Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Mărturisiri
 

 

 

Iulie 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

horizontal rule

În acest număr:

 

 

Dumnezeu i-a mai acordat o şansă [pe această pagină]

 

"Domnul să vă binecuvinteze!" [pe această pagină]

horizontal rule

Dumnezeu i-a mai acordat o şansă

 

Graţie implicării voluntarilor Betaniei, Ana Capota şi Ioan Dăduică în ajutorarea sinistraţilor din localităţile Costineşti şi Tuzla, judeţul Constanţa, s-au atras donaţii din Adelaide, Australia şi Chicago SUA (daca reveniţi în arhivă) în lunile octombrie şi noiembrie 2005. Astfel au fost împărţite alimente, haine şi pilote.

 

In ceea ce  doresc să vă expun aici, vă pot spune că totul a început atunci când am cerut ajutorul păstorului din zona Eforie, Mangalia, Costel Niţă, care ne-a condus prin Tuzla la familiile defavorizate în urma inundaţiilor din septembrie 2005. Am acoperit atunci un număr mare de familii, în special cei cu mulţi copii.

 

In octombrie am cunoscut pe sora Doina Rifat şi familia ei. Aşa am aflat despre problemele acestei familii nevoiaşe. O familie cu patru copii superbi, între vârstele de 2-16 ani, două fete şi doi băieţi. Apoi am aflat de soţul sorei Doina, Erkin, cu mari probleme congenitale la inimă. Fratele Mircea din Adelaide a dus pe camera sa şi imagini legate de problemele locomotorii ale lui Beniamin, de 4 ani.

 

Rifat Beniamin, născut în 15 iunie 2002, suferă de : 

-ARTROGRIPOZA MEMBRE SUPERIOARE ŞI INFERIOARE -formă gravă

-PICIOR VARUS EQUIN BILATERAL

-DISPLAZIE LUXANTĂ DE SOLD BILATERALĂ

 

Necesită tratament ortopedic îndelungat şi tratament chirurgical în etape. Conform  diagnosticului pus sub parafa medicului Prof. Dr. Florea Iordăchescu, Şef Clinică Pediatrie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Maria Sklodowska Curie" Bucureşti.

 

Am plecat cu inima tristă după imaginile văzute, un copilaş care nu poate să meargă pe picioruşe, nu se poate juca la vârsta lui, nu poate apuca cu mânuţele, dependent de ajutor permanent.

 

In luna noiembrie, am oprit din nou şi la poarta familiei Rifat, aducând cu noi alimente din partea Bisericii Creştine Baptiste din Chicago, păstorită de fr. Valentin Popovici. 

Alt moment în care am revăzut copiii şi în care Erkin, tatăl copiilor a rămas mişcat de grija purtată familiei lui.

 

Fulgii de nea “ne-au purtat” şi în 29 decembrie 2005 în Tuzla, unde împreună cu două voluntare Betania, am fost invitată la serbarea înmânării cadourilor Samaritean’s Purse/Fundaţia OSANA, copiilor din localitate. Am revăzut pe Doina care o noapte întreagă a trudit la cozonaci şi prăjituri pentru toţi copiii aflaţi în incinta bisericii (în construcţie) din Tuzla. Am apreciat şi felicitat atunci iniţiativa sorei, care deşi prinsă în atâtea probleme, şi-a facut timp şi cu multă dragoste a servit copiii săraci din comunitate.

 

In martie, graţie donaţiei Misiunii Micul Samaritean USA, am poposit cu două maşini (împreună cu Costel Niţă şi D.D.) din nou în Tuzla, cu fructe uscate la cei cazaţi în tabără şi la câteva familii cu 9,7,6,şi 4 copii. Printre ei şi familia Rifat. Am petrecut câteva momente împreună cu Costel şi D, ne-am jucat cu copiii şi am reţinut urgenţa legată de suferinţa lui Erkin, tatăl copiilor care nu se simţea bine, făcuse un nou infarct, al 4-lea. Am aflat că Erkin urmează să plece la Târgu Mureş pentru a fi operat la inimă.

 

Intr-o seară am primit un telefon în care sora Doina cerea ajutorul în ceea ce priveşte deplasarea soţului la Tg Mureş. Incă îmi mai răsună în minte glasul obosit şi gâtuit al sorei Doina, care îşi pusese nădejdea în Domnul, solicita şi ajutorul meu...Inima a început să-mi bată mai tare...Doina îşi pusese încrederea şi în mine! M-am aşezat pe genunchi şi am cerut ajutorul Domnului, i-am cerut călăuzire.

 

Până a doua zi s-au strâns ceva bani, de la câteva persoane sensibilizate, am primit ajutorul lui D.D. cu maşina şi am plecat împreună să încurajăm şi să ajutăm. Am găsit familia îngrijorată de starea de lucruri, dar Doina se simţea încurajată de Cuvântul Domnului care spune ”...cu nici un chip nu te voi lăsa..”  

 

Dumnezeu a deschis câteva oportunităţi familiei; o maşină pentru a fi transportaţi la T. Mureş. Mediatizând cazul familiei prin intermediul Irinei Ionescu, Fundatia Osana, am contactat o fundaţie din Tg. Mures pentru cazare, apoi Domnul a scos in calea Doinei minunata familie a păstorului Elian Ch., care a găzduit pe Doina aproximativ o lună pe timpul cât Erkin a stat în spital. 

 

Pe timpul şederii la Tg Mureş am format echipă împreună cu Mioara şi D. şi ne-am deplasat săptămânal la copii, am păstrat legătura telefonică între familie şi copii, prin amabilitatea fratelui păstor Elian, care a pus la dispoziţie adresa sa mail, am putut trimite Doinei fotografii cu copiii, ceea ce i-a ţinut moralul ridicat, a fost interpretat de Erkin ca o dovadă a dragostei frăţeşti.

 

Copiii s-au bucurat ieşiri la malul mării, de primirea unei biciclete, de acum eram aşteptaţi cu nerăbdare. Mariana, sora ce a avut grijă de copii pe timpul şederii Doinei lângă soţul său la spital, a primit cu bucurie dorinţa noastră de-a bucura copiii şi a le alina cu posibilităţile noastre limitate, dorul de părinţi.

 

Toate aceste evenimente ne-au legat mult de această familie, de copii în special şi D. şi-a propus, în mod voluntar, ca pe viitor o dată pe săptămână să pună la dispoziţie maşina pentru a putea vizita familia.

 

Telefonul Doinei din seara zilei de vineri 09. 06. 06 ne-a pus în alertă, Erkin nu suporta cea de-a treia intervenţie, era la sala de terapie, ca la scurt timp inima lui să înceteze să mai bată...

 

Dupa amiaza zilei de 10 06 06 ne-a găsit la copiii Rifat, încercând să pregătim sosirea Doinei cu trupul neînsufleţit al soţului. Cei mici nu puteau întelege ce se petrece în curtea lor... se strânge lume... rudele începuseră să sosească, vecinii să iasă pe la porţi..

 

Mariana, D. şi Mioara au scos copiii la malul mării, apoi Mariana i-a cazat peste noapte la ea.

 

Tragedia mare a fost când mama a sosit şi Erdin, băieţelul de 12 ani a venit către noi spunând: „Mi-e frică să-l văd pe tata..” L-am îmbrăţişat şi l-am strâns cât timp trupul tatălui său a fost introdus în casă.

 

Nu vă pot descrie scene legate de întâlnirea dintre Erdin şi mama, dintre cei mici, de 2 şi 4 ani şi mama pe care nu o văzuseră de aproape o lună. Beni striga:’”Mami tu nu mai p’eci!”..Sara o apucase cu mâinile de faţă...

 

In noapte, la un moment dat Erdin l-a prins pe D. de mână şi împreună au  intrat să vadă pe tatăl său mort, întins pe pat. Alte emoţii în care ne-am dat seama ce legătură sufletească s-a produs între Erdin şi D...

 

Poate vă veţi gândi că am scris prea în detaliu despre acest caz, însă puteţi observa cum Dumnezeu a deschis “uşi” neaşteptate la un moment dat. Doina ne povestea câte oportunităţi de a vesti din Cuvântul lui Dumnezeu au fost în spital, dar cea mai mare Lucrare ce Domnul a facut, a fost că Erkin să primească pe Domnul în inima sa, în viaţa sa , să aibă timp pe pat de suferinţă să audă îndemnurile soţiei, să asculte Vocea ce l-a chemat în final, ACASĂ !

 

Doina Rifat, văduva în vârstă de 36 de ani şi cei 4 copii au nevoie de susţinerea dumneavoastră pe toate planurile!

 

In pagina Mărturisiri a lunii viitoare veţi putea afla noutăţi despre familia Rifat şi alte binecuvântări ce ei au primit.

sus

horizontal rule

"Domnul să vă binecuvinteze!"

 

Amintiţi-vă de câte ori aţi ieşit dintr-un magazin spunând vânzătorului necunoscut: “Domnul să vă binecuvinteze”!? Poate niciodată. De cate ori aţi intrat într-un exchange office şi la plecare să spuneţi oficiantului, la fel : “Domnul să vă binecuvinteze”!? Aţi fost la frizer sau coafeză, la vânzătorul din colţ pe care-l ştiţi de peste 30 de ani, la staţia Peco de lângă casă de unde alimentaţi de 20 de ani?!

 

Anisoara Capota - Domnul sa va binecuvinteze!In Biserica Creştină Baptistă “Sfânta Treime” Constanţa a avut loc un botez şi printre candidate au fost două persoane, “snopii” sorei Anişoara Capotă! Ce legatura are acest fapt cu cele menţionate mai sus?

 

Sora noastră dragă, pe care de multe ori am însoţit-o, în diferite împrejurări, nu uită să ureze “Domnul să vă binecuvinteze” celor cu care se întâlneşte la un moment dat. In vara anului trecut a facut această urare dnei Sanda, oficiantă la un birou. O scumpă doamnă prinsă în problemele iminente ale vieţii.. A invitat-o acasă la dumneaei în repetate rânduri, i-a vorbit despre Cel ce ia poverile şi ne promite Cerul. Timpul s-a scurs, tanti Anişoara a susţinut în rugăciune pe  d-na Sanda, care a ales să primească în dar viaţa veşnică.

 

De 28 de ani Ileana face curat în casa sorei Anişoara…In 28 de ani a observat în viaţa, în comportarea d-nei Anişoara o mărturie vie a unui creştin…o mână de ajutor întinsă în permanenţă, o vorbă blândă, un zâmbet, o hăinuţă, un sfat bun la timpul potrivit …aceasta a fost mărturia Ilenei la botez: mărturia unei vieţi sfinte, modelul de viaţă al sorei Anişoara Capotă!

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.


 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate