Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mass-Media
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 


Pagina de Mass-Media

Ioan Ciobota - RVE Timisoara

 

 

Pagină realizată de Ioan Ciobotă de la Radio Vocea Evangheliei Timişoara [www.rvetm.com]

 

NOTĂ: Linkuri-le care au scrise după ele menţiunea MP3 sunt fişiere audio in format MP3 care pot fi ascultate dacă aveţi instalat în prealabil un Player pe computerul de unde accesaţi această pagină.

 

Apa la sate - Apa pentru viata [MP3]

 

Un reportaj despre un proiect în desfăşurare în România, de aducere a apei potabile în diferite zone din România care nu au încă un sistem de apă potabilă instalat în apropiere.

Misiune îndeplinită [pe această pagină]

Bătălia pentru suflete [pe această pagină]

Misiune îndeplinită

Exista o modalitate foarte simplă de a distruge Biserica creştină. Mă mir ca demonii comunisti si altii ca ei nu au gasit-o la timp, iar pana la urma "Piatra din capul unghiului" i-a zdrobit. De fapt, nu au gasit-o pentru ca nu exista practic, ci doar teoretic. Aceasta modalitate de a distruge crestinismul este sa scoti pur si simplu INVIEREA din invatatura crestina si aceasta se va prabusi.

 

DAR INVIEREA NU POATE FI SCOASA. In a 50-a zi dupa inviere, s-a nascut Biserica lui Cristos, prin pogorarea Duhului Sfant, iar Biserica proaspat nascuta si-a inceput misiunea. In a 40-a zi dupa inviere, Cristos S-a inaltat la cer. In termenii belicosi ai zilelor noastre, am putea spune: Cristos S-a intors la "baza" cu raportul "MISIUNE INDEPLINITA". In timpul acestei misiuni unice in istoria universului, s-a intamplat un fenomen extrem de ciudat. "Misionarul" Isus Cristos a murit, ucis de cohortele pagane, dar a fost inviat de puterea lui Dumnezeu.

 

Raportat la acel moment, absolut toate sistemele de gandire s-au resetat, s-au blocat. Nimeni n-a mai operat pana atunci cu acest fenomen tulburator: INVIEREA. Taina lui Dumnezeu, tinuta ascunsa de veacuri, s-a descoperit in toata stralucirea: omului i se ofera iertarea in mod gratuit, prin moartea Dumnezeului sau in locul lui. De data aceasta nu se poate spune: "Regele a murit. Traiasca regele !", ci se poate spune: "Regele a murit ca sa traiasca supusii !". Este extraordinar cata dragoste, cata iubire ne-a aratat Dumnezeu. Tot in acest moment, "Casa lui Dumnezeu trece de la faza de popor pus deoparte, la cea de institutie internationala" (H.H.Halley)

.................................................................

Ca sa intelegem mai bine puterea care a dezlantuit nasterea si dezvoltarea formidabila a Bisericii crestine, trebuie sa-L cunoastem pe Dumnezeu in mod personal, prin Duhul Sfant. Apoi, ca sa intelegem cum au putut apostolii - initial niste lasi si niste fricosi - sa duca mesajul evangheliei chiar cu pretul vietii lor, trebuie sa intelegem INVIEREA. Beni Faragau dadea un exemplu interesant.

Gandeste-te sa tocmai l-ai dus la cimitir pe unul dintre cei mai buni prieteni ai tai. In zilele care urmeaza iti vin in minte imagini legate de clipele petrecute impreuna. A 3-a zi, te trezesti cu prietenul tau ca apare la usa ta. Te freci la ochi si iti dai palme ca sa intelegi ce se intampla. Prietenul, intelegandu-ti nedumerirea, iti spune: "Pace tie. Eu sunt !"

Acest exemplu ma ajuta sa inteleg curajul si fermitatea ucenicilor in raspandirea evangheliei si largirea Imparatiei. Ei au devenit "nebuni pentru Cristos" deoarece L-au vazut cu ochii lor pe INVIATUL LOR REGE. Din acel moment si-au aruncat la gunoi toate planurile vietii lor, afacerile lor, filozofiile lor. Au fost gata sa jertfeasca totul pentru Cel care S-a jertfit pe Sine in locul lor.

...................................................................

Despre mine si despre tine ce se poate spune? Oare de ce nu suntem si noi "nebuni pentru Cristos?" Oare nu L-am vazut noi pe El inviat? Atunci de ce este mai importanta pentru mine cariera mea, sau acceptarea din partea lumii, banii, afacerile? De ce mai exista aroganta, poate chiar ura si dispret, fata de sotul sau sotia mea, parintii mei, aproapele meu? Degeaba fac istorie pe pamant, daca nu fac istorie in cer. Il iubesti tu si cu mine pe Cristos din toata inima? Din toata inima !? Daca da, Dumnezeu Insusi spune prin proorocul Zaharia 13:6 "Daca-L va intreba cineva: 'De unde vin aceste rani, pe care Le ai la maini?' El va raspunde: 'In casa celor ce Ma iubeau Le-am primit.' "…….. Ce primeste El in casa mea si a ta?

...................................................................

Daca acum 2000 de ani a avut loc un sfarsit si un inceput, prin inaltarea Mantuitorului la cer si pogorarea Duhului Sfant, acum asteptam "un cer nou si un pamant nou, in care va domni neprihanirea". Acum asteptam un alt sfarsit: sfarsitul misiunii Bisericii - si o alta coborare: revenirea Domnului Isus Cristos pe norii cerului, ca judecator. Acum asteptam o alta inaltare - inaltarea la cer a Bisericii. DAR, Biserica suntem noi, eu si cu tine. Cand ne vom prezenta "la baza", in fata Tatalui, vom putea raporta si noi: "MISIUNE INDEPLINITA" ? Sau habar n-am avut care a fost misiunea noastra pe acest pamant?…

................................................................

Multumiri fie aduse lui Dumnezeu "pentru taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile…si anume: CRISTOS IN VOI, NADEJDEA SLAVEI."

sus

Bătălia pentru suflete

 

Ar fi bine sau nu ca un pocait sa intre in politica?

Daca da, care ar fi motivatiile?

Sa aiba un "loc de munca"?

Sa isi rotunjeasca veniturile?

Sa fie cunoscut, sa-si faca un nume?

Sa castige suflete pentru Imparatie?

Sa dea legi dupa voia lui Dumnezeu?

 

Sa o luam pe ultima. Presupunem ca intru in Parlament si acolo vreau sa initiez cateva legi. Care ar fi primele?

 

Mai intai o lege impotriva avorturilor. Tot pe primul loc o lege impotriva curviei, homosexualitatii, etc.

 

Care ar fi legea Nr. 1? "De azi inainte nimeni nu mai curveste, altfel plateste amenda de ...., iar in caz de recidiva va fi incarcerat"

 

Apoi o lege impotriva minciunii, hotiei sau betiei. Sanse? Sa fim realisti.

Sansele sunt 0 absolut.

 

Prima lege data de insusi Ion Iliescu in noaptea revolutiei a fost legea liberalizarii avorturilor. O lege impotriva legii lui Dumnezeu, care spune sa nu ucizi. O lege prin care mamele din Romania au dreptul "legal" - raportat la un sistem de referinta diavolesc - sa-si transforme pantecele in sicriu, sa-si ucida copiii nenascuti.

 

Iar romancele si romanii au "respectat" aceasta lege din plin!! Am ajuns campioni la avorturi in Europa.

 

"Cum poate cineva sa-i convinga pe cetateni sa respecte legi care nu au o alta baza decat statul?" intreaba David Noebel in "Intelegerea vremurilor".

 

Povestea Petru Dugulescu, pastor baptist, fost deputat de Timis timp de 8 ani intre 1992-2000, despre reactia parlamentarilor atunci cand a propus inceperea zilei de lucru la Parlament cu rugaciunea "Tatal nostru". "Nu se poate asa ceva, pentru ca atunci si muncitorii din fabrici, si copii din scoli vor incepe ziua tot cu "Tatal nostru" ", spuneau stimabilii parlamentari !!

 

Dar, scopul final al implicarii in politica ar fi modificarea si initierea unor legi in scopul unui mai bine pentru oameni. Legi raportate la LEGIUITORUL SUPREM.

 

Sa luam un exemplu.

Peste 273.000.000 de oameni au fost ucisi în secolul XX. D.Noebel spunea că în spatele acestei crime, ar putea să existe gândirea a 6 oameni: Karl Marx, Charles Drawin, Julius Belhausen, Friedrich Nietzsche, Wilhelm Wundt şi Sigmund Freud.

 

“Aceşti 6 gânditori, au influenţat 4 adolescenţi ai vremii respective: pe Mussollini, pe Hitler, pe Stalin şi pe Margaret Sanger, ultima dintre ei fiind o adolescentă.

 

Primii 3 sunt responsabili de majoritatea crimelor săvârşite în secolul XX.

Dar adolescenta de altădată, a cărei gândire a ajuns să stea la baza planning-ului familial, adică la baza controlului naşterilor, este responsabilă nu numai de mult mai multe omoruri decât cei 3 puşi laolaltă !!!, dar implicaţiile gândirii ei continuă să secere mii şi milioane de vieţi, care încă nu au văzut lumina zilei, după ce primii 3 au ieşit de mult de pe scena istoriei.” incheie Noebel.

 

Deci istoria secolului XX a fost influentata in acest caz intr-o mai mare masura de nepoliticieni decat de politicieni.

 

Dar in cazul Daniel - Cir - rezidirea Ierusalimului, cine pe cine a influentat? Daniel pe Cir? Sau Dumnezeu pe amandoi? Ambele variante par afirmative.

 

"Omul nu este o simpla rotita intr-un mecanism, el nu este un actor care isi joaca rolul intr-o piesa de teatru; el poate cu adevarat sa influenteze istoria" spune Francis Schaeffer.

 

Dar cum? - intrebam noi.

 

Pentru ca implicarea in politica in Europa si in Romania in acest moment, este ca si cum as pune un bat in mijlocul unui fluviu, cu scopul de a opri fluviul.

 

In acest moment Europa merge "pe mana" umanistilor, cu bratul lor politic socialismul. A umanistilor seculari deocamdata, dar in umbra asteapta racnind umanismul cosmic - New Age.

 

De la un capat la altul al continentului, majoritatea guvernelor sunt socialiste sau de orientare socialista. Franta, Marea Britanie, Germania, Polonia, Romania, Rusia, Grecia, Bulgaria etc.

 

"Aceasta este esenta problemei create de teoria umanista referitoare la legi: statului i se da autoritatea unui dumnezeu. "Fratele mai mare" exercita toata puterea; individul este doar o simpla rotita in masinaria statului." D.Noebel.

 

De exemplu: daca pana mai ieri toata lumea era de acord ca homosexualitatea este ceva rau, gresit, pacatos, astazi parca aceasta convingere se clatina. Dupa tot ce ne toarna mass-media in cap, parca tot mai multi incep sa-i priveasca cu intelgere pe homosexuali, unii chiar cu "dragoste"...

 

Vorba lui Marx: "Legea, moralitate, religia sunt prejudecati burgheze, in spatele carora mijesc tot atatea interese burgheze."...

 

Dupa parerea marxistilor si a umanistilor Dumnezeu nu exista, iar omul este doar un animal evoluat...

 

Asa incat si legile se dau dupa mintile lor intunecate.

 

Poate ca in SUA inca mai exista putina normalitate in politica, cu toate ca si la ei umanistii si marxistii (nu va vine sa credeti? BA DA ! Chiar marxistii) au sarit sa sparga cu "dalta si ciocanul" cele 10 porunci de pe peretii scolilor si a institutiilor publice.

 

Si sa lipeasca versete din Coran...

 

Aduse cu avionul... Daca nu cu primul, macar cu al doilea. Sau cu al treilea...

 

BATALIA  PENTRU  SUFLETE se da in sala de clasa, de catre invatatori si profesori.

 

Si in Biserica.

 

De asemenea BATALIA  PENTRU  SUFLETE se da pe genunchi.

 

Daca vreti, si in Parlament, Consilii locale sau judetene. Uneori si-n primarii.

 

Dar ce are a face asta cu pocainta?

 

Pai pocaitii se pot implica in politica, dar asta nu se numeste ca fac o slujba pentru Domnul, ci ca sa il duca pe Domnul si valorile LUI si acolo.

 

Sa duca acolo integritate, etica, morala, lumina si sare.

 

La fel cum ar trebui sa duca toate aceste valori si in oricare alt domeniu. Fie ca si-ar alege o slujba de muzician, medic, vanzator de cartofi, sofer de autobuz, "om cu inima curata" sau bunica.

 

DAR !!!

 

Daca vreau sa aduc Imparatia in sufletele si in mintile oamenilor, atunci treaba asta pleaca de JOS in SUS, nu de SUS in JOS !!

 

Dar ramane si nevoia disperata de legi drepte. Iar "politica este murdara...daca este facuta de oameni murdari" spunea P. Dugulescu.

 

"Sa-ti iubesti aproapele" nu se impune prin legi omenesti.

 

BATALIA  PENTRU  SUFLETE se da pe genunchi !

 

Dragostea pentru Domnul NU se impune prin lege. Doar prin cruce...

 

sus

Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar despre SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

  Înapoi Înainte
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate