Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

În acest număr vă prezentăm

 

Cu haine albe [pe această pagină]

 

Un pas spre o viaţă normală [pe această pagină]

 

Cum m-am întors la Dumnezeu [pe această pagină]

 

Pentru prima dată în tabără [pe această pagină]

 

Cu haine albe

 

 

Domnul a revărsat din Bunatatea Lui şi aşa am petrecut o zi de neuitat în localitatea Galeşu, localitate despre care puteţi citi pe pagina “mărturisiri” a lunii noiembrie.

 

Pe data de 17 octombrie 2004 a fost inaugurată biserica din localitate, în săptămâna următoare a avut loc un timp binecuvântat de evanghelizare, la care au fost antrenaţi lucratori din biserica–mamă, B.C.B. “Sfânta Treime” Constanţa. Seară de seară oamenii din sat au venit să asculte despre Dumnezeu. Obosiţi, de la munca câmpului, cu copiii în braţe au venit să asculte ceea ce Dumnezeu  pregatise pentru ei.

 

Mult aşteptata zi de 24 octombrie a sosit şi patru persoane s-au îmbrăcat în haine albe, aşteptând clipa când vor mărturisi în apa botezului. O familie (soţ ,soţie) şi două tinere. Fiul Familiei E., este primul creştin din localitate, botezat la Constanţa cu un an în urma. Actul a fost oficiat de pastor Claudiu Fechete.

 

Un fapt neobişnuit a marcat întreaga asistenţă: la solicitarea unei văduve, în tranzit prin sat(soţul său a fost fiu al satului Galeşu), i s-a permis să ia cuvântul şi dumneaei a solicitat atenţia sătenilor în ceea ce priveşte bucuria că în sat s-a ridicat o biserică, a îndemnat la ascultare a Cuvântului şi a admirat în special corul tinerilor şi exemplul de viaţă al celor ce s-au implicat în această mareaţă lucrare. Dumneaei  a specificat că nu este creştină baptistă şi de bună voie a luat cuvântul.     

 

Acum la Galeşu sunt şapte creştini baptişti. Lângă cei din loc, tânara familie I.George care s-a implicat în lucarea de slujire în biserică.  

 

Domnul să fie laudat pentru Lucrarea Sa şi să-i păstreze pe primii baptişti din Galeşu în curăţie şi credincioşie. Să ne rugăm ca ei să rămână un FAR pentru întregul sat.    

 sus

Un pas spre o viaţă normală

 

 

Omul a fost înzestrat de la creaţie cu dotări native, talente, înclinaţii naturale, putere de adaptare. Profunzimea acestor lucruri, ne face unici, inconfundabili. Una din trăsăturile umane este adaptarea. Pentru anumite persoane este un lucru uşor, pentru alţii este extrem de greu.

 

Aş dori să prezint povestea lui Nicu, care a locuit în Casa Laura- Fundatia OSANA, timp de patru ani. În tot acest timp şi-a dorit cu ardoare o familie , care să-i confere un mediu stabil şi sigur. Venind în întâmpinarea dorinţei lui, am încercat să facem posibilă reintegrarea sa în familia naturală sau extinsă, însa acest lucru nu s-a putut realiza. Singura opţiune era găsirea unei familii de îngrijire substitut, pe o perioadă nedeterminată.

 

Am comunicat la nivel local dorinţa copiilor din Casa Laura. La această provocare am primit un răspuns pozitiv din partea unei familii. Elena şi Mihail locuiesc in N, în apropierea Casei Laura. Cererea familiei a fost susţinută de către fiul cel mic, Laurenţiu în vârstă de 20 de ani, care-l cunoştea pe Nicu de mai mult timp. 

 

Nicu a vizitat familia în primul week end a lunii iulie şi a fost impresionat de afecţiunea şi căldura cu care a fost primit. A participat la nunta fiicei lor, Nicoleta în calitate de cavaler de onoare. Acest lucru l-a determinat ca după a doua vizită în familie, să nu mai dorească întoarcerea la Casa Laura. Cererea copilului a fost susţinută şi de familie, toţi membrii ei acceptându-l fără rezerve.

 

În prezent Nicu s-a integrat foarte bine, fiind primit cu aceeaşi căldură şi de către ceilalţi trei copii ai familiei. Nicu este implicat în familie  în toate activităţile gospodăreşti, nefăcându-se nici o diferenţă între el si ceilalţi.

 

La fiecare vizită este vizibilă schimbarea spectaculoasă din viaţa lui şi dorinţa lui de integrare. Îl vedem  jucându-se cu toţi copiii, râde, comunică şi este evident că se simte ca acasă. Lucrul acesta îi dă un sentiment de stabilitate şi siguranţă ceea ce şi-a dorit tot timpul.

 

Putem afirma fără rezerve, că Nicu şi-a găsit locul în familia mult dorită.

 

Un alt copil cu o putere mare de adaptare este Gina, care a visat la o casă cu mulţi copii în jur, la prieteni care să se joace cu ea, la o mama  căreia să-i poată împărtăşi  tot ce are  pe inimă.

 

Această dorinţă s-a materializat prin acceptarea şi luarea ei în grijă de către Doamna A, care locuieşte în  L în apropierea Casei Laura.

 

Pentru o scurtă durată D-na A, s-a implicat activ în unul din proiectele noastre şi a cunoscut-o pe Gina.  Ştiind nevoile şi aspiraţiile ei, şi pentru că au comunicat destul de uşor acceptarea a fost din ambele părţi. D-na A este văduvă şi a crescut 5 copii, are o vastă experienţă în creşterea copiilor fiind o  persoană cu calitaţi deosebite de mamă. Are multă răbdare şi îngăduinţă pentru Gina care uneori poate fi dificilă, toate rezolvându-se prin vorba frumoasă.

 

De când este în acestă familie Gina s-a dezvoltat armonios, este atent îngrijită, supravegheată şi este răsplătită pentru progresele făcute.

 

De ziua ei a fost sărbătorită cu mult fast, totul culminând cu un imens tort spre deliciul invitaţilor. De câte ori vizitez aceşti copii şi văd jucând în ochii lor razele bucuriei, prin regăsirea acelui loc magic care pentru fiecare din noi este ,,ACASĂ’’, mă simt bucuroasă şi împlinită.

 

Noi rămânem în continuare alături de copii şi noile lor familii acordându-le suport şi sprijin în orice situaţie.

 

Nu neglijam nici dorinţa celorlalţi doi copii, respectiv Claudia şi Elena, căutând în continuare familii potrivite pentru nevoile lor. Suntem încredinţaţi că Dumnezeu va fi Acela care va da rezolvare.

 

Mulţumim tuturor acelora care s-au implicat în mod direct sau indirect şi au făcut posibilă schimbarea radicală din viaţa copiilor noştri.

 

Cerasela Perianu

Coordonator Casa Laura - Proiect al Fundaţiei Osana

Program Foster 

 sus

Cum m-am întors la Dumnezeu

 

 

L-am cunoscut pe Dumnezeu în ultimul an de liceu... a fost minunat să descopăr că El este Tăticul pe care nu l-am avut niciodată, că El mă iubeşte, că a fost, este şi va fii mereu interesat de viaţa mea...

 

Primul meu tată era curvar şi violent (a furat tot din casă şi a plecat , când eu aveam 7 ani). Al doilea tată a fost dependent de alcool ( a decedat anul acesta, dupa Paşte, la numai 50 de ani).

 

Evitand să mai intru in detalii, menţionez doar că, certurile, vorbele urâte, violenţa erau o rutina in familia mea... a trebuit să trec repede peste copilărie, să învăţ să gândesc matur. Relatia mamă-fiică s-a transformat de timpuriu într-o relaţie de prietenie. Eram interiorizată. Îmi "construisem nişte ziduri" ca să nu mă mai afecteze lucrurile urâte din jurul meu. Vorbeam puţin... atât de puţin, aşa încât bunicul meu mă numea "muta familiei" :-). Nimeni din familia mea nu mergea la biserică, nu-L cunoşteau şi nu vorbeau de Dumnezeu. Aveam rezervorul afectiv gol...

 

"Am pornit" să caut ceva care să-mi umple "golul" din viaţa mea. Am învăţat tot felul de rugăciuni, am căutat să înţeleg tot felul de ritualuri şi tradiţii... am mers la vreo doi ani la Biserica Ortodoxă, un an la yoga, un an la Biserica Catolică.... fără nici un rezultat!

 

In clasa a-XII-a de liceu, am aflat că o colega de clasă, V. Luminiţa merge la o Biserica Baptistă. Nu mai auzisem de baptisti, aşa că am vrut să aflu mai multe. Am stat de vorbă cu ea... şi am decis să merg într-o duminică seara să vad cum este.

 

Incredibil! Am intrat în Biserica şi m-am simţit ...ACASA ! Se deschisese Cerul! Dumnezeu "dădea un ospăţ cu cei pe care-i iubea nespus de mult. Si eu eram acolo! Simţeam dragostea şi pacea Lui... pentru prima dată înţelegeam că El este Tăticul care jertfise totul pentru ca eu, copilul Lui, să am viaţă veşnică, "viaţa din belşug". Tot ce trebuia să fac era doar să accept dragostea Lui. I-am dat inima mea. Viaţa mea am pus-o la picioarele Lui.

 

Am început să vorbesc...chiar prea mult uneori :-) .Bunatatea Lui este fără margini. M-a ţinut şase ani in facultate."A dat oameni pentru mine şi popoare pentru viaţa mea".Mi-a dat tot ce am avut nevoie. Mi-a dat mult ,ca să dăruiesc mult şi să fiu o marturie pentru cei din jur.

 

Sunt fericită să trăiesc lângă Tatăl meu.

 

Ana

sus

Pentru prima dată în tabără

 

 

Când doamna Lidia de la Fundaţia OSANA m-a  întrebat dacă vreau să merg în tabără, răspunsul meu a fost afirmativ.

 

M-am bucurat enorm de mult, ştiind că cineva se gândeşte şi la mine, căci aceasta a fost prima dată când am mers într-o tabără.

 

În dimineaţa zilei de 13 septembrie 2004 a venit maşina care ne-a dus într-un loc minunat.

 Aiser si dna Lidia

Când am ajuns la „Casa Valentin”, din Cataloi (judeţul Tulcea) am fost fericită  să întâlnesc oameni deosebiţi, care ne-au primit cu multă căldură. Am făcut cunostinţă cu copii noi, am făcut fotografii, după care gazdele ne-au arătat camerele unde trebuia să dormim în urmatoarele zile.

 

Am admirat frumuseţea casei primitoare şi am constatat că fiecare dormitor avea altă culoare. Dormitorul nostru era verde.

 

După ce ne-am instalat în camere, cu toţii am fost invitaţi în camera de zi la joaca.

Mai târziu am reuşit să cunosc si alţi copii si am luat prânzul împreună. Mai târziu ne-am retras în camerele noastre pentru odihnă.

 Scaun pentru Aiser

Am participat la diferite activitaţi: vopsitul cănilor, confecţionarea braţărilor, a felicitărilor etc.

 

Pentru mine, şederea la “Casa Valentin” înseamnă prima mea tabăra, cinci zile de neuitat. Am întâlnit oameni buni, care s-au ocupat de noi şi deasemenea mâncarea a fost bună.

 

Am rămas cu o impresie bună, cu  amintiri de neuitat. Eu ştiu că Dumnezeu mă iubeşte!

 

N. Aiser

 

De opt ani Aiser este asistată de Fundaţia OSANA. Ea are boala oaselor de sticlă”, se deplaseaza greu cu cirje si cu scaunul cu rotile.

sus

 


Ce este nou?

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE
(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi. Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate