PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Mărturisiri şi Lucrare

 VOIA MEA SAU VOIA LUI ?

Am avut mereu un spirit aventurier, mi-a plăcut să călătoresc. Mi s-a deschis o perspectivă nouă în viaţă: un serviciu sigur, bine plătit, fără „grija zilei de mâine”, posibilitatea de a avea o casă, de a călători când doresc şi unde doresc, o diplomă valabilă în toată Europa. Cine nu ar fi mulţumit cu o şansă ca aceasta? Şi totuşi, ceva nu era în regulă. Nu aveam pace… Îmi luasem viaţa în propriile mâini, îmi făcusem planuri şi vise, ce-i drept frumoase, dar fără a ţine cont de planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea. Curând m-am simţit falimentară în „umblarea” cu Domnul (rugăciune, citirea Cuvântului). Relaţia mea cu Tatăl suferea

CITEŞTE RESTUL...

Mărturii din vieţile timo-imşilor


Î: Cum se poate mânca un elefant?
R: Fiecare îmbucătură pe rând!
Î: Cum se pot uceniciza naţiunile din Europa de Est?
R: Fiecare persoană pe rând!

Adăugaţi la aceasta puterea multiplicării şi veţi obţine o strategie de transformare puternică, pe care Reinhard şi Birgit ( misionari germani) încearcă să o aplice în România de câţiva ani.

Sădind sămânţa Cuvântului în vieţile tinerilor prin Timo Teams, ei înarmează o generaţie de ucenici radicali pentru îndeplinirea slujbei de ucenicizare a naţiunilor din Europa de Est”.


CITEŞTE RESTUL...
 

 ..."căci celce se atinge de voi, se atinge de lumina ochilor Lui ! "
(Zaharia 2:8b)
 

Fiecare dintre noi, în trăirea noastră pe pământ, trecem în viaţă printr-o primă perioadă, copilăria. Ea este un unicat pentru noi toţi. În ea eşti fără griji şi poveri. Însă în ea, în temelia ei, sunt aşezate gândurile, dorinţele, speranţele şi trăsăturile de caracter care te vor însoţi.

M-am născut într-o familie de credincioşi care aveau mult respect pentru numele lui Dumnezeu şi pentru viaţa de credinţă. Am fost primul, deci cel mai mare dintre 7 fraţi, 5 băieţi şi 2 fete. Viaţa la ţară nu era aşa complicată şi copilăria ne-a fost plăcută şi încărcată de nenumărate amintiri. După atâţia ani, este un deliciu să ne întâlnim cu diferite ocazii, să povestim, aducându-ne aminte de atâtea năzdrăvănii şi întâmplări cu mult haz. În acest timp minunat am avut parte de un har deosebit. Mama noastră, care era o femeie firavă, ne-a crescut cu multă sensibilitate, imprimând aceasta în noi şi grija de a respecta cât se poate de mult pe fraţi şi viaţa creştină în Cristos. În timpul mersului nostru la adunare duminica, am întâlnit acolo un frate mai în vârstă, care a rămas pentru noi ‚moşu’ Efim Peritenco’.

CITEŞTE RESTUL...
 
 
DRAGOSTE ÎNŢELEAPTĂ

 
Câţi dintre noi nu au simţit, măcar o dată, dulcii fiori ai dragostei răscolindu-le mintea, sufletul, voinţa, viaţa întreagă? Parcă totul în jurul tău e astfel: nu te mai interesează obligaţiile tale zilnice, parcă nici foame nu-ţi mai este, nu mai poţi dormi noaptea, te înfiorezi de fiecare dată când te gândeşti la „acea persoană”, descoperi că fiecare cântec de dragoste pe care-l auzi la radio este pentru tine. Parcă şi soarele răsare mai frumos când te îndrăgosteşti.
 
CITEŞTE RESTUL...
 
 
ZIUA ANDREEI

Într-o linişte pătrunzătoare, urmărind razele soarelui care ne mângâia feţele, am poposit la Casa Laura, înconjuraţi fiind de o atmosfera calmă, lăsând marea nu prea departe, dar simţind briza ei care ne învăluia. Condiţiile pe care Fundaţia Osana Constanţa - Casa Laura le oferă copiilor abandonaţi sunt minunate, aceşti copii simţindu-se ocrotiţi şi iubiţi în permanenţă.

CITEŞTE RESTUL...
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi găsi o pagină dedicată Teologiei Sistematică.

In cadru Teologiei Sistematică, veti găsi pagina de studiu în Bibliologie, doctrina Bibliei.

Pe această pagină puteţi citi 7 noi lucrări de studiu:  

bullet
Sola Scriptura şi Biserica Primară
 
bullet
Ce vrem să spunem prin Sola Scriptura
 
bullet
Tradiţionalism
 
bullet
Surprins de ce?
 
bullet
Revelaţia Generală
 
bullet
Revelaţia Specială
 
bullet
Scriptura Inspirată de Dumnzeu
 

 

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003