PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

              

baptist.ro

 

Pagină de Mărturisiri şi Lucrare

MISIUNE  IN  DOBROGEA

 

            “…propovaduieste Cuvintul, staruieste asupra lui la timp si ne la timp, mustra, cearta, indeamna cu toata blindetea si invatatura." (2 Tim 4 :2)

 

Acesta este unul din motto-urile fratelui pastor misionarOVIDIU TIMIS. Nu-l cunoasteti, dar prin intermediul acestei descrieri a lucrarii sale din cimpul de misiune, veti cunoaste un tinar daruit lui Dumnezeu si Lucrarii Sale.

 

Lucrarea sa a inceput in urma cu doi ani in zona localitatilor Dorobanti, Mihail Kogalniceanu si Nicolae Balcescu, situate la mica distanta de orasul Constanta.

 

Fratele a inceput prin a merge pe strazile acestor localitati, a opri oameni, a cunoaste, a spune cit de minunate sint lucrarile Domnlui nostru Isus. De-abia in perioada februarie-iunie 2003, in aceste localitati au putut fi organizate  seri de tineret in aer liber, s-a difuzat filmul « Isus » cu ajutorul fratelui misionar Nicolae Omut si a echipei sale.

 

Dupa o lunga perioada de cunoastere a cit mai multi oameni din localitatile vizate, dupa o buna marturie personala,de familie si a vizitei tinerilor din Biserica Crestina Baptista « Sfanta Treime »  Constanta, Biserica Baptista Navodari, Cuvintul semanat a inceput sa dea rod.

 

Prin intermediul Fundatiei Osana din Constanta, in vara anului 2003, la Dorobanti a sosit o echipa de medici misionari voluntari Country Side SUA, care au depus o marturie vie in localitate,  au rezolvat multe din  problemele medicale ale persoanelor din zona.

 

Pe parcursul verii au poposit pe plaiurile celor trei localitati, doua echipe Country Side Arad si Oradea, care alaturi de un grup mare de tineri din cadrul Bisericii Crestin Baptiste «  Sf.Treime » Cosntanta, au organizat cercuri de tineri, care au iesit in localitati, au stat de vorba cu oamenii, au spus despre minunile ce Domnul le-a infaptuit in viata lor personala, au deschis Biblia, au citit pasaje de incurajare, au ajutat la treburile gospodaresti Datorita implicarii acestor echipe in comunitate cu lucrari diverse, de ajutorare, localnicii au avut un bun exemplu de daruire si slujire. Misiunea Country Side prin actiunile ei a deschis porti catre primariile din localitate si a comunitatii in general. Oamenii au privit cu ochi buni implicarea tineretului in activitati si au multumit pentru colaborare; ei au fost invitati sa participe la programele de seara de evanghelizare In fiecare seara se organizau intilniri in aer liber, unde se cinta si se propovaduia Cuvintul lui Dumnezeu.

 

Au fost organizate echipe de studiu care au intrat in case, au facut evanghelizari si rodul a fost mic, trei suflete din Dorobantu, in iunie 2003 au primit pe Domnul in inima lor si au depus marturie in apa botezului.

 

 

Rodul acestor actiuni binecuvintate a fost inaugurarea , in toamna anului 2003 a Bisericii Crestin Baptiste Dorobantu. Achizitionarea terenului pentru constructie, inaltarea bisericii au fost adevarate minuni ale lui Dumnezeu. Puterea rugaciunii si-a dovedit inca o data eficacitatea, In prezent biserica din Dorobantu este filiala a bisericii mamaConstanta.

 

Dumnezeu binecuvinteaza localitatea Nicolae Blacescu, unde  suflete s-au intors cu fata la Domnul. S-a ivit posibilitatea achizitionarii unui teren in localitate.

 

Pentru vara anului 2004 se anunta vesti bune din localitatea Mihail Kogalniceanu, o familie doreste sa marturiseasca public hotarirea de a-L urma pe Hristos.

 

In cele trei localitati s-a infiintat clubul Awana. Copiii sint foarte incintati si impreuna cu sora scumpa, Daniela Catruna, vin sa se joace, dar sa invete si versete binecuvintate din Biblie. Fundatia Osana s-a implicat in ajutorarea clubului cu materiale de papetarie si jucarii, care le sint atit de necesare. Copiii sint premiati si stimulati pentru rezulatele bune obtinute.

 

Pentru vara anului 2004 s-au pregatit alte grupuri de tineri, care doresc sa  vina sa intreprindea actiuni frumoase in zona. Fratele  Ovidiu Timis si-ar dori un loc de campare a tuturor celor ce vor veni, caci pina in prezent biserica a fost si loc de inchinaciune si loc de dormit, pe jos, pe saltele. Dorobantu se anunta a fi o baza a misiunii din zona, anuntindu-se un botez pentru vara acestui an. Locasul bisericii din Dorobantu mai are nevoie de finisari, de amenajari interioare, dar pentru inceput echipa de misiune formata din tinerii ce-i veti vedea in fotografiile realizate la Dorobantu, impreuna cu fratele Ovidiu Timis, se simt coplesiti de adinca dragoste a lui Dumnezeu si de ceea ce El a ingaduit sa se realizeze in tot acest timp. In fiecare duminica dupa amiaza, echipa de misiune se deplaseaza in cele trei puncte si au un program special de inchinare. Se simte nevoia de lucratori in aceasta zona.

 

Domnul asculta rugaciunile ce se inalta catre cer, pentru nevoile ce mai exista  si Dobrogea va fi mai bogata in suflete « cu viata din belsug »…care privesc catre cer, asteptind VENIREA LUI !... 

Ana-Gabriela Olaru

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003