Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

 

În acest număr vă prezentăm

 

Creaţia lui Dumnezeu [pe această pagină]

 

O biserică nouă în localitatea Galesu [pe această pagină]

 

Copiii din Galesu [pe această pagină]

 

Awana în actualitate [pe această pagină]

Creaţia lui Dumnezeu

 

 

Razele soarelui au scaldat azi din belsug torentul de verdeata al Laurei,  imbinat cu neantul marii si unduirile valurilor…De dimineata am petrecut citeva clipe minunindu-ma inca o data (de fapt a nu stiu a cita oara) de farmecul luminii raspindite printre firele de iarba, imbracind cu ingaduinta petalele trandafirilor albi (ah, vesnicii trandafiri albi) si roz, strecurindu-se prin mladitele salciilor pletoase, ori printre firele de nisip uitate, pentru ca apoi sa “coboare” aleea strajuita de pini catre marea cea mare…

 

Picurii de apa raspinditi circular au “aruncat” mai tirziu un plus de farmec, facind ca trandafirii sa rida in soare si iarba sa luceasca ametitor, mult mai vioaie. Doamne ce minunatie! Smaralde incolore s-au imprastiat ametitor peste tot, o revarsare de viata peste tot in jur…

 

Albastrul pur al marii, imbracind zarea plina de lumina,  a sporit farmecul acestei zile minunate de toamna.

 

Am parcurs aleea in sus si in jos si m-am intrebat daca nu se cuvine sa ingenunchiez cu smerenie si recunostinta in fata atitor minunatii daruite noua de Mina Artistului Suprem.

 

Este o binecuvintare  Natura, Creatia LUI DUMNEZEU !

 

Ana-Gabriela Olaru

 

 La Casa Laura

 

***Casa Laura este situata in localitatea Mamaia-sat, Navodari, jud Constanta, sediul Fundatiei OSANA, fundatie crestina cu caracter umanitar.

sus

 

 

O biserică nouă în localitatea Galesu

 

 

La peste 25 kilometri de Constanta, strabatind drumul prin localitatile Valul lui Traian, Basarabi, Poarta Alba, se intrezareste o sosea care nu are nici un indicator, deviind pe partea dreapta de la soseaua nationala. Parcurgind  alti 5 kilometri pe aceasta sosea, la un moment dat se zareste un indicator ruginit si de-abia poti citi, GALESU.

 

In urma cu patru ani, familia G., din Biserica Crestina Baptista “Sfanta Treime” Constanta, a vizitat aceasta localitate, a cunoscut saracia, nevoile si lipsurile majore cu care se confrunta comunitatea de aici. Au lucrat la sufletele oamenilor, au vestit Cuvintul lui Dumnezeu si a luat fiinta, neoficial, o mica bisericuta, in casa familiei Costica si Viorica E., din localitatea Galesu.

 

Casa era (si este) de fapt, o darapanatura din chirpici, care aduna cinci suflete: tata, mama si cei trei copiii.

 

In Galesu nu exista nici o biserica!

 Familia E.

Copiii familiei G. din Constanta au reusit sa atraga copiii familiei E., apoi alti copii din satul foarte sarac. Ei au auzit despre Dumnezeu si despre Iubirea Lui, le-a placut sa cinte impreuna spre slava lui Dumnezeu, sa invete lucruri adevarate si intelepte din Biblie.

 

Au fost duse in comunitate hainute si cadouri prin Operatiunea de Craciun (acele show box-uri) primite din Anglia si America, de catre Fundatia OSANA, incepind cu decembrie 2002.

 

Patru copii, Mibiana, Mihaela,Elena si Manuel, intre 6-15 ani, cei mai bGrup de copii de la Galesuuni la invatatura din sat si din bisericuta incropita, au fost in tabara de vara 2003, de la Timis, organizata tot de Fundatia OSANA. Parintii copiilor ne-au declarat atunci ca acestia nu fusesera niciodata, nicaieri. Pentru copii aceasta iesire in natura timp de doua saptamini, unde au concurat, au cintat, au mincat bine, s-au jucat si au visat, a fost un adevarat cadou. La intoarcere erau foarte mindri de tricourile primite, de jucarii si hainute, cistigate pe merit!

 

Comunitatea din Galesu, repet, este una saraca. Aici oamenii se hranesc din roadele pamintului, cuvintul ban este rar intilnit pe buzele lor.

 

Incepind cu vara anului 2003, localitatea a inceput sa fie vizitata de tineri din biserica Constanta “Sf. Treime” care au vestit Cuvintul lui Dumnezeu printre sateni.

 

Tot in anul 2003, in luna septembrie a fost turnata fundatia viitoarei biserici baptiste.

 

Prin dragostea pentru Dumnezeu si aportul financiar major al fratelui C. au fost incepute lucrarile de constructie ale bisericii.

 

Nu cunosc amanunte de pe perioada lucrarilor de constructie si am considerat ca in modestia sa, fratele C. nu-mi va da relatii, considerind ca este lucrarea lui Dumnezeu acolo.

 Noua Biserica Baptista de la Galesu

Incepind cu luna august a acestui an din cind in cind se anunta de la amvonul bisericii-mama, “Sfanta Treime” ca este nevoie de barbati pentru diferite lucrari la constructie. Mai apoi, in luna august au inceput sa fie chemati tinerii pentru a cara moloz, nivelarea terenului din curte si curatenia din jurul si din biserica.

 

Un aport deosebit l-au adus familia E., copiii, citiva vecini, bucurosi ca in localitatea lor se deschide o casa de rugaciune…

 

Deasupra salii de rugaciune locuieste familia tinara a fr. George si Ana Maria I.

 

George administreaza locasul si Maria se ocupa de copiii, care si azi ne-au bucurat cu cintari, versete si poezii. In ciorapei, slapi si hainute strimte, sarace, copiii au dat slava Domnului cu glas tremurat.

 

Incepind cu 15 septembrie au avut loc intilniri de tineret in ziua de simbata, cu jocuri, studii, filme crestine. In sat este vizitata o familie pe saptamina si i se vesteste din Cuvint.

 

Am facut acest mic istoric, mai in amanunt, pentru a va face cunoscuta forma sub care Cuvintul lui Dumnezeu a patruns incet, incet, in localitate, implicarea pe parcursul anilor a tinerilor in misiune, pentru ca astazi, 17 octombrie 2004,  sa aiba loc inaugurarea Bisericii Crestine Baptiste din Galesu.

 

Un numar Corulmare de masini au transportat corul bisericii si alti frati si surori, dornici sa se bucure de lucrarea mareata a lui Dumnezeu, din Galesu .

 

Cind in biserica a inceput sa se cinte , trecatorii intimplatori isi faceau cruce. O masina a oprit, soferul a privit si a dat din cap facindu-si cruce.

 

Biserica s-a umplut, dar ceea ce m-a uimit a fost faptul ca au fost in biserica micuta peste 30 de copii ai localnicilor. M-am uitat dupa parinti, probabil acestia nu au indraznit sa vina, copiii vor fi marturia lor!

 Pastorii prezenti la inaugurare

Serviciul divin a inceput la orele 10 si un numar de trei pastori: fr. Marian Ghita - pastor al bisericii ‘‘Sf. Treime” Constanta, Ovidiu Timis - pastor misionar din zona Dobrogea si Emanuel Grozea - pastor de tineret din aceeasi biserica, au urcat la amvonul bisericii.

 

Un soare binecuvintat, o zi de toamna minunata au sporit bucuria din sufletele celor prezenti. Cintarile corului s-au inaltat catre cer si am vazut lacrimi sterse cu coltul palmei batucite de munca…

 

„Eu iti arat calea intelepciunii, te povatuiesc pe cararile neprihanirii.Cind vei umbla, pasul nu-ti va fi stinjenit; si cind vei alerga, nu te vei poticni. Tine invatatura, n-o lasa din mina; pastreaz-o, caci ea este viata ta.” (Proverbe 4: 11-13)

 

Este speranta pe care locuitorii din Galesu o pot avea incepind cu ziua de 17 octombrie 2004.

 Grup de participanti de la deschiderea bisericii de la Galesu

 

Astazi o bucatica de rai a „coborit” la Galesu.

sus

 

Copiii din Galesu

 

 

La o distanta de aproximativ 30 kilometri de Constanta, pe drumul ce duce catre Bucuresti pe linia Cernavoda, dincolo de Poarta Alba, este situata localitatea Galesu. Un satuc foarte sarac, cu multe familii tinere si implicit cu multi copii.

Copii Galesu 

Oamenii din aceasta localitate se hranesc din roadele pamintului care inconjoara casele destul de saracacioase si darapanate. Este suficient sa strabati cei aproape 2,5 kilometri de-a lungul soselei ca sa-ti dai seama de neajunsuri si saracia crunta.

 

Pe sosea te intimpina copii intre 2 si 15-16 ani, in haine saracacioase, cu ochii dupa o masina care sa opreasca sa le dea ceva dulce…Rar trec masini pe aici …

 

Fundatia OSANA s-a implicat in viata acestor copii si incepind cu iarna anului 2002 in comunitate au fost impartite cadouri de Craciun, la sediul scolii si gradinitei din localitate, au fost transportate de-a lungul anului 2003 rechizite si jucarii din donatii, in 2004 haine.

 

Toate aceste donatii ale fundatiei au acoperit in mica masura nevoia acestor copiii de-a avea strictul necesar pentru a putea invata, a se putea deplasa mai ales iarna la distante mai lungi, din cauza lipsei hainelor si a incaltamintei.

 

O data cu deschiderea Bisericii Crestine Baptiste din ziua de 17 octombrie 2004, un numar de peste 30 de copii au invadat sala de rugaciune, ei fiind obisnuiti cu lectiile biblice tinute in acea curte de Ana Maria I. si de micile atentii pregatite pentru ei.

 

Sint copii nevinovati chemati la o viata grea, locuind in case darapanate, parintii neavind posibilitatea sa le asigure un trai decent, o atmosfera calda si primitoare in casa.

 

Conditiile igienice in care traiesc nu sint din cele mai bune. Privirile lor sint blinde, cautatoare, uneori triste.

 

Indemnul meu ar fi ca sa va rugati pentru comunitatea Galesu, convinsa fiind ca Dumnezeu va gasi cai si modalitati de schimbare a situatiei acestor familii.

 

sus

 

 

Awana în actualitate

 

 

Nu pot sa incep altfel decat prin a multumi lui Dumnezeu pentru calauzire, ajutor si ocrotire in ceea ce priveste redeschiderea clubului OSANA-AWANA. Mai mult, sunt uimita de felul in care El a lucrat la inimile a 18 tineri din Biserica Crestina Baptista “Sfanta Treime” Constanta, acestia dedicandu-se acestui program.la joaca

 

Dupa trei sedinte cu liderii, dupa multa rugaciune, dupa unele descurajari, dupa sfaturi si multe indemnuri de a merge mai departe, pot afirma cu tarie: Awana este cu adevarat Lucrarea lui Dumnezeu!”

 

Am parcurs pina la deschidere un drum greu, presarat cu incertitudini, insomnii si atacuri din pgrup de copii....artea “celui rau”, dar Slava lui Dumnezeu, El a facut lumina si ne-a dat biruinta!

 

Prima intilnire de sambata 16 0ctombrie 2004, mi-a depasit asteptarile prin faptul ca un numar de 26 copii au venit la intilnire si toti cei 18 lideri.

 

In mod special inaltam rucaciuni catre Tatal nostru pentru continuitatea activitatii clubului, atlideri Awanaingerea scopului “Inca un baiat si o fetita pentru Hristos!”cit si pentru partea financiara, atat de necesara platirii salii, achizitionarii de manuale si uniforme.

 

Dumnevoastra, cei ce cititi aceste randuri si cunoasteti puterea rugaciunii , va rugam in Numele Domnului nostru Isus Hristos, sa investiti un minut de rugaciune pentru Osana-Awana si Dumnezeu sa va binecuvinteze.Ne vom bucura impreuna de roade.

 

Material preluat de la Lidia Rusu, Grupul Awana, Constanta

 

sus

 


Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi. Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate