Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 

Home
Arhiva editurii

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

În acest număr:

 

Noua librărie creştină din Constanţa [pe această pagină]

 

Hirotonisirea lui Ovidiu Adrian Timiş [pe această pagină]

 

Fanfara de copii de pe Valea Mureşului [pe această pagină]

Noua librărie creştină din Constanţa

 

 

O carte bună este aceea pe care o deschidem cu speranţa

şi o închidem cu mult folos.

Unele cărţi captivează, altele eliberează”

 

La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu

 

Scopul deschiderii acestei librării este de a pune la dispoziţia cititorilor evanghelici, dar nu numai lor, a unei categorii distincte de cărţi, care au la bază Cuvântul lui Dumnezeu. La baza acestui proiect stă constatarea că societatea din România de astăzi se îndepărtează tot mai mult de învăţătura şi credinţa creştină, preluând valorile necreştine, ori chiar anticreştine. Înconjuraţi din toate părţile de imoralitate dorim să cultivăm în sufletul şi mintea celor cu care vom fi în contact, dorinţa unei vieţi sfinte.

          Aspect din cadrul noii librarii crestine Logos din Constanta

După o perioadă de aproape un an, în care această librărie era un proiect şi punct pe listele de rugăciune, se poate spune că proiectul a prins viaţă. Începând cu luna ianuarie 2005, librăria îşi poate deschide uşa pentru cititori.

         

Ne-am dori din toată inima ca acum să găsim o echipă de oameni maturi spiritual, care să aibă dorinţa de a răsfoi noile apariţii şi să găsească timp pentru citit. Dorim să punem la dispoziţia cititorilor doar acele cărţi care tratează toate lucrurile într-un mod scriptural corect.

         

Deoarece este vorba despre o lucrare spirituală, dorim să recunoaştem că „viaţa” acestei librării depinde în primul rând de Dumnezeu şi de susţinerea dumneavoastră spirituală şi abia apoi de alţi factori: susţinerea financiară, relaţiile cu editurile şi alte aspecte administrative.

         

Pe lângă cărţile teologice dorim să punem la dispoziţie lucrări despre educaţie, lingvistică şi critică literară, în efortul de a aduce întreaga cultură sub incidenţa luminii curate a Scripturii. Deoarece modelarea caracterului unei persoane nu se face doar prin educaţie formală, ci şi prin activităţile din timpul liber, beletristica creştină reprezintă un punct important al strategiei noastre.

 

Pastorii si diaconii participanti la deschiderea librăriei Logos din ConstantaDorinţa noastră este să fim cunoscuţi în oraşul Constanţa ca şi un loc unde se găsesc  cărţi de cea mai bună calitate. Am dori ca prin oferta de carte, librăria ”LOGOS” să fie şi un punct evanghelistic în care oamenii care nu au încă o relaţie personală cu Domnul Isus Hristos, să cunoască Adevărul. Dorim să venim cu o ofertă pe gustul oricărei categorii de cititori, indiferent de vârstă, cultură sau preocupare bazându-ne pe Cel care poate să răspundă oricărei nevoi...

 

Ovidiu Timiş

 

„Prezentul nu este nimic altceva decât timpul pe care-l avem la dispoziţie pentru a ne pregăti pentru ziua de mâine”...

        

Faptul că am ajuns  aici cu acest proiect nu face altceva decât să ne dea curaj şi un nou impuls pentru următorii paşi, deoarece librăria “Logos”  este doar o parte dintr-un proiect mai mare. Avem la dispoziţie o clădire cu mai multe spaţii, având diferite facilităţi.

 Aspect din cadrul noii librarii crestine Logos din Constanta

Următorul pas pe care dorim să-l facem este realizarea unei biblioteci, care să aibă pe lângă un fond adecvat de carte şi o sală de lectură corespunzătoare.

 

Dorim să realizăm un punct de editură cu tipografie proprie.

 

Aceste două proiecte pot să pară de domeniul viselor irealizabile. Astfel părea în urmă cu câteva luni şi această librărie care a prins contur. Credem din toată inima că în scurtă vreme şi acestea vor deveni realitate şi atunci vom putea vorbi despre  alte proiecte...

 

COLABORATORI

 

În baza contractelor de colaborare încheiate vă oferim cărţi, casete audio, casete video, CD-uri, MP3 produse de următoarele edituri şi studiouri:

 

Editura „Cartea Creştină” Oradea, Ed. „Shalom Print” Oradea, Ed. „ITM” Oradea, Ed. „Stephanus” Bucureşti, Ed. „Noua Speranţă” Timişoara, Studioul „Speranţa” Cluj, Studioul „Mesaj” Cluj, Ed. „GBV” Sibiu.

         

Pe viitor intenţionăm încheierea unor noi contracte şi cu alte edituri şi studiouri.

 

Dorim să vă punem la dispoziţie şi o gamă cât mai diversificată de cadouri constând în: articole de artizanat, obiecte cu simboluri spirituale, felicitări pentru diverse ocazii.

 

**********

Pentru cei interesaţi

 

Librăria de Carte Creştină "LOGOS" din Constanţa se află pe strada Ioan Lahovari, Nr. 55b şi este deschisă de Luni până Vineri între orele 10:00 - 17:00.

sus

Hirotonisirea fratelui Ovidiu Adrian Timiş

 

 

Duminică 12 decembrie, la Biserica Creştină Baptistă "Sfânta Treime" din Constanţa a avut loc hirotonisirea fratelui Ovidiu Adrian Timiş, în calitatea de pastor misionar în zona Dobrogea, localităţile Dorobanţu, M. Kogălniceanu, N. Bălcescu, Galeşu.

 Din cadrul serviciului de ordinare a fratelui Ovidiu Timiş Adrian

La serviciul de ordinare au participat fraţii Park Ceon Kyu - profesor la Institutul de Misiune din Arad, Ioan Dăduica - pastor pensionar B.C.B. "Sf. Treime" Constanţa, Marian Ghită - pastor al B.C.B. "Sf. Treime" Constanţa, Constantin Mitu - păstor zona Viisoara, Constanţa. Fraţii păstori au rostit binecuvântarea peste fratele O. Timiş.

 

Amănunte despre cum l-a cunoscut fratele Timiş pe Domnul Isus şi cum a ajuns pâna la acest eveniment important din viaţa sa aveţi în materialul de mai jos. Materialul este preluat de la fratele Ovidiu Timiş cu acceptul personal de-a apărea pe pagina "Mărturisiri" a Publicaţiei Baptiste de Apologetică a Misiunii Vox Dei.

 

Timiş Ovidiu Adrian

 

 

Ordinarea sau hirotonirea fr. Ovidiu Timiş AdrianNăscut la 10 iulie 1974 în oraşul Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud, al patrulea copil dintr-o familie de creştini ortodocşi. Copilăria petrecută în locuinţa părinţilor din localitatea Chiraleş, judeţul B-N. Primii opt ani de şcoală urmaţi la şcoala generală din localitate, absolviţii cu o medie generală de 9,87. După absolvirea şcolii generale am optat pentru continuarea liceului în oraşul Bistriţa. Încercând să găsesc profesia care mi-ar place cel mai mult, am schimbat pe mai multe unităţi de învăţământ… Am dat examen la liceul sanitar, dar mi-au lipsit două sutimi pentru a fi admis… Am fost repartizat la un liceu cu profil de filologie-istorie, lucru care nu mi-a plăcut de loc… După terminarea studiilor a urmat o perioadă de căutare în care am avut câteva locuri de muncă. În această perioadă a fost timpul în care am fost confruntat cu Evanghelia în mod direct, mai precis luna Ianuarie din 1993. Am decis să-l urmez pe Hristos şi am început să frecventez în mod constant o biserică din localitatea vecină. În octombrie 1993 am fost încorporat pentru a-mi satisface stagiul militar, perioadă care a avut ca rezultat îndepărtarea mea de lucrurile spirituale.

 

După terminarea stagiului militar, întors acasă m-am orientat spre lumea presei. Am intrat mai întâi prin concurs la un post de radio local ca şi reporter. La scurt timp am fost invitat şi am acceptat să merg prin transfer la un cotidian regional ca redactor pe departamentul social. A fost perioada în care am încercat să „schimb” lumea. Am fost forţat de context  şi anumite persoane să renunţ la unele anchete de presă care deranjau, şi pentru că nu vroiam să fiu doar unul care scrie într-un ziar, am demisionat.

 

M-am angajat la un S.R.L. ca administrator… dar pentru scurt timp. La începutul anului 1996, am fost din nou pus faţă în faţă cu Evanghelia. Un accident care putea să-mi pună capăt vieţii şi pe care l-am evitat în ultima secundă, m-a făcut să-mi amintesc de promisiunea pe care i-am făcut-o lui Dumnezeu. A fost momentul rededicării în care am decis să-mi pun viaţa în totalitate la dispoziţia lui Dumnezeu.

 

Decizia mea de a fi la dispoziţia lui Dumnezeu indiferent de implicaţii şi consecinţe a schimbat total nu numai modul meu de gândire ci şi condiţiile de viaţă. Fiind într-o localitate fără nici o biserică sau grup de creştini protestanţi, decizia mea a stârnit multă opoziţie. Am părăsit localitatea în luna Iulie a anului 1996, fără o susţinere materială, fără nimic la dispoziţie exceptând un rând de haine, o biblie, cartea „Îndrăzneala credinţei” şi o încredere totală în Dumnezeu.

 

Dumnezeu mi-a dat harul ca în foarte scurt timp, când eram dezorientat şi nu ştiam care este direcţia în care să pornesc, să întâlnesc un grup de tineri care făceau în diferite oraşe din ţară evanghelizare de stradă… Eram în parcul din oraşul Bistriţa, aşteptam pe cineva pe o bancă, destul de plictisit şi sătul de viaţă … Stând acolo, în gând i-am spus lui Dumnezeu :„Doamne, dacă ai într-adevăr un plan pentru mine ar fi timpul să aflu şi eu pentru că sunt la capătul puterilor.” În acel moment s-a apropiat de mine un bărbat care mi-a cerut permisiunea să îmi spună ceva despre Isus.” Am acceptat. Avea o geantă pe umăr din care încerca să scoată o biblie, dar fermoarul de la ea nu vroia să se deschidă. A rămas surprins când am deschis diplomatul şi i-am oferit biblia mea. Mi-a spus despre grupul lor  şi despre lucrarea pe care o fac  şi m-a invitat să mă alătur lor. Am acceptat, şi timp de opt luni am stat de vorbă în diferite oraşe din ţară cu oameni necredincioşi pe stradă, vorbindu-le despre Isus. În luna Iulie m-am alăturat acestui grup, iar în luna August m-am întors la Bistriţa pentru câteva zile, pe 31 august  1996 fiind botezat într-o biserică din judeţ, în localitatea Dumbrava.

 

În vara anului 1997 fiind cu grupul de tineri în zona oraşului Timişoara, am fost invitat de un frate lucrător, Cornel Lavric, să rămân să îl ajut în lucrarea pastorală pe care o face în şase biserici baptiste în localităţile Liebling, Berini, Şipet, Duboz, Cerna, Gera. Am acceptat şi o perioadă de timp am slujit alături de el în aceste localităţii. Odată cu stabilirea mea la Liebling m-am înscris la o şcoală Biblică de la Biserica Baptistă Emanuel Timişoara. După absolvirea acestei şcoli intensive, de un an, fraţii păstori din Biserica „Emanuel” Timişoara mi-au propus să mă ocup de punctul de misiune pe care îl aveau ca şi biserică în localitatea Comanda, judeţul Mehedinţi. Deoarece simţeam lipsa discuţiilor cu oamenii nemântuiţi şi lucrarea pe care o făceam în bisericile de lângă Timişoara simţeam că nu este ceea ce vrea Dumnezeu de la mine, am acceptat să mă implic în acea lucrare.

 

În Oltenia a fost o lucrare de pionierat. În punctul de misiune din Comanda era un început de construcţie şi o mână de persoane care nu se mai întâlneau decât ocazional La sfârşitul anului 2000 biserica a ajuns să numere 23 de membri. A fost timpul în care am înţeles că lucrarea pentru mine acolo se apropie de sfârşit, deoarece la momentul acela nu eram pregătit să fac o lucrare pastorală eficientă. În martie 2001 mi-am luat rămas bun de la biserică şi în locul meu a venit un frate pastor care s-a stabilit în localitate.

 

Perioada din Oltenia a adus o nouă schimbare în viaţa mea, în aprilie cunoscând-o pe Felicia, cea care din luna Iunie 2000 mi-a devenit soţie şi ajutor în lucrare.

 

Din martie 2001 am aşteptat să văd ce a pregătit Domnul pentru mine, iar în vara anului  am fost invitat de către o familie să vin la Constanţa. În iunie am venit eu la Constanţa pentru a mă implica în lucrarea de misiune din Biserica Creştină Baptista „Sfânta Treime”, iar după aproape un an, a venit şi soţia, stabilindu-ne în casa pastorală a bisericii din localitatea Dorobanţu, primul punct de misiune în care am început activitatea. În 2002 am început lucrarea şi în localitatea Nicolae Bălcescu. În 2003 am fost angajat de biserica Sfânta Treime pentru a coordona lucrarea de misiune a bisericii fiind implicat în mod direct în punctele de misiune din Dorobanţu, Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu. În toate aceste trei localităţi lucrarea a fost începută de la zero. In aceste trei localităţi populaţia numără aproximativ 25.000 de locuitori. La ora actuală avem o construcţie proprie în localitate Dorobanţu, un teren achiziţionat pentru construcţie în Nicolae Bălcescu şi în total în cele trei localităţi, 18 persoane botezate Nou Testamental.

 

Ana Gabriela Olaru

sus

Fanfara de copii de pe Valea Mureşului

 

 

Atunci când stai de vorbă cu fraţii mai vârstnici din bisericile Domnului de pe Valea Mureşului (Lalasint, Bata, Capalnas, Toc, Seliste, Petris, Caprioara, Valea Mare, Corbesti, etc.), nu poţi să nu observi şi să nu fi mişcat, în acelaşi timp, de bucuria pe care o retrăiesc ei ori de câte ori au ocazia sa împărtăşească cuiva despre ce erau bisericile din aceasta zona acum 40-50 de ani. De fiecare dată ei vorbesc despre bucuria pe care o aveau în acea vreme, despre cât de pline erau bisericile atunci, cât de mulţi erau cei care se întorceau la Domnul, cât de multi membrii aveau, cât de frumos cânta FANFARA, şi pe câţi necredincioşi îi atrăgea la biserică. În acea vreme, aproape fiecare biserică avea câte o fanfară.

 fanfara de copii de pe Valea Mureşului

Dar vremurile s-au scurs, a urmat regimul comunist cu toate necazurile posibile (am în vedere persecuţiile prin care bisericile au trebuit sa treacă), apoi migrarea înspre oraşe a oamenilor de la sate, ceea ce a condus la slăbirea peste măsura de mult a bisericilor de la sat şi în acelaşi timp la dispariţia formaţiilor de FANFARĂ, care atrăgeau atenţia oameni spre bisericile noastre. Ultima fanfară care a răsunat pe Valea Mureşului a fost în biserica din TOC, acum vreo 30 de ani.

 

Acum când privim la bisericile de pe Valea Mureşului nu mai găsim nici o formaţie muzicală care să cânte spre lauda Domnului şi care sa atragă spre biserică pe cei necredincioşi. În urma lucrării de misiune făcuta de biserica din CAPALNAS în ultimii 10 ani (MVM - Misiunea de pe Valea Mureşului), bisericile au început să se învioreze şi să crească în acelaşi timp prin intermediul anumitor programe şi proiecte creştine atrăgând pe mulţi copii şi mult tineri. Anul trecut au fost cuprinşi în aceste proiecte 750 de copii şi tineri de pe Valea Mureşului.

 copiii care studiază pentru a cânta în fanfară

Având acest potenţial, am considerat că este momentul să reînfiinţăm o fanfară, atât de necesară in lucrarea Domnului, aici pe Valea Mureşului. În momentul de faţă, avem 25 de copii şi tineri care învăţă şi câteva instrumente vechi (în număr de 10), cu care aceştia încearcă să cânte spre lauda Domnului şi bucuria credincioşilor.

 

 

Întrucât posibilităţile noastre financiare sunt extrem de reduse şi nu putem să cumpărăm instrumente, facem apel în numele Domnului la toţi cei care ne pot ajuta cu INSTRUMENTE.

 

Nevoia noastră ar fi de vreo 25 -30 instrumente. Încă de acum doresc sa mulţumesc tuturor celor care ne vor ajuta în numele Domnului.


Cu multa dragoste al vostru frate in
Hristos  

 

 

CRINEL IGNAT 

presbiter al bisericii din Capalnas şi coordonator al lucrării de misiune pe Valea Mureşului

sus

 


Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.


Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!


 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate