Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 MEDIA
 

 

 

Arhiva
Contact
Despre noi
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetica
Teologie
Site-uri Baptiste
Istorie
Pastorala
Articole
Proiectul Betania
MEDIA
Stiri internationale
Din presa romana
Posta Redactiei

Radio Vocea Evangheliei

RADIO VOCEA EVANGHELIEI
str. Vlasiei nr. 4
C.P. 1174
O.P. 16
Timisoara

Tel./Fax: +40 256 217212
Mobil: +40 788 368183
e-mail:
rvetimisoara@hotmail.com

 

 


Interviuri, documentare, reportaje, eseuri, articole

 

 

Ioan Ciobotă

Pagina de MEDIA este realizată de

 

Ioan Ciobotă

Radio Vocea Evangheliei Timişoara

www.rve-timisoara.ro

 

horizontal rule

Get the Flash Player to see this player.

horizontal rule

Aparitii editoriale la Radio Vocea Evangheliei

“Ce nume i-ai da copilului tau nenascut ?”
* documentar, partea a 2-a -

 

Reporter:
- Ce ati simtit atunci cand ati fost in spital cu avortul de acum 2 ani si jumatate?

Doamna Mirela:
Eram foarte stresata, am avut o stare psihica foarte proasta, inclusiv starea sanatatii in general s-a inrautatit, si ma gandeam uneori c-am sa mor in urma acestui avort. Pe de alta parte, ma apasa faptul ca trebuie sa omor un copil. Era in ajunul sarabatorilor de iarna si ma gandeam la pruncii ucisi de Irod, ma gandeam ca se apropie copilul si eu trebuie sa recurg la acest fapt.
[continuare]

"LINIE TELEFONICA CRESTINA PENTRU COPII"

 

Ioan Ciobota, reporter:
Biserica Aletheia din Timisoara desfasoara un proiect intitulat "LINIE TELEFONICA PENTRU COPII" L-am intrebat pe Razvan Duminica, coordonatorul acestui proiect, despre ce este vorba.

Razvan Duminica:
Timisoara este un oras mare, si la fel ca in intreaga tara, valorile moral-crestine au fost pervertite, iar societatea va suferi tot mai mult de pe urma acestor lucruri, asa ca vrem sa prezentam Evanghelia copiilor si familiilor lor, astfel incat sa crestem o generatie aproape de Dumnezeu.
[continuare]

ANUNT IMPORTANT!!!

 

Dragi frati si surori,

Va salutam in Numele Domnului Isus Cristos.

De-a lungul ultimilor 3 ani am derulat la Radio Vocea Evangheliei Timisoara un proiect de editare de carti care contin programe si emisiuni difuzate la Radio.

Am scos 9 titluri, pe care le puteti vedea pe site-ul nostru, la APARITII EDITORIALE, adresa:
http://www.rve-timisoara.ro/aparitii.htm  

Unele carti au fost vandute prin librarii crestine si necrestine din toata tara, dar cea mai mare parte au fost donate gratis misionarilor din Oltenia si Moldova pentru evanghelizare.

Din cele vandute prin librarii nu am putut acoperi costurile de tipar pentru cele date gratis, astfel ca am incheiat anul 2008 cu datorie catre tipografie, care reprezinta doar costurile de productie, fara niciun adaus, ale cartilor deja trimise la evanghelizare in Oltenia si Moldova.

De asemenea, pentru anul 2009 estimam cererile la peste 8500 dolari, bani pe care nu-i avem, dar misionarii au nevoie de aceste carti.

Preturile defalcate pe fiecare titlu in parte sunt urmatoarele:

Vieti transformate, vol. 1 = 1200 dolari
Vieti transformate, vol. 2 = 1200 dolari
Vieti transformate, vol. 3 = 1400 dolari
Depresia - durerea sufletului. Unde se poate gasi eliberare si pace = 850 dolari
Avort - Ce nume i-ai da copilului tau nenascut? = 1000 dolari
Ce s-a intamplat de fapt de Pasti = 500 dolari
Homeopatie, Acupunctura, Bioenergie si alte forme de medicina alternativa - o perspectiva crestina = 750 dolari
Alcoolismul - exista totusi speranta ! = 500 dolari
Singuratatea - o viata pustie ? = 1100 dolari

In total ar fi nevoie pentru anul 2009 de 8500 dolari, in afara de cei pe care ii avem in acest moment datorie catre tipografie pentru cartile deja distribuite.

Daca Domnul va pune pe inima sa va implicati in acest proiect, ne-am bucura mult de tot.

Puteti sa va implicati doar la un anumit titlu, doar pentru o parte oarecare din acest efort al nostru. Pe sustinerea in rugaciune contam cel mai mult.

Cu multa dragoste in Domnul Isus Cristos,

Ioan Ciobota
Radio Vocea Evangheliei - Timisoara


Tel. 0040-728-276-516
0040-256-218-339
E-mail: <
ciobotaioan@yahoo.com>

Puterea mass-mediei - Manipulare si control

La acest inceput de mileniu, mass-media ramane unul dintre cei mai redutabili formatori de opinie. Mass-media da tonul in ceea ce priveste moda, politica, religia, stiinta, muzica, etc.

Dar care sunt valorile promovate de mass-media?

Sunt valorile lui Dumnezeu, valori prezentate in Biblie, valori eterne, recomandate de Creatorul tuturor celor vazute si nevazute?
Sau sunt valorile celui rau, si anume: sex fara restrictii, minciuna, divort, alcoolism, avort, promiscuitate, iubirea de bani, negarea lui Dumnezeu

Valorile promovate de mass-media sunt valorile celor din spatele emisiunilor TV, programelor radio, articolelor din ziare si on-line, fie ca acestia sunt proprietari, producatori sau realizatori. Se spune ca la inceput erau jurnalisti destepti, care faceau emisiuni pentru oameni destepti. Apoi, jurnalisti destepti care faceau emisiuni pentru oameni prosti, iar acum jurnalisti prosti care produc pentru oameni prosti.

Prin mass-media din lumea intreaga se transmite o anumita “RELIGIE”. Nu este vorba despre ortodoxie, catolicism, baptism, penticostalism sau orice alta religie. Ci este mai degraba vorba despre religia sexului, a urii si a violentei. Oamenii se uita la televizor ca si cum ar intra intr-un templu al sexului, crimei si desfraului. Este o indobitocire la scara planetara.

Pentru ca in mod normal omul este inclinat spre sex, crima, sange, ura si minciuna, mass-media se intrece in a-i oferi omului ceea ce ii place.
Calea Rastignitului pare anormala pentru lumea in care traim: sa-ti iubesti dusmanii si aproapele, sa-ti infranezi poftele, sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeu si sa te temi de El.

Cine poate sa conduca sau chiar sa manipuleze masele de oameni? Presedintele? Guvernul? Parlamentul? Liderii religiosi? Mass-media?
Se spune ca mass-media reprezinta a patra putere in stat. Este oare a patra putere, sau este chiar prima?

Un exemplu pozitiv este demisia presedintelui american Richard Nixon. Cand ziarul Washington Post, prin reporterii sai Bob Woodward si Carl Bernstein, a reusit sa dezvaluie ilegalitatile comise de Nixon, acesta a fost silit sa-si dea demisia.
Mass-media a fost mai puternica decat presedintele si decat Casa Alba. In acest caz, mass-media a fost in slujba adevarului si a dreptatii.

In schimb, un exemplu profund negativ este legalizarea avortului in SUA.

Prof.Dr.Bernard Nathanson, fost director al celei mai mari clinici de avorturi din lume, se simte raspunzator pentru 75.000 de avorturi. La o prelegere tinuta la Dublin de catre Prof.Nathanson, cu ocazia modificarii constitutiei Irlandei de Nord, el spunea (citat din cartea “Myriam, de ce plangi? sau trauma avortului” de Pius Stossel, Editura Ariel in colaborare cu Fundatia Pro Vita Medica din Timisoara, 1998):

“Am fost unul dintre fondatorii unei organizatii nationale care milita pentru legiferarea avortului, numita NARAL (National Association for Reperal of Abortion Law), [...]. Am fondat aceasta organizatie in 1968 [...]. Pe vremea aceea era un act lipsit de un elementar bun simt sa vorbesti despre abrogarea legii care interzicea avorturile. Daca atunci s-ar fi facut un sondaj de opinie, s-ar fi constatat ca 99% dintre americani sunt impotriva avorturilor.

Dar iata ca noi, o mana de 4 (patru) oameni, cu un buget foarte mic, am reusit intr-un timp record de numai 2 ani sa abrogam legea care interzicea de 140 de ani avorturile in statul New York. Drept rezultat, New York-ul a devenit capitala avorturilor in SUA.

Trei ani mai tarziu, am convins Curtea Suprema sa legalizeze avorturile in toate cele 50 de state ale SUA.

Cum am procedat? [...] In 1968, gruparea noastra, NARAL, stia ca daca s-ar fi facut un sondaj de opinie cinstit si minutios in randul americanilor, am fi fost invinsi de la bun inceput. Asa ca am procedat in felul urmator: am realizat niste sondaje de opinie in care intrebarile erau confuze, cu dublu inteles, astfel incat sa putem folosi rezultatele dupa bunul nostru plac. Apoi am inaintat mass-mediei rezultatele, din care reiesea ca 50-60% dintre americani sunt pentru legiferarea avorturilor. Am avut succes adoptand o asemenea tactica.

Daca spui publicului ca majoritatea este pentru legalizarea avorturilor si repeti mereu acest lucru, cu timpul fiecare va ajunge sa-si schimbe parerea si sa fie favorabil avortului. In general oamenilor nu le place sa fie in minoritate.

Tactica noastra era de a folosi sondaje prelucrate conform intereselor noastre [...].

Am facut deci urmatorul pas: am falsificat numarul avorturilor ilegale facute anual in SUA. Stiam ca numarul lor real era de 100.000, dar numarul pe care il raportam mereu era de 1.000.000 [...]. Apoi, desi stiam ca numarul real al femeilor care decedau anual in urma avorturilor ilegale era de 200-250, CIFRA PE CARE O RAPORTAM DESEORI MASS-MEDIEI era de 10.000.

Aceste cifre au inceput sa se impregneze in mintea publicului american, fiind cel mai bun mijloc de a-l convinge de necesitatea abrogarii legii care interzicea avortul.

Daca luam in considerare numarul real al avorturilor ilegale inainte de legiferare - de 100.000 pe an - si numarul avorturilor legale dupa aceea - de 1.550.000 pe an - rezulta o crestere a numarului de avorturi de 15 ori !!”

De data aceasta mass-media a fost mai puternica decat legea si decat bunul simt. De data aceasta mass-media a fost in slujba minciunii, a nedreptatii, a neadevarului si a crimei. De data aceasta mass-media a fost in slujba mortii.

……………………………………….
Dr. David Noebel afirma, la o conferinta de la Cluj, in anul 1999: “Orice filozofie isi gaseste aplicare in secolul urmator. In secolul XIX au existat 6 personalitati: Charles Darwin, Sigmund Freud, Friedrich Nietzsche, Karl Marx, Julius Belhausen si Wilhelm Wundt. Acesti 6 oameni au influentat 4 adolescenti din vremea aceea: pe Hitler, Mussolini, Stalin si Margaret Sanger. Despre primii 3 adolescenti stie toata lumea ce au facut, insa gandirea celei de-a 4-a, Margaret Sanger - o adolescenta pe vremea aceea - CONTINUA SA INFLUENTEZE SI AZI OMENIREA. Ea este parintele Planning-ului Familial sau al controlului nasterilor.

Daca primii 3 au omorat cateva zeci de milioane de oameni, gandirea Margaretei Sanger sta la baza mortii a peste 273.000.000 de copii nenascuti, numai in secolul XX” spunea Dr. Noebel.

Cat de departe ar fi ajuns ideile acestor oameni daca nu ar fi existat MASS-MEDIA? Sau daca mass-media ar fi actionat in numele adevarului BIBLIEI, in numele dreptatii lui Iehova - Dumnezeul revelat in Biblie, in numele dragostei dovedite de Isus Cristos - Fiul lui Dumnezeu, atunci cand murea pe cruce pentru pacatele fiecarui om?

Toti cei care sunt crestini implicati intr-un fel sau altul in mass-media, cred ca ar face bine sa ia aminte la cuvintele Mantuitorului nostru, Domnul Isus Cristos:

“Lumina mai este putina vreme in mijlocul vostru. Umblati ca unii care aveti lumina, ca sa nu va cuprinda intunerecul: cine umbla in intunerec, nu stie unde merge. Cata vreme aveti lumina printre voi, credeti in lumina, ca sa fiti fii ai luminii.”

“Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze. Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii”.

“CRISTOS IN VOI, NADEJDEA SLAVEI !”

horizontal rule

Deschid cu înfrigurare ziarul de astăzi, radioul sau televizorul, sperând din toată inima că voi găsi ceva BUN.
O ştire BUNĂ, ceva nou care să-mi aducă eventual nişte bani în plus, sau pur şi simplu ceva care să mă relaxeze, să-mi placă, sau care să-mi aducă puţină dragoste, speranţă, încredere şi bucurie. Şi nu de puţine ori se întâmplă să le salut pe toate cu clasicul
“Bine-ai venit amăgire,
Mai stai, mai durează un pic,
Această minţită iubire,
E totuşi mai mult ca nimic.”

Când eram copil şi ascultam seara, pe furiş, cu luminile stinse, împreună cu tata - Radio Europa Liberă, aveam senzaţia că în vechiul nostru aparat de radio era o altă lume, LUMEA LOR.
LUMEA CEALALTĂ, o lume plină de lumină, o lume greu de imaginat pentru mine, o lume a libertăţii- spuneau ei.
Se vorbea acolo despre cortina de fier, despre putere şi dictatură, despre a putea şi nu se poate, despre adevăr şi libertate.

De fapt libertatea era pentru mine o noţiune extrem de abstractă. Eu eram şi mă simţeam foarte liber. Pentru că tocmai coborâsem din nucul de lângă casă sau din cireşul din grădină şi de acolo de sus, din vârfurile lor, cu mâinile înverzite de nuci încă necoapte, sau cu gura plină de cireşe, lumea se vedea curată, plină de pace, de adevăr, iar despre libertate ce să mai vorbesc.
Acolo sus era LIBERTATE.

Liberi erau şi cei care aveau deja ani grei de temniţă neagră, dar care puteau comunica - prin Morse - cu vecinul din celula a treia.
“Poc!
Poc poc!
Poc poc poc!”
Astfel încât zidurile umede, groase şi întunecate, destinate catacombelor morţii, deveneau dintr-o dată vectori de lumină. Deveneau dintr-o dată cele mai propice medii de propagare a dragostei, a bunei înţelegeri, a împăcării între călăul - căzut şi el victimă - şi victima lui de care râsese şi-şi bătuse joc cândva, crezând copilăreşte că lumea este la picioarele lui.
Ce mesaje transmiteau zidurile acelea ca nişte umbre?
Probabil “Ce mai faci, Ioane?”,
sau “Vasile s-o dus…”
sau “Lu’ Pătru i-or dat drumu’ ”.

Cuvântul are o putere fantastică.
Moartea şi viaţa stau în puterea limbii.

“Tinerelule, scoală-te îţi spun” şi mortul – singurul fiu al mamei sale - se scoală, ÎNVIE la porunca şi la
cuvântul CELUI care EL însuşi este “CUVÂNTUL”, “LOGOSUL”,
Cel care era, care exista de la începutul începuturilor,
Cel prin care şi pentru care a fost creat tot ceea ce există
şi nimic din ceea ce se vede n-a fost făcut fără EL.

“Lazăre, vino afară” porunceşte Cuvântul şi mulţimea încremeneşte văzând mormântul cum se deschide şi iese afară Lazăr cel mort de 4 zile, dar ÎNVIAT acum prin puterea şi la porunca CUVÂNTULUI.

…………………………………………………………………………..

Astăzi, am ajuns să mânuiesc şi eu cuvântul.

Mă înfior când mă gândesc la puterea cuvântului.
Cu vorba mea pot să distrug, sau pot să construiesc, pot să aduc mângâiere sau pot să aduc întristare.

Credeţi că Sfântul Francisc de Assisi avea legături cu presa vremii atunci când a scris:

“Doamne, fă-mă un instrument al păcii Tale,
Unde există ură, să semăn dragoste-
Unde există vătămare, să semăn iertare-
Unde există îndoială, să semăn credinţă-
Unde există disperare, să semăn speranţă-
Unde există întuneric, să semăn lumină-
Unde există tristeţe, să semăn bucurie.

O, Stăpâne Divin, fă-mă să nu caut atât de mult
Să fiu mângâiat, cât eu să mângâi pe alţii
Să fiu înţeles, cât eu să înţeleg pe alţii
Să fiu iubit, cât eu să iubesc pe alţii.

Pentru că,
Atunci când dăm, primim,
Atunci când iertăm, suntem iertaţi,
Iar atunci când murim,
Ne naştem pentru viaţa eternă.

Sau poate Sfântul Francisc de Assisi se gândea la cei de mai târziu?

Ce numim Adevăr, deoarece cuvântul este în slujba adevărului?

Pilat îl întreabă pe Domnul Isus Cristos: “Ce este adevărul?”, dar, sărmanul de el, rămâne fără răspuns pentru că întrebarea era greşită şi fără rost, deoarece ADEVĂRUL stătea chiar în faţa lui.
ADEVĂRUL este CINEVA, NU ceva.

În schimb, ucenicilor Lui, Isus Cristos le spune:
“Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face liberi.”

Iar altădată le spune:
“Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.
Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”
………………………………………………………………………….
Am ajuns şi eu –
un fir de praf în Univers,
pasager enigmatic
pe un alt fir de praf în Univers,

să mânuiesc cuvântul care duce la viaţă sau la moarte.

Cum vor fi transformate vieţile atinse de cuvântul meu?

Vor cunoaşte ADEVĂRUL, pentru a afla libertatea?
Vor cunoaşte CALEA, pentru a afla VIAŢA?

horizontal rule

Despre 666 – Interviu realizat de Miron Popan, Radio CNM

Miron Popan:
Vorbim despre semnificatia numarului 666.

Ioan Ciobota:
Vremurile pe care le traim sunt chiar vremuri apocaliptice. In urma cu 20, 30 de ani aceste lucruri ni se pareau ceva de domeniul unui viitor foarte indepartat, insa zilele pe care le traim sunt cu adevarat sub semnul fiarei. New Age spune ca pana de curand lumea era sub semnul Pestelui, iar acum a trecut sub semnul Varsatorului, in ceea ce priveste constelatiile. Nu credem in horoscop, in mesajul stelelor sau al constelatiilor, dar lucrurile pe care le traim acum sunt cu adevarat apocaliptice.

Subiectul acesta este si infiorator si ciudat si nesigur si neclar si aducator de teama. Vorbeam cu fiul meu de 8 ani despre acest subiect si a inceput sa planga pur si simplu, spunand: “Daca nu vom mai putea cumpara si vinde nimic, murim de foame?” I-am raspuns: “Nu stiu, poate vom manca de la tomberoane.” Sau poate ne vor aduce corbii de mancare, la fel ca lui Ilie. “Si daca murim?” a continuat el. Atunci i-am spus ca moartea nu este cel mai grav lucru. Daca murim, murim. Noi, ca oameni, avem impresia ca moartea e cel mai grav lucru, insa, din ceea ce am citit eu in Biblie, Dumnezeu nu este foarte ingrijorat de moartea unui om, cat de vesnicia unui om, de iad. Deci moartea nu reprezinta neaparat o catastrofa.

Miron Popan:
Fara indoiala, pentru ca viata aceasta oricum se sfarseste. Mai devreme sau mai tarziu toti murim.

Ioan Ciobota:
Pastorul Richard Wurmbrand a fost arestat o data intr-o zi de 29 februarie. Cand l-au bagat in duba securitatii, pastorul Wurmbrand a inceaput sa rida. Securistul l-a intrebat ce-a patit, daca s-a stricat de cap, de ce rade? Wurmbrand i-a raspuns ca este 29 februarie, iar 29 februarie este doar o data la 4 ani. In anul in care februarie are 29 de zile, anul are 366 de zile in loc de 365 de zile cum are in mod normal, iar in Biblie scrie de 366 de ori “nu te teme”. Dumnezeu a scris chiar si pentru o zi de 29 februarie “nu te teme” - zi in care voi m-ati arestat.

Miron Popan:
Scopul nostru este sa intelegem ca Dumnezeu nu vrea sa ne temem in nici o imprejurare si nu sunt lucruri care sa ne inspaimante, ci dimpotriva, sa ne bucure, pentru ca Dumnezeu Isi implineste lucrarea Lui. Revenind acum la 666.

Ioan Ciobota:
Este foarte simplu de verificat, pe orice produs care are cod de bare. O sticla de suc sau un kg de zahar, orice care contine un cod de bare . Cifra 6 este reprezentata prin 2 bare verticale. La inceputul, la mijlocul si la sfarsitul orcarui cod de bare sunt cate 2 bare mai lungi si acestea reprezinta 666, iar atunci cand cititorul de coduri de bare identifica un cod incepe cu aceste bare de siguranta sau de control, care se afla la inceput, la mijlocul si la sfarsitul oricarui cod de bare. In absolut orice cod de bare exista aceasta insiruire de cifre: „666”.

Probabil vor fi unii care vor spune ca aceste lucruri le discuta doar anumite religii si ca poate ar fi mai bine sa nu-ti exprimi o parere clara despre aceste lucruri.
Eu insa cred ca Biblia NU este o carte ermetica, o carte inchisa, destinata sa se deschida doar unor initiati, ci Biblia este scrisa si pentru copii si pentru savanti.
Dumnezeu putea sa spuna in Apocalipsa ca numarul fiarei este 616 sau 527 sau 4189, dar spune clar: este 666 !
Tot Apocalipsa ne spune ca oricine are intelepciune sa vada, poate vedea.

Acum unii se vor intreba ce legatura este intre coduri de bare, Internet si ce scrie in Apocalipsa. Vor pretinde ca sunt doar chestii pur tehnice !
Vedeti ce repede merge acum cand cumperi un produs. Pe viitor poate nu vom mai avea nevoie nici de casierita. Atunci cand oamenii vor avea pe frunte si pe mana un cod de bare, intri, iti umpli plasa cu produse, iesi pe usa si cand ai trecut prin cititoarele de coduri de bare, exact cum sunt acum detectoarele de produse furate, iti socoteste cate produse ai in plasa, ti le scade din cont automat si ai plecat.

Ce legatura poate sa fie intre o insiruire de numere si sufletul omului? Cum pot cateva cifre sa-ti afecteze mantuirea? Sunt planuri total diferite, registre diferite, este ca si cum cineva ar pretinde ca o pedala de la bicicleta poate afecta culoarea ochilor unui om.
Cei care gandesc tehnic, vor spune ca 666 este DOAR un semn tehnic si nu e nici o problema. Pe vremea lui Dostoievski, unii oameni se temeau de caile ferate pentru ca spuneau ca este steaua de fier care a cazut din cer. In Anglia, cand s-au introdus buletinele, englezii nu au vrut sa le accepte. Si in Grecia a fost problema cu buletinele. Au fost natiuni care au spus ca directia in care mergem nu este buna.
In ce masura poate 666 sa interactioneze cu sufletul nostru, daca este doar un numar, un cip pe care ti-l implanteaza sub piele, pe mana sau pe frunte. Acel cip contine datele tale personale - daca intamplator cazi pe strada, ei vor sti exact ce medicamente sa-ti dea, stiu grupa ta sanguina, stiu bolile de care suferi, etc. Apoi este un fel de supraveghere prin GPS, se stie oricand unde esti si ce-ai patit.
De exemplu, un om batran este acasa singur in apartamentul sau, i se face rau si cade jos. Imediat este detectat, se stie exact adresa unde este, i se sparge usa si este dus la spital. Este pentru binele oamenilor, vor spune ei.

Cum afecteaza aceasta sufletul nostru? Martirilor din primele veacuri li se cerea O CHESTIE PUR TEHNICA si erau scapati de moarte. Li se cerea DOAR sa verse putin vin in cinstea imparatului, in cinstea zeului cutare, si sa arda putina tamaie. Martirii crestini au refuzat categoric, stiind ca aceste lucruri erau o insulta la adresa lui Dumnezeu. Au preferat moartea, in locul unei chestii „pur tehnice”, cum spun si astazi unii…

Apocalipsa spune despre semnul fiarei: „Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei, si PRIMESTE SEMNUL ei pe frunte sau pe mana, va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.
Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea n-au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei, si oricine primeste semnul numelui ei!”

Miron Popan:
Este totusi o diferenta cu ce s-a intamplat atunci cu martirii si ce se intampla acum pentru ca acesta inchinare la imparat era de fapt o recunoastere a autoritatii supreme a imparatului si o lepadare de Cristos, pe cand acum 666, care tine pur si simplu de tehnologie, cel putin in faza in care suntem acum, nu par sa se lege de ceea ce inseamna inchinare.

Ioan Ciobota:
Deocamdata intr-adevar nu se pretinde inchinare, atunci de ce sa refuzam? Daca maine vor veni sa ne puna pe frunte si pe mana aceste semne de ce sa le refuzam? Eu personal, le voi refuza, pentru ca Biblia spune foarte clar ca este semnul fiarei, semnul Anticristului, nu este semnul lui Cristos.
Efeseni 1:13 „Voi, [...] aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt”, asa incat ne rugam Domnului sa ne ajute sa nu acceptam alta pecete asupra trupului nostru, decat Duhul Sfant. Chiar cu pretul mortii.

Miron Popan:
Din punct de vedere tehnologic vorbind, lucrurile par foarte aproape sa se intample. Exista un cod de bare pe toate produsele, s-a pus cipul la animalele domestice. Pare sa nu fie departe implantarea cipului sub piele la oameni. Va fi un Guvern Mondial Unic, un control economic absolut asupra intregii omeniri si apoi acest control asupra identitatii tuturor oamenilor bazat pe marcarea aceasta cu numarul 666.

Ioan Ciobota:
Aceasta criza economica mondiala nu poate fi explicata, decat pe baza faptului ca vreo 2 banci din America au dat credite care stiau ca nu pot fi acoperite, au dat credite unor categorii de populatie despre care se stia ca nu au serviciu si nu au cu ce sa garanteze, dar au dat credite ca sa le castige voturile, ceea ce este o masura populista si socialista. Dar nu cred ca din cauza a doua banci americane cade tot sistemul.

La un moment dat toata lumea se intreaba ce se intampla, cum spunea si Marius Lipovan, n-a fost nici o catastrofa la nivel mondial, nu a lovit o cometa planeta, ca sa nu mai avem mancare, sa nu mai creasca pomi, nu s-a intamplat nimic in halul acesta, si totusi peste tot totul merge in jos.

Eu cred ca toate lucrurile sunt regizate. Intr-adevar mergem inspre un Guvern Mondial, asta este foarte clar. Nicolas Sarkozi, presedintele Frantei, este unul dintre cei mai puternici sustinatori ai acestui Guvern Mondial. Probabil spera sa fie pus el :) , fiecare vrea Guvern Mondial, pentru ca s-a indus ideea ca doar asa vom scapa de crize pe viitor, daca facem un organism mondial.

Este foarte interesant ca dupa fiecare cataclism, dupa fiecare razboi s-a infiintat cate un organism. Dupa primul razboi mondial s-a infiintat Liga Natiunilor, dupa al 2-lea razboi mondial s-a infiintat Organizatia Natiunilor Unite.
Dupa aceasta criza cumplita probabil se va infiinta un Guvern Mondial, este clar.

Au fost multe opinii despre cine este Anticristul - daca Papa e Anticristul, daca religia apostata este Anticristul, daca economia este Anticristul. Parerea mea personala este ca Anticristul va fi totusi o persoana. Un om religios, care la final va pretinde chiar si inchinare.

Imi amintesc ca in ultimii 2, 3 ani ai lui Ceasescu, am vazut la televizor niste coruri care cantau: „Slava lui Ceausescu!”. Chiar asa spuneau: „Slava lui Ceausescu!”. In momentul acela, adolescent fiind, mi-am spus ca omul acesta nu va mai trai mult. In momentul in care un om pretinde inchinare, sau cand accepta de la niste lingai sa-i aduca inchinare, omul acela va cadea, va muri imediat.

La fel va fi si cu Anticristul, va pretinde inchinare la fel ca Mesia. Barack Obama a spus ca nu este el Mesia, si ca nu a fost nascut intr-o iesle. Pe de-o parte a fost un lucru sanatos ca ne-a spus ca nu e el Mesia, pe de alta parte a fost un lucru destul de injositor la adresa lui Cristos expresia: „Nu am fost nascut in iesle”.

Dupa parerea mea, Obama este prietenul anticristilor. Cel putin din faptul ca prima lege pe care a dat-o a fost o lege care permite ONG-urilor din America sa efectueze avorturi in strainatate pe banii statului american.
Prima lege a lui Iliescu in noaptea revolutiei in Romania a fost tot legea avorturilor. Prima lege data de Bill Clinton cand a fost el presedinte a fost accesul homosexualilor in armata… va dati seama, la baie, la dush, intre 30 de soldati sa fie si vreo 3 homosexuali printre ei.
Acestea au fost legi clare impotriva bunului simt in primul rand si impotriva Lui Dumnezeu, legi care ingaduie moartea sau din punct de vedere spiritual sunt distructive.

Cred ca urmeaza un Guvern Mondial si cu un presedinte, un sef, un lider mondial dar culmea este ca oamenii se vor bucura sa vina acest om care sa-i salveze de la criza economica. Probabil ca va urma si foamete. Ganditi-va doar la pretul orezului. Un kg de orez costa cam 7-8 lei, acum 2 ani costa cam 2-3 lei. Asadar, pretul orezului a crescut cu vreo 2-300 % in 2 ani, si orezul este un indicator mult mai fidel al starii economiei mondiale decat petrolul.

Miron Popan:
Discutam despre versetul 8 din Apocalipsa 13 : “Si toti locuitorii pamantului i se vor inchina, toti aceia a caror nume nu a fost scris de la intemeierea lumii in Cartea Vietii Mileului care a fost junghiat.” Noi ca si copii a Lui Dumnezeu stim ca avem numele scris in Cartea Vietii si astfel suntem scutiti de aplicarea aceste peceti a fiarei.
Parerea mea este ca nu vom mai ajunge sa alegem de a ni se pune semnul fiarei sau nu pentru ca va veni Cristos sa-si rapeasca Biserica la cer si trebuie sa ne pregatim in primul rand pentru acest lucru.

Ioan Ciobota:
Cand cei 3 tovarasi a lui Daniel au fost aruncati in cuptorul cu foc, s-a intamplat un lucru extraordinar: dupa ce au fost aruncati in cuptorul incins de 7 ori mai mult decat de obicei, marele imparat Nebucadnetar, care era un fel de stapan al lumii in zona lui, se uita prostit in cuptor si spune: „N-am aruncat noi în mijlocul focului trei oameni legaţi? [...] Ei bine, eu văd patru oameni umblând slobozi în mijlocul focului, şi nevătămaţi; şi chipul celui de-al patrulea seamănă cu al unui fiu de dumnezei!”

O concluzie foarte interesanta aici este ca atunci cand esti arucat in cuptorul cu foc esti dezlegat, afara din cuptorul cu foc poti sa fii legat. Daca treci prin incercari, prin boala, prin presiuni gandeste-te ca esti dezlegat si Cristos este cu tine.

Exact cum spune in Apocalipsa: “Fiindca ai pazit Cuvantul rabdarii Mele, Te voi pazi si Eu de ceasul incercarii care are sa vina peste lumea intreaga ca sa incerce pe locuitorii pamantului. [...] Eu vin curand, pastreza ce ai ca nimeni sa nu-ti ia cununa. Iar cel ce va birui, il voi face un stalp in Templul Dumnezeului Meu si va mai iesi afara din el si voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu” - vedeti, nu se va scrie un cod de bare pe noi ca pe vite, ca pe animale, ci “Numele Dumnezeului Meu si Numele Cetatii Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim care are sa se coboare din cer de la Dumnezeul meu si Numele Meu cel Nou.”

Miron Popan:
Eu tind sa cred ca inainte sa fi venit semnul acesta al fiarei, este foarte posibil, cred eu, ca Biserica sa fie rapita la cer, iar dintre cei care vor ramane si nu vor fi rapiti la cer si vor intelege ca de fapt au gresit ca nu au fost credinciosi Domnului cu adevarat si se vor pocai atunci, vor trebui sa plateasca cu pretul vietii lor credinta in Dumnezeu si efectiv refuzand semnul acesta, vor muri ca martiri.

Ioan Ciobota:
Nu stim daca rapirea Bisericii va fi inainte sau dupa Necazul cel Mare. Stirea cea mai grava este ca Dumnezeu inregistreaza absolut tot ceea ce facem, tot ce gandim, tot ce spunem si toate aceste lucruri sunt pastrate nu 6 luni, cum prevede legea acum, ci sunt pastrate pentru vesnicie, trecand ca probe la procesul nostru in Ziua Judecatii.

Dar stirea cea mai buna este ca absolut tot ce am facut rau, am gandit rau, am spus rau, toate pacatele noastre, Dumnezeu ne promite ca le arunca in Marea Uitarii pentru vesnicie, si sunt sterse prin Sangele Domnului Nostru Isus Cristos.

Primim iertarea gratis, dar nu este o iertare ieftina, este o iertare gratis pentru ca a murit Domnul Isus Cristos pentru pacatele noastre, dar nu este ieftina, tocmai pentru ca a amurit Domnul Isus pentru pacatele noastre.
Fiul lui Dumnezeu a murit in locul nostru. Nu ne putem juca si nici nu ne putem bate joc de Jertfa Lui.

Miron Popan:
Unii spun ca ne pierdem libertatea daca vom fi ascultati, daca se vor sti toate detaliile despre noi. Insa as spune ca noi suntem liberi pentru ca ne-a eliberat Cristos, indiferent cine ne priveste si ne asculta.

Ioan Ciobota:
Biblia ne spune sa traim frumos ca in timpul zilei, chiar si atunci cand este ora 2 noaptea si suntem singuri in camera cu televizorul si incepe un film murdar - sa ai „libertatea” sa te rupi din acea sclavie. Sau cand vezi pe strada o reclama cu o femeie dezbracata trebuie sa ai puterea sa-ti rupi privirile de acolo, sa nu te uiti la lucruri care stii ca sunt murdare chiar daca sunt afisate in public.

Suferinta este o mare problema pentru oameni. Noi, ca si crestini, spunem ca nu vrem sa primim semnul acela pe mana si pe frunte pentru ca vom suferi vesnic in iad, iar ceilalti il vor primi tocmai ca sa scape de suferinta.
Unul dintre cele mai tulburatoare cuvinte care puteau fi spuse de cineva sunt cuvintele pe care Domnul Isus Cristos i le-a spus Mariei atunci cand ea il intalneste dupa ce El a inviat. Maria era in fata Domnului Isus Cristos si plangea, si Domnul ii spune: „Femeie, de ce plangi?”. Sunt cuvinte extraordinare, care aduc alinare in durere si suferinta.

Biblia ne spune ca moartea nu va mai exista, pamantul acesta nu va mai fi, nici tanguire, nici tipat, nici durere, ci va fi un cer nou si un pamant nou. Dar acolo va intra Dumnezeu si va locui cu oamenii care au facut voia Lui si in durere, si in suferinta, si au ales sa nu-L tradeze pe Domnul ci niciun pret.

AU ALES SA NU SE INCHINE LA NIMIC ALTCEVA !!

Cel mai rau lucru pe care un om i-l poate face unui alt om este moartea, dar noi, ca si crestini, nu avem teama.
1 Ioan 4:18 „In dragoste nu este frica” . Noi nu avem frica nici macar de moarte, pentru ca stim ca Domnul nostru a murit. Daca am putea si noi sa murim ca si martirii, ar fi o mare cinste.
Atunci cand nu am teama de moarte, nu mai am teama nici de cifra 666, nici de fiara, nici de Guvernul Mondial, nici de liderul mondial, de nimic, nimic, nimic. Doar de Dumnezeu ne temem cu o frica sfanta, din dragoste.

In alta ordinde de idei, mantuirea este individuala!
Mantuirea nu este pentru o turma, nu este pentru o masa de oameni, nu este pentru o natiune, nu este nici macar pentru o familie, ci mantuirea este pentru fiecare om care o accepta, in parte.

Vor fi biserici, vor fi pastori, preoti, slujitori care vor primi semnul fiarei pe mana si pe frunte si vor spune ca ei au citit Biblia si ca ceea ce se spune despre 666 este de fapt ceva duhovnicesc, spiritual, tehnic. Vor spune ca nu este ceva fizic.

Dragul nostru cititor, nu te lua dupa nimeni altcineva decat dupa ce spune Biblia. Urmeaza-l doar pe Cristos ! Cristos ti se poate descoperi in Biblie, in rugaciune, inchina-te lui Dumnezeu, urmeaza-l doar pe Cristos si fa ceea ce simti ca asteapta Dumnezeu de la tine.

Miron Popan:
Trebuie in ultima instanta sa fie o oarecare ingrijorare cu privire la destinul nostru vesnic. Nu ne speriem de semnul fiarei, ci ne temem ca nu cumva sa cadem din har, din credinta si sa neglijam lucrurile importante pentru vesnicia noastra .
Cautati sa aveti siguranta ca aveti numele scris in Cartea Vietii, cautati sa aveti siguranta ca sunteti ai Domnului si daca avem aceasta siguranta, Dumnezeu ne pazeste de ceasul incercarii, si va fi cu noi si ne va da har. Daca va fi sa murim pentru El, ne va da harul sa acceptam moartea si sa nu ne lepadam de El.

Ioan Ciobota:
Sa nu acceptati aceasta marcare cu cifra 666, ci ramaneti ai Lui Cristos.
Nu primiti in trupul vostru nimic din ce este rau.
Primiti-L pe Cristos, primiti Numele Lui Cristos in inima voastra, in mintea voastra, ca sa fiti pecetluiti cu pecetea Duhului Sfant.

Despre 666 – Interviu realizat de Miron Popan, Radio CNM

http://ioanciobota.wordpress.com/

sus

Ce este nou?

 

Mapamond Creştin Baptist - ştiri de interes pentru creştinătatea română.

 

Biblia Online - versiunea Dumitru Cornilescu tocmai a fost actualizată la versiunea 1.0! Sunteţi invitaţi să o vedeţi - şi să o folosiţi! Acum într-o nouă interfaţă, cu motor de căutare propriu şi plan de citire a Bibliei într-un an!

 

Grup de Discuţii Apologetică - te poţi abona şi scrie mesaje care să fie dezbătute, discutate în acest grup de către membrii săi.

 

Forum - actualizat şi diversificat, securitate crescută, caracteristici de ultima ora

 

CHAT Creştin! - aici intri dacă vrei să discuţi cu prietenii sau să îţi faci prieteni noi. Teme diverse.

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Semneaza in Cartea de Oaspeti

Apasă aici pentru a semna sau vizualiza Cartea de Oaspeţi

 Înapoi Înainte
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate