Arhiva Contact Despre noi Link-uri
 Mărturisiri
 

 

 

August 2006
Caută în site
Colaboratori

Cuprins Publicaţie
NOSTRA AETATE
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Eseuri Creştine
Umor
Proiectul Betania
Mărturisiri
Pagina Femeii
Mass-Media
Ştiri
Lectură Creştină
Poşta Redacţiei

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

horizontal rule

El este Tatăl orfanilor, Apărătorul văduvelor…

 

Luna trecută, pe pagina Mărturisiri, vă aduceam la cunoştinţa cazul unei familii cu patru copii, din Tuzla-Constanţa, copii care începând cu data de 09 iunie 2006 nu mai au tată.In urma intervenţiilor pe cord acesta a decedat la vârsta fragedă de 42 de ani.

 

Atenţia noastră ca şi lucrători sociali, dar mai ales ca şi oameni care au simţit să facă ceva pentru această familie, (1Iacov 1:27 …înaintea lui Dumnezeu,Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor..”) s-a îndreptat permanent către copii, dar şi către ajutorul material, sub o forma sau alta acordat familiei Rifat Doina, copiii Neli,Erdin,Beniamin şi Sara. La acest capitol s-au implicat în continuare Daniel D. şi voluntari din Betania, care au consimtit să acordăm ceva alimente, s-au primit şi doua ajutoare în valută care au fost înmânate familiei, confirmând faptul că Dumnezeu poartă de grijă văduvei şi orfanului.

 

Prin bunavoinţa domnului Adrian Banu, donator constant al Betaniei, acum si al copiilor Rifat, de la Cofetaria “La brioche francaise” am ridicat două torturi şi am serbat, împreună cu voluntarii Betaniei, zielele de naştere ale lui Erdin şi Beniamin.

 

Doina a înţeles încă o dată să fie un exemplu al unei femei luptătoare, aflată în faţa unei situaţii de moment, ireparabilă, în care se îmbărbătează din Cuvântul Domnului Ps. 68:5 “El este Tatăl orfanilor,Apărătorul Văduvelor, El Dumnezeu..” şi porneşte mai departe cu fruntea sus. Ea este un exemplu pentru cei din jurul ei, vecini, prieteni, este cea care încurajează, se mobilizează, căci, deţi îndurerată de pierderea soţului, îşi da seama că trebuie să lupte pentru supravieţuire, având nădejdea vie ca Dumnezeu în care şi-a pus toată încrederea în urmă cu 7 ani, va purta de grijă familiei sale.

 

Voluntarii Betaniei trec cu uşurinţă de la patul de suferinţă al seniorilor, la alintarea şi petrecerea unui timp special cu cei doi micuţi, de 2 si 4 ani ai Doinei Rifat.

 

Beniamin, despre care luna trecută am scris ce handicapuri locomotorii are, este cel care spune de cateva ori pe zi “te ‘ubesc mami” … în ochii lui citim dragoste,seninătate, sinceritate şi multă blândeţe. Un copil cu ambiţia de-a mişca, de-a face eforturi nebănuite să mişte bicicleta, ori cu alte eforturi să prinda cu mânuţele jucăriile din preajmă. Doina va pleca cu el la o nouă operaţie, care o va ţine iarăşi departe de copii, cel puţin două săptămâni. Ne rugăm ca Domnul să se îngrijească de problema financiară în acest sens, să se atingă de mâna doctorilor chirurgi specialişti din Bucureşti, facilitând mobilitatea lui Beniamin.

 

O nouă provocare la rugăciune şi nu numai, pentru cei ce citiţi acest material, ce cuprinde frânturi dintr-o poveste tristă, dar adevarată, ce se deapană încet, încet, aici la mal de mare…

sus

horizontal rule

Ce este nou?

CHAT Creştin!

 

FORUM

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole la subiectele doctrinare despre:

 
HRISTOLOGIE (doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE (doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE (doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE (doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE (doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE (doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE (doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE (doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE (doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.


 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003-2006 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate