PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Mărturisiri şi Lucrare

DARUIRE PERSONALA …


« Eu am cautat pe Domnul si mi-a raspuns:m-a izbavit din toate temerile mele. Cind iti intorci privirile spre El te luminezi de bucurie » (Ps. 34 :4,5b)


Cu douazeci de ani in urma cintam in orchestra bisericii si eram foarte aproape de primele banci ale fratilor. In cea de-a doua banca sedea un frate congestionat la fata, cu mari umflaturi la ureche ; intelesesem ca are cancer si ca …nu are scapare! Nu era disperat ! Avea o fata blinda, luminoasa si se ruga cu mare forta la ora de rugaciune. Se inaltau rugaciuni in biserica pentru fratele Vasile Alexandru ..

« Ferice de omul, care isi pune increderea in Domnul… »(Ps 40:4a)

Fratele si-a pus nadejdea in Domnul si El a lucrat intr-un mod minunat, si credinta fratelui in insanatosire, puterea rugaciunii bisericii intregi, au depasit momentul bolii, stagnind-o ! Fratele Vasile a inteles sa multumeasca pentru acest dar minunat :VIATA ! Asa a inceput viata sa de misiune, autoturismul l-a pus in slujba Domnului si impreuna cu tinerii sau cu fratii din biserica a inceput implicarea in m i s i u n e .

Fratele are acum 70 de ani, Domnul i-a daruit doua masini in locul celei care a « imbatrinit » in misiune si el isi continua lucrarea.

Oricind este solicitat nu spune NU !

La leprozerie la Tichilesti de Tulcea ; La Valenii de Munte –Ploiesti ; La Viisoara-Constanta ; la Dorobantu sau M.Kogalniceanu ; ajutor la transportarea fratilor varstnici iarna pe gheata si frig, la intilnirea fratilor varstnici sau la aprovizionarea vaduvelor cu legume pentru iarna, neobositul frate cu masina, este prezent .Un puternic indemn, o stringere puternica de mina, cu multa, multa dragoste…

Cum sa nu multumesti lui Dumnezeu pentru un exemplu de credinta, daruire, slujire si dragoste de frati ?

Ana Gabriela Olaru

Cuvintele scrise de Gabi despre fratele Vasile Alexandru mi-au stârnit amintitile, aşa că m-am gândit să adaug celor scrise de ea câteva rânduri...

„Când au vâzut ei îndrăzneala lui Petru şi a lui Ioan, s-au mirat, întru-cât ştiau că erau oameni necărturari şi de rând; şi au priceput că fuseseră cu Isus.” (Fapte 4.13)

Da, era cu douăzeci de ani în urmă când, în aceeaşi vreme doi fraţi din bisericile din Dobrogea au fost diagnosticaţi cu cancer ganglionar. Unul era fratele Vasile Alexandru, din Biserica Baptistă nr.1 (Acum Sfânta Treime) din Constanţa, iar celălalt fratele Onuţa Ioan din comuna Viişoara. Bisericile s-au adunat la rugăciune şi la zile de post pentru ambii fraţi cerând Domnului să-şi împlinească voia şi planurile cu ei şi să le întărească credinţa atât lor cât şi familiilor.
 
Cel dintâi, fratele Vasile, se întorsese la Domnul de câţiva ani. La scurtă vreme după botez a asistat într-o noapte neputincios la mistuirea în flăcări a garajului şi a maşinii personale. Multe a avut de îndurat în batjocurile celor care spuneau că i s-a întâmplat aşa pentru că s-a pocăit. La scurtă vreme a cârştigat o maşină Dacia la tragerea la sorţi a carnetelor CEC de cinci mii de lei, şi s-a grăbit să o pună în slujba Domnului.

Cel de al doilea, fratele Ioan Onuţa, era diacon al Bisericii Baptiste din Viişoara, o biserică cu doar câteva surori şi un grup mic de fraţi. Era „omul de nădejde” al bisericii! L-am vizitat la spital şi i-am spus că bisericile se roagă pentru însănătoşirea dânsului. Mi-a spus că a cerut Domnului să-i mai dea doar un an de viaţă. Îşi dorea anul acela ca să împlinească două promisiuni, una făcută Domnului şi una soţiei. Cea dintâi era legată de casa de rugăciune din Viişoara. Intrarea în sala de închinare era direct din stradă şi iarna vântul şi zăpada se adunau nu doar în faţa uşii pe prispă ci intrau şi înăuntru. „I-am cerut Domnului acest an pentru a închide holul casei de rugăciune şi a proteja intrarea în sală” mi-a spus fratele cu ochii înlăcrimaţi. Ce-a de a doua promisiune era legată de gospodăria personală. Nu aveau fântână în curte şi soţia căra apa de la o oarecare distanţă de la vecini. „Vreau să termin de săpat fântâna din curde şi de turnat cercurile de beton pentru consolidare,” a continuat să-şi spună doprinţa fratele Onuţa. Domnul i-a dat exact un an de viaţă în care a avut putere de lucru şi a împlinit cele două promisiuni. Holul casei de rugăciune a fost închis şi chiar sala zugrăvită şi geamurile refăcute iar acasă a terminat fântâna. Apoi, Domnul l-a chemat în glorie!

Fratele Vasile a promis Domnului că dacă e să-i dea viaţă va alerga şi mai mult în misiune cu maşina pe care miraculos i-a dat-o. Domnul l-a vindecat, i-a dat putere şi a alergat cu credincioşie.

Am mers cu dânsul la un sfârşit de săptămână să vizităm bisericile de pe Valea Prahovei de unde este de loc fratele Vasile. Am trecut şi pe la un prieten şi coleg de şcolă de altădată. Am fost primiţi bine în familie şi, în timp ce serveam o cafea cu care am fost trataţi, fratele Vasile a şi început să vorbească prietenului şi soţiei acestuia despre Domnul Isus. Vorbea cu pasiune şi cuvintele îi curgeau de pe buze şuvoi. Cei doi stăteau înmărmuriţi şi îl ascultau cu interes. Când a terminat ce avea de spus, colegul s-a întors spre mine şi mi-a spus: „Domnule, ce aţi făcut cu omul acesta? Când l-am cunoscut eu era un tăcut, un timid şi lipsit de vocabular. De unde atâta curaj? De unde aşa vocabular? De unde aşa coerenţă în exprimare? De unde aşa cunoştinţe din Biblie? Unde l-aţi şcolat? Ce s-a întâmplat cu el?” Le-am spus că nu e rodul acţiunilor noastre ci transformarea produsă de Duhul Sfânt şi de naşterea din nou. Am deschis la textul din Fapte 4.13 şi le-am explicat că aşa se întâmplă când cineva se întâlneşte şi umblă cu Domnul Isus.

Pentru unii în suferinţă şi aproape de plecarea în veşnicie alergarea s-a terminat aici şi lucrarea e sfârşită. Pe aceştia Domnul îi pregăteşte, într-o ultimă cizelare aici, pentru cer. Pentru alţii alergarea şi lucrarea începe de acolo de patul de boală de unde Domnul îi ridică cu puteri noi pentru lucrul Domnului încă aici de partea aceasta a cerului.
 
Doru Hnatiuc
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003