Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mass-Media
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 


Pagina de Mass-Media

Ioan Ciobota - RVE Timisoara

 

Pagină realizată de Ioan Ciobotă de la RVE Timişoara

Următorul reportaj este un fişier MP3 iar pentru ascultarea acestuia aveţi nevoie de un player audio care să fie instalat in prealabil pe computerul de unde accesaţi această pagină.

Consiliere creştină prin telefon [MP3]

Despre un proiect de consiliere prin telefon al RVE Timişoara în cooperare cu Centrul de Consiliere Rafael din Arad, Romania.

Concert de Pian – Gary Menzies [MP3]

Are cineva nevoie de mass-media creştină? [Articol de Ioan Ciobotă]

Are cineva nevoie de mass-media creştină?

Zilele trecute am fost întrebat daca este nevoie de mass-media creştină în România.

Cineva spunea ca în spatele fiecarei institutii de media exista o anumita religie. Sau ca fiecare institutie de mass-media transmite o anumita religie. Si nu e vorba despre ortodoxie sau catolicism, despre baptisti, penticostali, crestini dupa evanghelie sau altele.

Ci este vorba de ceva mult mai profund, de un fel de mesaj subliminal, sugerat într-un mod foarte parsiv telespectatorului, ascultatorului sau cititorului.

De exemplu sexul, sau libertatea sexuala.

Aproape orice ziar deschizi, o vezi acolo. Peste 95 % dintre filme contin o secventa "fierbinte", altfel nu s-ar vinde. Multe dintre melodiile actuale se refera mai mult sau mai putin explicit la sex, chiar si daca nu luam în considerare manelele.

Conform ultimelor statistici, aproape 90 % dintre cei care acceseaza Internetul, viziteaza site-uri pornografice!

Ar fi interesant de realizat o statistica pe tema urmatoare: "Ce face un barbat sau o femeie, daca se uita la televizor la ora 11:00 seara si intuieste ca urmeaza o scena "fierbinte"? Are puterea sa ia telecomanda si sa schimbe canalul sau sa închida televizorul?

Ce religie sau idee transmit toate acestea? Ca libertatea sexuala nu e nimic rau. În fiecare telenovela sau alt film de acest gen, cineva înseala pe altcineva, sotul curveste cu secretara, sau sotia se încurca cu antrenorul de nu stiu ce. Pe de alta parte, exista un fel de atractie erotica din partea privitorului fata de eroul preferat din telenovela, telespectatorul se îndragosteste de eroul preferat.

Dar asta e putin, fata de alte posibilitati - între ghilimele - ale mass-mediei. De câtva timp Olanda si Republica Moldova au interzis desenele animate Pokemon la televiziune. De ce? Pentru ca si-au dat seama ca în spatele acestor desene animate Pokemon exista un mesaj satanic, diavolesc, care-i îndeamna pe copii sa faca lucruri incredibile într-o lume normala.

De fapt, un om obisnuit poate vedea într-un an mii de scene de violenta, sex, sânge, imoralitate, etc.

Unde pot duce toate acestea? Americanii se confrunta din plin cu efectele culturii si civilizatiei ultimelor 4 decenii de la ei. Copii de liceu pun mâna pe arma si-si împusca profesorii. Sau profesori alaturi de elevi iau împreuna o priza de "iarba" - marijuana. Totul a început cu Beattles sau cu muzica anilor '60. Atunci a avut loc la ei revolutia sexuala. De atunci familia nu mai are valoare, biserica nu mai are valoare, ci doar principiul: If you like it, just do it. Daca-ti place, fa-o.

Si nu doar la ei situatia este catastrofala. Olandezii au legalizat eutanasia - persoanele care doresc sunt ajutate sa moara. În Germania au loc casatorii între homosexuali sau lesbiene.

Unde duc toate acestea, sau de unde vin toate acestea?

Mass-media este a 4 putere în stat spun unii, dar de multe ori este principalul formator de opinie al unei natiuni.

Platon, de exemplu, spunea: Lasati-ma sa fac cântarile unei natiuni, si nu ma intereseaza cine face legile.

Cineva, care urmarea constant stirile de la ora 5 de pe un anumit post de televiziune, când a vazut catastrofa de la New York, a spus: "În sfârsit, am vazut si eu o catastrofa ca lumea."

Va puteti imagina nebunia pe care o poate induce mass-media?

Eu cred ca este o nevoie disperata de mass-media crestina în România.

Visul meu este un post crestin national de televiziune, un post crestin national de radio, un ziar national crestin si o retea nationala de librarii crestine.
Eu cred ca este o nevoie disperata de - asa cum spunea poetul Ionatan Pirosca - de un curent cristic în cultura româneasca si as adauga eu si în mass-media româneasca.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, Radio Vocea Evangheliei este un succes, dar cred ca este prea putin înca. Cel putin la Timisoara au fost oameni care ne-au spus: "Dupa o zi de nebunie, abia astept sa merg acasa si sa ascult postul d-vs. de radio". Sau altii ale caror relatii în familie au fost vindecate, datorita ascultarii cuvântului lui Dumnezeu.

Si as încheia cu un exemplu cutremurator: Radio Vocea Evangheliei - Timisoara a produs aproape 200 de morti frumosi cu ochii vii, parafrazându-l pe Eminescu. Este vorba despre aproape 200 de copii nascuti în ultimii ani, ai caror parinti declara ca acesti copii erau sortiti avortului, deci implicit crimei, erau destinati mortii. Dar auzind mesajele de la Radio, parintii au fost cercetati de Duhul lui Dumnezeu si au renuntat sa mearga la spital si sa transforme pântecul în sicriu.

Eu cred ca este o nevoie disperata de mass-media crestina în România.

sus

Ce este nou?

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.

 

  Back Next
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate