Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 

Home
Arhiva editurii

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

horizontal rule

În acest număr:

Îngrijire în case de tip familial pentru copiii abandonaţi [detalii aici]

Povestea lui Marian [detalii aici]

horizontal rule

 

 

Îngrijire în case de tip familial pentru copiii abandonaţi

 

Programul Casa Laura

 

Casa Laura a fost dată în folosinţă în anul 2000. Este situată în localitatea Mamaia Nord, Năvodari şi are o capacitate de zece locuri. Programul reprezintă un parteneriat între Fundaţia OSANA şi PATMOS FOUNDATION FOR WORLD MISSIONS-FINLANDA.

 

În cursul anului 2004, beneficiarii programului “Casa Laura” au fost opt copii, şapte rezidenţi şi unul reintegrat în familia naturală.

 

Timpul petrecut în Casa Laura, dragostea şi răbdarea cu care au fost înconjuraţi, au permis o evoluţie pozitivă a copiilor sub toate aspectele vieţii lor. Din punct de vedere medical starea de sănătate a copiilor s-a stabilizat şi s-a menţinut la un nivel surprinzător.

 

Participarea la diverse activităţi educativ–recreative (cluburi, tabere) alături de tineri din comunitatea locală, a constituit o oportunitate a integrarii copiilor în comunitate şi a creşterii gradului de relaţionare între copii.

 

Copiii aflaţi în îngrijirea noastră au devenit adolescenţi, iar gama nevoilor acestora este în schimbare. De aceea ne-am propus să reorientăm programul nostru de susţinere a acestor copii, prin plasarea şi asistarea lor în familii.

 

Începând cu luna iulie, trei dintre copiii rezidenţi au fost reintegraţi în familiile naturale. Pentru copiii la care acest lucru nu a fost posibil, am început să recrutăm şi să evaluăm familii. Aşadar, doi dintre copiii rezidenţi, au fost plasaţi în familii de îngrijire pe termen lung. Spre bucuria noastră copiii s-au adaptat relativ uşor, şi-au făcut prieteni atât pe cei din familia lărgită, cât şi dintre tinerii cu care vin în contact.

 

Familiile au fost deschise şi de la început am avut o bună colaborare cu ele, au fost receptive nevoilor cu care se confruntă copiii şi au primit cu deschidere orice sfat sau îndrumare din partea noastră.

 

Considerăm a fi un succes modul minunat în care s-au adaptat copiii la viaţa de familie şi comunitate. Prin derularea acestui program vom urmări în continuare integrarea socio-profesională a copiilor şi creşterea gradului de adaptare la viaţa reală.

sus

horizontal rule

Povestea lui Marian

 

„Ceea ce la oameni este cu neputinţă la Dumnezeu este cu putinţă”... Ce avem noi de făcut? Să strigam către El şi să credem că vom şi primi. Cu acest imbold am pornit spre casa familiei G., într-o dimineaţa senină de iarnă.

 

Atunci când am aflat că medicii nu-i mai acordă nici o şansă mamei lui Marian, am ştiut că în cel mai scurt timp va trebui să-i găsim o nouă familie.

 

Am pornit spre Siminoc cu emoţii, dar în străfundul fiinţei mele ceva îmi şoptea ”stai liniştita, totul va fi bine”. Şi a fost!

 

Familia G. parcă ne aştepta, la prima întrebare referitoare la primirea unui băiat in mijlocul lor, au răspuns în cor DA”!

 

Cred că acelaşi Duh care m-a însufleţit pe mine, i-a călăuzit şi pe ei. Am plecat către Marian, la Basarabi şi am discutat despre posibilitatea de a locui cu o altă familie. Copilul a fost de acord, dorinţa lui era să aibă o mamă, un tată şi mulţi fraţi. Era dornic să locuiască într-o familie mai mare, iar familia G. părea mediul ideal pentru el. Astfel l-am mutat în noua lui familie.

 

Când am revenit după o scurtă perioadă de acomodare, am revăzut un adolescent comunicativ şi plin de viată; erau vizibile schimbări, se întremase fizic şi ceea ce este cel mai important, pe faţa lui se citea o stare de mulţumire.

 

La plecare ştiţi ce mi-a spus că-şi dorea să primească? O mandolina sau o chitara ca să înveţe să cânte împreună cu grupul de tineri din biserica locală. Lucrurile au decurs bine pentru Marian. Viaţa lui este importantă, persoana lui este importantă. Cineva de Sus îl iubeşte...

 

Cerasela Perianu

sus

 


Ce este nou?

CHAT Apologetic!

Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.


Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate