Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mass-Media
 

Septembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

Radio Vocea Evangheliei

Asculta Radio Vocea Evangheliei LIVE! Pentru a putea asculta transmisia aveti nevoie de Real Player, care poate fi downlodat gratuit de la www.real.com

Ascultă RVE Live!

 


Pagina de Mass-Media

 

Ioan Ciobotă - Radio Vocea Evangheliei Timişoara

Pagina de Mass-Media este realizată de

 

Ioan Ciobotă

Radio Vocea Evangheliei Timişoara

[www.rvetm.com]

 

Radio Vocea Evangheliei Timisoara

horizontal rule

În acest număr:

 

 

Vreamea împăcării - turneul Speranţa 2005 [pe această pagină]

 

Viaţa fără Dumnezeu este ca un meci de fotbal fără minge [pe această pagină]

horizontal rule

"Vremea impacarii" - turneul Speranta 2005

"Lasati-ma sa fac cantarile unei natiuni si nu ma intereseaza cine face legile."

 

Vremea impacarii s-a numit turneul misionar al Grupului Speranta in luna Iulie anul acesta. Impreuna cu un cor international din SUA, Canada, Australia si Europa, grupul Speranta a reunit 90 de oameni, care au adus din nou speranta in inimile, vietile si mintile a zeci de mii de romani.

 

La fel ca si anul trecut, stadioanele, bisericile, teatrele, parcurile, casele de cultura sau salile de sport unde s-au desfasurat concertele, au fost arhipline. Cantarile despre Imparatia lui Cristos care va ramane in veci, despre Tara eterna sau despre clipele care ne apropie de vesnicii erau urmate de predica - un mesaj clar, de la inima la inima, in urma caruia, cu ajutorul Duhului Sfant, sute de oameni intelegeau ca este timpul schimbarii, ca este vremea impacarii cu ei insisi, cu cei din jur si cu Dumnezeu Tatal, prin Domnul nostru iubit si scump Isus Cristos.

 

Dar turneul Speranta 2005 am putea spune ca a fost si turneul potopului din Romania. In fiecare an exista o echipa de caritate in paralel cu turneul, dar anul acesta cea mai parte din efortul caritabil a fost directionata spre cei afectati de inundatii, astfel incat cateva persoane au parasit grupul si au mers sa duca ajutoare celor loviti de ape.

 

Revenind la concerte, printre ascultatori au fost inimi descurajate care au primit alinare, suflete disperate care au primit speranta, vieti distruse care au fost transformate de puterea lui Dumnezeu.

 

Efortul uman si financiar a fost urias, membrii echipei si-au platit fiecare biletul de avion, iar turneul in Romania a insumat peste 3500 de km si 13 orase in care s-a predicat Evanghelia.

 

A fost lansat totodata si volumul 26 al Grupului Speranta, intitulat "E vocea Ta, care schimba viata mea", deoarece membrii Sperantei cred in importanta muzicii unui popor. Aristotel spunea: "Lasati-ma sa fac cantarile unei natiuni si nu ma intereseaza cine face legile." Intr-o tara in care manelele si cantecele cu mesaj murdar sunt difuzate pe posturi de radio si televiziune iar copii din spatele blocurilor fredoneaza melodii al caror mesaj n-ati vrea sa-l auziti, este nevoie de muzica din Dumnezeu, muzica de slavire, adorare si inchinare inaintea lui Dumnezeu.

 

Si turneul Speranta 2005, care a avut motto-ul "Vremea impacarii" s-a dorit a fi un cantec de lauda si inchinare inaintea lui Dumnezeu.

sus

horizontal rule

Viaţa fără Dumnezeu este ca un meci de fotbal fără minge

Interviu DANIEL ZAFIRIS

 

 Viaţa fără Dumnezeu este ca un meci de fotbal fără minge.

 

“Mă gândeam că acesta este drumul spre împlinire în viaţă - să am bani, să am faimă, să am succes, să am de toate şi să nu am nevoie de nimic.

 

Nu uita că eşti doar un om, eşti muritor.

 

În multe dintre aceste meciuri am fost golgeter.

 

Am avut o colegă care a murit. Pentru mine a fost ca o lovitură de trăsnet acel moment, când m-am întrebat: ‘Dacă eu aş fi fost în locul acelei colege, unde m-aş fi dus?’ “

 

În anul 1995 Cupa României la fotbal a fost câştigată de Petrolul Ploiesti. În acea vreme, Daniel Zafiris era jucător la Petrolul Ploiesti. De asemenea, Zafiris a fost selecţionat pentru echipa naţionala universitară a României, care a participat la Campionatul Mondial Universitar din Anglia, 1991.

Daniel Zafiris L-a cunoscut pe Dumnezeu şi, prin puterea Lui, cunoscând-l pe Domnul Isus ca Domn şi Mântuitor, viaţa i-a fost schimbată.

 

Daniel este căsătorit cu Dina şi au 2 copii: Ioana şi Daniel-Elias.

 

Reporter:

- Daniel, tu eşti obişnuit să dai goluri, uneori ai mai şi primit goluri, ai jucat şi ca portar, dar te-ai învăţat în ultima vreme să umpli goluri, să umpli golurile din inima oamenilor. Există un gol cu forma Lui Dumnezeu în sufletul fiecăruia dintre noi. Indiferent ce ar putea încerca oamenii: droguri, sex, putere, bogăţie..orice, orice, nimic nu poate să umple acest gol decât singur Dumnezeu.

 

Cum era pe vremea când dădeai şi primeai goluri? Care sunt câteva din succesele din cariera ta fotbalistică ?

 

Daniel Zafiris :

Înainte de a fi atacant, am fost portar, la juniori la Petrolul. De multe ori luam goluri, dar mă bucuram când reuşeam să şi marchez, atunci când am devenit atacant.

La juniori am ieşit pe locul 3 pe ţară, într-o finală mică, împotriva echipei FC Braşov şi am câştigat acel meci şi datorită golurilor date de mine. În multe dintre aceste meciuri am fost golgeter. Chiar în campionatul de juniori 2 am ieşit golgeter al seriei în care jucam noi atunci.

 

Reporter:

- Cum a fost în ’95, când găzarii de la Ploieşti au câştigat Cupa Romaniei ?

 

Daniel Zafiris:

- A fost ceva extraordinar. Nu ştiu dacă se pot exprima în cuvinte acele momente de pe teren şi din afara lui, dar a fost o bucurie pentru că am câştigat acea cupa. Au fost nişte momente emoţionante, să ţii deasupra capului Cupa României, să te bucuri împreună cu colegii tăi de această performanţă.

 

Reporter:

- Cum crezi că te vei simţi atunci când vei sta în faţa lui Dumnezeu şi ţi se va pune pe cap cununa neprihănirii, pe care ne-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept?

 

Daniel Zafiris:

- Nu cred că există comparaţie între o cunună pe care astăzi o ai, dar care mâine se învecheşte, se veştejeşte, şi cununa pe care Dumnezeu ne-o va da tuturor celor care L-am primit pe Cristos în viaţa noastra şi am trăit cu El. Cred că acea bucurie va fi deosebită, pentru că va fi o bucurie veşnică, nu o bucurie de o zi.

 

Reporter:

- Aşa este. Cum a fost în 1991 în Anglia, când, împreună cu echipa universitară naţională a României, ai participat la Campionatul Mondial Universitar de acolo?

 

Daniel Zafiris:

- Şi atunci au fost nişte momente deosebite, pentru că Dumnezeu m-a ajutat să fiu selecţionat în această echipă şi am fost singurul jucător din Divizia B care a fost în tot lotul echipei naţionale universitare a României. Pe timpul acela jucam la Politehnica Iaşi.

 

Acolo am avut bucuria, dincolo de a juca la un campionat mondial, de a vorbi cu ceilalţi băieţi din echipă despre Domnul Isus Cristos, singurul care le poate împlini viaţa. Au fost seri când stăteam împreuna cu ei, ei mă întrebau, eu le explicam, le citeam din Biblie şi au fost momente binecuvântate, care cred că le-au rămas adânc săpate în inimi.

 

Chiar mă rog acum pentru cei care mai sunt înca în activitatea competiţională, sau unii dintre ei au devenit antrenori, mă rog că Dumnezeu să-i ajute să înţeleagă faptul că viaţa fără Dumnezeu e ca un meci de fotbal fără minge, adică nu are sens, nu poţi juca un meci dacă n-ai minge.

 

Reporter:

- Îmi place comparaţia - Viaţa fără Dumnezeu este că un meci de fotbal fără minge - joci de unul singur şi cazi pe locul doi, mergi spre nicăieri, alergi spre niciunde. Cum a început această alergare a ta după Dumnezeu ?

 

Daniel Zafiris:

- De mic copil mi-am dorit să ajung un fotbalist cunoscut, şi am facut tot ce mi-a stat în putinţă că să-mi împlinesc acest vis.

 

Mergeam cu tata pe stadion şi vedeam atâţia şi atâţia oameni care strigau, care aplaudau, care încurajau echipa FC Petrolul. Atunci, în mintea mea, în sufletul meu de copil mi-am dorit atât de mult să ajung şi eu un jucător faimos, deoarece mă gândeam că acesta este drumul spre împlinire în viaţă - să am bani, să am faimă, să am succes, să am de toate şi să nu am nevoie de nimic.

 

Dar s-a întâmplat ceva în liceu, care pot spune că mi-a schimbat radical modul de a privi viaţa. Am avut o colegă care a făcut apendicită, după care a făcut complicaţii, a dat în peritonită şi a murit. Pentru mine a fost ca o lovitură de trăsnet acel moment, când m-am întrebat: “Dacă eu aş fi fost în locul acelei colege, unde m-aş fi dus?

 

Puteam să am eu toată faima şi toată bogăţia de pe pământul acesta, dacă mi-aş fi pierdut sufletul ce s-ar fi ales ? A fost un moment zguduitor în care mi-am dat seama că fără Dumnezeu nu pot face nimic, pentru că Dumnezeu este singurul care poate da un sens vieţii, şi că viaţa de aici va continua în veşnicie dincolo, iar dacă nu Îl am pe Dumnezeu, nu am nimic.

 

Apoi am ajuns în Iaşi, la echipa Politehnica Iaşi. Aici Dumnezeu mi-a aratat faptul că El mă iubeste şi că a pregatit ceva mult, mult mai de preţ decât o cunună trecătoare, a pregătit o cunună veşnică. Acest lucru mi l-a descoperit printr-un fotbalist creştin născut din nou - numele lui este Adrian Ambrozie. Adrian mi-a spus cum i-a schimbat Dumnezeu viaţa, şi m-a încurajat să citesc Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu.

 

Am început să citesc şi am descoperit un verset care pentru mine şi astăzi este ca o binecuvântare: Cine are pe Fiul are viaţa, cine n-are pe Fiul Lui Dumnezeu n-are viaţa.

 

Atunci m-am gândit că eu nu Îl am pe Fiul Lui Dumnezeu în sufletul meu, în inima mea. Am bogăţii, am bani, am faimă, încep să câştig, dar nu Îl am pe Fiul Lui Dumnezeu. Şi atunci, în 1991, am îngenuncheat înaintea Lui Dumnezeu şi am zis: Doamne, vino în viaţa mea, iartă-mi toate păcatele, vino Doamne Isuse Cristoase şi ajută-mă să fiu aşa cum tu doreşti.

 

Acel moment pot spune că a fost naşterea mea din nou. De atunci înainte am trăit şi trăiesc cu Dumnezeu, iar astăzi sunt atât de împlinit şi de bucuros încât aş dori să strig, să spun şi celorlalţi că nu exista fericire şi implinire fără Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este singurul care-ti poate implini viaţa.

 

Reporter:

- Te-ai retras din activitatea competiţională după terminarea campionatului din 1997. Este frumos că tu te-ai întors la Dumnezeu în 1991, când urcai spre glorie şi nu la sfârşitul carierei, când, poate cineva ar fi putut să spună: Şi-a terminat cariera şi nu mai avea ce pierde, nu mai avea ce câştiga, de asta s-a pocăit, s-a întors la Dumnezeu.

 

Exact în apogeul carierei tale, ai înţeles că mergi spre niciunde. Cariera este un drum cu un final, dar finalul acelui drum este foarte important. Poetul Petru Dugulescu spunea

 

Aştept să-mi sfârşesc aşteptarea

şi moartea morţii de-acum,

alerg să-mi sfârşesc alergarea

la capătul strâmtului drum.

 

Tu ai schimbat macazul şi ai ales să alergi pe o alta cale, ai ales să alergi pe calea Lui Dumnezeu. Cunoşti şi alti sportivi din lume care sunt creştini dedicaţi lui Dumnezeu şi care sunt născuţi din nou, care au o relaţie zilnică, personală cu Dumnezeu?

 

Daniel Zafiris :

- Da, cunosc destul de mulţi sportivi, chiar de talie mondială, care sunt creştini şi care au o relaţie personală cu Isus Cristos Domnul. Câţiva dintre ei ar fi cunoscutul baschetbalist David Robinson, Mark Price, din tenis Mary Joe Fernandez, Michael Chang; din atletism Jonathan Eduards care este campion mondial şi olimpic la triplu salt; din fotbal sunt mai mulţi: Tafarel, Jorjinio, Jardel, Juan Carlos, Paulo Sergio... şi acestea sunt doar câteva nume dintre sportivii de talie internaţională pe care îi cunosc sau am auzit despre ei, am citit despre ei, şi lor nu le este ruşine să vorbeasca într-un mod deschis, liber, de câte ori au ocazia, despre Dumnezeu.

 

Mi se pare un paradox că la noi în ţară, noi care spunem că suntem o ţară creştină, să ne fie ruşine să vorbim deschis despre Dumnezeu, să spunem ceea ce credem, ceea ce este în sufletul nostru, ceea ce a facut Dumnezeu pentru noi.

 

Reporter:

- Sunt convins că şi tu ai avut modele, pentru că fiecare dintre noi suntem în căutare de modele, până găsim modelul perfect şi desăvârşit care este Domnul Isus Cristos - Fiul Lui Dumnezeu. Care erau modelele tale sau idolii tăi?

 

Daniel Zafiris:

- Unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care eu i-am apreciat şi mi-aş fi dorit să ajung la fel a fost Marco van Basten, atacantul echipei naţionale a Olandei. Pentru mine, van Basten a fost într-adevar un idol, un model şi mi-aş fi dorit să ajung ca el.

 

Reporter:

- De obicei succesul îl îmbată pe om, îl duce spre lucruri de care mai târziu îi pare rău. Un exemplu foarte cunoscut este Maradona, care odată ajuns sus, a început să se drogheze până a ajuns aproape o epavă de om, din cauză că nu a ştiut să se raporteze corect la Dumnezeu şi nu la el însuşi. Nu doar sportivii, ci şi cei care ajung în varful carierei politice sau în vârful bogăţiilor, când ajung acolo sus, au impresia că L-au prins pe Dumnezeu de picior, dar nu-şi dau seama că dincolo de acel vârf, urmează ceva. Poate să urmeze cerul sau poate să urmeze prapastia. Lucrul acesta îi duce pe unii dintre ei la distrugere. Nu-şi dau seama de unde vin, încotro merg şi la cine să se raporteze corect. Se raportează doar la ei înşişi şi la ce pot să construiasca cu mâinile lor. Nu-şi dau seama că în maini au doar nisip, care trece, şi nu mai rămân la sfârşit cu absolut nimic, după ce trec în viaţa cealaltă.

 

Daniel Zafiris:

- M-a impresionat foarte mult filmul Ben Hur”. În acel film am văzut o scenă în care, în urma unei victorii pe care un conducator a purtat-o, el a ajuns să treaca prin faţa Cezarului, şi mii şi mii de oameni îl aclamau, îl ridicau în slavi pe acel conducator de oşti.

 

El mergea într-un car tras de 2 cai, dar în spatele lui era cineva care îi ţinea deasupra capului cununa de lauri pe care o caştigase după acea bătălie. Acest om din spate, în timp ce toată lumea îl aclama pe marele conducător de oşti şi îl ridica în slăvi, îi şoptea: Nu uita că eşti doar un om, eşti muritor. şi îi repeta în timp ce toată lumea îl ovaţiona: Nu uita că eşti doar un om, eşti muritor.

 

Aceste cuvinte mi-au rămas în minte şi în suflet. Să nu uităm niciunul dintre noi că suntem muritori, suntem doar nişte oameni, şi că viaţa pe care o trăim fără Dumnezeu se va duce în prapastie, vom pierde totul. Dar cu Dumnezeu putem avea o veşnicie asigurată, pentru că Dumnezeu este cel care ţine în mâna Sa istoria şi viaţa.

 

Este foarte important să nu uitam acest lucru atunci când am ajuns sus, în vârful carierei noastre. Să nu ne credem noi Dumnezeu, ci noi să ne smerim şi El să fie înălţat.

 

Aş dori să-l amintesc pe Juan Carlos Valeron, din naţionala Spaniei, care spune astfel despre el: “Am fost un tânăr obişnuit, crezând în Dumnezeu aşa cum face toată lumea. Dar, într-o zi, Dumnezeu mi-a spus despre Isus şi aşa am început să citesc Biblia. Când mi-am dat seama cât de mult mă iubeşte Dumnezeu, L-am acceptat pe Isus ca Mântuitor al meu, fără nici o urmă de îndoială. Acel moment mi-a schimbat viaţa în întregime. Dumnezeu trăieşte în mine, şi chiar dacă mai trec prin situaţii grele, Isus Cristos aduce din nou ordinea. Mi-am dăruit întreaga viaţă Lui, şi mă simt în siguranţă în mâinile Lui.

 

Reporter:

- Aş vrea acum să te rog să înalţi o rugăciune către Dumnezeu pentru sportivi şi pentru toţi cititorii noştri.

 

Daniel Zafiris:

- Tatăl nostru care eşti în ceruri, Îţi mulţumim pentru că Tu eşti singurul Dumnezeu adevărat, eşti singurul care ne iubeşti cu adevărat şi care ai un scop şi un plan pentru fiecare dintre noi.

 

Te rog Doamne Dumnezeule, ca Tu să fii Cel care să cercetezi sportivii, şi pe toţi cititorii, să-i ajuţi să înţeleagă faptul că viaţa fără Tine nu este o viaţă câştigată, nu este o victorie, ci este un eşec şi o înfrângere.

 

Te rog mult de tot Doamne Isuse să-i ajuţi să înţeleagă faptul că trebuie să fie un moment în viaţa lor când trebuie să te primeasca în inima lor, apoi Tu să le transformi viaţa.

 

Te rog Doamne Dumnezeule să ne binecuvântezi pe toţi, să ne ajuţi să nu uităm de Tine, şi Tu să fii slăvit. Fii binecuvântat în veci, în Numele Celui care a murit pe cruce, pentru toţi, a Domnului nostru Isus Cristos, şi prin puterea Duhului Sfânt. Amin.

**********

Acest interviu a fost difuzat initial de Radio Vocea Evangheliei - Timisoara, in cadrul emisiunii VIEŢI  TRANSFORMATE.

sus

 


Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

 

  Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate