETENILOR ŞI PRIETENELOR MELE NE LĂSAU SINGURI ÎN APARTAMENT ŞI NE PUNEAU LA DISPOZIŢIE CANTITĂŢI DESTUL DE SERIOASE DE BĂUTURĂ.

 

Ajunsesem să fiu atât de degradat, atât de disperat pentru că nu mai puteam să încetez băutul, sub nici o formă încât am hotărât să-mi pun capăt zilelor. Am cochetat câteva săptămâni cu fel şi fel de metode. Am luat nişte somnifere, calmante. Am luat o sticlă de votcă. Le-am înghiţit cu jumate din votcă. Am scris o scrisoare de adio şi m-am culcat.

        

După 12 ore m-a găsit soţia într-o comă profundă.

        

Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu mine pentru că mai exist. Am trăit o nouă viaţă acum.

 

Elena Iacoban:

Diavolul a încercat să-mi ia mintea în aşa fel încât să-mi iau zilele. Şi până acolo am ajuns. Mă gândeam zic: Oh, cât durează? Şi aşa acuma n-o să mă mai ierte soţul meu sau. Mă gândeam: Cât durează în faţa unui tren să mă arunc sau cu o funie la gât sau. Să ştiţi că Diavolul este foarte obraznic şi foarte şmecher.

 

Petre Stanoievici:

Mă adânceam pe zi ce trecea tot mai mult în mocirla păcatului. S-a predicat în acea seară de 9 martie, din Evanghelia după Luca, de la capitolul 6 unde se vorbeşte din acel text scurt cum Domnul Isus l-a vindecat pe un om cu mâna uscată, mâna paralizată, un om neputincios. Acel om neputincios, din predica pastorului Dugulescu eram eu. Eu care de ani de zile doream să mă las de alcool şi n-am putut. Domnul Isus l-a vindecat pe acel om neputincios. S-a înfiripat în mintea mea gândul că acel Isus poate să mă vindece şi pe mine.

        

Vreau să vă mărturisesc, că în acea seară, în cele 40 de minute de predică, Dumnezeu mi-a vorbit în mod deosebit. Şi am avut o stare sufletească deosebită. La terminarea predicii, pastorul Dugulescu a făcut un apel şi a spus: „Dacă cineva doreşte să se împace cu Dumnezeu poate să facă lucrul acesta acum şi aici. Dacă eşti în sală şi doreşti să te împaci cu Dumnezeu arată-I acest lucru.” 

 

Daniel Cocar, pastor: 

Vreau să facem un test acum, foarte pe scurt. Gândiţi-vă la cifra 7, puneţi-vă în minte cifra 7. Ne gândim toţi la cifra 7. Acuma nu vă mai gândiţi la cifra 7. Tot acolo ne gândim, nu? Ei, ce să fac ca să-mi scot din minte cifra 7? Trebuie să o înlocuiesc cu altă cifră.

 

Gândiţi-vă acum la cifra 1000. Împărţiţi 1000 la 4. 250, nu? Ei, împarte 250, cât e 250 împărţit la 2? 125. Deja ţi-ai scos şaptele din minte. Observi?

 

E adevărat că este un exerciţiu mental dar Isus Cristos spune că creştinimul începe cu un exerciţiu mental acela de schimbare a minţii. Acesta l-am numit eu principiul, principiul înlocuirii. Încearcă-l şi vei vedea că va da rod. Dar cu ce să înlocuieşti? Aici este un mare semn de întrebare.

 

Reporter:

 

Sugestia psihologiei laice de a căuta ajutorul în noi înşine este ca un fel de prăbuşire spre interior. Creştinismul spune că DOAR Dumnezeu ne poate ridica din mocirlă.

 

Dr. Radu Vraşti, medic psihiatru:

Alcoolicul se prăbuşeşte înspre sine însuşi dar nu mai găseşte nimic nici acolo. El este un om extraordinar de singur.

 

Daniel Cocar, pastor:       

Cu ce se înlocuieşte vidul din tine? Cu două mari valori. Prima este Isus Cristos. Am spus că pentru a deveni creştin, pentru a fi iertat de păcatele tale, pentru a primi puterea lui Dumnezeu în viaţa ta trebuie să-L inviţi pe Isus Cristos în viaţa ta.

 

Pune-te pe genunchi CHIAR ACUM, împreunează mâinile şi roagă-te. Şi spune-I: „Doamne Isuse, recunosc că sunt păcătos, recunosc că am problema aceasta.” Nu-ţi fie jenă să-ţi nominalizezi păcatul. Acesta este primul pas spre eliberare: să-ţi nominalizezi păcatul, să recunoşti: „Da, eu problema aceasta alcoolismul şi nu numai.” Nu-ţi fie ruşine pe urmă să spui: „Doamne Isuse, să devin copilul Tău, vreau să devin creştin, ajută-mă. Te invit Doamne Isuse în inima mea şi te fac Domnul şi Mântuitorul meu personal.

 

Când din toată inima îl vrei pe Isus Cristos în viaţa ta, când prin credinţă crezi că Isus Cristos a murit pentru tine, crezi că este Dumnezeu, că este Fiul lui Dumnezeu, El va intra în viaţa ta. Şi Duhul lui Dumnezeu va intra în viaţa ta.

 

sus

Ce este nou?

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate