Arhiva Contact Despre noi Link-uri

 Media

 

 

 

Radio Vocea Evangheliei

RADIO VOCEA EVANGHELIEI
str. Vlasiei nr. 4
C.P. 1174
O.P. 16
Timisoara

Tel./Fax: +40 256 217212
Mobil: +40 728 276516
e-mail:
rvetimisoara@hotmail.com

 

 

 


Retrospectiva anului 2015

 

de Ioan Ciobotă

 

 

Cazul Bodnariu si protestele din weekend reflectate in presa - 11 Ian 2015

 

 

Discutam despre familia Bodnariu din Norvegia si despre cei 5 copilasi ai lor rapiti in mod nazist de Protectia copilului, asa numita Barnevernet din Norvegia. Marius si Ruth Bodnariu, el roman, inginer IT, ea norvegianca, asistenta medicala, au 5 copii. In data de 16 Noiembrie anul trecut, Barnevernet le-a rapit cei 4 copii mai mari, cu varste intre 3 luni si 9 ani, si a doua zi si bebelusul de 3 luni de la sanul mamei.


Motivul: tatal a fost chemat sa se ocupe de un cor de copii.


In acest weekend au avut loc demonstratii masive de protest, din Washington,. pana in India, din Norvegia, pana la Roma. Mii de romani s-au declarat solidari cu familia Bodnariu.


Antena3 a dezbatut pe larg cazul si s-a implicat in aceasta problema. Senatorii Ben Oni Ardelean si Titus Corlatean sunt in fruntea celor care se implica activ in aceasta problema.


 Cunoaște Lumea.ro scrie EXPLOZIV! Un ambasador norvegian a afirmat: „Norvegia ia copiii imigranților pentru a-și împrospăta sângele”


Emisiunea „O oră cu Ruta”, care s-a difuzat pe canalul de televiziune independent LNK săptămâna trecută în Lituania, a susținut un adevăr care nu mai poate fi ținut în secret: copiii imigranților și ai celor din familiile mixte sunt luati și dați părinților norvegieni pentru a consolida țara din punct de vedere al „materialului genetic.”


Un expert norvegian care își dorește anonimatul a transmis realizatoarei emisiunii din Lituania, că țara sa are nevoie de sânge proaspăt pentru a combate ratele de endogamie care au dus la un număr foarte ridicat de copii ce se nasc cu malformații congenitale.


Ambasadorul Norvegiei în Lituania, Dag Malmer Halvorsen, a recunoscut că problema copiilor luați de la părinții străini care locuiesc în Norvegia devine o preocupare majoră și în Lituania.


„Există o mare problemă de ani de zile în Norvegia pentru că există o incidență mare a sindromului Down în rândul copiilor norvegieni”, a declarat Ambasadorul Norvegiei în Lituania, Dag Malmer Halvorsen, pentru canalul de televiziune norvegian NRK. „Prin urmare, este important ca autoritățile norvegiene să recurgă la aceste soluții pentru a obține copii proaspeți, străini, cum ar fi cei de la lituanieni, pentru a consolida materialul genetic al țării.” (nota traducătorului: cuvintele ambasadorului sunt clare: fresh, foreign children – copii proaspeți, străini), scrie site-ul 
cunoastelumea.ro


La 
nasultv.ro, Mihail Neamţu ia apărarea familiei Bodnariu | E o rușine pentru Europa… Birocrați spălați pe creier, sclavi ai unui sistem egalitarist și anti-creștin, ne spun acum care este binele și răul. Îmi vine să strig: mai e cineva aici? 


Mihail Neamţu comentează pe pagina sa de Facebook cazul familiei Bodnariu, căreia statul norvegian i-a luat copiii în custodie fără o anchetă socială prealabilă. Mihail Neamţu critică autorităţile române pentru lipsa de reacţie în acest caz şi pentru faptul că, în absenţa unor măsuri economice viabile, statul român şi-a împins cetăţenii să emigreze în ţări în care „valorile acceptabile” brutalizează orice: familii, biserici, comunităţi.


„De ce Statul norvegian a furat copiii unor români? Pentru că o poate face. De ce Statul român a alungat milioane de părinți departe de copiii rămași acasă? Pentru că am renunțat, de frică, să ne mai afirmăm libertățile și să ne revendicăm demnitatea.


Priviți atent la imaginea confiscării unui copil de numai trei luni din brațele unei mame disperate. Furtul se produce prin intervenția brutală a poliției norvegiene. E o rușine pentru Europa, dar mi se pare abia începutul…


Cel care are putere vrea mai multă putere. Cel care se bucură de monopolul asupra „valorilor acceptabile” brutalizează orice: familii, biserici, comunități. Cu ce scop? Ca Leviathanul să aibă toată puterea iar dizidența să fie zdrobită.


Birocrați spălați pe creier, sclavi ai unui sistem egalitarist și anti-creștin, ne spun acum care este binele și răul, cum să gândim și ce să vorbim. E revoltător. De ce? Pentru că o fac cu pistolul la brâu. Iar cetățenii privesc neputincios, așa cum țăranii asistau la confiscarea plugului și a calului de către Siguranța comunistă a anilor ’50.


Însă, da, chiar așa arată stupida democrație scandinavă care a nimerit pe o pungă de petrol și acum face inginerie socială de export. Așa se comportă un Stat totalitar căruia i-am încredințat prea multe drepturi. Europa a renunțat la cele zece porunci, vorba lui Chesterton, pentru a fi tiranizată sub miile de reglementări, prevederi sau recomandări ale unor etatiști atoateștiutori, mai scrie Mihail Neamtu pe facebook.
-------------------------
Serban Cionoff scrie pe 
jurnalul.ro despre cazul soților Bodnariu, cărora autoritățile norvegiene le-au luat cei 5 copii, numai și numai pentru că așa a hotărât o așa- numită <<Polție a copilului>>. Și asta numai pentru că unei directoare de școală i s-a năzărit cum că acești copilași sunt supuși <<creștinismului radical și îndoctrinării forțate>>. Mai grav, chiar și după ce respectiva doamnă a intervenit spre a-și corecta spusele,<<Poliția a copilului>>a rămas inflexibilă. După cum, surde și mute, au rămas și alte instituții norvegiene cărora li s-au adresat protestele publice.


Abuz incalificabil care a provocat, în România, în Norvegia, in toata Europa si în Statele Unite, un puternic val de manifestări din partea celor care au dorit, în acest fel, să își exprime simpatia și solidaritatea cu familia Bodnariu, ca și dezaprobarea categorică față de comportarea intolerabilă a autorităților norvegiene.


Acest dramatic dosar a fost adus pentru prima oară în spatial public pe canalul Antena 3, înainte de sfârșitul anului trecut. Fapt semnificativ și salutar, duminica seara același post a revenit asupra subiectului într-o emisiune pur și simplu memorabilă. Prilejuri cu care s-a discutat pe larg și despre initiativa senatorului Titus Corlățean care a cerut ca primul ministru, ministrul de externe și ministrul muncii și familiei să vină în fața Parlamentului și să informeze despre demersurile pe care le-au inițiat pentru rezolvarea situației familiei Bodnariu.


Demersuri care, după câte se cunoaștem, nu s-au prea demarat, fiindcă, la drept cuvânt, în afara unor timide tatonări la nivelul ambasadei române la Oslo, nu s-a prea întâmplat. La rândul său, insituția Avocatului Poporului s-a implicat, în limita competențelor legale, așa după cum suntem informați că o delegație parlamentară română va merge în perioada următoare în Norvegia. În rest, dinspre partea insituției prezidențiale, a șefului executivului sau a ministerelor cu răspunderi directe în soluționarea acestui caz nu au ajuns în spatiul public semnale clare. Fapt de natură să ridice niște foarte seriose semene de întrebare.


Mă întreb, de pildă, de ce nu avem știință ca președintele Klaus Iohannis să fi scos o vorbuliță despre cazul familiei Bodnariu? Lucru cu atât mai suprinzător cu cât domnia sa este președinte tuturor românilor, atât al celor care viețuiesc pe întreg teritoriul cuprins între granițele de stat ale României Unite, cât și peste hotare.Adevăr la care trebuie să adăugăm, numaidecât, faptul că la alegerea domnului Klaus Iohannis în funcția supremă a statului de drept un rol decisiv l-a avut votul diasporei române.


Firește, mi se poate face observația că,la momentul în care s-a declanșat discuția publică despre cazul familiei Bodnariu, domnul președinte își petrecea sărbătorile de iarnă pe tărâmurile mirifice ale Americii. Dar asta nu poate fi decât un pretext, nu și un motiv. Mai mult, știut fiind că se afla în acest stat- etalon al democrației moderne, un mesaj, cât de scurt, al președintelui tuturor românilor, pe acest subiect de o mare gravitate nu putea rămâne fără ecou.


La fel de tăcut a fost și premierul Dacian Cioloș.De la care am fi așteptat ca, atât în calitatea sa de șef al executivului României, dar și de fost europrlamentar, bine cunoscut și larg apreciată, să își folosească aceste atu-uri pentru a informa importantele autorități europene și a le cere dacă nu să ajute direct, atunci măcar să ofere sugestii pentru o acțiune optimă a instituțiilor noastre. Iar, dacă tot s-a întreținut domnul premier cu doamna cancelar Angela Merkel, oare nu putea domnia sa valorifica această oportunitate pentru a o informa pe atât de influenta <<doamnă de fier a Uniunii Europene>> despre cazul familiei Bodnariu? Desigur, Norvegia nu este stat membru al UE ,dar sunt convins că un cuvânt al doamnei cancelar ar fi contat foarte mult.


Cât privește tăcerea cu care a tratat acest caz ministerul justiției, aici misterul a fost deslușit fără vorbă multă de către bătăiosul nostru coleg de breslă, Dan Constantin. De la care am aflat cum că ministerul justiției și CSM, beneficiază, din partea guvernului Norvegiei, de un grant în valoare de 3,7 milioane de euro pentru (citiți, vă rog, cu mare atenție!) <<consolidarea sistemului judiciar din România>>. Întrebare de baraj: cazul familiei Bodnariu intră sau nu intră sub incidența sistemului judiciar consolidat datorată grantului primit din partea guvernului norvegian?, mai scrie jurnalul national.
------------------------------------
site-ul 
cuvantul-ortodox.ro noteaza pe aceeasi tema:


Jan Simonsen, fost membru al Parlamentului Norvegian si al Comitetului de Afaceri Legale si Drepturi ale Omului din Consiliului Europei, acuza Ambasada Norvegiei din Bucuresti, intr-un ziar praghez, de minciuna. El critica vehement Barnevernet pentru abuzurile comise zilnic asupra familiilor norvegiene si straine, precum si criteriile aberante pe care aceasta institutie le aplica atunci cand decide sa ia fortat copii de la parinti.


Redam opinia lui Simonsen, remarcand, totodata, ca cei din Romania care au aprobat actiunea Barnevernet in cazul familiei Bodnariu au invocat ”increderea in institutii” drept argument. In unele cazuri, ca cel de aici, s-au tradus articole ale unor jurnalisti norvegieni, pentru a ni se aduce aminte ca Barnevernet nu este Statul Islamic. Valoroasa informatie, nu credeti?  Dincolo de sofismul rizibil si de prejudecata care nu vede abuzuri intr-o tara doar pentru ca aceasta este din ”luminatul Occident”, remarcam si ignorarea acelor norvegieni, politicieni, avocati, oameni de stiinta, care critica dur Barnavernet. Si nu, nu sunt nici refugiati, nici estici europeni care au alte obiceiuri culturale. Simonsen, autor al unui blog de succes in Norvegia, a publicat deja un articole si despre cazul Bodnariu.


Si tot 
cuvantul-ortodox.ro ne ofera traducerea acestui articol din PraguePost, in care Jan Simonsen scrie


    Ambasada Norvegiei din Bucuresti a comunicat despre Serviciul de Protectie a Copilului norvegian (Barnevernet) pe pagina sa web. Comunicatul contine, probabil, acelasi tip de informatie pe care celelalte ambasade ale Norvegiei le raspandesc in alte tari, cum ar fi Republica Ceha.


    Comunicatul este inadecvat si, in parte, mincinos. Are scopul de a promova o imagine roz a unui sistem care e resimtit de mii de norvegieni drept abuziv si care a provocat largi proteste nu doar in Bucuresti, ci si in alte capitale europene, dar si in Norvegia. 


    Ambasada comunica: ”In 2014, aproximativ 53 000 copii au primit asistenta de la Serviciul de Protectie a Copilului. Mai mult de 8 din 10 din aceste cazuri au constat in masuri voluntare de asistenta pentru copii si familii.”


    Numarul de copii care primesc asistenta de la Barnevernet este, bineinteles, complet irelevant in legatura cu problema in sine: ca multi copii din Norvegia sunt luati de la parintii lor.


    Statisticile Directiei pentru Copii, Tineret si Afaceri Familiale din Norvegia arata ca 11 200 copii si tineri au trait in centre de plasament in 2014. In cursul anului, 1 665 au fost luat involuntar de la parintii lor. In fiecare zi pe an, asadar, 3-4 copii sunt luati de la parintii lor.


    Ambasada a comunicat ca o decizie de transfer este eliberata de o curte norvegiana speciala sau obisnuita, ”si numai cand copilul este supus unor neglijente serioase, maltratari sau abuz”, adaugand ca ”plasarea unui copil in afara casei, fara consimtamantul parintilor, este intotdeauna o masura de ultim rersort.”


    Aceasta afirmatie este o alegatie serioasa, implicand, indirect, acuzatii grave impotriva parintilor, care au posibilitati precare de a se apara. Intr-un caz in care a fost implicata o mama din Cehia, faptul ca ea a apelat la media a fost folosit impotriva ei in curtea de apel.


    Afirmatia Ambasadei despre luarea copiilor de la parintii lor doar acolo unde exista ”neglijente serioase, maltratari sau abuz” este atat de departe de adevar incat poate fi caracterizata drept minciuna.


   Mai multe sute de cazuri au fost examinate de Åge Simonsen, doctor in stiinte, ale carui concluzii au fost ca doar unele din transferuri au fost motivate de reale probleme familiale, si ca deciziile au fost luate mai degraba in urma unor afirmatii subiective ale cate unui birocrat din Serviciul de Protectie a Copilului despre parintii carora ”le-ar lipsi abilitatea de a ingriji” (copii-n.n.).
    Acesti oameni au fost evaluati ca neavand abilitatea de a fi parinti.


    Acest lucru este in acord cu statisticile Directoratului pentru Copii, Tineret si Afaceri Familiale, statistici care arata care sunt 20 dintre cele mai frecvente motive pentru care Barnevernet intra in actiune. In fruntea listei am gasit ”parintii nu au abilitati parintesti”. Intr-un interviu acordat ziarului norvegian Verdens Gang, avocatul Thea Totland a spus ca a observat in ultimii ani o crestere a cazurilor in care, de fapt, nu exista problema lipsei de ingrijire (a copiilor de catre parinti – n.n.), ci in care ”abilitatea de a ingriji este judecata pe baza unei pareri si pe baza unor cerinte pe care multi nu le pot indeplini”.


    Multi avocati au fost de acord cu afirmatia lui Totland.


    Care sunt, asadar, cerintele pe care Barnevernet le pretinde pentru a diagnostica parintii ce nu ar avea suficiente abilitati pentru a-si creste copiii?


    Profesoara Marianne Skånland este, probabil, persoana din Norvegia care a monitorizat cel mai mult timp activitatile Barnevernet cu un ochi critic si a studiat campul intr-un mod exhaustiv.


    Intr-un articol ea enumera argumentele folosite de protectia copilului din Norvegia si alte tari nordice care au un sistem similar. Din 69 de exemple am selectat 5 ca reprezentative:


        Psihologul a remarcat ca mama nu a putut sa faca o omleta care sa-l satisfaca si ca a taiat painea in felii prea subtiri.


        Copilul se uita curios la straini si le zambeste. Asta inseamna ca nu e atasat de mama.


        Copilul (pruncul) isi intoarce fata cand tatal incearca sa-l spele.


        Mama vrea sa lase bunica sa duca copilul la psihoterapie sau la alt tratament medical de care are nevoie, in loc sa ii duca ea insasi. Asta arata ca mama pune interesele sale inaintea celor ale copilului.


        Cand viziteaza copiii, bunica vrea sa ii imbratiseze. Protectia ar trebui sa impiedice acest lucru, de vreme ce creeaza un atasament nedorit.

    Ambasada afirma ca ”parintii au dreptul la un proces corect, inclusiv la un avocat platit de guvern, au dreptul de a fi ascultati si de a face recurs la decizie”. 

    Pe hartie e corect. Insa procesul judiciar este o iluzie. Cazurile de pana acum arata ca niciodata acuzatii nu au castig de cauza. Avocatii norvegieni confirma acest lucru.

    In timp ce are loc procesul, copilul se afla in mainile parintilor adoptivi, iar Barnevernet aduce aceasta ca un argument impotriva parintilor biologici, aratand ca copiii s-au adaptat la noii parinti si ca ar fi traumatic pentru ei sa fie luati din noul mediu!

    Acest argument este sustinut din ce in ce mai mult in tot mai multe cazuri si are greutate in deciziile curtilor.

    Trebuie spus ca in cele mai multe cazuri Barnevernet ia copiii de la parinti pe baza unei judecati subiective legate de ”lipsa abilitatii de a ingriji” si pe baza unor argumente fragile.

    Atitudinea, de la bun inceput, este ca responsabilitatea pentru copii e o prerogativa ce apartine statului, nu parintilor. Parintii si copii sunt zilnic supusi actiunilor abuzive ale Barnevernet.

    Aceasta afecteaza atat parinti norvegieni cat si parinti straini aflati in Norvegia. Chiar copiii celor ce cauta sa obtina azil, copii care au fost confiscati de Barnevernet, sunt tinuti cu parintii adoptivi norvegieni, in timp ce parintii lor biologici sunt expulzati din tara.

    Am vazut, odata cu aparitia Barnevernet, cum s-au produs catastrofe umane, cum s-au distrus familii si, in unele cazuri, cum si-au luat viata unii parinti sau au ajuns dependenti de droguri in disperarea lor cauzata de pierderea celor ce le erau cei mai dragi. Un raport al Institutului Norvegian pentru Cercetari Urbane si Regionale arata, totodata, ca copiii adoptivi norvegieni isi iau viata de opt ori mai frecvent decat ceilalti.


    Acesta este adevarul despre Barnevernet pe care Ambasada din Bucuresti a Norvegiei nu a vrut sa-l arate publicului roman.

    traducere cuvantul-ortodox.ro


Lumea pe scurt - 14 Ianuarie 2016

de Ioan Ciobotă

De ce bărbaţii turci nu au niciodată probleme cu prostata. Care este secretul lor? REALITATEA.NET ne dezvaluie.


Mulţi bărbaţi de pretutindeni suferă de afecţiuni de prostată, aceste probleme de sănătate fiind, cu siguranţă, unele dintre cele mai comune în rândul lor.


Toţi bărbaţii sunt expuşi riscului de afecţiuni ale prostatei, însă doar unii pot dezvoltă probleme din cauza acestei glande, ca urmare a factorilor genetici, a vârstei, rasei, statusului hormonal, regimului alimentar sau stilului de viaţă.


În rândul bărbaţilor turci, această problemă de sănătate nu apare. De ce? Care este secretul lor?


Se pare că aceştia au fost învăţaţi de la vârste foarte fragede ca nevoile fiziologice (urinatul) să nu se facă stând în picioare, ci aşezat.


Această este singura explicaţie în ceea ce priveşte numărul redus de probleme cu prostata în rândul lor barbatilor turci, mai noteaza 
realitatea.net
------------------------------------
bbc scrie despre razboiul rece. Insa nu despre fostul razboi rece dintre lumea comunista sau socialista si restul lumii, ci despre furtuna de zapada care a lovit centrul Rusiei, inclusiv capitala Moscova. Un alt fel de razboi rece. Mai bine se lupta rusii cu zapada, decat cu altii...
-----------------------------
Scortisoara face miracole în tratarea diabetului: „S-a constatat o creştere de 20 de ori a capacităţii insulinei de a metaboliza glucoza la nivelul celulelor adipoase’’, spune prof. univ. dr. Constantin Milică, citat de 
adevarul.ro


--------------------------------
Care credeti ca este IMPACTUL neobişnuit pe care Facebook îl are asupra consumului de alcool în rândul tinerilor? 
descopera.ro ne spune:


5.000 de băutori de bere cu vârsta între 21 şi 35 de ani au fost întrebaţi despre obiceiurile de consum în cadrul unui nou studiu, iar răspunsurile sunt uimitoare.


Mai mult de o treime dintre participanţii la studiu au declarat că au redus cantitatea de alcool consumată la o ieşire în oraş din cauza  că băutul în exces a avut consecinţe negative pentru ei, fiind postate pe reţelele sociale fotografii care îi arătau în diverse ipostaze, scrie 
metro.co.uk.


 În jur de 75% au spus că preferă să limiteze consumul de alcool pentru a nu fi tentaţi să posteze fotografii sau mesaje pe care să le regrete dimineaţa, mai scrie 
descopera.ro


Stimati si dragi ascultatori, in acea dimineata, cand ne vom trezi in fatza lui Dumnezeu, care vor fi lucrurile de care va veti ingrozi? Cristos ne ofera iertare. Singura conditie este pocainta acum si aici, nu maine, si sub nicio forma nimeni nu mai poate face absolut nimic dupa ce un om a plecat din lumea aceasta.


------------------------------
Roşia Montană a fost declarată sit istoric de importanţă naţională.


La data de 30 decembrie 2015, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a semnat ordinul de ministru de publicare a Listei Monumentelor Istorice pentru anul 2015. În cadrul acesteia se menţionează faptul că întreaga localitate Roşia Montană (jud. Alba), pe o rază de 2 kilometri, a fost clasată ca sit în categoria A.


Gata cu exploatarea aurului prin metoda cianurilor in Apuseni. Cel putin deocamdata


La ordinea zilei - Selfie

de Ioan Ciobotă

 


 

Înapoi ] [ sus ]

 
Abonare gratuita!

Introdu adresa de email:

Delivered by FeedBurner

Foloseste formularul de mai sus pentru a te abona GRATUIT la Publicatia de Apologetica pe email. Mesajele sunt trimise doar cand apare un numar nou al Publicatiei si abonarea este absolut Gratuita!

DE CITIT!!!!

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 

HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

Copyright © 2003-2016 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate