Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 

Home
Arhiva editurii

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

În acest număr vă prezentăm

 

Bucurie în ochii copiilor [pe această pagină]

 

Încurajări pentru Aiser [pe această pagină]

BUCURIE  ÎN OCHII COPIILOR …

 

Am pornit la drum vineri 03 decembrie 2004 pentru a putea recepţiona cadourile pentru Crăciun sosite tocmai din Irlanda, anul acesta.Tirul a atins oraşul de destinaţie, Cernavoda, în jurul prânzului.

 

La Biserica Creştină Baptistă “Betel” din Cernavoda era deja puţină forfotă, fratele Nelu Vătavu, împreună cu soţia, organizase voluntarii, o mâna de bărbaţi puternici din biserică şi din vecinătate. Toţi erau pregătiţi să descarce tirul lung si galben al cărui şofer, a şi fost contactat la sosire de Osana!

 

Descărcarea, completatul actelor şi înmagazinarea ne-a luat ceva timp şi de asemenea am pus la punct unele detalii, împreuna cu fratele Nelu Vătavu-pastorul B.C.Baptiste “Betel”, referitoare la zilele ce urmează.

 

Înca nu mijiseră zorii şi a  doua zi, sâmbătă 04 decembrie 2004 am pus înaintea lui Dumnezeu prima zi de distribuţie. Ne gândeam la numărul de voluntari, împarţire pe maşini, maşini existente şi numărarea atentă a cadourilor, la vreme şi la drumuri accesibile. Am încărcat dacia cu voluntari mai adormiţi, ori  mai vrednici…şi am ajuns după ceva kilometri la destinaţie: Cernavodă.

 

Adi, Maria, Paul, Elena, Philiz, Paul, Manuela, Cătălina, Mihai, Nelu, Irina,Gabi, George, Dani, Ciprian, Nela,Viorel, cu vârste diferite, preocupări şi religii diferite, au pus mâna la greu şi au încărcat maşinile pentru prima zi. Fiecare a primit câte o sarcină şi fiecare ştia ce are de făcut. Degetele îngheţau pe tastele calculatorului, vântul uşor sufla, baxurile cocoşau bărbaţii, însă soarele se ivise pe cer şi razele lui luminau faţa celor bucuroşi de-a porni la drum pe post de “Moş Crăciun Samaritan’s Purse-Osana-Ecce Homo!

 

Cafeaua şi ceaiul au completat nevoia noastră de-a ne încălzi puţin.

 

Am pornit la drum cu dorinţa de-a duce la bun sfârşit ceea ce ne propuseserăm, să ajungem la copii cu cadourile, să ducem bucuria Crăciunului şi prin mesajul fratelui NeluVătavu.

 

Seimeni, Seimenii Mici, Siliştea, Dunărea, Capidava,Topalu, Horia,Cloşca, Tichileşti, Saraiu, Dulgheru şi Stejaru au fost localitaţile străbătute în prima zi.

 

Prin geamurile maşinilor se observau cadourile frumos ambalate şi copiii deja aşteptau nerăbdători in şcoli şi grădiniţe primirea cutiei colorate. Au pregătit colinde, poezii despre Crăciun şi au ascultat cuminţi şi atenţi mesajul de Crăciun. Pentru acele zâmbete şi luciri de ochi de copil, s-a meritat efortul nostru conjugat. Unii copii nici nu ştiau să se bucure, nu ştiau să zâmbească şi probabil nu le era clar că au primit ceva în mânuţe! Ei nu sunt obişnuiţi să primească daruri. Familiile lor sunt prea sărace ca să le cumpere un brad şi mult prea sărace ca să le facă daruri. 

         

O zi splendidă ne-a dăruit Dumnezeu şi Dunărea “ne-a însoţit” de-a lungul drumului, soarele în dimineată, amiaz şi mai ales în apus, când am fost fermecaţi, pentru-a câta oara? -de splendoarea lui printre nori…Dunărea liniştită şi întinsă, copaci şi trunchiuri de copaci parcă pictaţi şi multă, multă pace. Un peisaj, dăruit nouă de CREATOR, care ne-a lăsat fără grai şi care a mângâiat şi bucurat, la final de zi, ochii şi simţirea…

 

Dupa o zi de repaos pentru unii, muncă pentru alţii, luni 06 decembrie am pornit la a doua zi de distribuţie. Echipa de voluntari s-a modificat puţin şi am fost binecuvânaţi cu ajutorul unei maşini  mari, care a încărcat toate cadourile.

 

Faptul că am fost mai puţini nu ne-a împiedicat să ne organizăm şi să începem cu avânt şi de ce nu, puţină temere, a doua zi în teren.

 

Ca şi în prima zi, bărbaţii au încărcat maşina, au manipulat baxurile grele în teren, Cătălina, Manu şi Ema au numărat şi calculat, au înmânat broşuri şi s-au ocupat de ordine. Traseul zilei a fost Mircea Vodă, Ţibrinu, Gherghina, Satu Nou, Tortomanu, Ţepeş Vodă, Mireasa, Pantelimonul de Jos, Vulturu.

 

Nu ne-a deranjat faptul că am fost confundaţi cu Moş Niculai....pură coincidenţă!

 

Fotografiile făcute de Mihai au imortalizat momente unice de bucurie, entuziasm şi gingăsie, din nou, în şcoli şi grădiniţe din satele sărace. Irina a contactat directorii de şcoli şi grădiniţe, a completat acte şi a avut o foarte bună comunicare cu ei. Gabi s-a ocupat de ordine. Nelu a povestit copiilor despre importanţa sărbătorii şi a conversat cu cadrele didactice, preoţii(unde au fost prezenţi) şi a existat o relaţionare de calitate.

 

Pe drumul de întoarcere stropii de ploaie ne-au copleşit şi au sporit oboseala.

 

Fiecare dintre noi am privit prin ochii inimii, ce bucurie poţi aduce prin puţin efort, slujire si dăruire. Oricând se merită să faci bucurie celor din jurul tău, chiar dacă implică sacrificii, Dumnezeu ne cheamă la sacrificii în Numele Lui…

 

Ce facem în Numele Lui va dăinui şi dacă Operaţiunea a constituit o reuşită, este doar pentru faptul că Dumnezeu ne-a trimis oameni serios implicaţi şi cu siguranţa El a fost permanent în control! Nu spunem că nu a existat teamă, dar Dumnezeu şi-a întors faţa către noi…se cuvine să ne plecăm şi să-I mulţumim !

 

Mulţumim lui Dumnezeu pentru fiecare persoană care s-a implicat, începând cu copilaşii care au făcut cadourile şi culminând cu copiii fericiţi pentru care anul acesta Crăciunul e altfel...

 

Dorim ca Bunul  Dumnezeu să aducă fiecărui participant la O.C.C., sub o formă sau alta, binecuvântări cum numai El poate dărui…

 

“Împrejurul ieslei sfinte unde stă, copil Isus

 inimile tuturora închinându-se supus,

 Îi aduc al mulţumirii şi-al iubirii sfânt fior

Împreună toţi unindu-şi glasul şi cântând în cor:

Lângă ieslea minunată ne-adunam…” 

 

Ana-Gabriela Olaru

sus

Încurajări pentru Aiser

 

Astazi Aiser va suporta a 12-a operatie. Va fi recoltat os si de la sold. Rugati-va pentru ea.

 

Ca si incurajare Simona Milea a trimis un mail care va ajunge prin Lidia, astazi la Aiser!

 

Daca aveti mesaje de incurajare  pentru Aiser, faceti-o. Prin mine si Lidia, ele vor ajunge la Aiser. Ea este o fata saraca, are 20 de ani, locuieste cu familia in Navodari. Se deplaseaza greu, cu cirje si cu scaunul cu rotile ce Osana i l-a oferit din donatii. A petrecut peste 11 ani in spitalul de oase din Mangalia,acum este sub directa supraveghere a dr Nicolae.

 

Haideti sa dam curaj acestei fete de 20 de ani, care are "boala oaselor de sticla "!ceea cu trening cu galben si cirje este Aiser

 

Mesajul de la Simona Milea – Australia

 

Draga mea Aiser,


GABRIELA mi-a scris ca vei avea o operatie astazi si tare m-am intristat pt. ca iar trebuie sa faci o operatie dar din cate il cunosc pe Dr. Nicolae, el este intr-adevar un om al lui Dumnezeu si un foarte bun medic. El mi-a scos si mie un pin (un surub) care mi-a fost plasat in picior caci si eu am facut o operatie la picioare.
Tare m-am speriat dar el m-a linistit si mi-a spus ca nu este nimic si l-a scos.

 

ESTI PE MAINI BUNE!!!! si la fel de bune si cu Lidiuta si Gabi.
Dumnezeu te iubeste foarte mult si uite ca ti-a pregatit prieteni pe viata in Lidiuta, Gabi si in mine si cred ca mai ai multi altii.

 

Dumnezeu ne poarta de grija la fiecare. Nu ti-am raspuns la scrisoarea ta pt. si eu am fost tare bolnava. Vezi, daca esti credincios nu inseamna ca nu ai dureri sau ca viata ta va fi cea mai roza si frumoasa, dar este ceva tare miununat care se intampla si anume ca niciodata nu esti singura...Dumnezeu niciodata nu lasa pe copiii Lui. El a fost cu mine in fiecare clipa si chiar daca am avut mii de cutite in partea cu fierea, am cantat si am vorbit cu El si m-am bucurat ca El a ingaduit aceasta boala ca sa ma mai linistesc si sa ma opresc din alergarea asta pt. nimic, sa citesc si sa ma bucur stand de vorba cu EL. Acum am revenit la servici, dar am de facut ceva analize si in ianuarie merg iar la specialist.


Doresc sa corespondam din cand in cand (eu nu reusesc sa scriu prea des), dar cand voi putea iti voi scrie si tu cand poti scrie-mi si tu cum te simti si cum ti-a reusit operatia asta. Eu cred ca Dumnezeu te-a ajutat sa-l cunosti pr Dr. Nicolae si pe Lidia, cred ca ai speranta pt. viitor oricum mai multa decat daca ai fi ramas la Mangalia. Sper sa poti merge din nou si cand vei fi sanatoasa sa nu uiti ca Dumnezeu te iubeste atat  de mult ca a dat pe Singurul Lui Fiu sa moara pt. tine, sa te mute din imparatia mortii si iad, in Imparatia vietii vesnice impreuna cu El si cu noi. Noi vom fi vesnic impreuna si cand trecem din viata asta ne vom intalni cu toti prietenii in cerul lui Dumnezeu. Aceasta este bucuria si nadejdea mea, acest lucru imi da atata pace ca nu mai conteaza asa mult ce mi se intampla aici pe pamant. Si nu numai Dumnezeu te iubeste, dar si noi te iubim si dorim tare mult sa fii fericita si sa il cunosti si tu pe marele nostru Dumnezeu si Mantuitor Isus Christos.
Cu EL nu vei fi niciodata singura si nefericita. El va fi bucuria si taria ta.

 

Iubita mea o sa mai tinem legatura prin Gabi.

 

Te iubeste, Simona

sus

 


Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi. Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate