Hartă Site Contact Despre noi FORUM
 Mărturisiri
 


Home
Arhiva editurii

 

Apologetică
Teologie
Istorie
Pastorală
Literatură
Mărturisiri
Proiectul Betania
Mass-Media
Ştiri

Colaboratorii

 


Pagina de Mărturisiri

 

În pagina de proiecte şi misiuni din acest număr vă prezentăm

 

Proiectul pentru dezvoltarea bazei de misiune Dorobanţu

[pe această pagină]

 

Din emisiunea Vieţi transformate - D-na Mariana Timofte, mama fotbalistului Ioan Timofte

[pagina 2]

PROIECT PENTRU DEZVOLTAREA BAZEI  DE  MISIUNE  DOROBANTU

 

SCURT  ISTORIC

In timp au existat mai multe incercari de abordare a localitatii Dorobantu cu Evanghelia, dar fara sa se vada rezultate, unele dintre aceste actiuni lovindu-se de opozitia autoritatilor si in special a liderilor religiosi din biserica ortodoxa. Au fost momente in care cei care incercau sa difuzeze un film crestin in localitate, au fost chiar agresati.

 

Cu ocazia vizitei  Corului Seniorilor din Biserica Crestina Baptista “Sfanta Treime” Constanta la o sora stabilita in aceasta localitate s-a luat initiativa achizitionarii unui teren pentru constructia unei case de rugaciune. La acea data exista o singura persoana de religie baptista in localitate, sora Ioana C.

 

In luna aprilie 2001 m-am stabilit in zona impreuna cu familia,  pentru a participa la lucrarile de consturctie a cladirii bisericii, dar in primul rind pentru a face lucrarea spirituala in zona. Am inceput lucrarea de evanghelizare in localitate o perioada incercind sa valorific puntile de legaura facute de cei care au lucrat anterior,dar aceasta incercare nu a adus rezultate, de aceea m-am reorientat spre alte persoane,incepind totul de la zero.

 

In august 2002 a avut loc serviciul de inaugurare a cladirii bisericii,cladire care are capacitate de max 150 persoane. La serivcicul de inaugurare sala a fost plina peste capacitate cu mult,multe persoane inghesuindu-se in picioare.Linga sala de inchinare se afla construita si casa patorala.

 

Suprafata totala de teren pe cre se afla constructia este de 2147 metri patrati.

 

22 iunie 2003 a fost data la care am vazut primele roade ale lucrarii. Primul botez oficiat la Dorobanti, cind trei persoane l-au marturisit pe Isus ca Domn si Mintuitor persoanl. Un numar destul de mare de localnici nemintuiti au fost prezenti in sala si de aceasta data.

 

In luna iulie,o echipa de medici sositi in zona prin intermediul Fundatiei OSANA au acordat asistenta medicala gratuit unui mare numar de locuitori din Dorobantu si Nicolae Balcescu. Actiunea aceasta a avut un mare impact asupra locuitorilor prin faptul ca in acest proiect nu s-au efectuat numai conslutatii , ci s-a asigurat si necesarul de medicamente.

 

La plecarea acestei echipe, datorita activitatii derulate si a felului tinerilor de a se apropia de oameni, s-a creat o atmosfera favorabila evanghelizarii.Oamenii din localitate si-au schimbat in mod radical atitudinea fata de Biserica Baptista.

 

In dupa-amaiza zilei in care a plecat echipa de medici a sosit la Dorobantu un grup de studenti de la Universitatea ‘Emanuel » din Oradea,asistanta sociala,teologie si din SUA,  care urmau sa desfosoare impreuna cu tinerii din Biserica Crestina Baptista « Sfinta Treime » Constanta actiuni sociale si de evanghelizare in cadrul unui proiect numit « Countryside mission ». In cadrul acestei actiuni a fost renovata gradinita din localitate, in fiecare zi au fost organizate actiuni de evanghelizare ,de obicei in aer liber. Am optat pentru actiuni in aer liber deoarece duceam Evanghelia pe teren neutru. La fiecare actiune de evanghelizare au participat intre 80-150 persoane dintre care majoritatea tineri si adolescenti.

 

Au fost initiate vizite si actiuni in Mihail Kogalniceanu si seara vizite in familii din localitate.S-a pus un accent deosebit de relationare in special cu adolescentii din localitate.

 

Dupa echipa de la Oradea & SUA, o alta echipa de la Arad a sosit la Dorobantu penru o tabara  de misiune cu tema « Relatiile interumane in evanghelizare ». Au fost implicati si lucatori din Comunitatea Baptista din Constanta. In lucrare s-a implicat si echipa de misiunea B.C.B « Sfinta Treime » Constanta, in mod deosebit pastor CLaudiu Fechete pentru serviciile de Cina si ‘Serbarea roadelor »

 

Putem spune din toata inima ca toate actiunile au meritat efortul depus spre slava lui Dumnezeu.

 

Dorim cu ajutorul Domnului sa dezvoltam o baza de cazare dupa cum urmeaza:

 

* Racordarea la conducta de apa 

* Bucatarie

* Sala de mese

* Cabine dus

* WC

* Spatii de cazare

* Loc amenajat pentru gratar

* Magazie penru depozitare materiale

* Magazie de alimente

 

Saptamina aceasta se incheie un nou ciclu de actiuni Countryside, pe care vi le vom prezenta in numarul viitor .

__________

 

Materiale preluat de la şi cu acordul fratelui pastor misionar Ovidiu Timis.

sus

Ce este nou?

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o o serie de subiecte de studiu:

 

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile fiecărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
Newsletter gratuit!

Apasă aici dacă doreşti să primeşti lunar pe email notificări despre apariţia următorului număr al Publicaţiei de Apologetică

 

Cartea de Oaspeţi

Apasă aici dacă doreşti să semnezi sau să citeşti Cartea noastră de Oaspeţi. Back Next 
Copyright © 2003 Vox Dei Baptist Ministries. Toate drepturile rezervate