Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 

August 2005
Arhiva editurii
Caută în site

Cuprins Publicaţie
EDITORIAL
Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Cartea Creştină
Pagina de Umor
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri
POŞTA REDACŢIEI

Colaboratorii

 


Pagina de Mărturisiri

 

 

Ana Gabriela Olaru

Pagina de Mărturisiri este realizată de

 

Ana Gabriela Olaru

Corespondent Constanţa

horizontal rule

În acest număr:

 

 

O pildă bună [pe această pagină]

 

OSANA şi JPUSA în misiune! [pe această pagină]

horizontal rule

O pildă bună

 

Mi-am pus întrebarea de multe ori dacă sunt o pildă bună pentru vecinii mei... Întrebarea a revenit în mintea mea atunci când am vizitat pe fratele Radu P. dintr-un cartier al  Constanţei.

 Radu P.

Radu P. este un bătrânel minion, care a atins respectabila vârstă de 87 de ani, toată viaţa a fost sudor şi şef de echipă. A dus o viaţă exemplară şi de ceva ani vaduv, dumnealui trăieşte împreună cu familia fiului său. Este foarte iubit, îngrijit şi respectat de aceştia.  

 

Înainte să ajung la domiciliul fratelui, un frate păstor al bisericii noastre mi-a spus : vizitaţi-l  pe fratele R.P,  este orb de un an de zile, este un frate tare bun ! De altfel fratele păstor îl aduce cu maşina la biserica în ziua de duminică.

 

Mi-au ramas în minte cuvintele păstorului şi eram nerăbdătoare să aflu cine este acel „frate bun“!

 

Stând de vorbă m-am convins că am în faţa mea un om smerit, un iubitor al Bibliei şi a propovăduirii acesteia între cei ce-l înconjoară. Ceea ce-l deosebeşte de ceilalti fraţi este faptul că ani de zile, la pensie fiind, cu Biblia sub braţ a cutreierat cartierul ducând “vestea bună” la casele oamenilor. S-a oprit la câte un gard, a urat bineţe celui ce trebăluia prin grădină, l-a întrebat de una, de alta şi la plecare i-a urat să fie binecuvântat. Aşa a pătruns în casele oamenilor şi a stabilit relaţii, care cu timpul s-au adâncit. Povesteşte despre cazuri extreme, cu oameni imobilizaţi la pat, cu părinţi şi copii bolnavi, care nu au pe nimeni în ajutor, văduvi ori văduve, tristeţe multă. Ani de zile a încercat să aline suferiţele din jurul său, chiar şi cu câte un bănuţ, un pacheţel. Copiii din cartier îl cunosc ca un bătrânel de treabă, le dă bomboane pe care le cumpără din pensia sa!

 

Dupa o lungă convorbire de lângă care nu doream să mă dezlipesc niciodată am aflat şi tristeţea lui: din cauza faptului că a orbit nu mai poate vizita vecinii de cartier. Nu cunoaşte adrese, ştie case, garduri colorate …

 

Am realizat ce înseamnă un ”frate bun”, cel ce a pus în practică versetul: ”Gustaţi şi vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El” (Ps 34:8).

sus

horizontal rule

OSANA şi JPUSA în misiune!

 

Osana si JPUSA in misiune“Fundaţia OSANA şi Jessus People USA din Chicago lucreaza împreuna de mulţi ani. Cum a ajuns J.P o misiune să colaboreze cu o entitate românească? JPUSA este o comunitate internaţională cu 400 de oameni ce trăiesc iî Chicago şi care slujeşte în principal săracilor. Oferim cina săracilor de două ori pe săptămână. Pe lângă toate acestea, mai avem şi un program pentru copiii cu nevoi şi îngrijim peste 90 de bătrâni.” (Tim Bock)

 

In spiritul dorinţei de într-ajutorare în luna mai a acestui an, am primit vizita a patru voluntari JPUSA, care timp de o săptpămână s-au implicat în activitaţile fundaţiei.

 

Cel mai atrăgător moment a fost acela în care, într-o zi au fost invitaţi, la sediul fundaţiei o parte din copiii familiilor sărace (Proiectul fundaţiei “Familii în criză”), copii care trăiesc în condiţii insalubre, fără apă şi lumină, undeva la marginea oraşului Constanţa, doi din cei şase copii ai unei familii din Lumina şi tânăra Aiser din Năvodari , despre care pot spune doar că la 21 de ani se deplasează cu căruciorul de handicapaţi sau cu cârje, având “boala oaselor de sticlă”, cunoştinţa noastră mai veche de la Spitalul din oraşul Mangalia. Copiii s-au putut bucura de o gustare şi de timp petrecut împreună cu voluntarii, au desenat, au construit diverse obiecte din hârtie şi sârme speciale, s-au jucat, au făcut fotografii. La plecare copiii au primit haine (donaţie Fundaţia “Stânca veacurilor”), triate de membrii fundaţiei împreună cu voluntarii JPUSA.

 

Ceea ce am putut observa a fost dragostea pe care voluntarii au ştiut să o arate şi implicit să o ofere copilaşilor. Deşi nu se cunoşteau, în acea dupa amiază s-au stabilit puternice legături de suflet.

 

Intâlnirea s-a finalizat printr-o rugăciune rostită de voluntari, tânara Aiser, copiii fiind încredinţaţi în Mâna lui Dumnezeu.

 

Exemplul voluntarilor este demn de urmat. Conştinciozitatea şi seriozitatea lor ne-au marcat.

 

Voluntarii JPUSA, Fundaţia OSANA se străduiesc să respecte versetul care spune: “Ferice de cel ce îngrijeşte de cel sărac! Căci în ziua nenorocirii Domnul îl izvbăveşte, Domnul îl păzeşte şi-l ţine în viată. El este fericit pe pământ…” (Psalm 41:12a)

sus

 


Ce este nou?

Pagina de umor!

O inimă veselă înseninează faţa (Prov. 15:13), şi este un leac bun (Prov. 17:22). Prea multă învăţătură nu duce la multă bucurie... Accesaţi pagina de umor pentru a vă descreţii frunţile. Detalii aici!

 

Pagină de căutare!

Prin intermediul acestei pagini ai posibilitatea de a căuta diverse articole, subiecte de interes, precum şi pasaje din Scriptură. Apasă aici!

 

CHAT Creştin! Aici poţi să vorbeşti online pe teme de Apologetică, Teologie sau să îţi faci prieteni noi. Tot ce trebuie să faci e să intri cu un user (de preferinţă numele tău mic) apăsând aici.

 

FORUM de discuţii pe teme Teologice, Apologetice şi discuţii libere!

[apasă aici pentru detalii]

 

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o serie de subiecte de studiu:

 

Apologetică

Biografii

Etică

Istorie Creştină

Scrieri Primele Secole

Teologie Sistematică

 

Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.

 

Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectele doctrinare despre:
 
HRISTOLOGIE
(doctrina despre persoana lui Isus Hristos)
 
PNEUMATOLOGIE
(doctrina despre Duhul Sfânt şi alte duhuri)
 
ANTROPOLOGIE
(doctrina despre om, aşa cum a fost creat el)
 
HAMARTIOLOGIE(doctrina despre păcat)
 
SOTERIOLOGIE
(doctrina despre mântuire)
 
BIBLIOLOGIE
(doctrina despre Biblie)
 
COSMOLOGIE
(doctrina despre creaţie şi istorie)
 
ECLESIOLOGIE
(doctrina despre trupul lui Hristos - Biserica)
 
ESCATOLOGIE
(doctrina despre lucrurile viitoare - sfârşitul)
 
Apasă pe titluri pentru a accesa paginile cu aceste subiecte
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi.


Citeşte Biblia online!

Citeşte Biblia Online!

 Înapoi Înainte 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate