Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 MEDIA
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

Radio Vocea Evangheliei

RADIO VOCEA EVANGHELIEI
str. Vlasiei nr. 4
C.P. 1174
O.P. 16
Timisoara

Tel./Fax: +40 256 217212
Mobil: +40 788 368183
e-mail:
rvetimisoara@hotmail.com

 

 


Interviuri, documentare, reportaje, eseuri, articole

 

 

Ioan Ciobotă

Pagina de MEDIA este realizată de

 

Ioan Ciobotă

Radio Vocea Evangheliei Timişoara

www.rve-timisoara.ro

 

horizontal rule

Get the Flash Player to see this player.

horizontal rule

Aparitii editoriale la Radio Vocea Evangheliei

“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”
* documentar, partea a 2-a -

 

Reporter:
- Ce ati simtit atunci cand ati fost in spital cu avortul de acum 2 ani si jumatate?

Doamna Mirela:
Eram foarte stresata, am avut o stare psihica foarte proasta, inclusiv starea sanatatii in general s-a inrautatit, si ma gandeam uneori c-am sa mor in urma acestui avort. Pe de alta parte, ma apasa faptul ca trebuie sa omor un copil. Era in ajunul sarabatorilor de iarna si ma gandeam la pruncii ucisi de Irod, ma gandeam ca se apropie copilul si eu trebuie sa recurg la acest fapt.
[continuare]

"LINIE TELEFONICA CRESTINA PENTRU COPII"

 

Ioan Ciobota, reporter:
Biserica Aletheia din Timisoara desfasoara un proiect intitulat "LINIE TELEFONICA PENTRU COPII" L-am intrebat pe Razvan Duminica, coordonatorul acestui proiect, despre ce este vorba.

Razvan Duminica:
Timisoara este un oras mare, si la fel ca in intreaga tara, valorile moral-crestine au fost pervertite, iar societatea va suferi tot mai mult de pe urma acestor lucruri, asa ca vrem sa prezentam Evanghelia copiilor si familiilor lor, astfel incat sa crestem o generatie aproape de Dumnezeu.
[continuare]

Un extraordinar documentar despre avort
“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”

 

• documentar, partea I –
• Realizat in anul 1999 pentru Radio Vocea Evangheliei – Timisoara
• Difuzat initial de Radio Vocea Evangheliei - Romania, prin statiile Timisoara, Sibiu, Oradea, Suceava, Cluj-Napoca, Bucuresti
[continuare]

"Viata fara Dumnezeu este ca o caricatura nereusita"…


Radu Cletiu

…sau un alt fel de Pygmalion. Radu Cletiu, caricaturist de renume, are o multime de diplome nationale si internationale. A debutat in anul 1980 in Revista URZICA. A fost invitat sa realizeze caricaturi la emisiunea "Duminica in familie" de Mihaela Radulescu. A colaborat la Jurnalul National, cu Marius Tuca si Dan Diaconescu. [continuare]

STILUL  DE  VIAŢĂ ...  IN  BISERICA!

ARTICOL  DE  CORNEL  SANDRU

   Ne aflăm într-o luptă continuă cu acceptarea neologismelor, a cuvintelor şi expresiilor importate din limba engleză, cea mai curtată limbă de pe pământ. Uneori îngurgităm cuvintele aşa cum sună în limba engleză. Este un alt aspect al satului global în care trăim. Nu mai putem să oprim influenţele din afara graniţelor posibilului nostru ghetto! Nu mai avem timpul şi energia pentru a mai filtra toate ideile şi mesajele cuvintelor şi expresiilor devenite parte a vieţii noastre de fiecare zi!

  Lifestyle - l-am tradus în limbajul nostru prin stil de viaţă sau mod de viaţă. Am senzaţia că în mod normal folosim această expresie pentru a descrie un fel al nostru de a ne comporta în prezenţa altora, ceva la care ţinem mult şi prin care dorim ca cei din jur să ne identifice. Unii abordăm un stil de viaţă bazat pe provocări. Răspundem imperativului: „Acceptă provocările ... vieţii! Acceptă aventura cunoaşterii...!“ Alţii abordăm un stil de viaţă cumpătat. „Ceea ce e prea mult strică ... imaginii noastre în faţa altora!“

  Astfel, am ajuns să vorbim şi despre lucrurile spirituale ca reprezentând un stil de viaţă.

  Inchinarea - ca stil de viaţă!        Ucenicia - ca stil de viaţă!

  Consilierea - ca stil de viaţă!          ... Evanghelizarea - ca stil de viaţă!

  Dar, oare câţi dintre noi ne gândim în mod serios la motivaţia noastră pentru a aborda un anumit stil de viaţă? Facem ceea ce facem pentru că la fel fac şi alţii din jurul nostru? Sau pentru acest lucru este reprezentativ  pentru comunitatea/familia spirituală din care facem parte?

  Dacă este să vorbim despre EVANGHELIZARE - ca stil de viaţă, cred că avem nevoie mai mult decât de o motivaţie exterioară fiinţei noastre lăuntrice. Este o chestiune de DEVOTAMENT al inimii noastre pentru Dumnezeul Creatorul şi Mântuitorul acestei lumi. Contează cu ce „ochelari“ ne uităm la vecinii, colegii de muncă, prietenii şi apropiaţii noştri. Vara tendinţa („ispita“) este să îi privim pe oamenii ce nu-L cunosc pe Dumnezeu cu ochelari de soare! Adică ... ne ascundem în spatele unor lentile fumurii, pentru a nu fi recunoscuţi pentru convingerile noastre! Vocea Domnului, însă, este puternică!

horizontal rule

NU  CREAŢIA  CI  CREATORUL

MEDITATIE  DE  EMMA  DOMUTA

Spuma albă a mării era adusă la mal şi lăsată acolo, unde venea sfârşitul.

Stâncile măreţe stăteau neclintite, fără să resimtă tulburarea mării. Erau de piatră; reci, boreale, semeţe, cu vârfurile înălţate spre soare. Erau moarte, şi totuşi, marea era la picioarele lor, slujindu-le. Valurile se loveau cu putere de zidul de piatră, fără nici un rezultat, asemenea unei păsări care se zbate  între zăbrelel argintii lae coliviei. Orice încercare e zadarnică, dar totuşi, a fost o încercare.

Marea liniştită e oglinda cerului albatru fără pată. Oare ce o face să se tulbure? Sirenele ies la suprafaţă şi când e calm şi linişte şi pe furtună. Cântecul lor se amestecă şi se îmbină cu vuietul mării, cu ciripitul păsărilor, cu adirerea vântului. Melodia lor se pierde... dar totuşi, mai rămâne un susur lin şi uşor care poate fi auzit din depărtare. Un cânt nedesluşit, misterios

Marea ascunde în apele sale comori de nepreţuit, ascunde frumuseţi pe care le ţine numai pentru ea şi pedepseşte cu moartea pe oricne s-ar încumeta să i le fure. Ascunde o viaţă tainică, cu un farmec de nepătruns. Marea, ca o mamă bună, protejează şi se luptă pentru tot ce-i al ei.

horizontal rule

O  PORTIŢĂ   INTR-UN  TURN  DE  DISPERARE

MEDITATIE  DE  EMMA  DOMUTA

            Şi totuşi, în tot ce faci este o cale, în toate greutăţile există o şansă în plus, în orice împrejurare există o Portiţă. Dar cum să găsesc acea portiţă? E mică, dar e acolo. Tu ştii că este şi de aceea o cauţi cu disperare. Poate nu o cauţi unde trebuie. Poate te-ai depărtat de "portiţă". Când cauţi ceva, trebuie să ştii exact unde să cauţi. Iar dacă nu ştii, trebuie să te documentezi. Pentru asta e nevoie de mult timp, dar mai ales de răbdare, nu-i aşa? Din păcate, toate acestea sunt pe terminate. Suntem pe "roşu" şi cu răbdarea şi cu timpul. Suntem epuizaţi fizic, psihic şi spiritual. Stăm închişi ca intr-un turn unde totul e barat, umed, rece şi înfiorător de tăcut.

De multe ori tăcerea ne înspăimântă mai tare decât gălăgia. Dar iată că şi turnul are o mică crăpătură prin care pătrunde Lumina. O rază, o fărâmă de lumină care aduce bucurie, sau nu? Nu ştim să apreciem Lumina. Adevărul este că numai atunci înţelegem adevărata valoare a unui lucru când l-am pierdut pentru totdeauna. Dar de ce să medităm la valoarea unui lucru numai după ce nu ne mai aparţine? De ce numai atunci ne pare rău de ceea ce am făcut sau nu am făcut? Apare nelipsitul "DACĂ". E inexistent "DACĂ", e nerealizabil şi totuşi e atât de solicitat De ce nu apreciem valorile atâta timp cât se pot aprecia? Nu le cunoaştem? Nu ne interesează? Avem alte preocupări?... Dacă aş fi fost, făcut...

            Dar ce se întâmplă atunci când ajungem în acel "turn" pe care îl mai putem numi Melancolie sau Singurătate.? Ajungem la disperare, la  deznădejde, la tulburare. Tot ce poate fi mai rău. Atunci, ca un val. vin peste noi toate gândurile, ne plângem de milă şi culmea, atunci descoperim că putem fi miloşi şi sensibili. Dar înainte nu aveam griji? O! şi încă câte! Dar acum am ajuns la punctul culminant. Singuri şi deznădăjduiţi. Atât de deznădăjduiţi, încât am uitat de Portiţă şi de Raza de Lumină. Nici ele nu mai pot aduce Speranţă. Dar de ce stai pasiv? De ce nu foloseşti ceea ce ai primit? De ce nu încerci ceva? Dacă nu reuşeşti, cel puţin poţi spune că ţi-ai dat silinţa şi totul a fost în zadar. Dar dacă nu încerci, vei avea întotdeauna cele două rezultate posibile pe care nu le vei şti: da sau nu? Care din cele două?

            Un moment tu poţi să te simţi la capătul puterilor, dar în celălalt, poate să fulgere în tine acea mică Luminiţă. Nu fi pasiv, n-o lăsa! Foloseşte-o pentru că mai mult decât ai pierdut nu mai poţi pierde. Te vei afla în aceeaşi situaţie sau poate din contră...

            Momente de acest gen sunt puţine, dar au un efect de lungă durată. Aşa se întâmplă întotdeauna.

Cel rău are grijă să-şi lase amprenta pe tine, în aşa fel încât să ţi minte. Are grijă că dacă eşti cumva prea fericit să te "lecuiască". Ai nevoie de ceva, nu-i aşa? Nu eşti destul de echilibrat? ?n momente de cumpănă e destul de greu să-ţi păstrezi echilibrul şi mai ales calmul. Tu eşti meteorologul sufletului tău. Ce "diagnostic" pui? - ploaie, ceaţă, nori, vânt nefavorabil? Acestea toate duc la alunecări. Cazi, te murdăreşti, te ridici, te cureţi pentru ca apoi să cazi din nou. Te loveşti la genunchi şi la cot. Aşa nu mai merge! Poate trebuie să-ţi schimbi pantofii; alunecă talpa şi altă pereche ar putea face faţă umezelii şi noroiului. Cu siguranţă o pereche de cizme de cauciuc ar fi mai bune. Te-ai mai echilibrat? Puţin şi poate ţi-ai mai venit în fire. Te mai doare cotul şi genunchiul dar e cava vag, în depărtare ca un ecou în trecut. Poţi zâmbi chiar dacă "ecoul" mai răsună.

            De fapt dacă natura e proiectată sub forma unui ciclu, tu de ce să nu te incluzi? Ai uitat de comunicarea om-natură? Prieteni nedespărţiţi. Mare diferenţă nu e; unul e concret, altul abstract.

Maximum anotimpurilor e patru, minimum două cu tendinţe spre unul singur. ?n tine câte anotimpuri sunt? Trebuie să ştii cum să le distribui pe perioada întregului an. Probabil că sunt foarte variabile. Se mai pot spune multe dar...nu e Timp de vorbit când sunt atâtea şi atâtea lucruri de început, de terminat, de rezolvat, de căutat, încât nici nu-i de mirare că am ajuns într-o astfel de situaţie. Totul e în ceaţă şi e foarte vag. E adevărat. Totuşi, nu uita de Portiţă. Şi mai e ceva... Cheiţa. A apărut şi ea exact la sfârşit!

 

sus

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate