Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 MEDIA
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Discutii Forum
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

 

Radio Vocea Evangheliei

RADIO VOCEA EVANGHELIEI
str. Vlasiei nr. 4
C.P. 1174
O.P. 16
Timisoara

Tel./Fax: +40 256 217212
Mobil: +40 788 368183
e-mail:
rvetimisoara@hotmail.com

 

 


Interviuri, documentare, reportaje, eseuri, articole

 

 

Ioan Ciobotă

Pagina de MEDIA este realizată de

 

Ioan Ciobotă

Radio Vocea Evangheliei Timişoara

www.rve-timisoara.ro

 

Get the Flash Player to see this player.

Aparitii editoriale la Radio Vocea Evangheliei

“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”
* documentar, partea a 2-a -

 

Reporter:
- Ce ati simtit atunci cand ati fost in spital cu avortul de acum 2 ani si jumatate?

Doamna Mirela:
Eram foarte stresata, am avut o stare psihica foarte proasta, inclusiv starea sanatatii in general s-a inrautatit, si ma gandeam uneori c-am sa mor in urma acestui avort. Pe de alta parte, ma apasa faptul ca trebuie sa omor un copil. Era in ajunul sarabatorilor de iarna si ma gandeam la pruncii ucisi de Irod, ma gandeam ca se apropie copilul si eu trebuie sa recurg la acest fapt.
[continuare]

"LINIE TELEFONICA CRESTINA PENTRU COPII"

 

Ioan Ciobota, reporter:
Biserica Aletheia din Timisoara desfasoara un proiect intitulat "LINIE TELEFONICA PENTRU COPII" L-am intrebat pe Razvan Duminica, coordonatorul acestui proiect, despre ce este vorba.

Razvan Duminica:
Timisoara este un oras mare, si la fel ca in intreaga tara, valorile moral-crestine au fost pervertite, iar societatea va suferi tot mai mult de pe urma acestor lucruri, asa ca vrem sa prezentam Evanghelia copiilor si familiilor lor, astfel incat sa crestem o generatie aproape de Dumnezeu.
[continuare]

Un extraordinar documentar despre avort
“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”

 

• documentar, partea I –
• Realizat in anul 1999 pentru Radio Vocea Evangheliei – Timisoara
• Difuzat initial de Radio Vocea Evangheliei - Romania, prin statiile Timisoara, Sibiu, Oradea, Suceava, Cluj-Napoca, Bucuresti
[continuare]

"Viata fara Dumnezeu este ca o caricatura nereusita"…


Radu Cletiu

…sau un alt fel de Pygmalion. Radu Cletiu, caricaturist de renume, are o multime de diplome nationale si internationale. A debutat in anul 1980 in Revista URZICA. A fost invitat sa realizeze caricaturi la emisiunea "Duminica in familie" de Mihaela Radulescu. A colaborat la Jurnalul National, cu Marius Tuca si Dan Diaconescu. [continuare]

BUCURIA LUI DUMNEZEU DE A NE DARUI CERUL

 

"Aceasta cortina - cerul - se va face sul, spune Apocalipsa, si ni se va arata in toata splendoarea decorul scenei pregatite din vesnicie de Tatal."

 

Intr-o seara cand am iesit de la servici - era deja intunerec - mi-am ridicat ochii spre cer si priveam stelele.

Dintre blocuri de beton, dintre constructii si cladiri, abia se vedea un petec de cer, cateva stele.

Dar senzatia a fost fantastica.

 

Am simtit ca exista ceva care nu se misca (cu toate ca stelele se misca), Cineva care nu se schimba, Cineva care nu ma paraseste niciodata, care nu ma tradeaza, care nu se poarta ca niste parinti care au divortat si m-au aruncat de la unul la altul, ca un sot sau o sotie care si-a gasit pe altcineva sau ca niste copii care nu mai vor sa stie nimic de mine.

 

Cineva pe care te poti baza, si care si azi si maine si peste 1000 de ani este la fel.

 

Cerul era negru-albastrui, iar stelele aratau ca niste gauri intr-o cortina, gauri prin care razbatea vesela lumina din lumea cealalta. Aici era noapte, dincolo era Lumina.

 

Prin aceasta cortina veche si "roasa" de... stele, puteam vedea putin dintr-o alta lume. Aceasta cortina - cerul - se va face sul, spune Apocalipsa, si ni se va arata in toata splendoarea decorul scenei pregatite din vesnicie de Tatal. Este ca si cum am sta la teatru pe scaune, cu lumina stinsa, si dintr-o data se trage cortina si-i vedem pe adevaratii actori - Dumnezeu cu ingerii Lui si cel rau cu ingerii lui.

 

Traim intr-o lume care moare. Pasim zilnic prin Sodoma si Gomora, iar destrabalarea, depravarea si descompunerea lumii noastre sunt ridicate la rang de cinste: "Ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac." Romani 1.

 

Filmul "Brokeback Mountain" este nominalizat pentru mai multe premii Oscar. Este vorba despre o poveste de dragoste intre... 2 cowboy. Barbati, bineinteles.

Un comentator de la BBC spunea: "o frumoasa poveste de dragoste" ...
Ce-o fi gasit baiatul ala frumos in povestea asta de dragoste intre homosexuali, nu stiu, dar vorba unora: "Cel rau... stie"...

 

Uneori seara, dupa ce inchidem usa si ne urcam in pat, sub plapuma, ne incearca sentimentul ca "si azi totul a fost desertaciune si goana dupa vant."

 

Zaharia 1:13 scrie: "Domnul a raspuns cu vorbe bune, cu vorbe de mangaiere ingerului care vorbea cu mine."

Iti doresc dragul meu prieten sa-ti vorbeasca Dumnezeu "cu vorbe bune, cu vorbe de mangaiere"...

 

Prorocul Daniel are descoperiri dumnezeiesti, pe care nu le intelege, si intreaba: "Domnul meu, care va fi sfarsitul acestor lucruri?".

Raspunsul pe care il primeste este tulburator:

"Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor."

Lui Daniel i se spune: "tu te vei ODIHNI si te vei scula iarasi in partea ta de MOSTENIRE".

 

SFARSIT. ODIHNA. MOSTENIRE.

 

Cineva spunea: "Biblia este compusa din 2 Testamente - Vechiul si Noul Testament. Testamentul se refera la o mostenire. Oricine aude vorbindu-se despre o mostenire, ciuleste urechile."

Biblia vorbeste despre SFARSIT, ODIHNA, MOSTENIRE.

 

Sfarsitul acestor lucruri este aproape, este la usa.

Dumnezeu este deja cu mana pe butonul care va da cortina la o parte.

 

Daca Dumnezeu are bucuria de a ne darui cerul, noi putem avea bucuria de a darui si altora vestea buna: exista salvare, exista vorbe bune, exista mangaiere.

 

In cateva momente incepe spectacolul final - o judecata si apoi o nunta, o sarbatoare vesnica.

Cade cortina. Sau se face sul.

Ridica-ti ochii spre cer la noapte. Cristos va invinge.

 

Dar nu uita! La nunta si la sarbatoarea vesnica din Cerul de dincolo de cerul acesta, ajung doar cei care au trecut de judecata... care si-au albit hainele in sangele Mielului...

 

Cerul acesta, s-ar putea sa fie ultima data cand il vei mai vedea... inainte de a se face sul... el - cerul - sau viata mea...

CRACIUNUL - SARBATOAREA LUMINII

 

Craciunul este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului.

Este timpul "MARILOR OPRIRI" din goana acestei vieti.

 

Pentru cei care au familie, este sarbatoarea familiei.

Pentru cei singuri, durerea este parca mai cumplita de Craciun.

 

Craciunul este de fapt ziua de nastere a lui Cristos.

 

Avem atatea falsuri in jur, avem atatea imagini penibile, atatea "caricaturi" de Dumnezeu.

In Occident, in loc de "CHRIST MAS", care inseamna popasul sau sarbatoarea lui Cristos, este tot mai prezent un jalnic si rautacios surogat, si anume: "X MAS"...

Daca pentru unii dintre semenii nostri Cristos este un "X", un "nimeni", si ei vor fi odata un "nimeni" pentru Cristos, cand El le va spune: "Plecati de la Mine, caci nu va cunosc !"

 

Dar, la craciun nu este vorba despre mancare, despre brad, despre lumini, despre caoduri, despre reclame sau Mos Craciun.

Ci este vorba despre CRISTOS.

 

Ce reprezinta pentru mine simbolurile crestine ale Craciunului: steaua, magii, pastorii, ieslea, corul de ingeri, colindele ?

Ce reprezinta pentru mine simbolurile necrestine ale Craciunului: bradul, Mos Craciun, beteala ?

 

Sarbatoarea Craciunului vorbeste despre ziua lui Cristos, despre Dumnezeu care a luat trup de om si a trait pe pamant printre oameni, despre CRISTOS CA MESAGER, CA TRIMIS DIN CER cu o misiune foarte importanta.

 

Fiecare dintre noi ne nastem ca sa murim dupa un timp.

"Craciunul - sarbatoarea LUMINII" vorbeste de asemenea si despre nastere, ca una dintre marile minuni ale lumii, dar vorbeste si despre bucuria nasterii lui Cristos, umbrita de scopul clar al acestei nasteri - moartea in locul altuia.

 

De prea multe ori Sarbatoritul este lasat afara, la usa, in zapada.

 

Si nu in ultimul rand, fiecare dintre noi cautam sarbatoarea, ne dorim sarbatoare in viata noastra.

 

ADEVARATA FERICIRE ESTE SA "DAM" SARBATOARE CELOR DIN JURUL NOSTRU.

 

Craciun fericit impreuna cu Cristos.

ZIUA MEA NATIONALA - CETATEAN AL CERULUI

 

Ziua nationala este relativa.

Inainte de 1945 ziua nationala era ziua de nastere a regelui. Apoi, intre '45 - '89 ziua nationala a fost 23 August - ziua cand "am intors armele". (Apropo, "intoarcerea armelor" este o chestie de tradare, care nu face cinste celui ce intoarce armele impotriva cuiva aflat de aceeasi parte a baricadei. Lasand la o parte contextul respectiv, am serbat timp de 45 de ani ca zi nationala un act de tradare stil romanesc. Pentru 23 August 1944 nici nemtii nu ne-au uitat, nici americanii nu ne-au luat in brate. Si unii si altii ne-au considerat tradatori. Doar rusii ne-au "iubit"... si ne-a fost destul...)

 

Acum ziua nationala este 1 Decembrie - Ziua Marii Uniri.

Probabil in viitor se va schimba si aceasta si vom serba ca zi nationala ziua Celei Mai Mari Uniri - ziua unirii cu Europa.

 

Pe de alta parte, romanii plecati in Occident nu se "prea dau" romani... Occidentalii se uita lung la tine daca le spui ca esti roman si iti verifica pasaportul de 7 ori...

 

Pe drapel mai demult era un zimbru, apoi secera si ciocanul. Acum cred ca semnul distinctiv ar putea fi gropile din asfalt sau avorturile.

 

Cu toate astea, eu ma bucur sa fiu roman.

Dumnezeu a vrut sa ma nasc roman. Daca ma vroia francez sau chinez sau papuas, atunci ma nasteam in Lyon sau in Paris, in Shanghai sau in Beijing sau chiar in Papua Noua-Guinee. Dar Dumnezeu a vrut sa ma nasc in Romania, in Alba Iulia - cetatea Marii Uniri.

 

Acum, daca schimbam perspectiva, care este oare ziua nationala a cerului?

In cer nu cred ca exista zi nationala. De ce?

Nu pentru ca cei de acolo nu ar fi "nationalisti" - cred ca sunt, deoarce nu-mi imaginez pe cineva din cer "dand din coate" ca sa ajunga la munca in Spania sau Italia sau chiar America. Cred ca toti cei din cer vor sa stea exclusiv in cer :).

In cer cred ca nu exista zi nationala deoarece acolo NU EXISTA ZI SI NOAPTE.

Vorbind despre cer, Biblia spune: "Cetatea n-are trebuinta nici de soare, nici de luna, ca s-o lumineze; caci o lumineaza slava lui Dumnezeu si faclia ei este Mielul" - Domnul Isus Cristos.

 

Continuand incursiunea in aceste lucruri "inalte", pot spune ca cetatenia noastra este in ceruri.

Unii considera ca cetatenia americana este cea mai buna, sau cea germana, italiana, austriaca. Altii cea ruseasca...

Biblia ne invata sa ne rugam pentru binele cetatii in care suntem, deoarece fericirea noastra atarna de fericirea ei.

Eu ma rog pentru Romania: "Doamne, fa Tu ca presedintele tarii, primul-ministru, incepand de la cei din frunte pana la mine, cu totii sa fim CETATENI DE NADEJDE...

Ai cerului !

 

C.S. Lewis spunea ca noi crestinii suntem agenti secreti ai lui Dumnezeu. Noi reprezentam o putere straina. Straina de mizeria de pe acest pamant. Il reprezentam pe Dumnezeu, Cel care este Lumina, dragoste, pace si fericire, in mijlocul unei lumi pline de intunerec, ura si razboi.

Razboi cu noi insine, cu cei din familie (Salvador Dali are un tablou interesant pe acest subiect: "Devorare reciproca"), razboi cu cei de la servici, cu cei din opozitie sau de la putere, sau chiar razboi cu acest intreresant si invizibil Osama bin Laden - apropo, oare chiar exista acest personaj sau l-au inventat asa ca pe Mos Craciun? In fine.

 

Eu despre mine pot spune ca sunt agent secret - reprezint interesele lui Dumnezeu pe acest pamant.

Am dubla cetatenie - sunt cetatean roman - aici, si cetatean al cerului - dincolo.

 

Ziua mea nationala este Ziua Unirii.

Ziua Unirii mele cu cerul, bineinteles. Ziua cand am spus: "Doamne Isuse Cristoase, de azi inainte te rog sa fi tu presedinte, prim ministru, rege in viata mea. Te rog sa gestionezi Tu inundatiile si cutremurele, catastrofele din viata mea. Te rog sa fi tu Stapanul si Domnul meu, prietenul meu. Te iubesc."

 

De atunci traiesc o sarbatoare continua, pana cand "trupele speciale" ale puterii pe care o reprezentam ne vor scoate de aici, pana cand "comandourile" cerului vor veni dupa noi, asa cum spune Biblia ca atunci cand Domnul Isus ca reveni pe norii cerului, El va trimite pe ingerii Sai in cele 4 zari sa stranga la El pe toti cei care sunt CETATENI AI CERULUI.

 

Spunea Pr.Rafail Noica: "Patria noastra nu este cea in care ne-am nascut, ci CEA CARE VA SA VIE !"

 

As incheia cu "SA TRAITI !"...

demni de titlul de "Cetatean al cerului"

(cei care-l aveti, iar cei care nu sunteti siguri, puneti-va chiar acum pe genunchi, cereti-l si-l veti primi)

 

Ioan Ciobota

Radio Vocea Evangheliei - Timisoara

sus

Ce este nou?

 

Misiunea Vox Dei vă urează Sărbători Fericite alături de cei dragi!

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate