Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 MEDIA
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

Radio Vocea Evangheliei

RADIO VOCEA EVANGHELIEI
str. Vlasiei nr. 4
C.P. 1174
O.P. 16
Timisoara

Tel./Fax: +40 256 217212
Mobil: +40 788 368183
e-mail:
rvetimisoara@hotmail.com

 

 


Interviuri, documentare, reportaje, eseuri, articole

 

 

Ioan Ciobotă

Pagina de MEDIA este realizată de

 

Ioan Ciobotă

Radio Vocea Evangheliei Timişoara

www.rve-timisoara.ro

 

horizontal rule

Aparitii editoriale la Radio Vocea Evangheliei

“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”
* documentar, partea a 2-a -

 

Reporter:
- Ce ati simtit atunci cand ati fost in spital cu avortul de acum 2 ani si jumatate?

Doamna Mirela:
Eram foarte stresata, am avut o stare psihica foarte proasta, inclusiv starea sanatatii in general s-a inrautatit, si ma gandeam uneori c-am sa mor in urma acestui avort. Pe de alta parte, ma apasa faptul ca trebuie sa omor un copil. Era in ajunul sarabatorilor de iarna si ma gandeam la pruncii ucisi de Irod, ma gandeam ca se apropie copilul si eu trebuie sa recurg la acest fapt.

Doamna I.S.:
Nu mai mi-amintesc exact ce-am simtit, dar stiu c-am cazut intr-o depresie cumplita. Relatia dintre mine si prietenul meu era moarta total… Ma simteam UN OM Parasit, ma simteam UN NIMIC, eram…ma simteam GOALA, ma simteam O CRIMINALA… Nu stiu, deci nu pot sa va spun exact…mult timp cum m-am simtit… 1 an de zile, oricum, a fost cel mai urat an din viata mea. [continuare]

Ce stia batranul Caleb despre sufletul masculin...
si femeile de azi nu stiu, iar barbatii aproape ca uita!?

 

Traim intr-o lume domesticita; exista un grad mare de predictibilitate a etapelor vietii; baietii si barbatii isi traiesc aventura vietii in birouri luminoase, dotate cu computer, aer conditionat, celulare, si imprumuturi la banca; vorbesc cu usurinta cu X din Franta, cu Y din Canada; despre Z care sta la biroul alaturat nu stiu aproape nimic. Geamurile termopan dau impresia de transparenta iar jaluzelele de verticalitate. Ambientul este curat; curat si steril, mai mult steril; steril pana la plictiseala. Corsetul invizibil al vietii de orasean cu visul aproape implinit este foarte strans; o diploma, un "job", o masina, o Ileana Cosanzeana, o....casa! apoi, monotonie; unii, nu rezista si o iau de la inceput: o alta diploma, un alt job, o masina noua, o Ileana sanziana noua, o alta desertaciune! Undeva in strafundurile inimii, asemeni povestilor cu Fat-Frumos, baietii & barbatii, au ascunsa, in doze diferite, dorinta (universala) de aventura, de solidaritate, de lupte, de singuratate, de cuceriri, de libertate, de recuceriri.

"LINIE TELEFONICA CRESTINA PENTRU COPII"

 

Ioan Ciobota, reporter:
Biserica Aletheia din Timisoara desfasoara un proiect intitulat "LINIE TELEFONICA PENTRU COPII" L-am intrebat pe Razvan Duminica, coordonatorul acestui proiect, despre ce este vorba.

Razvan Duminica:
Timisoara este un oras mare, si la fel ca in intreaga tara, valorile moral-crestine au fost pervertite, iar societatea va suferi tot mai mult de pe urma acestor lucruri, asa ca vrem sa prezentam Evanghelia copiilor si familiilor lor, astfel incat sa crestem o generatie aproape de Dumnezeu. Ne bucuram sa lucram acum la un proiect care se numeste "Alo, copii" Romania. Este un proiect care va incepe in Timisoara si va avea ca si finalitate mai multe biserici din tara noastra. Acest proiect este compus din 4 mari obiective. Mai intai, o linie telefonica gratuita pentru copii, prin care copiii sa poata avea acces la diferite resurse, ca de exemplu povestiri pentru copii, care sunt deja pregatite in limba romana, sau posibilitatea de a comunica cu voluntari. [continuare]

Un extraordinar documentar despre avort
“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”

 

• documentar, partea I –
• Realizat in anul 1999 pentru Radio Vocea Evangheliei – Timisoara
• Difuzat initial de Radio Vocea Evangheliei - Romania, prin statiile Timisoara, Sibiu, Oradea, Suceava, Cluj-Napoca, Bucuresti
• Realizator si reporter: Ioan Ciobota

»M-am gandit de nenumarate ori,.…, aici mi-ai atins un punct, cum sa zic, un domeniu in care nu sunt pe deplin vindecata… Mi-e dor de el, nu stiu ce era, daca era fetita sau baiat… Ma gandesc la copiii mei cu durere… si ma intreb oare ei daca ne-am intalni acum ce mi-ar spune, oare ar putea sa ma ierte pentru ceea ce am facut… » [continuare]

"Viata fara Dumnezeu este ca o caricatura nereusita"…


Radu Cletiu

…sau un alt fel de Pygmalion. Radu Cletiu, caricaturist de renume, are o multime de diplome nationale si internationale. A debutat in anul 1980 in Revista URZICA. A fost invitat sa realizeze caricaturi la emisiunea "Duminica in familie" de Mihaela Radulescu. A colaborat la Jurnalul National, cu Marius Tuca si Dan Diaconescu. In cotidianul timisorean "Renasterea Banateana" a avut timp de mai multi ani serialul de benzi desenate "Hominid" (un personaj evolutionist, cam nedezvoltat si cam ciudat, inventat de el, care se dezvolta si devine om). Se considera un artist neinteles de oameni si de familie. Isi "ineca in bautura" amarul pe tema "geniului neinteles", uneori singur, alteori cu prietenii prin carciumi, unde "puneau tara la cale". Era un fumator inrait, a obtinut legitimatie de fumator de la o companie de tigari datorita numarului mare de pachete fumate intr-un interval scurt de timp. Era in pragul divortului. Ii placea literatura stiintifico-fantastica, credea in farfurii zburatoare, mai ales ca si in casa lui "zburau farfurii" - cum se exprima el - in urma certurilor conjugale. [continuare]

Are cineva nevoie de mass-media crestina?

 

Zilele trecute am fost intrebat daca este nevoie de mass-media crestina in Romania.


Cineva spunea ca in spatele fiecarei institutii de media exista o anumita religie. Sau ca fiecare institutie de mass-media transmite o anumita religie. Si nu e vorba despre ortodoxie sau catolicism, despre baptisti, penticostali, crestini dupa evanghelie sau altele. Ci este vorba de ceva mult mai profund, de un fel de mesaj subliminal, sugerat intr-un mod foarte parsiv telespectatorului, ascultatorului sau cititorului. De exemplu sexul, sau libertatea sexuala. Aproape orice ziar deschizi, o vezi acolo. Peste 95 % dintre filme contin o secventa "fierbinte", altfel nu s-ar vinde. Multe dintre melodiile actuale se refera mai mult sau mai putin explicit la sex, chiar si daca nu luam in considerare manelele. Conform ultimelor statistici, aproape 90 % dintre cei care acceseaza Internetul, viziteaza site-uri pornografice ! [Continuare]

Emisiunea VIETI TRANSFORMATE


Octavian Luncan:

Am traversat soseaua, si dupa ce am facut 2 pasi in campul din dreapta, intre maracini si fan necosit ce era pe langa santul acela, m-am impiedecat de un obiect si m-am prabusit cu fata in jos. Prima reactie a fost sa injur. Ochii mi-au cazut pe obiectul acela - era o cruce, semnul unui accident de circulatie. Dar, ca sa intelegeti lucrarea si minunea lui Dumnezeu, pe placuta din mijlocul crucii am vazut scris: LUNCAN OCTAVIAN, nascut in 9 Februarie 1953, decedat in 1989. Pe mine ma cheama LUNCAN OCTAVIAN si sunt nascut in 9 Februarie 1953. [Continuare]

IMPLICAŢIILE INTEGRĂRII ROMÂNIEI ÎN UE

UN PUNCT DE VEDERE CREŞTIN

(Reporter: Ioan Ciobota)

Interviu difuzat de Radio Vocea Evangheliei - Timisoara 

Interviu cu Petru Dugulescu

 

Reporter:

Iata-ne deja integrati in Uniunea Europeana. A trecut ceva timp de cand ne-am integrat si, la fel cum prin anii '70-'80 ne gandeam despre anul 2000 daca-l vom mai apuca, iata ca anul 2000 este deja istorie. Cam asa s-a intamplat si cu integrarea in Uniunea Europeana. Am asteptat vreo 16 ani acest moment si deja se cam asterne praful peste el.

 

Domnule pastor Petru Dugulescu, din punct de vedere spiritual, religios si crestin in primul rand, ce credeti ca inseamna aceasta integrare in Uniunea Europeana?

 

Din punct de vedere economic, politic si militar se vorbeste cam pe toate canalele media. Dar din punct de vedere crestin, ce credeti ca inseamna?

 

Petru DugulescuPetru Dugulescu:

Noi, generatia noastra, traim aceste vremuri cu semnificatie speciala in istorie, as spune vremuri unice, fara precedent. Daca suntem copii ai lui Dumnezeu si avem discernamant spiritual si invatam sa interpretam evenimentele istoriei asa cum ne invata Biblia, sa fim ca si Habacuc - oamenii din turn - sa privim, sa scrutam viitorul cu ochii Duhului, vom vedea ca acest eveniment care a marcat puternic natiunea noastra in ultimele zile, este un fel de piatra de hotar sau borna kilometrica pe care scrie „vremurile din urma” sau „venirea Domnului”.

 

Fie ca pentru orice om care citeste Biblia, cunoaste Cuvantul lui Dumnezeu, are discernamant spiritual si stie sa interpreteze evenimentele cu Biblia in mana, e clar ca vremurile in care am intrat si pe care le traim acum, vremuri fara precedent cum am spus, marcheaza foarte puternic si fara echivoc ca noi suntem generatia care traim aceste profetii apocaliptice si vremurile care preced venirea domnului Isus in glorie, la a doua lui venire.

 

Reporter:

Ce inseamna din punct de vedere crestin aceasta integrare a noastra in Europa? Europa acum, ca si teritoriu geografic este exact cum era pe vremea Domnului Isus, chiar putin mai mare, cu aceasta integrare a Romaniei si a Bulgariei. In 2004 cand au fost integrate Cipru si Malta Europa avea aceeasi harta ca pe vremea lui Mesia.

 

Petru Dugulescu:

De fapt, Europa aceasta unita, in care ne integram, este reinvierea si recladirea Imperiului Roman. Pe acelasi schelet se reconstruieste acum Europa.

 

Noi stim ca Imperiul Roman a fost unul dintre cele mai faimoase imperii din istorie, a avut cea mai mare longevitate - 1500 de ani. In anul 395 s-a rupt in doua: Imperiul Roman de Apus si cel de Rasarit.

 

Aceasta reprezinta acel chip din lut amestecat cu fier, cum il vede Nebucadnetar in visul din Daniel 2. Aparent exista o unitate politica, economica si sociala intre tarile care fac parte din Uniune. Dar niciodata lutul si fierul, spune Cuvantul, nu se pot uni. Este doar unitate aparenta. Ea nu este desavarsita.

 

Se recladeste Imperiul Roman care s-a prabusit. si la implinirea vremurilor, noi stim, cunoastem din Cuvantul lui Dumnezeu ca pe scena istoriei, pe scena Europei Unite va veni omul faradelegii numit Antichrist.

 

Acum noi nu vrem sa fim "catastrofisti". Daca suntem credinciosi, suntem copiii lui Dumnezeu, nu privim lucrurile doar in negru si doar apocaliptic, ne speriem, ne lamentam si ne izolam. NU ne izolam.

 

Din punct de vedere economic si social, desi ai spus ca nu abordam in mod expres acest subiect, integrarea este un lucru bun. Fiindca iata, romanii oprimati de atata amar de vreme pot calatori liber. Uneori cu buletinul, cum s-a spus. Doar cateva tari ne mai cer si pasaportul.

 

Reporter:

Fara sa-ti mai verifice occidentalii de sapte pasaportul cand vad ca esti roman...

 

Petru Dugulescu:

Eu eram parlamentar, aveam pasaport diplomatic si mergeam in Germania, invitat de presedinta Parlamentului Germaniei, la Bonn, cand era capitala la Bonn. Mergeam la „Micul dejun cu rugaciune” sau la conferinte pe teme politice si eram umilit la vama. Se uitau politistii la mine ca la un cetatean de mana a treia. Cred ca e bine ca s-a terminat cu aceasta umilire a romanilor la granitele occidentale. Deci putem calatorii si noi cu demnitate, in libertate, in lumea civilizata. Putem sa ne miscam.

 

Si apoi romanii cauta de lucru, cauta un loc de munca fiindca salariile sunt mici, veniturile sunt foarte mici in Romania si trebuie sa-si intretina familia. E bine ca romanii pot sa-si caute de lucru in orice tara din Europa, si pot calatori.

 

Deci sunt avantaje, fara indoiala.

 

Nu putem sa fim foarte stricti, foarte ingusti, foarte negativisti.

 

Sunt si lucruri bune.

 

Si este mersul vremurilor, nu ne putem opune. Dumnezeu este la carma istoriei, Dumnezeu a regizat aceste lucruri inca de la inceput. De aceea ele sunt scrise in Biblie, cu mii de ani inainte. Acum se implinesc.

 

Asadar, noi recunoastem autoritatea lui Dumnezeu in istorie. Si daca suntem copii ai lui Dumnezeu, recunoastem si in viata noastra autoritatea lui Dumnezeu.

 

Reporter:

Nu stiu daca este buna paralela, dar imi amintesc ce se intampla in momentul cand a venit comunismul in Romania. O buna parte a populatiei a fost de acord cu comunismul, pentru ca el a adus electrificare la sate, a adus scoli, servicii pentru toata lumea, nu exista somaj pe vremea respectiva, oricine avea de lucru.

 

A adus multe lucruri bune comunismul, dar a fost un cancer pentru natiunea noastra.

 

Petru Dugulescu:

 

Da, a avut o ideologie otravita, ateista.

 

Reporter:

 

Nu stiu daca paralela este foarte potrivita, dar s-ar putea sa fie si acum oameni care vor spune la fel ca si cei care se opuneau comunismului, vor spune - despre noi cativa, care suntem "eurosceptici" - vor spune ca suntem anacronici sau nu facem parte din lumea moderna.

 

Petru Dugulescu:

Repet, eu nu vreau sa fim anacronici, nici stupizi, nici retrograzi. Eu interpretez evenimentele, in masura in care eu le pot interpreta, cu Biblia in mana si avand Duhul lui Dumnezeu in mine, ca un copil al lui Dumnezeu care traiesc in aceasta generatie.

 

Deci, accept ce se intampla, n-am incotro, este mersul istoriei. Nu pot sa schimb cursul istoriei pe care Dumnezeu a regizat-o si pe care o conduce. Vreau sa fiu in acest context copilul lui Dumnezeu si sa raman martorul domnului Isus Cristos. Pentru ca Integrarea aceasta este si o oportunitate. Sa ne gandim bine: la 1 Petru, in primul capitol, Petru, cand scrie epistola lui soborniceasca catre sfinti, spune: „imprastiati printre neamuri, dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu.” Pentru cuvantul „imprastiati” in greaca e cuvantul „maon” care inseamna „semanat”, cum imprastie semanatorul samanta.

 

Deci, pentru alesii lui Dumnezeu care sunt semanati printre natiunile Europei, sunt imprastiati - nu intamplator - dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu. Cred ca fenomenul diasporei romanesti, in acest context, este un miracol si este un lucru pozitiv.

 

Fiindca daca mergeti in Italia sau in Spania si-n multe tari europene: in Irlanada, in Anglia chiar, in lumea anglo-saxona veti gasi mii si mii de romani care merg la lucru. Dintre aceste mii si mii sunt alte mii care sunt crestini, care sunt copiii lui Dumnezeu.

 

Veti gasi biserici baptiste si mai ales penticostale foarte mari, foarte numeroase de circa 1000 de membrii uneori, 500, 300. Duminica ei sunt un miracol pentru cei din Roma, sau cei din Milano, sau din Torino sau din Viena.

 

Am fost recent la Bruxelles, la parlamentul european. Romanii merg duminica dimineata, cu Biblia in mana, cu copiii de mana, merg la biserica. Ori in tarile acestea lumea NU mai merge la biserica. Occidentalii traiesc intr-o Europa post-crestina, o Europa apostata as putea spune, fara sa ma jenez, o Europa care s-a lepadat de Cristos.

 

Ei, aceste mii si mii de crestini sunt imprastiati de Dumnezeu printre neamuri, dupa stiinta Lui mai dinainte si ei sunt acolo cum erau evreii in vechime, in diaspora, sa duca marturia Legii, sa duca revelatia Dumnezeului unic adevarat si viu. Pe copiii romanilor din diaspora, care invata limba si cultura acelor popoare, Dumnezeu ii va folosi intr-un mod special in generatia urmatoare pentru treziri spirituale in aceste tari, as vrea eu sa cred si sa sper.

 

Reporter:

Sa ajute Dumnezeu! Continuand paralela cu istoria, pe vremea Imperiului Roman crestinii au beneficiat de drumurile romane, de facilitatile romane, infrastructura romana. Au beneficiat de toate acestea ca sa raspandeasca Evanghelia. Probabil acesta este un mare castig pentru Integrarea Romaniei in UE.

 

Petru Dugulescu:

Acesta este unul din lucrurile bune: ca intr-o Europa unita oamenii pot calatorii, cum am spus, cum era altadata Pax Romana, Imperiul Roman, drumurile romane. Era o singura limba, se putea circula fara restrictii, iar crestinii se mutau dintr-un loc in altul si plantau biserici, vesteau Evanghelia si faceau ucenici.

 

Reporter:

Erau cetateni romani cum si noi suntem cetateni europeni. Mi-amintesc cum, cu cativa ani in urma, ca sa ca sa calatorim in Occident, noi aveam nevoie de o invitatie de la cineva din Occident. Acum cineva din China sau din Ucraina are nevoie de o invitatie de la un roman ca sa intre-n Europa...

 

Care este partea negativa. Stim sigur ca este o parte negativa. La fel cum, spuneam, comunismul la inceput parea o binecuvantare dar a fost un blestem, care este partea negativa a Integrarii?

 

Petru Dugulescu:

Totdeauna diavolul cand ne serveste cu o bomboana sau ceva dulce o pune intr-un staniol foarte atragator. Cum a fost si comunismul. Aparent era un staniol foarte sclipitor. Bunastare pentru saraci, pentru cei oprimati, pentru muncitori.

 

Reporter:

Chiar citeam recent despre lucrarile de hidroamelioratii in Delta Dunarii, care de fapt au distrus ecosistemul natural Delta Dunarii, pe vremea lui Gheorghiu Dej.

 

Petru Dugulescu:

Da. Acuma care este partea negativa a lucrurilor? Europa in care ne-am integrat, din nefericire nu mai este Europa de altadata ci este o Europa fara Cristos, in care nu mai predomina cultul lui Isus Cristos. Cultul sau zeul modern la care se inchina europenii de astazi se numeste Drepturile Omului. Am mai spus undeva acest lucru.

 

Cand eram in Parlament, mi-a dat Adrian Nastase o carte - el era presedintele Camerei atunci - scrisa de dumnealui ca si jurist international, doctor in Drept, iar titlul cartii era: „Drepturile Omului - religia secolului XXI”.

 

Cred ca religia Europei de astazi, nu mai este religia straveche a lui Isus Cristos de altadata, care a facut Europa sa fie ce este, ci este religia Drepturilor Omului = instinctele omului.

 

Reporter:

Este o gluma: o data cu Integrarea in Uniunea Europeana s-ar putea ca homosexualitatea sa fie obligatorie? E doar o gluma.

 

Petru Dugulescu:

Sunt cateva versuri din poezia mea „Apus de mileniu” care spun asa:

 

A omului drepturi sunt sacre,

Se striga de sus si de jos.

Dar eu vreau sa strig ca sunt acre,

Cand ele sunt fara Cristos.

 

S-afirma acum sodomitii,

si timpul ce vine i-a lor.

Dar sunt infierati pocaitii,

Cu viata si Bibliile lor.

 

Curand Europa unita,

Va fi dor un singur popor.

si fi-va atunci investita,

Cu-acel mondial dictator.

 

Deci, dupa mine Drepturile Omului inseamna instinctele primare ale omului. Dumnezeu nu mai are drepturi peste natiune, peste familie, peste individ, peste trupul lui, peste viata lui. Dumnezeu este "expropriat", as putea spune.

 

Dar omul are dreptul sa-si satisfaca dorintele, sa fie stapan pe soarta lui. Ceea ce m-a durut pe mine la Revelionul Integrarii a fost cand presedintele Romaniei, Traian Basescu a spus in Piata: „Romani, La multi ani! Am intrat in Europa, ne-am integrat. Luati-va soarta in propriile maini de acum! Luati-va soarta in propriile maini! Vom izbuti prin noi insine!

 

Daca era un american ar fi spus cu acea ocazie: „God bless, Romania! Dumnezeu sa binecuvanteze, Romania!” Au lipsit cuvintele acestea din discursul lui. Doar: „Luati-va soarta in propriile maini ca ne-am integrat de acum!

 

Reporter:

Domnul Basescu spunea si-n campania electorala cum a dat Dumnezeu, domnule sa fie doi comunisti sa concureze pentru presedintie...

 

Petru Dugulescu:

Gura pacatosului, adevar graieste!

 

Reporter:

Europa are in acest moment Parlament, are Guvern, are Ministru de Externe are absolut toata structura si tot sistemul. Lipseste doar seful cel mare... presedintele...

 

Petru Dugulescu:

 

Scenariul e pregatit incetul cu incetul. Dar repet: Dumnezeu este la carma istoriei si ceea ce se va intampla pe scena Europei Unite este numai ceea ce permite Dumnezeul suveran peste istorie si peste univers. Iar soarta noastra - a bisericii si a copiilor Lui - este in mana Lui si El cunoaste viitorul nostru.

 

In urma cu 3 ani cand am fost invitat prima data la Parlamentul European, la Bruxelles, sa fac rugaciunea in limba engleza pentru Parlamentul European m-am rugat cam asa: „Doamne, Dumnezeule Atotputernic, Tata ceresc care esti in ceruri, fa-i pe conducatorii Europei de astazi sa te recunoasca pe Tine ca Dumnezeu peste natiuni si sa inteleaga ca binecuvantata este natiunea al carui Dumnezeu este Domnul. Si sa recunoasca ca tot ce este de valoare, tot ce este frumos in civilizatia europeana este de inspiratie crestina.

 

Doamna Ema Nicholson m-a felicitat pentru rugaciune. „De ce ma felicitati, doar n-am predicat? Am tinut doar o rugaciune scurta!” „Da, dar noi nu avem curajul sa ne rugam cum te-ai rugat tu aici!” „Aici nu se roaga asa, tu ai facut o rugaciune revolutionara.”.

 

Reporter:

Credeti ca este o teama printre capii Europei sa atinga acest subiect, pentru ca acum nu mai este "pollitically correct" sa fii crestin? Esti mai respectat ca musulman sau altceva decat ca si crestin.

 

Petru Dugulescu:

Mi-am dat seama ca Europa are o Constitutie foarte seculara, foarte laica si ca n-au nevoie de Dumnezeu fiindca acum este in spiritul vremii pe care o traim ca a fi crestin, a te mai crampona de principiile crestine inseamna sa fii putin inapoiat, sa fii ingust, sa fii incult, sa fii anacronic.

 

Dar este modern, este normal, este actual sa fii fara Dumnezeu si sa ai drepturile tale in propriile maini si sa faci ce vrei cu viata ta, iar pe Dumnezeu sa-L scoti afara.

 

Reporter:

 

Din felicitarile doamnei Ema Nicholson pentru acea rugaciune, credeti ca bantuie un duh de teama printre ei vis-a-vis de crestinism?

 

Petru Dugulescu:

 

Da, fiindca nu vor sa fie nepopulari. Ca sa nu fie nepopulari, de la tribuna Parlamentului european evita sa tina discursuri de aparare a crestinismului. L-ati vazut pe acel italian, Rocco Butiglione care a sustinut ca e pacat fii homosexual, cum a fost atacat si batjocorit.

 

Deci ca sa nu fie nepopulari, evita sa expuna asemenea mesaje sau discursuri. Desi ei cred in inima lor, ei stiu ce-i bine si ce nu este bine.

 

Reporter:

 

Care credeti ca este mersul vremurilor in continuare, cum credeti ca se va desfasura istoria cand va veni Antichristul?

 

Petru Dugulescu:

 

Eu cred ca noi traim vremuri cand faradelegea se inmulteste, cand ceea ce inainte era anormal, acum devine normal.

 

Cand eram eu copil era foarte anormal sa auzi vorbindu-se despre avorturi, era o rusine in sat sau chiar intr-un oras. Sau chiar despre divorturi, imoralitate, pornografie, sexualitate. Despre... homosexuali ce sa mai zic, era ceva foarte, foarte rusinos.

 

Acum mamele, parintii isi incurajeaza copiii sa fie in ton cu vremea, fiindca asta este lumea.

 

Cand eram in Parlament am participat la o masa festiva, si sotia unui senator spunea ca ea avea un baiat in clasa a XI si ca ea - mama - ii cumpara prezervative baiatului, ca nu cumva sa se imbolnaveasca. Fiindca ii intelege necesitatile si drepturile si ea ii cumpara prezervative si i le pune in ghiozdan. Am ramas crucit cand am auzit. Sotie de senator si mama sa faca un asemenea lucru.

 

De acum, fiindca faradelegea se inmulteste si tot ce era anormal inainte, acum devine normal, lumea arunca peste bord toate preceptele crestine. Toate valorile crestine par acum demodate.

 

Reporter:

 

Cum a scris cineva chiar pe zidurile Universitatii Sorbona: „Este interzis sa interzici!”. Acesta este motto-ul lumii noastre.

 

Petru Dugulescu:

 

Da, si fiindca faradelegea se inmulteste, dragostea celor mai multi va scadea invers proportional. Fiindca dragostea scade, aceasta influenta nociva a lumii patrunde si in biserici. Uneori e greu sa mai confrunti pacatul sau anumite abateri fiindca pari si tu, ca pastor sau ca un crestin din secolul XXI, demodat si anacronic.

 

Reporter:

 Sau risti sa fii chiar arestat cum s-a intamplat cu acel pastor din Suedia care a spus in biserici ca homosexualitatea e pacat.

 

Petru Dugulescu:

 

Daca lucrurile acestea merg asa, va veni vremea cand vei fi obligat sa angajezi un pastor homosexual, ca altfel te baga la inchisoare. Sau sa angajezi lucratori sociali care promoveaza aceste precepte. Fiindca in America deja nu mai poti sa fii lucrator social daca ai asemenea idei impotriva homosexualilor, impotriva lesbienelor, sau daca esti impotriva avortului. Nu mai poti sa lucrezi ca lucrator social.

 

Reporter:

In Suedia statul ii obliga pe pastori sa efectueze casatorii homosexuale. N-au voie sa refuze.

 

Petru Dugulescu:

In Europa tara dupa tara voteaza casatoria intre homosexuali. Acum se va confrunta si Romania cu problema aceasta. Pana acuma Romania a rezistat...

 

Reporter:

Urmeaza eutanasia. Urmeaza omorarea pe diverse criterii: criterii etnice, criterii de grup, criterii religioase.

 

Petru Dugulescu:

Plus, pentru ca Dumnezeu nu mai are drepturi si nu mai este Stapan peste natiune si peste familie se vor incuraja "casatoriile de proba", adica nelegitime. Tinerii traiesc intre ei si traiesc chiar si in promiscuitate, pot trai cum vor. Nu se mai cununa, nu mai fac legatura aceasta oficiala in fata lui Dumnezeu. Pentru ca ei considera casatoria ca fiind ceva demodat.

 

Asa se spune acum: "Ce e casatoria? E ceva batranesc, ceva demodat. Eu pot sa ma distrez sau pot sa ma simt bine si fara sa fiu casatorit. Nu-mi place de partener, il schimb, o schimb si-mi caut alta "jucarie" dupa aceea.

 

Reporter:

Acesta putea fi unul dintre aspecte. Celalalt, asa cum spuneam ar fi eutanasia. Aceste lucruri tin deja de registrul nazismului.

 

Petru Dugulescu:

 

Tot in numele drepturilor omului. "Domnule, cum sa chinui omul asta? Cum sa sufere? Hai sa-l ajutam, sa-i scurtam suferinta, nu? Ca omul are dreptul sa-si scurteze suferinta, nu?

 

Ori numai Cel care a dat viata - Dumnezeu - numai El poate lua viata inapoi.

 

Reporter:

La fel cum faceau nazistii: „Hai sa-i ajutam pe evrei sa moara! Hai sa-i ajutam pe tigani sa moara! Hai sa-i ajutam... etc pe diverse criterii...

 

Petru Dugulescu:

Sa purificam natiunile, sa avem natiuni curate.

 

Reporter:

Exact. Dupa criterii care sunt total impotriva lui Dumnezeu, impotriva bunului simt, impotriva normalitatii.

 

Ca si crestini ne ingrijoram de aceste lucruri si este normal sa ne ingrijoram. Dar la capitolul actiuni concrete, ce putem sa facem?

 

Petru Dugulescu:

Domnule, daca asa sunt vremurile in care traiesc eu si traim noi si daca in jurul meu faradelegea se inmulteste si dragostea in biserici scade, sa nu fiu eu cel care implinesc Cuvantul acesta. Adica, noi cand vedem aceste lucruri, ne spune Domnul Isus: „Ridicati-va ochii in sus, fiindca izbavirea vostra se apropie.

 

Daca privim doar in jur, ca si Petru - doar la valuri si la furtuna - voi fi si eu inghitit de valuri.

 

Fiindca FIECARE VA AJUNGE ACOLO UNDE PRIVESTE. Dar eu, daca ma uit in sus si sunt omul rugaciunii, si omul credintei, si omul Bibliei, si-L astept pe Domnul, voi trai diferit de ceilalti.

 

Cred ca pentru mine mesajul este ca in lumea aceasta sa fiu diferit, sa fiu sare si lumina, cum a spus Domnul Isus. Si sa nu se implineasca cu mine acel Cuvant negativ: „dragostea scade si faradelegea se inmulteste.”

 

Eu, in lumea in care traiesc, sa aduc un plus de bunatate, un plus de puritate, un plus de credinta, un plus de sfintenie si de lumina, si sa-L marturisesc pe Domnul celor din jurul meu.

 

Pentru ca sunt si facilitati deosebite odata cu Integrarea, fiindca acum putem calatori, putem locui oriunde vrem si putem sa lucram pentru Dumnezeu, sa fim martorii Lui.

 

Reporter:

La final v-as ruga sa inaltati in mod special o rugaciune catre Dumnezeu, si sa incheiem acest interviu privind spre Dumnezeu.

 

Petru Dugulescu:

Eu as vrea sa nu privim doar la valurile timpurilor noastre moderne, si la valurile de pacat si de ispita care parca se ridica tot mai amenintator, sa nu vedem doar imposibilitatile, ci sa vedem oportunitatile. Pentru ca sunt si oportunitati, cum n-au mai fost pana acum.

 

Daca avem intelepciunea lui Dumnezeu vom vedea oportunitatile, nu doar imposibilitatile si neajunsurile acestor vremuri. Si privind la oportunitati sa le folosim pentru Gloria lui Dumnezeu.

 

Sa privim la Domnul Isus, sa ne ridicam ochii in sus, fiindca in jur vor fi numai valuri si negura de acum, dar daca privim la negura si la valuri vom fi inghititi de ele. Sa privim in sus de unde ne vine izbavirea, spune Cuvantul. De unde noi asteptam pe Domnul Isus ca mare Mantuitor care ne va izbavi de mania viitoare.

 

Si pentru ca usa harului se va inchide in curand si indelunga rabdare a lui Dumnezeu are un sfarsit, ii indemn pe prieteni, pe ascultatori sa se grabeasca, sa se pocaiasca, fiindca nu mai este mult.

 

In timpul necazului cel mare, cei care vor dori sa fie mantuiti vor plati scump mantuirea lor si le va fi greu sa mai gaseasca har si mantuire. Ii indemn acum sa vina la crucea Domnului Isus cu pocainta si cu credinta personala, si Domnul Isus ii va binecuvanta cu mantuire.

 

Haideti sa incheiem cu rugaciune: „Doamne, fiindca traim vremuri atat de speciale si unice in generatia noastra, noi te recunoastem pe Tine ca si Creator al nostru, ca si Stapan al Universului, ca si Stapan al istoriei si cap al bisericii, Tu cel viu in vecii vecilor, Slavit sa fie numele Tau!

 

Doamne, eu vreau sa fii Domn si Mantuitor in viata mea, in familia mea si lucrarea pe care o fac sa fie placuta inaintea Ta!

 

Te rog Doamne, pe toti care citesc acest mesaj, lumineaza-i!

 

Te rog binecuvanteaza-i Doamne si cerceteaza-i Doamne!

 

Ridica-i la o stare dupa voia Ta. Pune-i pe stanca, Doamne! Ridica-i langa Tine Doamne! Si fa-ne sa cunoastem oportunitatile acestor vremuri, sa le folosim cu intelepciune si cu ravna, pentru gloria Ta, pentru raspandirea Evangheliei si binecuvantarea multor suflete care traiesc in necunostinta, in ignoranta, in intuneric si in pacat.

 

Iti multumim ca vei binecuvanta Romania cu cercetare speciala, cu trezire spirituala si vei binecuvanta Europa cu Evanghelia Ta!

 

In Numele Domnului Isus Cristos, Amin!

sus

Ce este nou?

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate