Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 MEDIA
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

Radio Vocea Evangheliei

RADIO VOCEA EVANGHELIEI
str. Vlasiei nr. 4
C.P. 1174
O.P. 16
Timisoara

Tel./Fax: +40 256 217212
Mobil: +40 788 368183
e-mail:
rvetimisoara@hotmail.com

 

 


Interviuri, documentare, reportaje, eseuri, articole

 

 

Ioan Ciobotă

Pagina de MEDIA este realizată de

 

Ioan Ciobotă

Radio Vocea Evangheliei Timişoara

www.rve-timisoara.ro

 

horizontal rule

Get the Flash Player to see this player.

horizontal rule

Aparitii editoriale la Radio Vocea Evangheliei

“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”
* documentar, partea a 2-a -

 

Reporter:
- Ce ati simtit atunci cand ati fost in spital cu avortul de acum 2 ani si jumatate?

Doamna Mirela:
Eram foarte stresata, am avut o stare psihica foarte proasta, inclusiv starea sanatatii in general s-a inrautatit, si ma gandeam uneori c-am sa mor in urma acestui avort. Pe de alta parte, ma apasa faptul ca trebuie sa omor un copil. Era in ajunul sarabatorilor de iarna si ma gandeam la pruncii ucisi de Irod, ma gandeam ca se apropie copilul si eu trebuie sa recurg la acest fapt.
[continuare]

"LINIE TELEFONICA CRESTINA PENTRU COPII"

 

Ioan Ciobota, reporter:
Biserica Aletheia din Timisoara desfasoara un proiect intitulat "LINIE TELEFONICA PENTRU COPII" L-am intrebat pe Razvan Duminica, coordonatorul acestui proiect, despre ce este vorba.

Razvan Duminica:
Timisoara este un oras mare, si la fel ca in intreaga tara, valorile moral-crestine au fost pervertite, iar societatea va suferi tot mai mult de pe urma acestor lucruri, asa ca vrem sa prezentam Evanghelia copiilor si familiilor lor, astfel incat sa crestem o generatie aproape de Dumnezeu.
[continuare]

Un extraordinar documentar despre avort
“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”

 

• documentar, partea I –
• Realizat in anul 1999 pentru Radio Vocea Evangheliei – Timisoara
• Difuzat initial de Radio Vocea Evangheliei - Romania, prin statiile Timisoara, Sibiu, Oradea, Suceava, Cluj-Napoca, Bucuresti
[continuare]

"Viata fara Dumnezeu este ca o caricatura nereusita"…


Radu Cletiu

…sau un alt fel de Pygmalion. Radu Cletiu, caricaturist de renume, are o multime de diplome nationale si internationale. A debutat in anul 1980 in Revista URZICA. A fost invitat sa realizeze caricaturi la emisiunea "Duminica in familie" de Mihaela Radulescu. A colaborat la Jurnalul National, cu Marius Tuca si Dan Diaconescu. [continuare]

Pe mine toata lumea ma iubeste

Mergeam intr-o zi cu tramvaiul si pe scaunul din spate era un baiat de vreo 15-16 ani, care se legana inainte si inapoi. Acesta este semnul unei aumite afectiuni sufletesti – probabil lipsa dragostei parintesti in copilarie sau altceva. Copii din orfelinate se leagana continuu inainte si inapoi... .Dar ce m-a socat a fost faptul ca baiatul acesta repeta intr-una, cu glas tare:

„PE MINE TOATA LUMEA MA IUBESTE,

PE MINE TOATA LUMEA MA IUBESTE,

PE MINE TOATA LUMEA MA IUBESTE...”

Am zis: „Doamne, ce durere cumplita in sufletul acestui baiat, ce traume negre, ce suferinta sufleteasca inimaginabila.

S-a facut un sondaj de opinie cu intrebarea: „Care sunt primele 3 cele mai mari dorinte ale dumneavoastra?”

Raspunsurile au fost:

Cel mai mult imi doresc ca cineva sa-mi spuna

1. ”TE IUBESC”.

2. ”IMI PASA DE TINE”

3. ”TE INVIT LA CINA”

O doamna care are cancer marturisea ca s-a temut si se teme ca partenerul sa nu plece, sa nu fie parasita. Exista teama ca dragostea nu dureaza vesnic.Probabil ca nu doar baiatul din tramvai a trecut prin dureri crunte legate de lipsa dragostei si a afectivitatii, probabil ca multi dintre noi am gustat cupa plina de amar si de fiere a parasirii din partea sotului sau a sotiei, a uitarii din partea copiilor sau chiar a parintilor.Conform statisticilor oficiale, 200.000 de copii din Romania sunt abandonati in grija unor matusi, bunici sau vecini. Sunt crescuti de frati mai mari, dar si ei minori, sau pur si simplu sunt lasati pe strada, de catre parinti plecati la munca in Spania, Germania sau Italia, chipurile, ca sa le „faca lor un trai mai bun, sa nu se mai chinuie si ei cum m-am chinuit eu”.Ce cumplit !

Acesti copii, ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, sunt atrasi de tentatiile strazii, iar multi abandoneaza scoala. Altii sufera deviatii comportamentale si sunt gata sa comita fapte penale.Dar culmea abia acum urmeaza: familiile acestea nu sunt la limita saraciei, nu traiesc din ajutoare sociale, ci in general sunt familii cu o oarecare stare economica si care au capacitatea sa le ofere conditii decente copiilor.Pe deasupra, copiii acestia au bani. Asadar, pe langa lipsa dragostei parintesti, pe langa lipsa echilibrului unui camin, al unei familii, ei mai au si bani. Calea spre nenorocire este deschisa.

Nu este nevoie de o solutie inteligenta pentru acesti copii, ci ESTE NEVOIE DE DRAGOSTE.

Nu au nevoie de bani, CI DE DRAGOSTE.

Noi toti avem nevoie disperata de dragoste.

Dar daca asteptam de la oameni implinirea pe care doar Dumnezeu ne-o poate da, sfarsim lamentabil.

Dumnezeu Insusi ne spune mie si tie:

„TE IUBESC”... „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu” sa moara pentru mine si pentru tine.

„IMI PASA DE TINE” altfel nu L-ar fi dat pe Domnul sa moara pentru baiatul acela din tramvai... sau pentru mine si tine...

Dumnezeu stie ce-i in sufletele noastre...

„TE INVIT LA CINA” - masa este deja pregatita, lumanarile sunt pe masa, tacamurile cele mai bune si paharele din vitrina, scoase doar la sarbatori, te asteapta.

Dincolo.

La eterna sarbatoare.

Cand stau si ma gandesc ca Dumnezeu Tatal, impreuna cu Domnul Isus si cu Duhul Sfant ma vor intampina la poarta... imi dau seama ce valoare extraordinara am.

SUNT FIU DE DUMNEZEU SI TATA MA ASTEAPTA !!

Ioan Ciobota

horizontal rule

Cuvântul Crucii are putere…si noi nu avem nici un merit…


Cultura în care traim este avida dupa informatii noi, dupa lucruri senzationale, stirile sunt prezentate în moduri foarte atractive pentru a atrage oamenii, sunt alesi cei mai meseriasi vorbitori pentru a capta un auditoriu cât mai larg. Poate ca una dintre armele cele mai puternice ale “stapânului acestui veac” este tocmai sa ne tina tot timpul ocuati si conectati la cât mai multe informatii, într-o stare permanenta de asteptare a continuarii intrigii perpetue în care ne ducem viata de zi cu zi, astfel încât sa nu mai avem timp sa gândim si sa auzim lucrurile cu adevarat importante. Iar postmodernismul nu face altceva decât sa ne amageasca cu ideea ca libertatea este valoarea suprema a noastra, ca fiecare face ce vrea si cum vrea, si atunci, din tumultul acestei libertati dorim sa fim cât mai unici si deosebiti cautând cu pasiune sa ne exprimam într-un mod care sa arunce cea mai favorabila lumina asupra noastra.
…Si se întâmpla de multe ori ca atunci când ne apropiem de cineva cu dorinta sincera de a împartasi evanghelia, sa ne fie foarte greu sa o facem în mod natural si direct (din frica de a nu parea penibili) si sa încercam (cu disperare) sa aratam oamenilor cât de evident este crestinismul aducând o serie de argumente si uitând sa spunem esenta, Cuvântul Crucii, care este prea simplu si nu ar face altceva decât sa ne puna în situatia de a parea creduli, inculti si înapoiati…Dar asta este…Dumnezeu, în suveranitatea Lui, alege uneori un mod de lucru care ne abroga de orice merit si ne face sa ne dam seama de neputinta noastra.

Nu puteam sa înteleg de ce oameni Lui Dumnezeu, cu toate ca nu spun cuvinte mari, nu folosesc un ton aparte, nu striga, nu dau din mâini, transmit prin mesajul lor putere si autoritate. Unii spun ca vorbesc din inima, altii spun ca este Duhul Lui Dumnezeu peste ei, pentru altii este o taina. Am înteles aceasta uitâdu-ma la epistola lui Pavel catre cei din Corint unde vedem un exemplu practic a modului în care lucreaza uneori Dumnezeu, alegând lucrurile pe care lumea aceasta nu pune nici o valoare pentru a le face de rusine pe cele valoroase în ochii multora. Si toate acestea pentru ca “Cine se lauda sa se laude în DOMNUL” si sa nu existe nici un motiv de mândrie atunci când vorbele noastre ajung sa aiba putere si sa fie “vorbe de Duh” pentru alticineva.

…Da, într-adevar vorbele, cuvintele pot avea putere indiferent daca sunt de bine sau de rau, daca sunt binecuvântare sau blestem. Prin Cuvânt Dumnezeu a creat lumea…si sunt foarte multe cazuri în care tot prin cuvânt (un cuvânt spus la timp si unde trebuia) au fost distruse vietile unor oameni.

Credem în binecuvântare si blestem. De aceea ne aducem copii la binecuvântare, tocmai pentru ca vrem sa credem ca ceea ce spunem acolo are putere. Si dorim ca puterea din spatele cuvintelor noastre sa fie de natura divina si nu demonica.

Vestea buna este ca “strugurii nu cresc în spini si nici smochinele în maracini” iar cuvintele noastre nu sunt altceva decât reflectarea a ceea ce suntem. De aceea haide-ti sa îl cautam mai întai pe Dumnezeu, sa îl lasam sa ne schimbe dupa voia Sa deoarece Dumnezeu este credincios si pâna la urma ne da ceea ce cautam.
“Iudeii cer minuni, grecii cauta întelepciune…dar noi ce cautam?”

Miti Irimia

sus

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate