PUBLICAŢIE BAPTISTĂ DE APOLOGETICĂ

            

baptist.ro

 

Pagină de Mărturisiri şi Lucrare

DARUIRE PERSONALA …


« Eu am cautat pe Domnul si mi-a raspuns:m-a izbavit din toate temerile mele. Cind iti intorci privirile spre El te luminezi de bucurie » (Ps. 34 :4,5b)


Cu douazeci de ani in urma cintam in orchestra bisericii si eram foarte aproape de primele banci ale fratilor. In cea de-a doua banca sedea un frate congestionat la fata, cu mari umflaturi la ureche ; intelesesem ca are cancer si ca …nu are scapare! Nu era disperat ! Avea o fata blinda, luminoasa si se ruga cu mare forta la ora de rugaciune. Se inaltau rugaciuni in biserica pentru fratele Vasile Alexandru ...
 
CITEŞTE RESTUL...
 

RENASTEREA ORCHESTREI

 

« Laudati pe Domnul cu arfa, laudati-L cu alauta cu zece coarde, cintati-I o cintare noua ! Faceti sa rasune coardele si glasurile voastre ! (PS. 33 :2,3)

 

 Sint mai bine de 18 ani de cind in Biserica Crestina Baptista « Sfanta Treime «  din Constanta activitataea orchestrei a incetat. Pe atunci eram mai copii si nu ne-am dat seama de  faptul ca nu am inteles porunca Domnului si am renuntat usor la  putin sacrificiu. 

 

Fratele Dumitru Baban, a  reinceput, la cei 70 de ani ai sai, munca titanica de a procura instrumente, de a convinge parintii tinerilor, copiilor cit de importanta este o orchestra si cit de mult se bucura Domnul cind i se da lauda astfel !

 

Ziua mare a sosit si duminica 06. 06. 2004 intrind in biserica am putut vedea asezati cuminti pe scaune, in locul orchestrei de altadat’ nu numai copii,  tineri ,ci si doua mamici impreuna cu copiii lor . Acordurile orchestrei ne-au « mingiiat  sufletul «  si  «au picurat » lacrimi din ochii celor prezenti, impresionati de aceasta renastere !

 

Domnul sa binecuvinteze pe toti cei implicati in aceasta Lucrare !

 

Ana-Gabriela Olaru

 
PE BANCA DIN PARCUL GARII …

“Da, numai in Dumnezeu mi se increde sufletul; de la El imi vine ajutorul…” Ps 62:1

Traind intr-o lume plina de incercari, uneori preocuparile noastre sint indreptate catre problemele personale, ale familiei noastre. Presupun ca aceasta manifestare tine de egoismul ce exista in fiecare dintre noi. Alaturi de noi pe scara blocului, vecini de cartier, exista oameni incercati crunt de soarta, trecem pe linga ei si ne vedem indiferenti de-ale noastre. Asa s-a initimplat si cu mine atunci cind am vizitat familia ILIE si ANASTASIA MELCEA, m-am simtit vinovata ca de atit timp i-am salutat, i-am cunoscut, dar niciodata nu i-am intrebat despre suferintele lor, nevoile si incercarile prin care trec.

Impreuna cu Ana Capota si Dana Constantin am sunat la usa apartamentul 18 dintr-un bloc vecin parcului garii si am intrat. Am fost intimpinate de doua chipuri pe care se putea citi multa incintare, caldura si bunatate.

Am petrecut mai mult de trei ore , timp in care am fost coplesite de multimea de probleme cu care s-au confruntat cei doi soti de-a lungul timpului si acestea enuntate pe scurt.Pentru o viata de om, dar parca prea mult, prea multa suferinta, prea multe lacrimi.

Am aflat ca Ilie Melcea, in urma cu 27 de ani a suferit un accident vascular, pierzindu-si memoria timp de doi ani.In tot acest timp sotia sa s-a luptat cu boala sotului .A cautat sa fie un bun sprijin la greu pentru sotul sau si nu numai, in conditile in care accidentaul vascular a avut loc in urma unei mari suparari legata de suferintele unicului lor fiu.

Anastasia Melcea sufera de diabet si are trei diagnostice grave pentru ochi un streptococ, glaucom si cataracta.Dinsa este in pragul orbirii si atunci cind am deschis usa lor si am promis vizite, sprijin , dinsa a inceput sa plinga. Au nevoie de ajutor, incurajare si dragoste.Au acceptat cu mare bucurie sa intre in proiectul persoanelor varstnice a Osanei.Ei spera la atentie speciala, la o raza de lumina nu numai din partea lui Dumnezeu din ceruri , ci si de la semenii de linga ei .

« …nici o urgie nu se va apropia de cortul tau.Caci El va porunci ingerilor Sai sa te pazeasca in toate caile tale; si ei te vor duce de miini, ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra.. »Ps. 91 :10b-11,12

Unica bucurie a Anastasiei Melcea este ca in timpul liber, sa stea pe banca din parcul garii si sa spuna trecatorilor despre Dragostea lui Dumnezeu .In greutati , in boala , la mare necaz, batrinetile lor sint alinate de Cuvintul Sfant si promisiunea : « …n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi »

Ca mesageri ai bunatatii,dragostei si intelegerii, incercam sa le facem viata mai frumoasa…

Ana-Gabriela Olaru
 

Ce este nou!

Pe pagina de Resurse Baptiste a site-lui, veţi gasi o o serie de subiecte de studiu:

bullet
Apologetică
bullet
Biografii
bullet
Etică
bullet
Scrieri Primele Secole
bullet
Teologie Sistematică
 
Pe paginile ficărui subiect de studiu găsiţi o serie de articole de interes.
 
Pe pagina de Teologie Sistematică puteţi găsi o serie de articole noi la subiectul doctrinar de ANTROPOLOGIE (doctrina despre om).
 
 

Înscrie-te gratuit la newsletter:

 

 

                                                                    Vox Dei Baptist Ministries 64 E Main Str. Sidney, New York 13838
                                                                                             Vox Dei Baptist Ministries © 2003