Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 

Noiembrie 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

horizontal rule

În acest număr:

 

 

Harul Domnului la Cernavodă, Constanţa [pe această pagină]

 

„...Au venit îngerii în casa mea...” [pe această pagină]

 

Slavă Domnului [pe această pagină]

horizontal rule

Harul Domnului la Cernavodă, Constanţa

 

Scurt istoric

In 1902 a fost înfiinţată Biserica Baptistă în Cernavodă cu un grup de fraţi din Arad care au venit să lucreze la realizarea podului Anghel Saligny.

 

Lucrarea s-a întrerupt înainte de al doilea război mondial.

 

In 1990 lucrarea a reînceput prin implicarea fr. Gicu Ene de la Constanţa.

 

In 1992 în luna august m-a invitat la o întâlnire în casa ce fusese cumpărată în acest scop. Dumnezeu mi-a spus atunci că trebuie să vin la Cernavoda, şi dupa un an de navetă C0nstanţa- Cernavodă, m-am mutat aici împreună cu familia.

 Biserica Creştină Baptistă Betel din Cernavodă

Eram 5 persoane ce ne adunam la închinare plus 5-6 copii.

 

In anul 1997 Domnul mi-a pus pe inimă necesitatea construirii unei clădiri noi, astfel că am început să ne rugăm.

 

In acelaşi an am cerut şi primit în concesiune pe 49 ani un teren cu suprafaţa de 740 m.

 

In anul 1998 am avut pentru patru zile patru misionari din USA, dintre care doi soţ- soţie. In ultima zi a şederii in Romania, sotul sorei a decedat, şi a doua zi soţia lui mi-a spus că noaptea Domnul i-a spus să adune bani pentru ca biserica sa aibe o cladire nouă . In anul 2000 s-a realizat cladirea care o avem.

 

Este harul Domnului!

 

Momentan ca şi biserică ne implicăm în ajutorarea familiilor sărace, mai mult ăn domeniul educaţional pentru prevenirea abandonului şcolar. Este o metodă eficienta pentrâu evanghelizare.

 

Desigur mai sunt multe de făcut şi ne rugăm să fim în continuare sensibili la ceeea ce ne spune Dumnezeu să facem şi cum anume.Noi suntem doar slujitorii Lui .

 

Păstor Nelu Vatavu

sus

horizontal rule

„...Au venit îngerii în casa mea...”

 

Mă numesc Munteanu Florin şi locuiesc în comuna Lumina judeţul Constanţa, sunt profesor de limba şi literatura română.

 

Povestea mea e trista. După trei zile de la naşterea fetiţei noastre (născută prematur), soţia mea a părăsit copilul în spital, în anul 2003, Ianuarie. Maria a fost un copil cu multe probleme de sănătate: anemia şi astmul bronşic fiind cele mai importante. De când soţia mea ne-a părăsit nu am avut altă cale decât să intru în concediu de paternitate pentru creşterea şi întreţinerea copilului (din luna mai 2004 mi s-a întrerupt şi acest concediu de paternitate, nici până în prezent nu ştiu care a fost motivul întreruperii plăţii). Am în întreţinere şi pe fratele meu, care este elev la liceul “ Lazăr Edeleanu” din Năvodari.

 

In  luna Ianuarie 2004 mi s-a depistat o hepatită cronica tip C, care în final a devenit o ciroza hepatică, apoi am facut şi ulcer. Nu mai pot lucra pentru că nu am putere şi starea mea fizică nu poate face faţa unei munci brute.Toţi trei ne întreţinem din alocaţia fetiţei şi venituri foarte mici constând în banii câştigaţi de fratele meu în urma prestării diferitelor munci agricole sau mici reparaţii în domeniul construcţiilor.

 

In luna aprilie a acestui an am semnat un contract cu firma Rompetrol şi acum vând butelii la domiciliu; venitul obţinut din această activitate mă ajută la plata abonamentului pentru laptele fetiţei şi obţinerea buteliei. Uneori nici eu nu ştiu cum putem supravieţui acestei vieti şi totuşi nu am vrut şi nu vreau să îmi abandonez fetiţa, să supăr pe Dumnezeu. Alimentele pe care le cumpăram în casă erau doar cartofi şi fasole.Trebuie să accept că asta este realitatea situaţiei mele.

 

Am aflat despre Fundaţia Osana, în luna mai  2005 de la o colegă de servicu. I-am contactat printr-un simplu telefon. Din primele momente în care cei de la Fundaţie au aflat despre situaţia mea, totul s-a schimbat şi pot spune că au venit îngerii în casa mea, “ o minune dumnezeiască”, nu cred că vreodata le voi putea răsplăti.

 

Au venit îngerii în casa meaAm fost ajutat cu produse alimentare, pe care eu de mult nu le-am mai avut în casă. Ajutorul dumnealor a constat şi în îmbrăcăminte, o maşină de spălat, o bicicletă pentru fetiţa şi una pentru  fratele meu. De fiecare dată când vin la noi, cei de la fundaţie, mă ascultă cu atâta răbdare şi calm, când le povestesc despre suferinţele şi necazurile prin care trec atât pe plan financiar, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea mea şi a fetiţei,  pot considera că acele discuţii au fost adevărate momente de consiliere şi încurajare, care îmi dau puterea să-mi iau inima în dinţi şi să merg înainte pentru a înfrunta situaţia.

 

Am fost ajutaţi să luăm legătura cu un medic, astfel eu şi fetiţa am fost consultaţi şi totodată ni s-au oferit medicamente gratuit. Am fost vizitaţi de o familie din Belgia, care a venit împreuna cu lucrătorii de la fundaţie, ne-au ajutat cu produse alimentare şi ne-au dăruit bani. Cu o zi înainte tocmai primisem o somaţie de plată a facturii pentru electricitate şi urma să fim debranşaţi de la reţeaua electrică. Aceşti bani au fost suficienţi pentru plata facturii, iar la ora actuală suntem cu plata la zi

 

Mă rog zi de zi  la Dumnezeu pentru această rază de speranţă ce mi-a fost dată prin Fundaţia OSANA. Fie ca Bunul Dumnezeu să le dea multa sănătate, multă putere de muncă şi multe realizări. Situaţia morală şi materială a familiei noastre s-a îmbunătăţit, suntem încurajaţi să continuăm lupta pentru o viaţa mai bună, cu încredere in Dumnezeu. Mai există oameni care îşi ajută semenii.

 

Mulţumesc Fundaţia Osana!

 

Florin Munteanu

sus

horizontal rule

Slavă Domnului!

 

Dau slavă Domnului pentru harul şi îndurarea Sa care şi le-a aratat faţă de mine până acum. Tot ceea ce pot spune acum este că nimic nu este la întâmplare în viata omului şi mai ales în a mea. Cu acest prilej doresc să vă împărtăşesc ce a facut Dumnezeu în Constanţa, în lucrarea de Evanghelizare Masiva, din cadrul Misiunii Bisericii Creştine Baptiste Sfânta Treime”.


Am început cu o echipă de 9 persoane din biserica noastră şi până acum 5 persoane s-au implicat serios la curs. Ne întâlnim săptămânal (timp de 13 saptamani), timp în care ne pregătim teoretic, despre modul în care să vestim Evanghelia şi aproape două ore mergem pe teren. O singură persoană a finalizat acest curs. Echipa a fost lovită greu prin retragerea mai multor persoane, prin afectarea gravă a sănătăţii altora, dar Domnul va adauga, pentru slava Lui. pe alţii.

Slava Domnului, spune Marin Liviu - lucrător misionar E M
Până în present am vizitat persoane din biserica noastră, bătrâne şi nu mai pot veni la biserică, la căminul de bătrâni şi în parcul Tăbăcăriei.

 

In lunile februarie-aprilie, am contactat 41 de persoane, am prezentat Evanghelia la 34 dintre ele, o persoana s-a rugat pentru mantuirea sufletului ei iar 7 persoane au siguranta vietii vesnice (mantuirii).

 

In lunile mai, iunie, iulie am contactat 61 persoane, am prezentat Evanghelia unui număr de 30 dintre ele, o persoană a mărturisit că are siguranţa mântuirii, celaltă s-a împăcat cu Domnul, 4 dintre ele s-au aratat deschise la Evanghelie, 2 au siguranţa mântuirii şi un tânăr l-a invitat pe Isus în inima lui.


Tot în această perioada am discutat despre implicarea mea în mai multe proiecte evanghelistice:

1. tabara de vară pentru tineri de la Galeşu/CTA, în perioada 31 iulie-6 august

2. implicarea mea în Cernavoda alături de echipa fr. Marius B., în fiecare vineri.
 

3. implicarea mea alături de pastorul Doru S. tot în luna august, în oraşul Constanţa.
 

4. implicarea în N. Balcescu/ punct de misiune al Bisericii Baptiste, cu o echipă de fraţi din biserica de 2 ori pe lună.

 

Am contactat 48 de persoane, am prezentat Evanghelia unui număr ded 25 de persoane, 3 dintre ele au facut rugăciunea de predare.

 

-am participat la recrutarea de noi membri Evanghelizare Masiva

- m-am implicat alături de pastorul Dorutu S. in evanghelizarea prin consultatii cu fraţii din USA

- am participat la clinica EM organizată la Bucureşti

- am fost implicat în tabăra de vară organizată de Biserica Baptistă locala- printr-un program destinat problemelor adolescenţilor.

- am fost în evanghelizare în oraşul Constanţa, la căminul de bătrâni pentru consolidarea unei persoane de curând născute spiritual.

- am discutat despre implicarea mea în proiectul de prevenţie printre adolesceţii constănţeni, începând cu 15 septembrie.

 

In perioada august- septembrie 2005 am contactat 39 de persoane, cărora le-am prezentat Evanghelia


(Aceste lucruri nu le-am facut singur ci împreună cu echipa de evanghelizare).

M-am implicat de 2 ori pe luna în localitatea Nicolae Balcescu, daca la început singur, dupa aceea fraţi din grupul de familii tinere s-au alipit acestei lucrari.
 

In această localitate am avuto experienţă faina când am vizitat o familie, în care soţul are mari probleme de sănătate. Am ajuns la ei şi i-am văzut deschişi la dialog, le-am prezentat soluţia lui Dumnezeu pentru viaţa lor şi continuăm să ne rugăm în fiecare zi pentru ei. Cu ceva timp în urmă, când i-am vizitat, la sfâşitul întâlnirii m-am rugat pentru ca Domnul să le dea credinţă în inimă, să-i dea sănătate d-lui Sebastian şi putere d-nei Elena să aibă grijă de soţul ei. Acum ne-au împărtăşit că au rămas foarte impresionaţi şi miraţi pentru faptul că ne-am rugat pentru ei. Ce am putut observa, a fost faptul că soţul se simţea mult mai bine (şi soţia a mărtusit acest lucru). Slăvit să fie Dumnezeu pentru grija şi dragostea pe care o manifesta pentru oameni.

 

O altă experienţă plăcută am avut-o la căminul de bătrâni. De mai mult timp, de când vizitez oamenii de aici, l-am rugat pe Domnul să-mi dea posibilitatea să pot vesti Evanghelia la cât mai multi. Una dintre bătrânele din camin l-a acceptat în viaţa ei pe Isus ca Mântuitor şi am mers de mai multe ori pentru a ne ruga cu ea, pentru a citi din Biblie, pentru a o încuraja să rămână lângă Domnul Isus. In acest timp am vorbit cu un frate bătrân din biserica noastră, care locuieşte la camin şi are o marturie puternică, să ne ajute cu nume de persoane care sunt în cămin, singuri şi au nevoie de ajutor , urmând să îi vizităm şi să le vestim şi Evanghelia. Părea că răspunsul lui Dumnezeu întârzie şi contactele noastre rămâneau aceleaşi, dar am fost cu echipa la cămin să o întărim pe noua noastră soră în credinţă şi toţi pe care îi vizitasem erau în alte camere. Aşa că am stat de vorba cu alte persoane, un catolic şi un musulaman, care au ascultat Evanghelia şi cântecele creştine pe care le-am cântat.

Scurt
ă mărturie


In timp ce eram la biserica baptistă nr.2 pentru a sta de vorba cu persoanele care veneau la consultaţie, împreună cu mai multe echipe de evanghelizare, pastorul Doruţu m-a rugat să iau pe lângă mine 2 adolescenţi, ca şi aceştia să învete să prezinte Evanghelia. Aşteptând să discut cu ei, am observat un adolescent care merge la aceasta biserică şi a primit însărcinarea de a fi uşier. Am început să-i prezint Evanghelia şi Dumnezeu a fost onorat prin decizia acestui tânăr care l-a primit pe Domnul Isus ca Mântuitor şi Domn în viaţa lui. Am văzut puţin ezitarea lui, el întrebându-mă ce presupune a accepta viaţa veşnică. După ce i-am explicat, Ionuţ a acceptat mântuirea în viaţa lui.

 

Daca mărturiseam în luna ianuarie că Dumnezeu mi-a schimbat viaţa prin acea instruire, pot spune acelaşi lucru si acum: Dumnezeu a lucrat în viaţa mea şi a mai pus o cărămidă pentru eternitate.

 

Am fost mulţumitor lui Dumnezeu pentru harul acordat şi pentru faptul că El este cel care cercetează inimile oamenilor şi dă pocăinţă şi credinţă celor care I-o cer.
 

Nu ştiu cum Dumnezeu va mişca inimile acestor oameni, dar ştiu că trebuie să încercăm imposibilul !

                                 

Marin Liviu - lucrător misionar E M

sus

 


Ce este nou?

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere! [apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.


Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate